Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (94)
Raspunsuri - Pagina 15
Lidia_P spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gabriella1
rar ma uit ca plang Gabriela 24 + viitoare mami de Tudor Andrei"Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
Gabriela cum este sa locuiesti in paradisul pe pamant?locuiesti permanent pe aceasta insula?de cand esti plecata acolo?si ce limba se vorbeste acolo?....
28+
Ianis Andrei
sashenka_h spune:
stiu ca la cezariana dar nici asa nu este o imagine placuta, si eu tot prin cezariana am facut si voi face si acum, iar la sasha am sangerat destul de rau...![]()
Mami Andreea
27sapt cu
+,
Iustin Nicolae (03.04.2006) +
Sasha Andrei (30.12.2008)
beatrice75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui beatrice75 Fiti pe faza ca trebuie sa inceapa: "Prima zi" 28+ ![]() |
tot Tanase main character
28+

Lore1983 spune:
| citat din mesajul lui Lidia_P dar gartmastanul pt ce este?adica cu ce ne ajuta....sa nu dati cu rosi in mine dar nu stiu 28+ Ianis Andrei |
Buna ziua burtici
. Nu mai incerc sa recuperez tot ce ati scris ca sigur nu o sa reusesc...legat de bagajul pentru spital, pe site-ul Sp. Filantropia:
Ce scrie pe site-ul spitalului ca trebuie:
Pentru mama:
- doua camasi de noapte (de preferat cele care permit alaptarea),
- doua prosoape de corp si unul de maini,
- sapun si periuta de dinti,
- tampoane igienice,
- un pachet de vata medicinala,
- lenjerie intima de schimb,
- papuci,
- sosete de schimb,
- halat.
Pentru copil:
- pampers = 6buc/zi (numarul mediu de zile petrecute in spital 2-3 zile), nr 1 -1 bax/ 20 buc
- 1 tub de unguent fesier de tip BEPANTHENE (ideal sa contina dexpanthenol),
- un pachet de servetele umede,
- haine pentru momentul externarii, care trebuie sa fie spalate chiar daca sunt cumparate noi din magazin (body sau camasuta, costumas subtire de bumbac, caciulita si paturica).
- In cazul ca externarea se face in anotimpul rece va mai recomadam sa aduceti si un costum si o caciulita groasa.
In ceea ce priveste GARMASTAN:
Indicatii
Tratamentul profilactic si terapeutic in inflamatia mameloanelor din perioada alaptarii.
Unguent indicat in tratamentul profilactic si terapeutic al inflamatiilor mamelonare din perioada pre si post natala si in ingrijirea sanilor in perioada alaptarii.
Substanta activa din Garmastan este guaiazulena, un ulei extras din arborele de guaiacum. Proprietatile curative si terapeutice ale acestei substante sunt cunoascute de secole de catre localnicii din regiunile Americii de Sud si de Nord.Aceste cunostinte au fost folosite la realizarea unguentului Garmastan ce contine acelasi extract natural de guaiazulena. Garmastan crema pastreaza pielea mameloanelor si areolelor supla si elastica, prevenind aparitia eroziunilor (ragadelor) din perioada alaptarii. Garmastan isi modifica consistenta la temperatura corpului, nu contine grasimi, nu are miros, si de accea se aplica usor pe pielea sensibila si se indeparteaza usor prin spalare. Este perfect tolerat atit de mamica cit si de bebelus.

22+ viitoare mami de
ratusca83 spune:
eu nu ma mai pot uita la emisiuea Prima zi

..ma apuca o stare de panica, cand ma uit..offff
26+ si ingeras in ceruri
gabriella1 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Lidia_P
Gabriela cum este sa locuiesti in paradisul pe pamant?locuiesti permanent pe aceasta insula?de cand esti plecata acolo?si ce limba se vorbeste acolo?.... 28+ Ianis Andrei |

mama draga,inca sunt acolo, vb aceeasi limba ca si voi , iar noi toata stim cum e sa locuim pe aceasta insula. Si stii de ce?! PRIVESTE SEMNATURA !

Gabriela
24 + viitoare mami de
Tudor Andrei"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
crisis81 spune:

Vai fetelor cat am mai ras..... mi-ati inseninat ziua.
beatrice75 din pacate, desi suna ca o telenovela e doar o bucatica din viata mea. Acum ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt bine si am o familie la care nu mai speram vre-o data. Iubitul meu o adora pe Teo, iar Teo o topita dupa "tati".
gabriella1
mey nu era a lui Bote, desi i-ar fi placut lui.... era alta mai mica si mai grasa.
ratusca83 conteaza enorm sprijinul in astfel de momente. Acum va fi un moment de imensa bucurie si trebuie sa fie acolo, cu tine sa-l impartiti.
Eu zic ca nasc normal si vreau sa fie acolo.... daca ajung la cezariana vreau anestezie totala deci.... poate sa fuga linistit ca oricum nu voi sti
.
Cris
mami de Teodora si
30+ cu
Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
alinushca spune:
| citat din mesajul lui anymona la ei si septembrie e perioada de concedii si nu se stie inca dar, nu prea crede :((( cica sa intreb doctorul . pai ce treaba are dr ginecolog cu aceste cursuri??? de unde ar trebui sa stie el???? pe mine ma intereseaza mai mult partea cu vizita spitalului, a saloanelor etc pt ca acolo voi naste...mai putin cursul propriu zis, desi, nu mi-ar prinde rau informatiile. chiar dc sunt la al doilea copil parca au trecut 100 de ani de cand am nascut si am cam uitat multe...voi aveti date mai precise? stie cineva cand incepe urmatoarea sesiune de cursuri la Filantropia? |
mai sa fie! la astia e mereu perioada de concedii (si in iulie a fost)! ia sa-i vad eu cum isi iau ei concedii cu giulestiul inchis si maternitatea full-full!
si eu am zis la fel ca nu prea m-ar interesa cursul in sine mai ales ca stiu probabil mai multe decat povestesc ele acolo. DAR mi se pare buna ocazia ca sa le pun intrebari si sa aflu din politicile lor legate de nastere. maternitatea in sine am vazut-o. m-ar interesa poate sa stiu daca au scaun de nastere mai degraba decat masa aia stupida...
Mami de
(28.10.2008) si
bb2 28+
gabriella1 spune:
na, lista ati cerut,lista va dau ![]()
LISTA BAGAJ SPITALI. Reanimare
1. Bagaj BB
- pampers (cam 4-5 pe zi)
- servetele umede
- Bepanthen/ unguent cu
galbenele
2. Bagaj mamica
- Buletin de identitate
- Adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul in care s-a facut plata (daca voi nu lucrati => a sotului)
- Analizele din toata perioada de sarcina
- trusa de anestezie epidurala (daca e cazul)
- Vata (2 pachete, in cazul in care nu vi se da de la spital)
- papuci de casa
- chiloti
- vata
- tampoane mari
- pansament Vivapore (aprox. 10 buc)
- prosop, sapun, pasta de dinti, periuta + alte
shmenuri de folosit mai ales in salon
- ergomet
- ketorol
- piafen, fiole
- perie de par, elastice, agrafe
- hartie igienica
- strepsils
- paie pentru lichide
- cana pentru ceai
II. Salon cu bb
1. Bagaj BB
- hainute
- scutece/pelinci pentru a-l aseza pe bb
- baneocin (daca ii cade buricul)
- bepanthen/unguent cu galbenele
-sapun sau sampon pt bebe
-prosopel de sters la gurita
-prosopel de sters dupa baita
2. Bagaj mamica
- Pijama /camasi de noapte
- tricouri, fff bun)
- tampoane sani
- garmastan
- galactogil
- shmenurile
- pompa de muls
- burtiera
- Servetzele de nas
- Sosete (3 perechi)
- 1 Halat
- Prosop pt dus
- 5 perechi chiloti
- Sutien alaptat 2 buc
- indometacin supozitoare
- supozitoare cu glicerina
- algocalmin
- sapun si sapuniera
- lama de ras (BIC)
- pasta de dinti si periuta dinti
- incarcator telefon
Gabriela
24 + viitoare mami de
Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
alinushca spune:
citat din mesajul lui ratusca83![]() ![]() fetelor tocmai m-a sunat asistenta dr meu si m-a rugat sa vin luni la control pt ca azi sunt f multe chiuretaje si crede ca nu mi-ar face bine sa vad femneile acelea. Off nu inteleg deloc, cum in sec 21 nu se protejaza si ajung sa faca intrerupere de sarcina. |
OHO! La Municipal unde am facut eu chiuretajul cand am pierdut prima sarcina, era un salon cu vreo 8 paturi care erau permanent ocupate desi fiecare femeie venea, era chiuretata, mai statea 15-20 de minute pe pat si apoi pleca acasa! M-a scarbit total faptul ca nici nu erau stresate multe dintre ele vreun pic ca isi omoara copilul. Doar se intrebau daca are mana buna doctorul/doctora X...
Mami de
(28.10.2008) si
bb2 28+

. pai ce treaba are dr ginecolog cu aceste cursuri??? de unde ar trebui sa stie el???? pe mine ma intereseaza mai mult partea cu vizita spitalului, a saloanelor etc pt ca acolo voi naste...mai putin cursul propriu zis, desi, nu mi-ar prinde rau informatiile. chiar dc sunt la al doilea copil parca au trecut 100 de ani de cand am nascut si am cam uitat multe...