Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (94)
Raspunsuri - Pagina 16
ioanast spune:
Trebuie sa recunosc cinstit ca nu mai pot sa merg mult si nici repede. Am fost azi in pauza de pranz de la munca la afi palace, 10 min pe jos de la servici, deci 10 min dus, 10 min intors si umblat pe acolo sa zic inca vreo 15 min si cum crescu putin viteza cum simt ligamentele, am venit cam varza. O fi normal? Eu nu imi amintesc sa fi fost asa la prima sarcina cand abia am intrat in primul trimestru.
gabriella, ca sa ma informez si eu, de ce faci injectii pentru maturarea plamanilor bb-ului? Eu stiam ca se fac doar cand bb sta sa iasa si e prea devreme, dar probabil nu stiam bine.
Am luat ulei antivergeturi de la Eucerin. O fi bun, a mai folosit cineva?
26+
si mami de Irina (10.02.2007)
sashenka_h spune:
fetele care ve-ti face cezariana....daca imi permiteti un sfat, nu va faceti anestezie generala, vorbesc din experienta...este foarte nasoala si ptr voi si ptr bebe, pe iustin l-am facut cu anestezie genarala iar pe sasha cu peridurala si a fost incomparabil mai bine si recuperarea mult mai rapida, daca chiar va intereseaza diferenta dintre cele doua va povestesc ptr ca este destul de mult. eu am avut noroc ca atunci cand l-am nascut pe sasha am vorbit cu anestezista o ora la telefon cu o seara inainte si mi-a explicat ce inseamna fiecare anestezie in parte: rahie, generala si peridurala si avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele.
Mami Andreea
27sapt cu
+,
Iustin Nicolae (03.04.2006) +
Sasha Andrei (30.12.2008)
ioanast spune:
Na ca am schimbat si semnatoura:-)Fac cinste cu inghetata de fructe de padure d ela betty blue.
De acord apropos de anestezie, si eu sunt pentru alta anestezie decat generala. Eu am facut rahi, pt ca la GIulesti nu au vrut sa imi faca epidurala la cezariana.
27+
si mami de Irina (10.02.2007)
anymona spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lidia_P fetele cu experienta sa imi zica si mie din lista de mai jos ce ar taia sau ce ar mai aduga pt bagajul de spital : 1. o pereche sosete 2. aparat de fotografiat 3. tampoane pt menstruatie sau vata 4. sapun,periuta de dinti, sampon, prosop 5. 2x camasa de noapte(pijamale) pt mama 6. capot 7. sutien pt alaptat 8. chilotei de baba 9. papuci 10. pampersi nou nascuti, servetele umede, prosopel pt bebe 11. body,caciulita, ,salopeta de scos afara, paturica 12. sapun lichid pt bebe 13. garmestan (crema pt sani) 14. kit recolatere celule stem (daca este cazul) poate isi face careva timp sa imi dea si mie cateva pareri 28+ Ianis Andrei |
tb sa ai si o crema de tipul bephanten pt bebe. mie mi-a cerut si chiar au folosit in maternitate cand ii schimbau scutecul
eu stiu ca nu se folosesc absorbante pt menstruatie dupa nastere (pt lohii), mai ales dc nasti normal. sunt contraindicate. eu mi-am confectionat singura niste tampoane (asa m-a invatat dr si colegele care mai nascusera)din vata infasurata in tifon. nici vata simpla pusa acolo nu e ok dc ai epiziotomie pt ca se lipeste de operatie. am inceput sa lucrez la ele de prin luna a opta, astfel ca pana am nascut aveam deja cateva zici de astfel de tampoane care mi-au ajuns aproape pana am terminat cu lohiile. eu m-am simtit f confortabil cu ele (am nascut normal cu epiziotomie). iti recomand sa mai ai la tine si niste calmante (eu am avut supozitoare cu diclofenac). la mine era noapte cand a trecut efectul anesteziei locale de la epiziotomie, eram singura in rezerva si asistenta urma sa vina la vizita abia la 6 dimineata. asa ca mi-am administrat singura un supozitor, mi-a luat imediat durerea si dimineata eram ca noua
23+
+ Clara Maria (01/02/2006)
Vasari spune:
Lidia, legat de tampoanele care se folosesc dupa nastere... e bine sa-ti faci de acasa, eu am facut vreo 15-20 cred
, nah, eram speriata rau. Nu e recomandat sa folosesti tampoane obisnuite (sunt la seni de ex unele mari de tot) pt ca pastreaza umezeala si e f important pt vinedecarea epiziotomiei si nu numai sa fie doar vata invelita in pansament (eu am gasit la farmacie niste suluri mai lungi putin de tifon, cam 20 cm). Peste ele se aseaza mai multe pansamente sterile, nu tb sa vina altceva in contact cu epiziotomia. Eu am luat multe pachete la mine. Pana la urma la mine a fost f lejer, sangerare usoara, dar eram pregatita pt ce-i mai rau.
Iar cu garmastanul, in completare, poti sa alptezi fara sa-l stergi. Eu facusem rani in primele saptamani si dupa ce am stat cu el si in timpul alaptatului a fost mult mai usor si mi-a trecut. Alta varianta ar mai fi lanolina, si mai buna. Parca nu poti sta cu ea cand alaptezi, totusi...
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 24+
beatrice75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ratusca83 sashenka, chiar te rugam sa ne povestesti!! ![]() 26+ si ingeras in ceruri |
Da, Sashenka, pls, povesteste, ca eu uitandu-ma la emisiunea de pe Prima, ma gandeam daca rezist fara anestezie totala (sa-i aud pe doctori/asistente manuind ustensilele, sa-i aud ca apare vreo complicatie)
28+

andreeacc spune:
sashenka, astept si eu povestea.Eu am nascut prima oara cu anestezie generala si acum voi naste cu rahi-peri.
Chiar sunt curioasa de diferenta.
Andreea, mami de baiat
si
29+ cu 
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care
ral_eli spune:
m-am uiatat si eu putin la "prima zi" si nu mi-a placut deloc , nah. si apoi ce cauta tanti aia cu flori langa bebe??
eu stiu de la cunostiinta mea care a nascut prin cezariana de curand,la ilfov, ca avea oglinzi pe tavan si a putut vedea tot (a fost intrebata mai inatai dc vrea sa vada) si apoi doctora ii explica pas cu pas ce face. si ce e cu "tine mai acolo!!!"
o vrajeala de emisiune tipic romaneasca, bleah. ce era mai interesant, adika nasterea nu s-a vazut deloc, dupa ce ca filma la 1 km mai era si imaginea blurata
26+
adipapazi spune:
bb_alinus, la multi ani si sarcina la termen!
sugubina, welcome home, iti duceam grija prin gropile ale!
de unde se ia garmestanu asta?
gabriella, ce injectii faci? dexametazona? de acum, din sapt 24? asa devreme? mai stiu fete cu gemeni care faceau dupa s 30. explica-mi si mie ce stii tu ca eu mergbla control abia pe 20 sept.
o
la toate!
Adi
+24 cu
si