Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (93)
Raspunsuri - Pagina 15
alinushca spune:
elfica, ai grija de tine! nu trebuia sa intri in panica pentru 38.2 In primul rand temperatura este mai periculoasa in primul trimestru decat acum la final. In al doilea rand, paracetamolul este perfect permis si in sarcina si in alaptare pana la 3/zi la nevoie. In al treilea rand eu algocalmin nu as lua. Este totusi interzis in unele tari. Dureri de carne si greutate simt noptile si eu uneori, iar temperatura nu m-am gandit sa mi-o iau niciodata pentru ca stiu ca este oricum crescuta din cauza progesteronului in cantitati industriale pe care il avem acum in sange. Poate nu este nimic in neregula cu tine!
alexa, mie dr nostru mi-a zis ca nu exista nici o corelatie intre cantitatea de apa bauta de mama si lichidul amniotic... mi-a zis ca indiferent cat bem noi, el are grija sa isi procure destul, si eventual noi avem de suferit. oricum, nu cred ca e careva care sa ajunga sa isi puna in pericol sarcina din prea putina apa bauta, mai ales acum ca au trecut caldurile.
Mami de (28.10.2008) si bb2 28+
Elfica spune:
Multumesc mult pentru incurajari si pentru relatarea experientei tale, Anymona. Sper sa nu mai am nici eu febra in curand, dar la mine vad ca am rams cu febra intre 37 si 37.5 si dupa paracetamolul de azi noapte. Acum, medicul meu, mi-a spus sa iau algocalmin doar daca febra depaseste 38. Oricum, diseara ma tratez cu leacuri babesti, ca cred ca e o raceala adunata (aer conditionat, inghetata, curent si la un moment dat a rabufnit). O sa fac gargara cu apa cu sare sau ceai de musetel cu sare, o sa beau limonada cu multa miere si lamaie, o baie la picioare cu apa fierbinte si cu sare grunjoasa si il pun pe sot sa imi faca un masaj serios. Oare are voie cu spirt, incat sa fie frectie, sau sa il las doar cu crema? Poate dauna spirtul oare?
30+
rala spune:
Am promis sa fiu mai activa. Mie Iosup mi-a recomandat mereu "mai multa" apa. Asa ca... eu beau doar la birou 3 litri de apa, plus ce mai beau dupa 18 pana la culcare. Deci cred ca ajung undeva la 4.5 litri minim pe zi. Si cred ca a contat: desi am 36 de ani IR-urile au fost mereu normale, placenta "desi putin imbatranita isi face treaba". Acum e adevarat ca parca nu prea avea legatura apa bauta cu cantitatea de lichid dar eu va incurajez pe toate sa beti apa multa, tine si de foame si il ajuta si pe copil.
Intreba cineva de fumat? Eu am fumat si inca mai fumez. Nu m-am putut lasa.
27+ cu viitoarea scorpioanca Maia
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold
moshulik spune:
multumesc tuturor pentru mesajee de incurajare!
chiar am simtit ca ati fost alaturi de mine si de bebelina!
noi doua suntem inca in spital, nu am voie sa fac nici cel mai mic efort. nici macar la baie nu am voie sa merg...PLOSCA!!!
cel putin o saptamana va trebui sa stau exclusiv in pat.
apoi, vom mai vedea...
Moshulik +30
mirela2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui moshulik multumesc tuturor pentru mesajee de incurajare! chiar am simtit ca ati fost alaturi de mine si de bebelina! noi doua suntem inca in spital, nu am voie sa fac nici cel mai mic efort. nici macar la baie nu am voie sa merg...PLOSCA!!! cel putin o saptamana va trebui sa stau exclusiv in pat. apoi, vom mai vedea... Moshulik +30 |
moshulik doamne ce citesc
stai cuminte cuminte
chiar ma intreba al meu de tine zilele trecute
sanatate multa si bebelina cuminte
+18 si mami de Vlad (12.12.1999)
Lidia_P spune:
citat din mesajul lui pissi78ro Am pus si eu poze din Spania cu burta mea. Astept pareri 22+ |
cum se numeste albumul unde le-ai pus?
28+ Ianis Andrei
ratusca83 spune:
Elfica, eu zic ca baia fierbinte la picioare nu face bine in sarcina. in general baile fierbinti nu fac bine sarcinii. eu tocmai mi-am masurat temperatura..am 37.5 si este normala mai ales ca iau si progesteron.
pupici.
mie nu-mi face rau limonada. eu o beau neindulcita,la fel si ceaiurile le beau fara zahar.
26+ si ingeras in ceruri
Elfica spune:
citat din mesajul lui alinushca elfica, ai grija de tine! nu trebuia sa intri in panica pentru 38.2 In primul rand temperatura este mai periculoasa in primul trimestru decat acum la final. In al doilea rand, paracetamolul este perfect permis si in sarcina si in alaptare pana la 3/zi la nevoie. In al treilea rand eu algocalmin nu as lua. Este totusi interzis in unele tari. Dureri de carne si greutate simt noptile si eu uneori, iar temperatura nu m-am gandit sa mi-o iau niciodata pentru ca stiu ca este oricum crescuta din cauza progesteronului in cantitati industriale pe care il avem acum in sange. Poate nu este nimic in neregula cu tine! Mami de (28.10.2008) si bb2 28+ |
Multumesc mult. Sper sa imi treaca repede, sa nu se prelungeasca starea febrila. Nici eu nu sunt pro algocalmin, am luat o singura data in liceu pentru dureri de menstruatie, desi mereu luam antinevralgic, dar eram intr-o vizita si era singura pastila disponibila si l-am vomat ingrozitor. Am ramas de atunci cu oroare de algocalmin... Asa ca si eu sunt reticenta, totusi mi-am cumparat doua pastile, just in case... Sper sa nu fie nevoie sa le folosesc! Dar de Uricol ce stiti, ati luat? Am inteles ca sunt pe baza de plante. Sa le iau chiar daca sumarul de urina si urocultura de joia trecuta mi-au iesit perfecte? Sau sa astept si rezultatul de la proba recoltata azi la Filantropia, sa verific daca nu a aparut intre timp ceva? Of, mare dilema. Daca vad ca nu scade febra, sigur le iau, ca nu vreau sa sufere bebe. Poate ma ajuta! Va anunt cum evolueaza... Eu mi-am luat pur intamplator saptamana trecuta si aveam sub 37, asa ca nu prea e tipic mie sa am temperatura mai ridicata. In fine, sper sa fim bine in final, eu si bebe.
30+