Pana la ce varsta alaptam ?
Raspunsuri - Pagina 6
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinushca Buna! Eu nu am incercat autodiversificarea ca nu stiam de ea atunci. Si probabil ca acum nu o voi incerca pentru ca mi s-ar parea mult prea messy si consumator de timp. Dar daca as mai fi la primul poate as fi incercat-o, suna bine. Diversificarea la noi a mers foarte greu si a fost f enervant pentru mine. Nu vroia, scuipa, murdarea tot. Tot citeam si rasciteam scheme de diversificare si parca erau facute pentru martieni sau pentru purcei, pentru ca copilul meu nu reusea sa manance nici un sfert din tot ce zicea acolo ca ar trebui sa manance... nu stiam ca schemele alea nu sunt facute pentru copii reali si alaptati foarte mult la san, care cresc inca foarte bine alaptati foarte mult pana la 1 an. Cand incep efectiv sa guste cu placere toate fructele, au voie si miere, si mancarici mai gatite asa cu de toate. Nici lui nu i-au placut mancaricile fara sare/zahar/grasimi. Deci diversificarea pana la un an are singurul scop de a-l obisnui pe copil cu fiecare gust in parte. Daca ii place ceva mult se poate insista pe ce ii place lui. La noi ii placea marul ras cu diverse... Sunt alti copii care mancau cu pofta mai orice dar in nici un caz cantitatile aberante din schemele de diversificare. Iar cata vreme copilul este in continuare alaptat la cerere (dupa mesele solide) schemele de diversificare sunt o mare tampenie mai ales la capitolul cantitati. Si chiar si diversitate... cine are timp chiar si stand acasa sa faca cate 3-6 feluri de mancare zilnic pentu un copil care oricum nu le prea apreciaza? Mami de (28.10.2008) si bb2 s 32 |
Alinuska, de ce zici tu ca e consumator de timp la autodiversificare? Ma uit ca tu descrii cit ai muncit pentru tot felul de mincaruri pe care copilul nu le minca, asta nu e pierdere de timp?
Eu vreau doar sa-ti recomand cu mare - mare incredere BLW, la noi (si inca fo 5 bebei pe care ii cunosc personal, nu din povesti) a mers ca ceasul.
Partea messy e adevarata, dar eu pe Addison am pus-o in scaunul inalt doar pe la 11 luni, in rest a stat cocotata in mijlocul mesei, intr-un scaun Bumbo. Orice mess facea raminea pe masa, stergeam masa intr-un minut, spalam scaunelul ala in chiuveta de la bucatarie si eram gata.
N-am facut nici macar un pireu in jumatatea de an care-a trecut de cind am inceput autodiversificarea, pe cuvint. N-am folosit lingurita decit cind a trebuit sa-i dau antibiotic, pe la 9 luni. Totdeauna i-am pus ei in minuta ce era de mincat, ea a dus la gurita, le-a intors, le-a morfolit, le-a balit, le-a aiurit si le-a mincat :)
Am fost cu ea in Mexic 2 saptamini cind avea 9 luni si-un pic, a mincat la restaurant cot la cot cu noi, uite, acum imi dau seama, cocotata in scaunul inalt.
Cerealele le-a mincat sub forma de biscuit, sau de rotocoale, iaurtul l-a baut din biberon, carnea a inceput prin a o molfoli/suge in gurita si o scuipa pentru ca nu stia sa o mestece de-adevarat, acum o mesteca si-o inghite ca la carte, si are un an.
Mie, pe care pireurile si sucurile de fructe m-au scos din minti la fiu-meu, pe care l-am mai si diversificat, saracu'!, f. devreme ca asa se facea acum 10 ani, reiau, mie BLW asta mi-a fost mana cereasca.
On topic, nu-s daca o s-o intarc vreodata pe maimutica asta, strica "taaa-tzi" (tzitzi, adica) si bate cu minuta in fotoliul in care stam cind alaptez, pe urma ofteaza de placere, prinde sinul cu minutele, ca un hamster care duce mincarea la botic, si se afunda in bucuria ei, "taaaa-tzi" :)
Cu bine, doamnelor,
Simonna
alinushca spune:
la faza cu pusul in mijlocul mesei nu m-am gandit dar ar fi intr-adevar f potrivit pentru situatia mea din bucatarie. o sa incerc. suna bine tot ce ai povestit. multumesc!
Mami de (28.10.2008) si bb2 s 34
Simonna spune:
citat din mesajul lui alinushca la faza cu pusul in mijlocul mesei nu m-am gandit dar ar fi intr-adevar f potrivit pentru situatia mea din bucatarie. o sa incerc. suna bine tot ce ai povestit. multumesc! Mami de (28.10.2008) si bb2 s 34 |
Cu drag.
Daca imi trimiti o adresa de email pe PM, pot sa-ti trimit niste poze sa vezi cam cum arata :))
De spus doar ca metoda recomanda sa i le pui in fata copilului si el sa-si ia si sa bage in gurita. Baietelul lui mQQm asa facea, dar Addison a sters mereu masa cu orice ii puneam in fata. Asa ca eu i-am dat bucatelele una cite una, nu claie peste gramada. Abia de citeva saptamini pot sa-i pun in fata si sa-si ia singura.
Nu vb. de cind nu avea chef sa manince, si cind ii era foame stergea masa daca-i dadeam mai multe bucati, dar infuleca pina la loc comanda la una-cite-una.
Sarcina usoara mai departe.
Corolar: nu-s cine a inventat scaunele de masa moderne, cu o mie de imbinari si gaurele sa intre cit mai multa mincare in ele si sa fie cit mai greu de spalat... Cert e ca n-are copii!
Simonna
onitza spune:
Am citit cu interes raspunsurile voastre. M-au incurajat, mi-au dat putere sa rezist in continuare cu alaptatul.
Pe scurt, eu alaptez cu mari dureri (cred ca ma stie tot forumul la cat m-am plans, dar deh, daca asa ma exteriorizez si eu si pot continua alaptarea, atunci suportati-ma, va rog ) si asteptam cu mare interes varsta de 1 an a lui bebe sa il intarc, era ca un prag psihologic pentru mine ca i-am dat cat am putut de mult.(primul prag a fost sa rezist pana la 3 luni, apoi 6 luni, acum 1 an ). Dani este genul de copil caruia ii place f mult tzatzi, se trezeste noaptea, ziua ii place sa il adorm la san, ar suge saracutul pe oriunde ma prinde langa el, e clar ca ii lipseste, am cam rarit-o in timpul zilei si mi=e necaz de numai pot. Mai ales cand citesc acum (nu stiam) cat e de important pentru copilasi, psihologic vorbind, dar si nutritiv, laptele de mama. Nu stiu ce sa mai fac sa treaca durerile (am fost suspecta de candida, am facut tratament timp de 5 luni impotriva acestei ciuperci pe care nu o aveam, am luat tratament imp sindromului raynaud , nu am rezistat decat 2 zile pt ca nifedipinul mi-a dat dureri infernale de cap, amorteala, tensiune , a fost nasol), fapt pentru care acum nu mai fac nimik, decat ca am rarit alaptatul si se resimte si la mine, nu mi se mai umple sanii ca altadata. In fine, ma scuzati ca m=am plans, sper sa pot si eu sa alaptez pana la un an, daca ar fi dupa mine as astepta sa se intarce singur....vedem...durerea e atat de mare incat imi curg lacrimile de durere, imi frang buzele si dupa alaptare ma ia cu frisoane....nu stiu de ce mi se intampla asta...nu pot sa pricep...pe cel mare nu l=am alatpat decat 2 luni jumate (l-am intarcat din lipsa de informatie, o mare greseala din partea mea) dar nu am avut aceste dureri deloc.
Va multumesc foarte mult pentru experientele descrise de voi, mie imi fac foarte bine.
Ramonika spune:
citat din mesajul lui Simonna Alinuska, de ce zici tu ca e consumator de timp la autodiversificare? Ma uit ca tu descrii cit ai muncit pentru tot felul de mincaruri pe care copilul nu le minca, asta nu e pierdere de timp? |
e frumos si amuzant BLW, insa sincer mai mare pierdere de timp mi se pare sa spal copilul, sa-i schimb mereu hainele dupa fiecare masa, avand in vedere ca se mozoleste din cap pana in picioare cu mancare, decat sa-i fac un piure...
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
sofie-iubi spune:
dragele mele, vreau sa va felicit pentru acest topic. ma bucur ca puneti binele bebelusilor mai presul de confortul vostru. chiar vorbeam zilele trecute cu mama si ea zicea ca a citit nu stiu unde ca laptele de masa nu mai are acealeasi proprietati ca la inceput dupa 1 an de zile si parca nu-mi venea s cred ca si eu am citit invers undeva.
Si eu sunt pentru alaptat dupa 1 an, cat de mult posibil, mai ales ca vreau sa stau cu pitica 2 ani acasa.
ea a supt pana la 5 luni exclusiv san, iar apoi am inceput diversificarea cu suculet de mar, apoi morcov, iar acum papa pireute de toate felurile fara probleme. cu supa nu ne intelegem.
eu am avut de 2 ori mastita la acelasi san si ma bcur ca nu am intrerupt alaptarea, mi-a dat augmentin si nu a fost nevoie.
Sofie papa bine din ambii sani, desi prefera din dreptul, ii dau totusi din ambii, incep alternativ cand cu unul cand cu altul si lapte este destul.
Spor la alaptat!