Pana la ce varsta alaptam ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Fetele, va urmaresc!
Multumesc pentru raspunsuri!:)

Patrisuca: dificil, din punctul meu de vedere sa iti dau un sfat si inteleg ca ti-e greu sa renunti acum... Ca laptele nu mai are consistenta este o ineptie, dar ca vei face un tratament destul de imvaziv probabil e un adevar...
Si aici depinde de antibioticul administrat... dar ai putea incerca pe perioada tratamentului sa mulgi si sa arunci si sa reveniti la alaptat dupa tratament, ce spui?
CUm ai reusit minunea de a slabi atit? Ai urmat vreun regim alimentar anume? Eu nu reusesc sa slabesc si lupt zilnic sa cresc productia lactata, cu ceai, lapte, apa, granule de urtica urens despre care am auzit ca ar fi bune...
Poate mai ai tu metode de crestere a productiei lactate?
O seara frumoasa tuturor!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Andreea (patrisuca) sunt antibiotice care se pot lua si in timpul alaptarii, spune dr-ului ca NU vrei sa renunti la alaptat. Daca fata suge cu placere, si nu iti vine sa renunti la alaptat, de ce ai face? Chestia cu "lapte slab" e o prostie. Oricum peste un an laptele nu mai are rolul sa sature copilul, e o chestie de alint, siguranta si eventual de sete, ceea ce un "oarecare" doctor nu va intelege niciodata, doar medicii care sunt si ele mamici si au alaptat mai mult de un an. Stii tu vorba aia, "prietenii stiu de ce"

Madamar, productia de lapte se sporeste doar intr-un singur fel: cu bebe la san. Daca nu ii ajunge, pune-l mai des la san, se regleaza automat. Nu forta lichidele (pt tine), sa bei cat poftesti, dar sa nu exagerezi, sa nu te chinui. Cu mancarea... e alta poveste. Eu m-am ingrasat mai mult cat alaptam, decat in sarcina ca nu ma puteam opri din mancat, mai ales dulciuri. Insa daca ai gruja, renunti la dulciuri, mananci fara grasimi, nu mananci seara, si faci multa miscare (exercitii de abdomen, un stepper, o bicicleta de camera, etc) incet dar sigur sar jos kilele alea urate

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Multumesc Gabi - dar ce te faci cind el suge max 5 minute?
Incerc sa cred ca "domnisorul" maninca mai putin in perioada asta si ... sinii produc atit cit a cerut, si ca de foame nu-i e foame, cita vreme nu sta sa tocaie... Dar sunt si alaptari cind miriie la sin, parca ar trage si nu ar avea lapte... Si nu face nici un efort in sensul asta.
Ma ingrozesc k m-oi ingrasa, inca peste ce-s... si cum spunea Patrisuca - slabit 20 kile!!! Pt mine e un vis... care a fost cindva speranta (inainte de a naste speram ca alaptatul ma va ajuta sa slabesc...insa nu in toate cazurile e asa, cica...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavandor spune:

Nu stiu daca aici este locul cel mai potrivit pentru intrebarea mea, dar pt. ca e vorba de alaptat indraznesc: fetita mea de ceva vreme nu mai vrea sa suga de la un san. Nu-l refuza daca i-l ofer, dar nici nu mananca, sta si molfaie la el mai mult in gol, ca de inghitit nu o aud cum inghite lapticul, asa cum face la celalalt san. S-a confruntat careva dintre voi cu problema asta, aveti vreo idee, solutie ceva sa o fac sa manance din ambii sani? Ca mi-e teama ca mi se opreste lactatia la sanul nefolosit iar celalalt e prea chinuit... Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri si idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

madamar e o idee ft buna sa continui dupa ce termin tratamentul si intre timp sa folosesc pompita pt san..multumesc frumos chiar nu m-am gandit.m-ai salvat
in legatura cu slabitul s-a intamplat asa:
inainte de a ramane insarcinata aveam 50 kg, pe tp-ul sarcinii am luat 18 kg, dupa ce am nascut,si dupa cele 5 zile de stat in spital cu copilul, ajungand acasa m-am cantarit si aveam mai putin cu 12 kg, deci 56. in urmatoarele 5 luni am slabit 4 kg fara nici cel mai mic efort, iar de la 52 la 48 cat am acum...am incercat 1 sapt dieta disociata si am slabit 2-3 kg (in 1 sapt) dar problema este ca continui sa slabesc ceea ce nu ma incanta ft mult. acum mananc orice la orice ora si oricat. uneori mananc jumatate de ciocolata o data. nu mai am probleme am revenit la metabolismul meu de altadata. dar noptile pierdute din cauza dintisorilor, zilele petrecute numai cu fetita de manute pt ca vrea sa mearga nonstop si pun amprenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

gavandor sa stii ca si patricia mea a avut preferinte cand era vb de papat, prefera numai sanul stang iar celalalt san era mereu plin cu lapte. am facut asa: ii dadeam sa pape din sanul dorit, iar cand se golea si vedeam ca trage din greu, o mutam la celalalt. in prima faza se cam stramba dar cand vedea ca curge lapticul mai usor, accepta. de obicei ii dadeam o data dintr-un san o data din altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

patrisuca, nu mai am ce sa adaug. GabiK a descris f bine ce poti face. Daca tu mai vrei 3-4 luni nu lasa niste medici care nu au mai citit o carte noua de cand au terminat facultatea sa te supere.
mi se pare ca notiunea de medic e de multe ori supralicitata la noi in tara unde f f multi au facut faculatea aia ca asa era moda sau pentru bani.

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 32

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gavandor

Nu stiu daca aici este locul cel mai potrivit pentru intrebarea mea, dar pt. ca e vorba de alaptat indraznesc: fetita mea de ceva vreme nu mai vrea sa suga de la un san. Nu-l refuza daca i-l ofer, dar nici nu mananca, sta si molfaie la el mai mult in gol, ca de inghitit nu o aud cum inghite lapticul, asa cum face la celalalt san. S-a confruntat careva dintre voi cu problema asta, aveti vreo idee, solutie ceva sa o fac sa manance din ambii sani? Ca mi-e teama ca mi se opreste lactatia la sanul nefolosit iar celalalt e prea chinuit... Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri si idei

Gavandor - incerc sa presupun ca daca din acel sin suge mai rar, pentru ca si productia este mai scazuta, are un gust mai...altfel. Am auzit mamici carora le-a scazut drastic productia la dreptul de regula - nu stiu sa existe o explicatie!
Si la mine dreptul e mai putin productiv insa incerc ca macar 2 mese/zi sa ii dau din dreptul si diferenta pina la 7-8 mese o suporta stingul.Asta e: ca-s viata:): unii mai harnici, altii mai putin!:)

Succes! Stimuleaza productia punind mai des la acest sin! Mai incearca o manevra: mulge/stoarce tot din sinul=problema si pune apoi bebele sa suga, poate va fi lapte ne... amestecat, si-i va place! Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun.

Pupici!

Patrisuca: esti o norocoasa! Te (nu te) invidiez:)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavandor spune:

Va multumesc de raspunsuri! Bebelina mea are aproape 8 luni, a papat bine din amandoi pana de curand, si am lapte inca berechet in ambii sani. Am incercat s-o pun la cel "neagreat" la inceput, cand e foamea mare, sperand ca de foame inghite orice, nu baga de seama, dar de unde... Oare e posibil ca laptele dintr-un san sa aiba alt gust decat laptele din celalalt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

gavandor, incearca sa iti dai seama cam in ce moment a inceput sa nu mai vrea din acel an: poate pozitia nu e adecvata, poate are o contractura si o deranjeaza gatul, poate nu ii e comod intr-o anumita situatie (in pat de exemplu s-a obisnuit mai mult cu celalalt san etc). Daca ii dai mai putin dintr-un san, gustul se modifica, cantitatea idem, ca si productia.
E perfect normal sa aiba preferinta pentru unul din ei fara ca lucrul acesta sa aiba o explicatie transcedentala, e ca atunci cand tie iti place o anumita lingura sau sa stai intr-un anumit loc la masa. E perfect normal, de altfel se poate alapta perfect si dintr-un singur san.
Tu si ea cunoasteti mai bine decat oricine circumstantele, eu stiu de exemplu ca in masina dau exlusiv din sanul stang, caci asa il pot lua in brate (in dreapta e scaunul bebelusului, nu isi poate pune capul comod. In schimb, sanul drept e cel mai solicitat, caci 70% din timpul de noapte trage din el, cand eu dorm. Pe strada ii dau mai mereu din stangul, caci ii mai pot proteja capul, cu dreapta fac cumparaturile, imping caruciorul, etc.

Editez ca sa adaug: poti incerca sa o pui in fund pe picioarele tale, sa-i dai stand una in fata celeilalte, asa poti sa descartezi daca ce o deranjeaza e gatul cand sta intoarsa spre sanul respectiv.

asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput