Nou stil de viata (302)
Raspunsuri - Pagina 8
mephala30 spune:
si eu pe fuga, am ceva treburi...
La multi ani, Cris! Sanatate si bucurii!
Ruxi, io stiu ca e indicat sa consumi 2-3 fructe pe zi, no, poate era bine sa nu fi mancat pepenele galben.
Da, vreau retete de dulciuri fara faina si zahar (probabil te referi la cele Monti), dar sa fie gustoase, nu artificiale, .
La mine se anunta un weekend plin, planificam o iesire, deci nu stiu cat timp voi avea sa organizez topicul, dar nu e nicio graba, neh?
Vreau sa-mi cumpar seminte de canepa si ulei de rapita, tu consumi?
Meniul de azi:
-cafea
-un grape-fruit, doua capsule de Maca
-doua oua fierte tari cu un ardei, doua capsule Baraka
-un castronel de iaurt cu 5 lingurite fulgi de ovaz si un praf de scortisoara
-o conserva de ton cu lamaie
-salata de rosii, castraveti, ardei si ceapa
Sport: 50 minute de aerobic
Daniela, astept cu mult interes ideile tale, .
Zuzi, spor la treaba.
Tumpi, multumim de fresh, cred c-a fost tare gustos, . Imi plac creatiile tale culinare.
ne citim diseara.
edit: am mancat litere, :)
cellia78 spune:
LA MULTI ANI, CRIS! Multa sanatate si tot ce-ti doresti matale!
Zuzilici, merci! Mult!
Meniu azi: MD: o cana lapte batut, 5 felii graham, prajite;
G: cateva seminte , un ciorchine de struguri, o nectarina
P: supa de pui;
C: cred ca un iaurt mic
Multa apa plata
In rest, franceza "pe paine"
Zuzilici, las' ca vin io acolo si te scot la alergat, ce zici? Ca aici ma alearga pe mine cainii si nu prea mai detin curaj...
toate fetele
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
louisea spune:
Scuze ca n-am mai intrat ieri dar aseara m-am uitat la un dokumentar englezesc despre slabit (cu experimente), iar apoi am picat lata..
Azi fui la servici cu Melina si mai de vre-o ora am ajuns acasa..
Va scriu si voua ce am retinut din documentar:
- mancat din farfurii mai mici -> mancam mai putin
- restaurante de tip bufet sunt periculoase. Mancam mult mai mult desi suntem satui (ca dehh ca incercam si aia, si cealalta etc)
- au luat 2 portii de mancare IDENTICE gramaj si calorii (pui, orez, legume). Au fost 2 echipe: una a mancat portia de mancare cum era cu un pahaar de apa langa, pt cealalta echipa au amestecat mancarea cu paharul de apa in blender si au facut o supa crema. Echipa care mancase supa a-a simtit satula timp mai lung decat cealalta. Le-au facut ecografie la stomac dupa ce au mancat si dupa 4 ore. Comcluzia: supa ocupa stomacul si da senzatie de satietate timp mai lung. Orice fel de supa e buna
- cel mai interesant!!! lactatele slabe in grasimi impiedica absobtia grasimilor din mancare. Un tip a mancat intr-o saptamana fara lactate, si alta cu lactate. In rest aceasi tip mancare (portii, calorii) in fiecare zi a saptamanii (ex. lunea spagheti, martea pui etc.). I-au analizat kk in fiecare zi. In saptamana in care mancase lactate avea mai multe grasimi in kk, fata de saptamana in care nu mancase lactate. Adica corpul a absorbit mai multe grasimi in saptamana in care el nu mancase lactate. Conncluzia: lactele sarace in grasimi impiedia absorbtia grasimii
- faza cu proteinele - ca tin de foame o stiti
- miscare/ sport: un tip a alergat (intensitate medie) o ora jumate de ora pe banda. A ars 19 grame grasime. Nu mult. Dar a doua zi au masurat ca intre timp a mai ars 40 si-ceva de grame grasime. Concluzia: arderea grasimilor continua dupa ce am facut sport
- o tipa dj. Intr-o zi a facut mici schimbari: s-a dat jos la o statie mai devreme, in timp ce vorbea la telefon se misca, lua scarile etc.. A ars in jur de 240 de calorii. Concluzia: putem arde calorii si fara sa mergem la sala
- numaratul caloriilor. O tipa credea ca avea metabolismul lenes si de aia nu slabea. Au verificat/ masurat bla bla si avea metabolism normal. Atunci au pus-o sa scrie tot de mananca in fiecare zi timp de o saptamana parca. Ea credea ca mananca in jur de 1100 de calorii. I-au dat sa bea o apa de nu stiu care si au masurat in urina de fapt cate calorii manca ea. Ea manca de fapt in jur de 3000 de calorii, si cand s-au uitat pe meniurile ei (ce a notat ea ca a mancat), au vazut ca erau multe alimente/ bauturi pe care uitase de fapt sa le scrie. Concluzia: numaratul caloriilor se face realistic si orice aliment/ bautura conteaza
Sper sa va foloseasca sau sa va dea de gandit
Crys la multi ani!!
Ruxi o sa ma uit dupa ala care zici tu
Tumpi smoothie servesc si eu. Ce yumi arata. Cum e crema de avocado cu nuci?
Daniela si eu Nu stiu ce m-a apucat Tre sa-mi revin. La cioco bio cu 86 % cacao n-as renunta, dar macar de m-as rezuma la aia
Meniul de ieri nici nu-l mai scriu ca a fost total aiuristic Dar am mancat printre altele quinoa rosie.. interesanta la gust
Meniul de azi:
MD: ca in restul zilelor
P: sandwish cu niste chiftelute (cumparat)
C: pui cu salata de brocoli si salata de castraveti cu rosii
Gustari: praji (la servici)
Sport? daca apuc.. Melina doarme acum la mine pe burtica , dar daca o pun in patut se trezeste.. deci sa vad mai pe seara.. Deja ma simt aiurea. Mie dor de Pilates :(
Mai vin eu
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
lai spune:
Crys, La multi ani!!!
Tumpi, delicios smoothie-ul
Lou Cum i-a placut Melinei la servici la tine?
Ruxi, suna misto traseul
Sabina, in stiinte politice - am scris despre sindicate si partide politice in America Latina. Am cam lungit-o si eu cu teza; impulsul final a venit cand am inceput sa predau cursurile mele la facultate (predasem si inainte, dar ca seminarista) si mi-am dat seama cat de mult imi doresc sa fac asta si, ca s-o pot face in continuare, era musai sa termin doctoratul.
Tu ai grija de sanatate in primul rand, si cand ajungi la un echilibru, o sa scrii si teza
Mik, sa va bucurati de trimestrul asta si sa va intoarceti in Franta cu sacul plin de amintiri superbe
Claudia
Zuzi si multu' ca ma tragi de maneca
Meniul de ieri:
mango, kiwi, iaurt natural, seminte de in macinate
2 cafele cu lapte
doua sandvisuri cu paine de secara, mustar, avocado, cascaval afumat, masline si rosii, respectiv castravete murat
un mar
o bara de cereale
Sport: o ora de samba
Azi, pana acum am mancat un iaurt Activia cu fructe si cereale; o cafea cu lapte; mango, kiwi, iaurt natural, seminte de in macinate. Si am alergat 35 de minute. La pranz am in plan o salata de castraveti, rosii, ceapa, ardei gras, avocado, ansoa, ou, capere, ridichi, ulei de masline si lamaie, cu o felie de paine de secara. In rest cred ca o sa mai beau o cafea cu lapte, poate un ou sau niste sardine si/sau niste pui pe care vreau sa-l gatesc mai pe seara.
Dragelor, am nevoie de idei de gatit legume sanatos sau alte chestii pe care sa le pun langa carne.
Lai
ps Mie imi place raportul o data pe saptamana, ma ajuta sa ma mobilizez
Zuzilici spune:
Ce-mi place ca s-a animat treaba pe-aici.
Crys La multi ani sanatosi, fericiti si norocosi. Concediu placut ca stiu ca pleci in curand.
Lai las' pe mine ca ..."o sa-ti rup maneca" daca e nevoie.
Lou m-ai lasat masca. E#u ar trebui s aparticip la documentarul acela. Deci cu mancatul sunt in pom (cam cum e tipa care scrie tot ...dar se ingrasa ) Am sa merg pe lactate fat-free de-acum inainte si sincer am sa printuiesc ce-ai scris si-mi iau in geanta ca zau ca merita sa bag in seama toate punctele postate de tine din documentar. Multumesc frumos.
Gusta lasa mansarda ca nu-i problematica decat daca o faci tu. Ma bucur ca te-ai hotarat sa intri dinou la active. Doamne Ajuta sa fie mami tau mai bine in curand. Btw, trebuie s-aveti multa rabdare cu ea, ca sincer cred ca ea e cea mai socata. Inchipuie-ti ce greu trebuie sa-i fie sa se accepte cu semi-pareza dupa ce o viata a fost activa si sanatoasa. E normal sa-si spuna "decat asa viatza mai bine lipsa!" si sa nu vrea sa mai lupte. Trebuie in fiecare zi s-o incurajati si sa-i accentuati toate micile imbunatatiri care i se intampla. Curaj si stiu ca ai in tine talentul de-a scoate ce-i mai bun din oameni. Practica-l pe mama ta si-o sa fie bine. Cu calm si rabdare insa. Te si succes.
Carmen iesire placuta. Pe unde te preumbli?
Ruxi scoate biciusca ca-i jale. Azi parca m-am tampit. Pna acum am mancat asa:
MD - vegetale (rosie, ardei, castravete) + 200 gr cottage cheese + cafea cu lapte ( din care beau si la ora asta)
G - 4 felii de bagheta cu olive oil + otet balsamic + 100 gr. pita chips
P - tocanitza de porc cu zucchini, cartofi noi + chilli)
Sper sa-mi revin pana diseara ca altfel ma iau la bataie singura. Si diseara musai sa sar pe banda macar o ora.
Va acum si-am sa revin dupa lunch.
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
louisea spune:
Lai samba ce misto!!!!
Eu in general ma rezum la gatit legume simplu La gratar vara, la wook (cu soya si putina pasta de karry), salate (tot felul de combinatii: varza cu morcov si mar, brocolii aburit cu o ceapa mica (evt de primavara)) cu dresing (iaurt si verdeturi, ulei de masline, avocado pacut pasta), la cuptor taiate mari si intoarse in putin ulei si condimente (morcov, pastarnac etc)
Zuzi aia cu lactatele m-a surprins si pe mine!! Dar eu una manac iaurt cu 1,5 % grasime si cascaval cu 26 % (parca e). Chiar fara grasime nu stiu cat de sanatoase sunt, banuiesc ca pun ceva prafuri, dar daca gasesti undeva pe la mijloc..
Tu de ce nu incerci sa mananci mai simplu? mai putine alimente la o masa? eu tocanita as manca-o doar cu zuchini, fara cartofi si evt. alte legume.. se digereaza mai usor (de ex pastele doar cu legume o salata ceva, carnita la fel,, cartofi daca ai pofta separat de carne langa legume). Si legume pana te saturi. Alegele pe cele care tin de foame: morcovi, dovlecei, telina, sparanghel, brocolii. Salata verde e apa de ploaie. Mie-mi place sa fac 2-3 salate sa am in frigider.
Iar la mesele principalesa mananci mai consistent.
Si ia-o treptat. Fa mici schimbari. Cand ai avut un tip de alimentatie ani de zile ia putin timp pana il schimbi.
Tu mananci de pranz la cantina? Cine face papa acasa la tine?
Aaaa si cu sportul. Daca nu ai timp/ chef o ora si 15 min e ok. Eu am observat ca daca imi zic: (exemplu imaginar ) azi fac 300 de abdomene (nu ajung sa fac nici una pt ca ma gandesc woow ce multe n-am chef/ e greu bla bla. Daca zic 50: ma apuc ca nu-s multe si le termin repede, si daca tot am facut 50 de ce sa nu mai fac inca 50? Sau nu (daca n-am chef nu fac). De multe ori renuntam pt ca ne propunem prea mult. Dar orice minut conteaza
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
tumpi spune:
Chiar a fost super smoothi-ul.Ma tin de atat tim sa-mi fac, am baut pana acum doar cumparate.
Lou, interesant reportajul.Eu de exemplu mananc in farfurii/ castroane mici.Imi aduc aminte ca si in tara la fel aveam si mama zicea ca e vesela de pitici.
Eu laptele il prefer cu 3,5 % grasime.Imi pun dimineata putin in cafea sau mai iau o gura inainte.Special mi-am cumparat o sticla de lapte proaspat doar pentru mine ca sa pot sa-l beau asa gol.Nu exagerez, i sticla de 1 l o beau intr-o saptamana.
Meniul de azi e aiurea din lipsa de timp.
MD: o cafea, un baton de cerale fara zahar(chiar voi incerca sa-mi fac eu acasa) si un smoothie
Pranzul l-am sarit ca n-am avut cand
Cina:un bol de ciorba de vacuta cu smantana si o felie de paine
peste la cuptor umplut cu branza si cateva legume langa, o smochina proaspata
Sportul azi il sar ca nu ma simt bine.
Lou, pe aici n-am vazut quinoa rosie.Inca n-am facut kamut, l-a incercat careva dintre voi?
Carmen de ce nu ti-a placut hrisca?Am si eu o punga si vreau sa o incerc.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
tumpi spune:
Apropo de uleiuri, eu mai folosesc pe langa cel de samburi de struguri pe cel de in,dar inca ma obisnuiesc cu el greu, mai mult cred ca la salate merge, la prajit nu-mi place cum miroase.De rapita n-am mai folosit de cateva luni de cand il am pe cel de samburi de struguri.
am incercat si eu semintele de in, imi plac la nebunie.Am gasit aici deja pisate.Eu imi adusesem din tara intregi ca inca nu le gaseam aici.
liris spune:
multam Ruxi. eu am vazut o reclama pe youtube si se cam topaie asa? cred ca nu pot face programul asta. am scos pilates de la naftalina. ma apuc de el. mi-am luat si niste greutati de miini si glezne. mai fac un exercitiu doua cu ele.
eu tot in jur de 69 de kg ma invirt :(
am citit cu atentie ce a postat Lou. ca si zuzilicea eu sunt dintre cele care cred ca maninca 500 de cal si de fapt maninc 5000. de fapt cred ca dc o femeie normala la cap ar minca cit maninc eu ar fi si mai grasa. cred insa ca ma mai bucur de un metabolism de tinerica ptr o vreme. si da, chiar ca, ar trebui sa bag si niste abdomene la program. desi am piele d'aia in plus din cauza de kg acumulate (in sarcini mai ales...ca se da voie...).
eu am fost asa: inainte de prima sarcina 60kg. la nastere 80. imediat dupa 72. nu am reusit sa dau jos pina la a doua decit 4 kg ... am inceput deci pe a doua cu 68. am ajuns la 82 la nastere.
doamnelor dar cum ii scad eu colesterolul barbatului? in toate analizele ii iese constant mare.:(
dc ar accepta sa manince cit de cit sanatos m-ar ajuta si pe mine asta la slabit.
Carmen, de 5 ori pe saptamina la sala. cred ca deja se vad imbunatatiri remarcabile, asa?
Gusta sanatate mamei tale!!
Sabinuta cum te mai simti? ce-mi place poza ta din "profile"!!
imi cer scuze ca nu va numesc pe toate. va salut insa in grup.
tumpi spune:
Liris, depinde de colesterol.Sunt anumite tipuri , mai ales cele genetice care scad cu pastile.Cat are colesterolul sotul tau?
Bine ar fi sa il faci sa manance mai sanatos, alimente care contribuie la scaderea colesterolului.
Lou, ca m-ai intrebat de creme de avocado, e super, reteta o am de pe blogul Inei.Am mai facut tot de la ea de pe blog maioneza de avocado.
Am uitat azi pe post de pranz am mancat o ingheta.
La pestele de la cine am renuntat la legume,mult prea mult pt mine,deja sunt full.N-as mai manca nici pestele, dar mai tarziu mi se face foame si e mai rau.