M-am hotarat.....adoptie(70)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

simo tu ai mare parete dreptate..referitor la job si aia de la DPC..dar vezi ca in tara..nu prea mai ai de unde alege joburi.....doar chiciuri....

chiar si a ici unde sunt eu....nu prea ai de unde alege alt job....

as spune multeeeeee dar mie ciuda ca obserrvatorii de la DPC meu sunt cu ochii pe noi..si apoi nui bine..

dupa ce imi voi rezolva problema..voi striga in gura mare aici pe forum la tot ceeea ce stiu..dar pana atunci nuu

si uite asa stau ca muta aici pe forum si nu comenetez nimic..

viitoare mami de bebe surpriza...caci doamne doamne ne va ajuta si in curand vom fi si noi parinti

http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

pogonici- eu inteleg ca esti suparata,stiu ce inseamna acest drum al adoptiei insa trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si chiar si atunci cand simti ca nu mai poti trebuie sa te stapanesti.
Trebuie sa te gandesti ca acest drum te va duce la puiul tau si atunci trebuie sa infrunti toate obstacolele fie ca tin de sistem sau de alte lucruri.
Pe forum poti spune ce vrei (conform regulamentului bineinteles)dar nu cred sa rezolvi ceva.Poti primi raspunsuri diferite,altele vor fii pe placul tau altele nu si in cazul asta nu vei face decat sa te enervezi si mai rau.
Parerea mea ca atunci cand trebuie sa punctezi ceva o faci direct la sursa insa numai si numai atunci cand totul s-a terminat cu happy-end insa si atunci ai sa vezi ca vei uita tot pentru ca toata concentratia ta va fii asupra puiului tau.
De asemenea mai trebuie sa te gandesti ca bunul DD are grija de noi toti si ne aduce puiul in viata noastra atunci cand nu ne asteptam.
te pup si pleaca pe acest drum increzatoare si plina de speranta ca la final vei fii fericita si implinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

pogonici- eu inteleg ca esti suparata,stiu ce inseamna acest drum al adoptiei insa trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si chiar si atunci cand simti ca nu mai poti trebuie sa te stapanesti.
Trebuie sa te gandesti ca acest drum te va duce la puiul tau si atunci trebuie sa infrunti toate obstacolele fie ca tin de sistem sau de alte lucruri.
Pe forum poti spune ce vrei (conform regulamentului bineinteles)dar nu cred sa rezolvi ceva.Poti primi raspunsuri diferite,altele vor fii pe placul tau altele nu si in cazul asta nu vei face decat sa te enervezi si mai rau.
Parerea mea ca atunci cand trebuie sa punctezi ceva o faci direct la sursa insa numai si numai atunci cand totul s-a terminat cu happy-end insa si atunci ai sa vezi ca vei uita tot pentru ca toata concentratia ta va fii asupra puiului tau.
De asemenea mai trebuie sa te gandesti ca bunul DD are grija de noi toti si ne aduce puiul in viata noastra atunci cand nu ne asteptam.
te pup si pleaca pe acest drum increzatoare si plina de speranta ca la final vei fii fericita si implinita.

Mergi la inceput

simo....eu am inteles ce ai zis...eu mam interesat...si sunt multumita de informatiile ce leam aflat azi.....

incep sa se lumineze lucrurile la noi....facem pasi mici dar buni

viitoare mami de bebe surpriza...caci doamne doamne ne va ajuta si in curand vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ngh21 spune:

Buna fetelor,

Am hotarat sa ne alaturam si noua gastii voastre. Dupa un FIV reusit, dar cu sarcina oprita din evolutie, am hotarat sa adoptam un copilas. Asa ca ne-am apucat de strans acte si bineinteles ca am o groaza de intrebari. Din pacate, nu am reusit sa dau de cineva de la DPC ca sa-mi raspunda, asa ca sper sa ma lamuriti voi

1. De unde ati luat Certificatul Medical A5. Pentru acest certificat medicat v-ati facut analizele? (examenul psihologi, examenul radiologic si examenul sangelui-VDRL).La examenul sangelui, trebuie sa va faceti numai VDRL-ul sau si alte analize?

2. Declaratie pe propria raspundere, data in fata notarului public, ca nu avem copii biologici si ca nu am fost decazuti din drepturile parintesti. V-ati dus la orice notar si ati spus ca vreti sa dati aceasta declaratie?

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

NGH - bine ai venit si sa-ti gasesti copilasul cit mai repede.
Eu personal am luat certificatul medical de la Medicover. Am facut analizele de sifilis, HIV si Hepatita, si radiografia la plamini, m-am dus la generalist care a scris " Apt pentru adoptie."pe certificat. Dupa aceea m-am dus la pshiholog care si dinsul a scris apt pentru adoptie, apoi m-am intors inapoi la generalist pentru a-mi pune stampila rotunda si timbru fiscal. Eu asa am procedat. Dupa cate stiu eu fiecare sector are o clinica de unde poti lua aceste certficate. Te duci cu o adeverinta de la medicul de familie cu clinic sanatos si apoi te duci la pshihologul de la clinica sa-ti puna stampila si apoi la un generalist sa-ti puna stampila rotunda. Stiu ca exista si aceasta posibilitate. Acuma daca te pune sa-ti faci analizele sau nu depinde de fiecare medic in parte. Nu stiu ce sa-ti spun.
In legatura cu declaratiile pe care le dai la notar, te poti duce la ce notar vrei, ii spui ce vrei sa contina declaratia si el o redacteaza. . Nu este un notar special pentru asa ceva
Piogonici - ma bucur ca esti pe drumul cel bun. Cu credinta, rabdare si nu in ultimul rind perseverentza vei reusi sa ai copilasul tau acasa cind nici nu te astepti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui ngh21

Buna fetelor,

Am hotarat sa ne alaturam si noua gastii voastre. Dupa un FIV reusit, dar cu sarcina oprita din evolutie, am hotarat sa adoptam un copilas. Asa ca ne-am apucat de strans acte si bineinteles ca am o groaza de intrebari. Din pacate, nu am reusit sa dau de cineva de la DPC ca sa-mi raspunda, asa ca sper sa ma lamuriti voi

1. De unde ati luat Certificatul Medical A5. Pentru acest certificat medicat v-ati facut analizele? (examenul psihologi, examenul radiologic si examenul sangelui-VDRL).La examenul sangelui, trebuie sa va faceti numai VDRL-ul sau si alte analize?

2. Declaratie pe propria raspundere, data in fata notarului public, ca nu avem copii biologici si ca nu am fost decazuti din drepturile parintesti. V-ati dus la orice notar si ati spus ca vreti sa dati aceasta declaratie?

Multumesc frumos!

Bine ai venit in gasca si drum cat mai scurt pina vei avea puiul acasa.
Noi am fost la o policlinica de pe Dristor: ROMMED 2000 unde am rezolvat cu adeverinta format A5.
Separat am fost la o alta policlinica unde am facut testul HIV pe care il solicitau in original.
Legat de declaratie, asa cum s-a mai spus, mergi la orice notar si solciti o declaratie in care sa fie specificat ca nu ati fost niciodata decazuti din drepturile parintesti.
Declaratia o puteti da amindoi, nu separat.
Succes

Irina si Mihai

Mergi la inceput

bine ai venit intre noi ngh

imi pare rau si ca si atat suntem colege..dar ce sai facem asa a vrut DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Buna seara!

Nu am mai intrat de mult pe aici, dar imi place ca am citit si vesti bune. Intr-adevar adoptia poate fi comparata cu un drum lung si anevoios, dar cu un final mereu fericit.

Eu sunt una dintre norocoase.... in sensul ca o am pe Teo in brate din ziua in care s-a nascut. Dar datorita DPC-ului, a tribunalelor, a erorilor de procedura, samd, abia acum cand ea are un an jumate aproape am certificatul de nastere cu numele meu pe el.

Va dau un singur exemplu:
"Buna ziua, am si eu nevoie de .... o hartie... semanata de Depratamentul juridic "
"Sigur.....reveniti peste o luna"
Am revenit.....nu era gata
"Reveniti saptamana viitoare pentru ca ma ocup personal"
Am revenit...."este gata, dar nu este semnata, reveniti maine"
Am revenit.... "reveniti peste o luna pt ca de azi juristul este in concediu pentru o luna de zile"
Si uite prin asta am trecut eu in ultimul timp.
Vi se pare drept/demn? Vi se pare ca lucreaza "in interesul suprem al copilului?"

Dar asta este viata.... si noi trebuie sa jucam in hora.

Important este ca avem certificat de nastere pe care nu mai trebuie sa evitam sa-l aratam .

Acum am cu totul alte probleme pentru ca daca inainte aveam povestea gata pentru Teo, acum, o data cu venirea lui BB2 nu stiu cum o sa-i pot explica eu de ce pe ea nu am purtat-o tot eu in burtica. Mi-e teama sa nu i se para ca am facut diferente cu toate ca Dumnezeu mi-e martor ca toata dragostea mea de mama ii apartine ei. Pentru BB2 momentan raman la curiozitatea de a vedea ce iese din mine.

Cris mami de Teodora si 35+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Crisis , nu ai mai depasit acea curiozitate? o sa vezi ca o sa ai un baietel tare frumos. Iti doresc tot binele din lume, o nastere usoara, un bb cuminte si mancacios
Ce mai face TEO, vorveste bn acum? -ici multi si pt ea.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput