Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***240***
Raspunsuri - Pagina 8
Ilinca_M. spune:
Mda...Anaan, deci ala-i copilul "cu probleme",cu ceva "intarzieri", asa-i? Of, ca de cate ori imi amintesc imi vine sa fac asa:
cu bostanul de pe umerii doctoritei!!
Si Sophiphi e mare amatoare de paine. Cat despre gimnastica de seara...ea o executa in pat
. Trebuie sa fiu cu ochii-n 4 sa nu execute un "stand in maini cadere-n pod" in afara perimetrului...Ala e unul din momentele preferate ale zile: cand vede ca am intins patul chiuie si abia asteapta sa urce sa faca toate tumbele posibile si aruncari pe spate si pe burta etc.
Si apropi de poza cu painea intinsa, asta face si Sophiphi dar numai de vreo 2 saptamani: orice are de mancare in mana, la un moment dat vine si-mi intinde si mie, "ma serveste" cum ar veni. Imi vine sa mor de ras, mai ales ca insista, trebuie sa iau si sa ma fac ca musc si eu din acel ceva (banana, paine, biscuite, mar,avocado etc) si abia apoi il ia inapoi![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Monnvas, io am vazut poze cu Chishcanu' (Chiscutza-racanu' |
Da' stii ce-am gasit sub freza? O minunata dermatita! Pediatra de familie mi-a dat o crema,da' vaz ca a dat inapoi doar prin aerisire plus spalat bine. Acum inteleg si eu de ce se scarpina copilul meu si se tragea de urechi. Deci fu treaba de igiena, nu de estetica, si mie-mi placea mai mult cu pleata decat pushcarie.
Cu parcurile/jucariile etc io am mai dezvoltat. Dar mie-mi place sa extra-dezvolt 1) situatie copil ia jucarie Sophiphi. Exista mai multe variante: - Sophiphi se uita (nu dezamagita, nu shocata) si-si face de lucru cu altceva, cu alte cuvinte o doare-n pampers. Aici nu tre' sa intervin, clar. Dar ma enerveaza la culme cand sare mama copilului:"vaaai, e a fetitei, da-i-o inapoi!!" si i-o smulge si vrea sa i-o dea Phiphi si abia de aici incepe scandalul, copilul respectiv plange, Phiphi e mirata, vin si alti copii atrasi de scandal etc...Frate, ce au unii oameni de simt nevoia sa controleze copilul non-stop?! Adica daca fata mea nu e suparata si daca io, ca mama, nu-s deranjata, de ce tre' mama aia sa faca "justitie" si sa-si streseze copilul? - Sophiphi nu vrea s-o dea, isi incoarda muschii - Sophiphi nu vrea s-o dea dar e biruita si plange. In cazurile astea astept interventia parintilor, care acum e justificata. Acum ei ar trebui sa inapoieze jucaria fetei mele care plange si sa-i distraga finutz atentia copilasului propriu, astfel incat sa nu sufere nici el. Daca parintii nu intervin, ii injur bine in gand si incep eu demersul de a-mi distra copila astfel incat sa uite de suparare. Cand se intampla invers, sa ia Sophiphi jucaria unui copil, procedez cum m-as astepta eu in situatia inversa. Daca acel copil n-are treaba, nu zic absolut nimic, e treaba lor cum isi gestioneaza situatiile in mod pacifist. Cred ca si la varste asa mici ei trebuie lasati sa interactioneze/ negocieze etc. Daca disproportia e foarte mare, e altceva (gen copil peste 4 ani care se baga-n seama cu astia mici; dar zau ca n-a fost cazul pana acum). Daca acel copil plange, ii returnez jucaria si fac tot posibilul sa-mi distrez fata. Asa mi se pare fair-play. Ar fi aiurea sa o tot invatz pe Sophiphi sa-si cedeze jucariile, numai ca mi-e mila de alti copii plangaciosi si mai bine sa fie fata mea "generoasa", cu riscul de a o face sa planga. No way! Mi-e mila de alti copii, dar e treaba mamelor lor sa le risipeasca lacrimile, nu a mea. Urasc cand copiii sunt fortzati sa imparta, in numele generozitatii, in numele "ala e mai mic", in numele "sa aratam noi ce mame cool suntem". Cand vad mame care smulg jucaria propriului copil s-o dea altuia care plange si priveste satisfacuta (de fapta ei buna!!) cum plange propriul copil dand pe goarna lozinci:"lasa, sa invete sa imparta, sa nu fie egoist!!" Copiii vor invata sa imparta vazand exemplul parintilor, in primul rand, nu fortzati si traumatizati. Da, nu e bine sa inveti copilul sa tina cu dintii de ce e al lui dar nici sa-l obligi sa dea cand nu are chef. Pentru ca uneori pur si simplu nu au chef, na. Nu inseamna ca-s "egoisti", "prost-crescuti", "rai" etc. Inseamna ca-s niste oameni ca toti oamenii, cu dispozitii afective, dorinte etc. |
No, tocmai asta e si problema mea, ca nu am de gand sa imi oblig copilul sa cedeze daca el nu vrea. Da' mi-e mila si de celalalt copil care tanjeste dupa tricicleta (la jucarii n-a facut scandal pana acum).
Ei traiesc acum un soi de varsta de aur, in care-s toate la comun si zau ca nu-mi vine sa vin eu sa-l invat pe copil capitalismul si proprietatea. Pe niciun copil.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui Anaan Am facut albumul public pentru cine are linkul. Sper sa se vada acum. http://picasaweb.google.com/105307725673140099193/IulieAugust2010?authkey=Gv1sRgCNfl_cS5yPi1NQ#5508533668848967970 Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
Multumim pt gulie, delicioasa!
Ce acrobat ai acolo...
vad nu va mosteneste, prefera sportul treburilor intelectuale CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Monnvas spune:
citat din mesajul lui simina_kin![]() ![]() ![]() Sa curga sampania!!!![]() si sa vina tortul!!!! Pizza si gratarele mai tarziu putin![]() ![]() Va multumesc din suflet pentru urari!!! ![]() ![]() ![]() SI AZI ,VA RUGAM SA NE VOTATI!!!!! fericita de ranjita delicioasa [b] Maya Andreea , din data de 6-oct-2009![]() Povestea nasterii printesei cu ochi albastri www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!! |

La multi ani! 

Valeu, m-ai stropit pe izmene cu atata sampanie

Cadou: un vot pt ranjita
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Anaan spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Cat despre gimnastica de seara...ea o executa in pat . Trebuie sa fiu cu ochii-n 4 sa nu execute un "stand in maini cadere-n pod" in afara perimetrului...Ala e unul din momentele preferate ale zile: cand vede ca am intins patul chiuie si abia asteapta sa urce sa faca toate tumbele posibile si aruncari pe spate si pe burta etc. |
Pai de ce crezi ca stam cu plapumoiul ala pe jos prin casa?! Ca altfel dumnealui alege sa-si presteze gimnasticile in pat!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Eeee, daca a fost pe baza igienica operatiunea chelirea, gata, nu mai comentez! Precis a facut dermatita de la atata caldura cata a fost vara asta, totusi a avut ditamai "blanitza" de suportat, frumoasa dar se pare incomoda in asa sezon
.
Sa va zic ce-a patit Sophitela cu un fel de troshcoleta/ tricicleta. Ea n-are si in parculet mereu vede cate una (stiti voi, de-aia cu "coviltir" si cu un cap de animal la ghidon, cu fel de fel de butoane) si merge, cauta pana gaseste un buton care canta, il apasa si danseaza de numa, e atractia parcului:))). Pana acum niciun copil n-a avut treaba ei, ca acolo au alte distractii, numa Phiphi e asa melomana si dansatoare. Eeei, dar intr-o zi apare proprietara troshcoletei, o fetitza de varsta ei (+- 2 luni) pe care nu o mai vazusem niciodata in parc, cu bunica ei. Fetitza era genul "cocalar",asa am etichetat-o eu cand i-am vazut ditamai bratzara de haor pe mana:))). In fine, era o fetitza scumpa, dar a venit si a inceput sa traga si sa scuture de troshcoleta urland pur si simplu catre Phiphi, o certa groaznic pe limba ei bebeluseasca, o spurca efectiv!! Pe mine m-a si distrat ce era la gura ei, n-am vazut niciodata copil pana-n 18 luni facand asa. Aici am gresit eu, ca trebuia s-o iau rapid pe Sophiphi, sa n-o supun "tirului de injurii", dar eram curioasa ce-o sa faca. Ei, dupa ce a privit-o stupefiata si pierduta o vreme, a inceput sa plangaaaa...Am luat-o rapid, dar preatarziu, mi s-a rupt sufletul de cum plangea numai fiindca fusese admonestata "verbal" de fetitza aia. I-am distras atentia cu mingea, si pe cand se calmase cine vine val-vartej sa-i ia mingea? "Terorista". Da-i si plangi iar. Iar peste vreo 20 de minute cand a uitat incidentul, Sophiphi a mers iar la troscoleta. S-a apropiat iar proprietara, dar desi de data asta n-a scos (n-a apucat!) niciun sunet, Sophiphi numai cand a vazut-o langa ea a iceput sa planga si sa se ceara la mine in brate:))). Asa marcata a fost, noroc ca fetita nu e "de-a casei", vad, atunci a fost prima si ultima data cand am vazut-o.
Bunica era de decor, biata, nu stia gestiona nicio situatie(nu doar asta cu Sophia). Sau poate era bona, habar n-am.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
silvi8 spune:
anaan, am vazut acum si pozele voastre.
flacaul.vad ca andrei ii mananca capul bebelusului...crina i/a desenat par![]()
o singura data am reactionat si eu urat, adica am tipat la o fetita care nu avea rabdare si a impins/o pe crina si mi/a parut rau ptr ca mama/sa se dadea in leagan si vb la tel. dupa incident copila a cazut urat dintr/o roata gen carusel si au saritt alti parinti sa vada ce a patit iar mama/sa stiti cum a reactionat? a luat/o la bataie si a inceput sa tipe ca daca nu stie sa se joace pleaca acasa si a si plecat cu fata care o striga si plangea din urma ei...
in privinta jucariilor nu prea avem probleme ca pitica da la toti.
silvi mama CRINEI
CRINA 1 AN
iun-iul,diverse
Povestea CRINEI
Anaan spune:
Simina, votat ranjita! Am uitat sa zic ca m-am distrat teribil cand ai postat cantarile domnisoarei delicioase!
Monnvas,drept e ca nu-i prea preocupata Gulia de trebile
intelectuale: cartile le roade si le rupe, biblioteca-i buna pentru trantit usile, cand ii spun povesti e preocupat sa-mi verifice dantura si sa-mi traga palme peste fata
....da' las' ca un sportiv sanatos tun si cu ceva noroc e numai bun la casa omului!![]()
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
georgiana310 spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Monnvas, io am vazut poze cu Chishcanu' (Chiscutza-racanu' Cu parcurile/jucariile etc io am mai dezvoltat. Dar mie-mi place sa extra-dezvolt 1) situatie copil ia jucarie Sophiphi. Exista mai multe variante: - Sophiphi se uita (nu dezamagita, nu shocata) si-si face de lucru cu altceva, cu alte cuvinte o doare-n pampers. Aici nu tre' sa intervin, clar. Dar ma enerveaza la culme cand sare mama copilului:"vaaai, e a fetitei, da-i-o inapoi!!" si i-o smulge si vrea sa i-o dea Phiphi si abia de aici incepe scandalul, copilul respectiv plange, Phiphi e mirata, vin si alti copii atrasi de scandal etc...Frate, ce au unii oameni de simt nevoia sa controleze copilul non-stop?! Adica daca fata mea nu e suparata si daca io, ca mama, nu-s deranjata, de ce tre' mama aia sa faca "justitie" si sa-si streseze copilul? - Sophiphi nu vrea s-o dea, isi incoarda muschii - Sophiphi nu vrea s-o dea dar e biruita si plange. In cazurile astea astept interventia parintilor, care acum e justificata. Acum ei ar trebui sa inapoieze jucaria fetei mele care plange si sa-i distraga finutz atentia copilasului propriu, astfel incat sa nu sufere nici el. Daca parintii nu intervin, ii injur bine in gand si incep eu demersul de a-mi distra copila astfel incat sa uite de suparare. Cand se intampla invers, sa ia Sophiphi jucaria unui copil, procedez cum m-as astepta eu in situatia inversa. Daca acel copil n-are treaba, nu zic absolut nimic, e treaba lor cum isi gestioneaza situatiile in mod pacifist. Cred ca si la varste asa mici ei trebuie lasati sa interactioneze/ negocieze etc. Daca disproportia e foarte mare, e altceva (gen copil peste 4 ani care se baga-n seama cu astia mici; dar zau ca n-a fost cazul pana acum). Daca acel copil plange, ii returnez jucaria si fac tot posibilul sa-mi distrez fata. Asa mi se pare fair-play. mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 1 AN! Manole forever |
IDEM!!! Asa procedez si eu.
Dar, referitor la ce ziceai tu cu copiii care lovesc pentru ca - o posibilitate - sunt fortati sa faca "draga-draga". Uite, Bris, nu cred ca e cazul sa va zic dar nu a fost niciodata lovita, nu i s-a dat peste mana sau alta parte a corpului. Am instruit, cu tot penibilul situatiei, pe toata lumea sa nu:
- loveasca obiectele de care se loveste
- o loveasca pe ea peste manute, indiferent ce e
SI CLAR: sa nu o loveasca pe ea!!!
Ei, Bris, se joaca in parc cu anumiti copii fara nicio problema. Daca i se ia o jucarie nu e nicio problema, daca ofer eu jucaria ei cuiva, nu-i stres, etc.. Ei, sunt copii pe care i se pune ei "pata" - si cumlmea sunt si mai mari ca ea si odata o zbugheste glont spre ei si JAP, una peste umar, cap, mana, etc.. Si-apoi rade satisfacuta!

La faze de-astea o "pedepsesc" in sensul ca ii spun "nu e voie sa lovim copiii, ma tem ca vei fi si tu lovita intr-o zi", etc... si clar o iau din locul respectiv. Daaar, nu fac mare tam-tam, adica sa ma pun sa strig, sa o pedepsesc altfel pentru ca intelege tot si ma tem sa o traumatizez in sensul asta. Dar, nici nu pot sa stau relaxata sa zic, Bris nu-=i voie si GATA! Ultima oara s-a intamplat la groapa cu nisip si am scos-o de-acolo si nu i-am mai dat voie sa intre si i-am spus "3 minute nu vorbesc cu tine!". Si n-am vorbit cu ea, nu m-am uitat la ea. S-a pus pe tipat, a inceput sa planga, ma tragea de fusta, s-a pus sa imi ridice fusta (gest tampit invatat de la ta-su, cica educatie!!!), etc. Daaar, nici nu m-am uitat la ea! Sa nu va zic ca se uita lumea la noi cum de eu nu reactionez si o las sa faca ca toate cele... Imi venea sa ma justific si sa incep sa zic... Stiti, noi asa am primit-o, nu i-am facut nimic, nu o maltratam, nu am schinjuit-o!

Si pe bune ca nu stiu altfel cum sa procedez! E clar ca percepe cand nu vorbesc cu ea ca pedeapsa. Deja cand aude ca nu vorbesc cu ea,incepe sa se sugrume de plans! Mai nou, se urca pe scaune - ca cica ma tem eu sa nu cada si o sa ma duc la ea! M=a fraierit de 2 ori, dupa care mi-am dat seama ca NO WAY sa se arunce de-acolo!
Culmea, la cresa educatoarea imi zice ca ea, n-a vazut niciodata sa loveasca un copil, ca se joaca foarte frumos, ca o admira impreuna cu o mamica aflata acolo ca "observator" ca ce empatica si cuminte e, etc.. Cand a auzit educatoarea peripetiile asetea... nu-i venea sa creada!
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Eeee, daca a fost pe baza igienica operatiunea chelirea, gata, nu mai comentez! Precis a facut dermatita de la atata caldura cata a fost vara asta, totusi a avut ditamai "blanitza" de suportat, frumoasa dar se pare incomoda in asa sezon Sa va zic ce-a patit Sophitela cu un fel de troshcoleta/ tricicleta. Ea n-are si in parculet mereu vede cate una (stiti voi, de-aia cu "coviltir" si cu un cap de animal la ghidon, cu fel de fel de butoane) si merge, cauta pana gaseste un buton care canta, il apasa si danseaza de numa, e atractia parcului:))). Pana acum niciun copil n-a avut treaba ei, ca acolo au alte distractii, numa Phiphi e asa melomana si dansatoare. Eeei, dar intr-o zi apare proprietara troshcoletei, o fetitza de varsta ei (+- 2 luni) pe care nu o mai vazusem niciodata in parc, cu bunica ei. Fetitza era genul "cocalar",asa am etichetat-o eu cand i-am vazut ditamai bratzara de haor pe mana:))). In fine, era o fetitza scumpa, dar a venit si a inceput sa traga si sa scuture de troshcoleta urland pur si simplu catre Phiphi, o certa groaznic pe limba ei bebeluseasca, o spurca efectiv!! Pe mine m-a si distrat ce era la gura ei, n-am vazut niciodata copil pana-n 18 luni facand asa. Aici am gresit eu, ca trebuia s-o iau rapid pe Sophiphi, sa n-o supun "tirului de injurii", dar eram curioasa ce-o sa faca. Ei, dupa ce a privit-o stupefiata si pierduta o vreme, a inceput sa plangaaaa...Am luat-o rapid, dar preatarziu, mi s-a rupt sufletul de cum plangea numai fiindca fusese admonestata "verbal" de fetitza aia. I-am distras atentia cu mingea, si pe cand se calmase cine vine val-vartej sa-i ia mingea? "Terorista". Da-i si plangi iar. Iar peste vreo 20 de minute cand a uitat incidentul, Sophiphi a mers iar la troscoleta. S-a apropiat iar proprietara, dar desi de data asta n-a scos (n-a apucat!) niciun sunet, Sophiphi numai cand a vazut-o langa ea a iceput sa planga si sa se ceara la mine in brate:))). Asa marcata a fost, noroc ca fetita nu e "de-a casei", vad, atunci a fost prima si ultima data cand am vazut-o. Bunica era de decor, biata, nu stia gestiona nicio situatie(nu doar asta cu Sophia). Sau poate era bona, habar n-am. mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 1 AN! Manole forever |
Cam asa a fost la noi aseara, doar ca in locul cocalarei era... Buddha
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Sa curga sampania!!!
Pizza si gratarele mai tarziu putin
fericita de
ranjita delicioasa