Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***240***
Raspunsuri - Pagina 6
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnvas Novuselu', si io ma gandeam ca ii pot spune celuilalt copil "iarta-ne, azi nu ne simtim prea bine si nu impartim" (principul: decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta |
Pai si mie mi-e mila zau,mi-s dragi toti copilasii,cu mici exceptii colorate, da' de a mea mi se rupe sufletu'
Fug la
ca maine dorm cu capu' pe birou altfel si trebuie sa fim in forma ca aterizeaza Olga & David & Cristi
!! Abia astept !!
feteleAlexandra (03.03.09)
Anaan spune:
Buna dimineata! Dau o cafea!
Pe unde sunteti, tufete?! Ca-i tare slaba activitatea pe aici de cateva zile.
Bianca, v-ati intors de la mare?
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
Gianina34 spune:
buna dimineata,
eu sunt pe aici si multumesc de cafea
am admirat toate pozisoarele insa n-am puterea sa intru in detalii - ma doare gatul de mor (si mie imi trebuie adeverinta cu "clinic sanatos"
)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic
saby spune:
Neata, vin si eu la cafea.
Monnvas Maia nu protesteaza deloc cand i se ia vreo jucarie, se intoarce si isi cauta altceava. Eu acum mai nou o las sa reactioneze cum vrea ea, vreau sa-i vad personalitatea si sa se invete sa se descurce si singura, oricum daca vrea ceva si nu poate ma ia de mana si ma impinge pe mine sa rezolv ce nu poate ea
. Dar pe mine sti ce ma enerveaza cel mai tare, atunci cand sare vreo mamica sau bunica ca arsa sa nu care cumva sa puna mana pe jucaria copilului ca plange desi plodul nare nici o treaba
. Oricum si daca se intampla sa planga copilul Maia se duce si da ea jucaria inapoi ca nu suporta sa auda planset de copil
. In privinta asta e tare sensibila, nu stiu ce ne-om face cand incepem gradi, ca ea daca vede vreun copil ca s-a lovit si plange tare incepe si ea sa se smiorcaie si sa arate cu degetul zicand "buba".
pisigri spune:
Neatza si o tona de cafea.
Noi n-am mai fost plecati nicaieri, am adormit ca prostii cu geamul deschis joi seara, cind a fost rece afara si noi dezbracati, asa ca fie-mea a prdus niste muci si o zi de febra. Acu muci are inca ceva-ceva, febra nu a mai facut de simbata seara, asa ca azi e pe baricade la gradi. N-a mai plins cind am lasat-o, se agatase de gitul meu bine-bine, dar cind a intrebat-o educatoarea daca vine la ea, s-a dus. Din cite o vad pe camera pare ok; vineri a avut o zi de cosmar insa, eu cred ca partial din cauza racelii. Oricum azi a ajuns tirziu, pe la 9, la 10 au teatru de papusi, apoi un pic afara....trece mai repede timpul.
Asa. Ei ii place la copii, daca nu-s foarte galagiosi. Jucariile le impartim atit cit este ea dispusa in momentul respectiv, pentru ca in general este natafleata si nu zice nimic daca i se ia jucaria din mina. Uneori, daca nu intervin, cite un copil vine si ii ia, una cite una, toate jucariile, si ea ramine fara, si nu zice nimic, numai imi arunca cite o privire necajita. Asa ca daca vreodata are o jucarie pe care nu vrea sa o imparta, o las in pace.
Mergem pe acelasi principiu si cu jucariile altora, desi n-am vazut-o niciodata sa ia jucaria din mina unui copil. Se duce sa aleaga ceva din jucariile libere si se joaca cu ele acolo de unde a ales, nuvrea sa plece nicaieri. Dar daca avem de-a face cu un copil care evident nu vrea sa ii fie atinse jucariile, si cu un parinte care nu intervine, o iau si plecam.
Lovit/pus in vreun pericol. Eu nu permit nimanui sa faca asa ceva, at all costs. Recunosc ca sint cam closhca si anticipez de drobul de sare e poveste pe linga mine. Am avut si noi genunchi juliti, dar daca e vorba de cap si ochi sint cu ochii in 24. Asa ca m-am mai rastit la copiii mai mari care o puneau intr-o situatie riscanta si ai caror parinti semintzeau. Normal mi s-ar parea ca nici un parinte sa nu-si lase copilul la locul de joaca cu betze de exemplu, sa aiba ce baga in ochi altora, si sincer va spun, daca in parculetele astea de pe linga bloc care sint mici si foarte aglomerate apar asemenea obiecte, care pun in pericol ochii fie-mii, sub privirile indiferente ale parintilor, le " confisc" fara drept de apel, explicind copilului ca o sa loveasca alti copii, si le las undeva intr-o margine de parc. De cele mai multe ori copilul nu zice nimic, iar daca se duce sa isi recupereze obiectul si parintele nu intervine - rar, dar se mai intimpla - arunc priviri ucigatoare. Daca nici astea nu au efect, prefer sa ne retragem in alta parte. Bine, am si norocul unui copil destul de docil la faze de-astea, mai ales ca m-am straduit sa nu o pacalesc niciodata, asa ca daca ii spun ca mergem in alt parc unde nu-s copii cu bete, stie ca chiar asta facem.
Iar alt gen de violente nu tolerez nicicum; stiu ca sint copii care lovesc, desi li s-a explicat de 1000 de ori ca nu e frumos, stiu ca parintii aia pot fi disperati si sa fi incercat de nenumarate ori sa corecteze acest comportament, dar fiica-mea nu e sac de box si nu manifest nici un dram de intelegere fata de bietul parinte sau fata de copilul care se va trezi evitat. La prima abatere il intreb eu pe copil de ce o loveste, ca o doare blabla, la a doua tentativa deja nu mai are ce cauta linga copilul meu. Mi-e mila de copilul respectiv care se trezeste fara parteneri de joaca, si de parintele pe care il vad implicat si stinjenit, dar chiar nu ma simt obligata sa imi las copilul sa sufere...pentru ce?
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Monnvas, io am vazut poze cu Chishcanu' (Chiscutza-racanu'
) dar io-s gica contra: cum ai putut sa tai minunatie de pleata de Zburator?! Hai ca puteai sa-l scurtezi, da' l-ai chelit de tot si-acum vine frigul:P
Cu parcurile/jucariile etc io am mai dezvoltat. Dar mie-mi place sa extra-dezvolt
:
1) situatie copil ia jucarie Sophiphi. Exista mai multe variante:
- Sophiphi se uita (nu dezamagita, nu shocata) si-si face de lucru cu altceva, cu alte cuvinte o doare-n pampers. Aici nu tre' sa intervin, clar. Dar ma enerveaza la culme cand sare mama copilului:"vaaai, e a fetitei, da-i-o inapoi!!" si i-o smulge si vrea sa i-o dea Phiphi si abia de aici incepe scandalul, copilul respectiv plange, Phiphi e mirata, vin si alti copii atrasi de scandal etc...Frate, ce au unii oameni de simt nevoia sa controleze copilul non-stop?! Adica daca fata mea nu e suparata si daca io, ca mama, nu-s deranjata, de ce tre' mama aia sa faca "justitie" si sa-si streseze copilul?
- Sophiphi nu vrea s-o dea, isi incoarda muschii
, opune rezistentza. De obicei copiii de aceeasi varsta (+-4 luni fac asta), deci sunt pe pozitii de fortza appx egale. O las sa vad ce face, cum isi apara proprietatea si-si sustine ideea:))). Poate fi triumfatoare si atunci poate copilul celalalt va plange- atunci e ocazia mamei lui sa intervina, eu nu am de ce sa intervin.
- Sophiphi nu vrea s-o dea dar e biruita si plange. In cazurile astea astept interventia parintilor, care acum e justificata. Acum ei ar trebui sa inapoieze jucaria fetei mele care plange si sa-i distraga finutz atentia copilasului propriu, astfel incat sa nu sufere nici el. Daca parintii nu intervin, ii injur bine in gand si incep eu demersul de a-mi distra copila astfel incat sa uite de suparare.
Cand se intampla invers, sa ia Sophiphi jucaria unui copil, procedez cum m-as astepta eu in situatia inversa. Daca acel copil n-are treaba, nu zic absolut nimic, e treaba lor cum isi gestioneaza situatiile in mod pacifist. Cred ca si la varste asa mici ei trebuie lasati sa interactioneze/ negocieze etc. Daca disproportia e foarte mare, e altceva (gen copil peste 4 ani care se baga-n seama cu astia mici; dar zau ca n-a fost cazul pana acum). Daca acel copil plange, ii returnez jucaria si fac tot posibilul sa-mi distrez fata. Asa mi se pare fair-play.
Ar fi aiurea sa o tot invatz pe Sophiphi sa-si cedeze jucariile, numai ca mi-e mila de alti copii plangaciosi si mai bine sa fie fata mea "generoasa", cu riscul de a o face sa planga. No way! Mi-e mila de alti copii, dar e treaba mamelor lor sa le risipeasca lacrimile, nu a mea. Urasc cand copiii sunt fortzati sa imparta, in numele generozitatii, in numele "ala e mai mic", in numele "sa aratam noi ce mame cool suntem". Cand vad mame care smulg jucaria propriului copil s-o dea altuia care plange si priveste satisfacuta (de fapta ei buna!!) cum plange propriul copil dand pe goarna lozinci:"lasa, sa invete sa imparta, sa nu fie egoist!!" Copiii vor invata sa imparta vazand exemplul parintilor, in primul rand, nu fortzati si traumatizati. Da, nu e bine sa inveti copilul sa tina cu dintii de ce e al lui dar nici sa-l obligi sa dea cand nu are chef. Pentru ca uneori pur si simplu nu au chef, na. Nu inseamna ca-s "egoisti", "prost-crescuti", "rai" etc. Inseamna ca-s niste oameni ca toti oamenii, cu dispozitii afective, dorinte etc.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
simonapro spune:
LA MULTI ANI FERICITI!
SIMINA 
Multe
si multi 
Noi aseara am revenit de pe meleagurile tulcene, a fost frumos sa ne revedem vechii prieteni, care locuiesc acum in Italia si am avut o gramada sa ne povestim. Pe Lucian l-am lasat acasa, cu mama, ca altfel nu mai reuseam sa stam prea mult de vorba, s-a comportat bine, dar acum nu mai mai scapa nici o clipa din ochi. A fost tare ciudat fara el, ne-a lipsit mult, dar in acelasi timp ne-am relaxat si noi putin![]()
Am vazut in graba poze, cu puiuti tare frumusei
, ii
pe toti.
Mami de
Lucian(16.03.2009) si de
Sebastian(05.08.2003)
Anaan spune:
La multi ani, Simina!Fericire cu carul!
Va ofer meniul zilei: Gulie![]()
http://picasaweb.google.com/105307725673140099193/IulieAugust2010?locked=true#5508533668848967970
mireal spune:
buna,Theo e racit,are muci si tuseste putin, plus ca inca ne chinuie o masea, de cateva nopti doarme cu noi in pat, se simte mai bine asaam vazut 3 domnisoare superbe: Luana,imi place de ia la maxim cum se joaca cu papusile , Ana care face niste mutrite super haioase si Alexandra care e o adevarata domnisoaral-am vazut si pe puscariasul
Inapreda nu e in concediu, parca trebuia sa plece in Italia la sf lunii.
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mireal buna, Theo e racit,are muci si tuseste putin, plus ca inca ne chinuie o masea, de cateva nopti doarme cu noi in pat, se simte mai bine asa |
Multa sanatate!

Andrei- inventar dinti