Romanii din Irlanda

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Buna she wolf

Chiar incepeam sa ma intreb oare ce s-a intamplat cu voi,nu mai da nimeni nici un semn de viata pe forum.Se pare ca toata lumea trece printr-o perioada mai aglomerata.Cum le-au placut parintilor tai in Dublin? Cred ca ti-ai facut deja pregatirea de ghid,asa ca,la vizita socrilor o sa fii cu adevarat experta in tururi de orasCum ti se pare acum orasul,dupa ce te-ai plimbat in lung si in lat?Aceiasi impresie ca la inceput?Cum ti se pare fata de Bucuresti?

Imi pare bine ca imi confirmi parerea despre biserica,de fapt clubul de duminica,unde lumea merge pentru alte motive decat cele religioase...La un moment dat,catre sfarsitul slujbei,niste femei din spatele nostru au inceput sa povesteasca,mai in fata unii citeau ziarul,un copil se juca cu o masinuta mai incolo...altii maraiau plictisiti...Nici cea mai mica urma de respect si de bun simt...

A reusit cineva sa ia legatura cu Societatea Romaneasca? Eram curioasa sa vad ce se mai intampla,daca s-au apucat de treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Buna Violetzika!
In vizita a fost doar mama pt. ca tata nu mai avea concediu asa ca..."la munca, nu la intins mana!" . Intr-adevar, voi fi un ghid bun, dar, din pacate, socrii mei stau doar pana miercurea viitoare, iar marti este ziua lui BB asa ca vom petrece. Ideea este ca va trebui sa ne miscam repede in cele trei zile (iar eu vreau neparat luni sa fac tort pt. BB!).
Sa stii ca imi place orasul, este ok, dar nu pot si nici nu vreau sa-l compar cu Bucurestiul pentru ca sunt cam diferite. In plus, Bucurestiul este (asa cum este el si nu vreau sa recunosc ca Dublinul este oarecum mai frumos ) orasul meu iubit si cu asta am zis TOTUL!
Ceea ce ma supara insa este ca mi-a zis mama ca in Bucuresti nu este inca forfota asta de inainte de Sarbatori...
In topul preferintelor mele (din ce am vazut pana acum si am vazut cate ceva, crede-ma pt. ca ai mei sunt taree plimbareti) este Luzern (Elvetia), iar apoi Praga (aici am fost si in luna de miere, sotul meu este fan P.), Venetia, Amsterdam, Budapesta...mai departe restul...
N-am vazut Londra insa, dar cum este aproape...
Iar din Romania imi plac foarte mult Brasovul, Sighisoara si Clujul, nu neaparat in ordinea asta (Buc nu se pune, of course ).
Voua?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tara spune:

Buna fetelor!
She Wolf,astea sunt: la nastere (sau la o luna) BCG;la 2 luni-DTP,polio; 4luni-DTP,polio;6 luni DTP,polio;15 luni-MMR (Measels,Mumps,Rubella);4-5 ani-Dtp,polio,MMR.
Se pare,deci,ca puiul tau scapa de ziua lui.

Zona Grafton-Henry am batatorit-o si eu in perioada cand faceam "naveta" Ro-Irl.Intotdeauna stateam in Dublin doua,trei zile.Are un aer aparte orasul asta,nu vi se pare?Si...ma simt mult mai in siguranta in el decat in Bucuresti,din pacate.

Am fost la ambele biserici.La cea din centru l-am botezat luna trecuta pe David.Preotul mi s-a parut de treaba,dar despre atmosfera de-acolo nu pot sa spun prea multe pt. ca nu am fost decat cei implicati.Iar in rest am fost atenta la David,care n-a plans,ci realmente a urlat toata slujba,mai putin in apa.
La cealalta am fost anul trecut in Vinerea Mare (super!Lume putina si atmosfera de reculegere) si in noaptea de Inviere (ca la noi la Romania.No comment!)

She wolf,vreau sa te intreb:tu ai intrat cu caruciorul in magazine?Ti-au dat voie?
Te intreb pt ca maine am vrea sa mergem si noi la un shopping center,"Crescent",in Limerick.Problema e ca sotul meu are cursuri (e inscris la masterat)si o sa ne lase acolo vreo 5 ore.Nu-i bai,ca as avea ce face,dar daca nu pot sa intru in magazine mai bine nu merg,pt. ca 5 ore cu bb pe langa vitrine...

Violetzyca,pe cand vestea cea mare?Sa ne dai si noua de stire.

Week-end placut tuturor!

Tara si David Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna fetelor,
Ma bucur sa vad ca sunteti bine. Noi am avut iar o perioada "tulburata", am fost bolnave si eu si Alexandra, eu am mers in continuare la servici dar Alexandra a stat citeva zile acasa, sotul meu a avut grija de ea pina veneam de la servici.Eu am avut si o infectie urita la urechi( ce n-am mai avut de cind eram copil, am si uitat ce-i aia durere de ureche!) si auzul mi-a disparut aproape complet.Acum suntem mai bine amindoua, Alexandra merge din nou la cresa si nu are probleme, eu incep sa aud cu o ureche!!
Si mie imi place teribil atmosfera din Dublin de dinainte de Craciun, imi place sa colind orasul desi in magazine e cam nasol acum ca sunt foarte aglomerate. Oricum cadoul pt Alexandra si decoratiile de Craciun le-am luat de luna trecuta, mai ramine de luat (si gatit!!!) mincarea de Craciun si cadoul pt sot.
Ajutor, ajutor, ce le luati sotilor de Craciun?? Eu sunt in mare impas, are haine si parfumuri, after-shave-uri etc. destule, de dvd-uri si cd-uri nu prea e incintat ca nu are timp pentru moment sa le urmareasca,asa ca nu prea stiu ce sa-i iau.
Tara, du-te linistita in shopping centre cu caruciorul ca te lasa peste tot, chiar si in 90% din restaurante si cafenele poti intra cu caruciorul si au scaune inalte pentru copii. Poate mai sunt magazine minuscule de genul Pound City care in perioada de aglomeratie pun afis ca nu e voie cu carucioare dar chiar si atunci nu comenteaza nimeni daca intri cu caruciorul. Cu siguranta este si baby-room in shopping centre unde poti schimba scutecele, etc. Cred ca ai observat ca mamicile irlandeze sunt foarte vehemente(si bine fac)cind e vorba de drepturile lor si ale copiilor asa incit sunt rare locurile in care nu esti primit cu copil sau carucior(eu una inca n-am intilnit asa loc...)
Va doresc numai bine si va mai astept la "povesti"
cristina

Mergi la inceput

Tara, imi pare rau ca nu ti-am raspuns la timp, dar vad ca a facut-o Cristina. Ieri au venit socrii mei in vizita si nu mi-am vazut capul de treburi asa ca n-am avut timp sa intru pe net. Desi tarziu, iti raspund ca nu sunt probleme cu intratul in magazine cu carutul. Pana acum am intalnit doua magazine in care nu era voie (era un afis pe usa), dar erau atat de inghesuite, incat oricum n-as fi putut intra (am un carut tare mare, la Buc nu intra nici in lift decat pliat , dar altfel este rezistent la orice fel de drumuri).
Nu stiu daca sa ma bucur ca nu-l vaccineaza la un an...o s-l sune sotul meu luni sa-i explice ce si cum. Poate ii face totusi rapelul respectiv; as fi mai linistita.
Sanatate multa, Cristina si Alexandra!

Claudia

Mergi la inceput

Hello, hello!
Vad ca nu mai dati nici un semn de viata.
Sau v-ati apucat deja de sarmalute, fripturici si prajiturele???
Eu o sa intru "in paine" de luni, mi-am facut deja un "plan de bataie" pe zile, incluzand si papa si curatenia (i-am mai lasat si lui Emil cate ceva ).
Am fost ieri cu BB la doctor si l-a programat pentru vaccin pe 7 ianuarie. A zis ca putem urma grila de vaccinari de la noi, nu este nici o problema. O sa-i mai faca cate ceva si din cele pe care le fac aici (de ex. anti meningita, care la noi nu se face decat la cerere, iar aici am inteles ca se face obligatoriu), ca nu strica, mai ales ca mai stam aici o vremicica.
Nu stiu daca mai dau de voi pe net zilele astea, asa ca profit de ocazie sa va urez distractie placuta si papa cat se poate de buna de Sarbatori!
Va pup si va doresc un Craciun fericit si un an nou cat se poate de bun!

Claudia si Cristi (baiat mare deja - 1 an!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Hello, hello

Eu mai sunt inca in "zona" da nu pentru mult timp ca apoi chiar ma apuc de sarmalute, prajiturele(pe care le voi lua de la Tesco cred in cele din urma...) si alte treburi domestice.
She wolf, tu in ce paine intri de luni cind toata lumea iese din paine de saptamina viitoare in vederea Craciunului????
Eu una abia astept "vacanta" desi numai de miercuri am liber iar in saptamina de dupa Craciun am liber numai joi dar oricum ma bucur.
Va urez si eu Craciun fericit si un an nou plin de bucurii si impliniri
numai bine
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Salutare fetelor,

She wolf,"La multi ani" pentru Cristi,ii doresc sa fie sanatos si sa creasca mare si cuminte.

Nu am mai dat nici un semn de viata de ceva timp,am fost cam ocupata cu pregatirile pe ultima suta de metri.De acum,bebe poate veni in orice moment.Am auzit ca, de regula primul copil vine putin mai tarziu iar daca este baiat,poate intarzia chiar mai mult.Este adevarat? Cum s-a intamplat in cazul vostru? Eu simt ca micutul este cam agitat in ultimul timp,se foieste,se suceste,parca nu mai are rabdare...Oare se apropie Momentul...? Abia astept sa fac cunostiinta cu strengarul :-)

Am inceput ceva pregatiri de Craciun,in sensul ca am spalat geamurile si perdelele In rest,nu prea m-am agitat,parca nu reusesc sa intru in atmosfera de sarbatori.Toata lumea se agita cu cumparaturile de Craciun,cadouri,petreceri cu colegii...totul este atat de comercial,de superficial.Cred ca putini isi mai amintesc ce inseamna de fapt Craciunul,care este semnificatia lui reala,care sunt originile lui.Parca punem prea mare importanta pe pregatirile materiale,curatenie,mancare,cadouri...si uitam sa ne pregatim in primul rand spiritual.Asta e parerea mea...Voi ce ziceti?

Nu as vrea sa va urez de pe acum "Sarbatori fericite",mi-ar face placere sa mai stam la o poveste mica si inainte de Craciun.Pana atunci,va doresc spor la treaba si toate sa va iasa asa cum va doriti voi.Apropo,ce faceti bun de mancare?

Mergi la inceput

Ei, ma bucur ca mai sunteti prin zona!
Cat despre Cristi precis o sa creasca mare, dar cuminte...slabe sperante...deja scoate untul din mine, parca este pe baterii si ii place sa faca numai ce nu trebuie!!! Aseara a spart si un pahar pt. ca face "curat" prin dulapuri. M-am speriat ca s-ar putea taia. Am stabilit cu Emil sa luam niste rafturi si sa le montam pe tavan! Tot ieri a vrut sa linga niste detergent. Trebuie sa fac rost de incuietori pt. toate dulapurile care, ca un facut, sunt la nivelul solului!!! In plus se urca de zor pe placa de la semineu, o data a si cazut, dar nu s-a invatat minte etc etc. Acum "lucreaza" la deschisul frigiderului!
In fine, m-am vaicarit destul. Altfel este un puiut tare dragalas, vesel si prietenos. Apropos, i-am pus niste poze in album.
In legatura cu Sarbatorile...sigur ca si pregatirea spirituala conteaza foarte mult, sunt intru totul de acord cu asta, dar...si papa buna face parte din traditie. La fel si daruitul cadourilor. Chir astazi i-am povestit lui Cristi (care incerca sa evadeze din scaunel) despre semnificatia Craciunului. M-am "inarmat" si cu cateva CD-uri cu colinde (mi-au adus parintii lui E. din tara) asa ca, de maiine o sa rasune casa. In timp ce, bineinteles, voi face curat (mrrr) si voi prepara bunatati (sper)
Inca nu m-am hotarat in totalitate ce voi face de papa, dar o sa va spun curand. Adica maine.
As vrea sa ajungem si la biserica de Craciun, dar la cealalta.

Claudia si Cristi (acum toddler )

Mergi la inceput

Violetzika, am uitat sa-ti raspund la intrebarea cu venitul copiilor. Am auzit si eu ca baieteii nu ar fi tare grabiti, nu cunosc statisticile, dar in cazul meu si mai stiu si altele nu a fost asa. Cristi trebuia sa se nasca in perioada 25-27 decembrie si s-a nascut pe 16. Nu-i vorba, am facut cezariana, dar tocmai trebuia sa stabilesc cu doctorul o data, ne gandeam la 18-20 dec. ca sa pot pleca acasa pana de Craciun, dar BB a fost grabit asa ca...pe 16 la ora 11.15 a.m.....
Apropos, mi-a spus Emil ca ar fi auzit ca aici nu prea se fac cezariene. Este adevarat? Nici atunci cand chiar este cazul??? Eu am facut cezariana pentru ca am avut in ultimele luni o hipertensiune dezvoltata de sarcina si eram in pericol de eclampsie, iar doctorul m-a sfatuit sa nu risc. In plus, dar asta s-a vazut la nastere, BB a avut cordonul ombilical de doua ori in jurul gatului. Asa ca...
Ma gandesc ca prin pregatire spirituala te-ai referit la post si rugaciune. Ei bine, hmmm...am tinut post miercurea si vinerea, dar cam atat...
Pupici!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput