Romanii din Irlanda
Raspunsuri - Pagina 7
violetzyka spune:
Buna Tara si bine ai venit printre noi !
Nu conteaza ca nu esti din Dublin,important este ca putem comunica si ca vrei sa te alaturi grupului nostru.Tu pe unde stai in Irlanda? Cum ti se pare viata pe aici?
violetzyka spune:
Am vazut si eu la tv stirile despre vizita premierului irlandez in Romania.Au fost discutii cu oficialii romani privind ridicarea vizelor din 2004 dar nu s-a semnat inca nimic.Eu sper sa le vina mintea la cap si la prostalaii de irlandezi,ca este absolut penal sa mai ceara vize in conditiile in care celelalte tari le-au suspendat.Se pare ca din 15 decembrie nu vom mai avea nevoie de vize nici pentru Elvetia.
Societatea Romaneasca din Irlanda se afla pe Meath Street nr.90.Nu este nici un afis la usa,ea functioneaza sub umbrela unei societati irlandeze mai mari.Trebuie sa sunati la usa si sa spuneti unde vreti sa mergeti si doamna de acolo o sa va indrume.Eu am stat de vorba cu un domn tare de treaba,Anghel se numeste,care m-a intrebat in primul rand cu ce poate sa ma ajute.A ramas cam mirat ca nu am venit cu nici o problema ci vreau doar sa ma informez despre ei.Societatea s-a infiintat destul de curand,vor sa faca multe,au multe idei dar le trebuie ajutor.Au nevoie de voluntari,care chiar pentru o ora doua pe zi,sa poata face diferite activitati.Deocamdata au mare nevoie de cineva sa lucreze la ziarul ce il vor scoate.Programul lor este de la 10.30 la 13 de luni pana vineri.Mi-ar place tare mult sa ma implic si eu dar deocamdata sunt cu gabaritul depasit si pana nu apare bebe nu prea pot sa fac nimic.Iar dupa ce apare...mai vedem...cum ne descurcam :-)
Cristina,cum te descurci cu serviciul? Ai gasit pana la urma ceea ce iti doreai?Au fost cei de la FAS de vreun folos?
Tara spune:
Cristina,Violetzyka,multumesc mult pt. primire!
Eu locuiesc in Abbeyfeale,un orasel din Co. Limerick.Deocamdata David=full time job-ul meu(E obositor si de aceea sper sa-mi acordati circumstante atenuante pt. eventualele aiureli comise prin mesajele mele!).
Tot ceea ce ati descoperit pana acum despre irlandezi coincide in mare masura cu opinia mea despre ei,iar barfa cu am auzit-o si eu si m-am cutremurat!Mai mult,o statistica arata ca ,in fiecare zi de luni, 33%din populatia(sper ca adulta)a Irlandei sufera de dureri de cap din cauza asta.
Violetzyka,m-ai facut curioasa in legatura cu Societatea Culturala.Stii cumva daca au vreun site sau daca putem lucra(voluntar,evident)de la domiciliu pt. ziar?
In rest..."ploua,ploua,ploua/vreme de"
Pupici si...ne mai "auzim "!
Tara&David
claudia_2803 spune:
Tara,bine ai venit!
Buna fetelor.Mi-a zis si mie o prietena de chestia cu vizele,cica vor sa le scoata din mai 2004.Sper sa fie adevarat.
Cristina,noi am fost toti raciti.Cred ca e o viroza...Laura a facut-o prima apoi...tati si bineanteles ca trebuia sa ma alatur lor. Important e ca suntem bine toti acum.Si...mai important e ca plec pe 12 acasa sa petrec sarbatorile
Violetzika,cat mai ai pana apare ?Despre slujba la biserica ce sa-ti zic?Acum doua saptamani a fost doar in limba romana.Asta pentru ca mai era venit un preot din tara si au slujit amandoi.De obicei preotul face in asa fel incat sa multumeasca pe toata lumea si zice pe rand in toate limbile,deci si in romana.Doar daca or fi avut grecii o sarbatoare speciala...ma gandesc.
She Wolf,pe tine te invidiez ca ai mama aici dar lasa ca mai am doua saptamani si ma duc si eu la a mea.
Claudia&Laurici
she_wolf spune:
Buna!
Bun venit Tara!
Dupa cum v-am spus mama este in vizita si alerg de zor prin oras, asa ca, deja cunosc destul de bine anumite zone ale Dublinului (in special zonele centrale). Am ajuns intr-o zi si pana la Malahide unde este frumos, iar locul de joaca pt. copii mare si intr-adevar bine dotat. Oricum, daca mi-ar fi spus cineva ca o sa umblu atata cu carutul dupa mine...ehehe...
Maine s-ar putea sa mergem si noi la biserica, dar cei cu care vom merge vor la cea de pe ... Great Denmark (???), parca asa ziceati, am uitat numele strazii. As fi preferat la cealalta , dar sper sa ajung si acolo intr-o zi pana la Craciun si sa aud si colinde...
O sa va spun cum mi s-a parut.
Claudia
violetzyka spune:
She-wolf,abia astept sa aflu cum ti s-a parut la biserica :-).Si noi am fost ieri dar am ajuns pe acolo pe la sfarsitul slujbei,la timp insa sa auzim predica.Se pare ca asta e cea mai buna varianta,sa ajungi acolo aproape de final,te scuteste de enervari inutile...Mi-am notat nr.de telefon al Societatii Romanesti din Irlanda,in caz ca vreti sa aflati mai multe despre ei si despre ce vor ei sa faca : 4536098.A aparut si o noua pagina web a comunitatii romanesti-"www.romaniancommunity.net".
In rest,"La multi ani" cu ocazia zilei de 1 Decembrie si sa dea Dumnezeu sa auzim de bine.
Tara spune:
Buna fetelor!
Violetzyca,multam fain pt.informatii!
In ce luna esti?O sa nasti aici,in Irlanda?Daca da,sa stii ca o sa fii in siguranta.Conditiile sunt decente,iar personalul medical foarte amabil si bine pregatit profesional.
Claudia_2803,She_wolf,multumesc pt.primire!(Daca te mai intereseaza grila de vaccinari eu am caietul de sanatate al lui David si pot sa ti-o trimit.)
Ma gandeam...ce bine de voi ca locuiti in Dublin!Aveti atatea posibilitati de a petrece timpul liber!Imi lipseste forfota unui oras mare.
Noi am fost duminica in Ballybunion,in speranta ca putem face o mica
plimbare pe malul oceanului.A fost soare,frumos,pana cand am ajuns acolo.Pe urma .Asta-i lucrul cu care o sa ma obisnuiesc cel mai greu aici.
S-a trezit piciul!Incerc sa revin mai tarziu.
Pupici!
Tara si David Ioan
violetzyka spune:
Salut Tara,
Am intrat pe ultima suta de metri,sunt deja in luna a 9-a Aproape ca nu imi vine sa cred ce repede a trecut timpul ! Nu imi fac probleme prea mari pentru clipa cea mare,m-am informat despre cum o sa fie,m-am pregatit sufleteste...Exista oricum si factorul 'surpriza',nu poti sa le stii chiar pe toate...Faptul ca m-am dus la cursuri ante-natale m-a ajutat foarte mult,mi-a dat mai multa confidenta,simt ca sunt pregatita pentru ce mi se va intampla.
Oricum,greul incepe abia dupa...nu-i asa? :-)
Sa stii ca nu-i asa mare scofala sa locuiesti in Dublin.E adevarat ca simti oarecum forfota unui oras mare,dar ca posibilitati de distractie esti limitat.Tu stii care e cea mai mare distractie a irlandezilor... Depinde ce fel de persoana esti,ce intelegi prin distractie...Te poti simti bine si intr-un oras mai mic...Daca aveti masina,cel mai fain e sa calatoresti,sunt cateva locuri foarte frumoase prin Irlanda.
Cum te descurci cu micutul? E primul copil? Iti mananca nervii sau e cuminte? Cum te simti in postura de mamica,ti se pare greu,esti stapana pe situatie? Acum sunt relaxata,linistita dar dupa ce va veni pe lume bebe,habar nu am cum o sa fie...Asa ca o sa apelez la cei din jur,cu mai multa experienta...Sper sa nu va stresez prea tare.
Tara spune:
Violetzyka,nastere usoara!E bine daca ai moralul ridicat!
Iti raspund cu placere(nu ma stresezi!)in masura in care ma pricep si eu.Deocamdata invat "meserie".
David nu ma enerveaza(inca!),dar ma solicita la maximum.Eu cred ca ma descurc destul de bine,avand in vedere ca-i primul copil,dar cum spuneam,invat zi de zi.
Numai bine si mai vorbim!
Tara si David Ioan
she_wolf spune:
Bunaaaaa!!!
Mama a plecat vineri, Emil (sotul meu) a plecat astazi cu treburi de serviciu in zona Shannon si sta pana joi, parintii lui vin vineri in vizita, iar eu sunt singura cu BB si fara chef de nici un fel de pregatiri, dar n-am incotro...una plus alta totul este minunat. In plus, m-am apucat de ieri sa tin o dieta si trebuie sa fiu foarte atenta la ce pap si, mai mult, sa gatesc de zor! Dar, in privinta asta ma sint destul de bine, imi place si sper sa am si rezultate.
De cand cu mama am prins mai mult curaj de a umbla cu carutul prin oras (cu Dart-ul) asa ca am dat si astazi o raita prin zona Grafton-Henry. Forfota nemaipomenita, se simte ca se apropie Sarbatorile. Trebuie sa ma ocup si eu serios de cadouri ca pana acum doar am cascat gura. Voi cum stati la capitolul asta?
Violetzika, la biserica a fost asa cum ai spus: ca la gara! Bine ca a avut preotul microfon la predica (despre care: no comment!) ca n-as fi auzit nimic. Eu l-am lasat pe BB acasa cu mama ca sa nu faca zgomot!
Tara, ma intereseaza in continuare grila de vaccinari ca se apropie sorocul (pe 16 implineste un an si va trebui intepat cumva in perioada asta, sper sa aiba doctorul si ce vaccin ii trebuie lui BB). Mai vin si Sarbatorile...Am avut o perioada tare aglomerata, sotul meu la fel si n-am reusit sa ajungem la doctor. Ufff, incepe chiar sa ma streseze subiectul! Pana acum am fost la toate vaccinarile la timp! Sper sa fie asa si in continuare!
Voua cum va mai merge?
Claudia