Romanii din Irlanda

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Biserica romaneasca e in Dublin 7,pe Arbour Street.E de fapt biserica ortodoxa,vin si irlandezi si greci si rusi...dar preotul e roman.Am inteles ca ar mai fi si in centru una dar nu stiu unde e.
Cristina,fetita mea se descurca bine deocamdata.E cam rusinoasa si nu prea vorbeste din cate zic educatoarele,dar o sa se obisnuiasca.Ce sa zic,de cand o duc la gradinita n-am avut probleme cu ea,nu s-a imbolnavit deloc(am avut destule in schimb cat a fost micuta).Cresa la care e nu prea-mi place dar trebuie sa o accept asa cum e cel putin deocamdata(e foarte aproape de casa).Nu stiu cum e cresa unde iti duci tu fetita dar aici ii culca pe patuturi pliante.Asa or fi toate?Nu au mobilier cum au cele de acasa?Eu pe Laura am dus-o in vara 2 luni la o gradinita particulara acasa.Erau ingrijiti foarte bine.Inainte de masa spalati pe maini,dupa masa de pranz ii spala pe dintisori ii schimba in pijamalute si ii culca in patuturi cu lenjerie pe care o duci tu de acasa.Aici ii spala pe maini cand apuca(daca-i spala),iar de dormit dorm imbracati cum ii duci.E bine si asa decat deloc,foarte greu gasesti locuri la crese.
Multumesc de sugestia cu teatrul.Oricum cred ca trebuie sa mai astept putin.Am dus-o la film,la "Finding Nemo".A rezistat o ora dupa care a inceput plictiseala.Important e ca a reusit sa stea pana la final.
Pupici si ... mai vorbim

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Claudia 2803, cred ca la cam toate cresele e la fel. Si Alexandra doarme pe patut pliant, i-am dus prosopel si sapun dar toata ziua ii sterge cu wipes-urile, de dormit doarme imbracata cu aceleasi hainute (drept ca nici cind e acasa si doarme de amiaz nu-i dau pijamaluta)Lenjeria de pat i-o duc eu de acasa dar au si ei lenjerie de rezerva sterilizata in cazuri de urgenta.Din cite am discutat si cu altii cam asa e peste tot.Cind eram in faza de cautari o singura cresa avea pe lista periuta de dinti,pasta, sapun,prosop etc. dar era prea departe de mine si in plus de asta cereau si uniforme si am zis ca totusi Alexandra e prea mica pentru uniforma....
Sa-ti zic insa de ce sunt multumita: in primul rind Alexandra o iubeste tare mult pe educatoarea ei care e tinara, are o fire foarte vesela si expansiva dar e si autoritara cind trebuie. Se vede ca se ocupa mult de fetita mea, Alexandra vorbeste mult mai bine, cinta, e mai independenta si mai indrazneata. In prima luna de cresa nu am avut inca servici si mergeam in fiecare zi sa o iau de la cresa la ore diferite si niciodata nu i-am prins pe picior gresit, adica sa gasesc fetita nesupravegheata sau neschimbata sau neglijata.Tot timpul mi se da raport exact cu ce a facut, cit a dormit, mincat, daca a fost vesela sau nu s-a simtit prea bine etc.Tot timpul e curatenie, sunt supravegheati,le sunt citite povesti, deseneaza, cinta etc.Camerele sunt mari si luminoase, cu parchet, iar gradina in care se joaca copiii e foarte mare si frumoasa si cu multe jucarii, biciclete, tobogane etc.Au si un medic pe care il pot chema in cazuri de urgenta "doctor on call"(pina acum nu a fost necesar in cazul nostru, sa bat in lemn, dar te simti mai reasigurat) iar personalul cresei e calificat si foarte de treaba.
Cam astea sunt motivele pentru care sunt multumita, in rest am incercat sa ma adaptez la obiceiurile lor, asta e.
Si noi am fost sa-l vedem pe Nemo, si Alexandra a stat cuminte cam 50 min dupa care a inceput sa se plimbe prin sala, noroc ca are luminite la ghetute si am putut-o urmari, ha ha, si sala era aproape goala asa ca nu a deranjat pe nimeni si am stat si noi pina la sfirsit. Abia astept sa apara pe caseta video ca sa revad unele scene pe care nu le-am "prins"....
va pup si mai vorbim
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Buna fetelor,

Imi cer scuze ca n-am dat nici un semn de viata de 2 saptamani,am fost prinsa cu niste probleme administrative si in plus s-a stricat si calculatorul!

De ieri am intrat oficial in concediu si apoi direct in concediu de maternitate :-)Am o gramada de timp liber la dispozitie,pana la inceputul lui ianuarie cand o sa am din nou "full time job",cand toata atentia si energia din dotare se vor indrepta spre bebe.
Am inceput deja sa facem primele achizitii,am cumparat niste hainute,carucior,patut si vanita.Oricat de mult m-as pregati si m-as gandi cum ar fi...dupa...parca nu-mi vine sa cred ca e adevarat si o sa vina o vreme cand o sa folosesc toate aceste lucruri.Important e ca ma simt foarte bine,sunt in forma si sper sa fac fata la toate evenimentele ce vor urma.

Cum s-a schimbat viata vostra dupa ce ati devenit mamici? S-a schimbat in bine,va simtiti implinite ca femei sau regretati viata pe care o aveati inainte? Mie mi se pare ca,acesta este unul dintre cele mai importante momente din viata femeii,in care nu mai exista cale de intoarcere,un lucru care va dura toata viata.

Parohia Ortodoxa Romana "Inaltarea Sf.Cruci" se afla in capela colegiului Belvedere de pe Great Denmark Street,D1.Slujba incepe in fiecare duminica la 10.30.Noi am fost de cateva ori dar am fost foarte dezamagiti si nu ne-am mai dus de ceva vreme.Atmosfera de acolo seamana mai mult a gara decat a biserica.Oamenii merg acolo cu copiii,care se foiesc non-stop,se plimba prin biserica ca pe bulevard,vorbesc,fac liber ce vor ei.Este tot timpul zgomot,fosnet,agitatie.Mie imi este imposibil sa ma concentrez la slujba,sa zic o rugaciune.Si nici preotul nu e destul de autoritar sa impuna o disciplina si o conduita in biserica.Cred ca ii pare bine ca vin oamenii la slujba si nu indrazneste sa ii puna un pic la punct.Nu stiu daca s-a schimbat ceva in ultimul timp,am auzit ca va veni alt preot,dar nu stiu exact cand.Puteti merge sa vedeti cum e,poate nu mai este asa de nasol ca inainte...

In rest,cu ce va mai umpleti timpul,ce mai cititi,ce ati mai facut interesant?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Violetzyka,la biserica de care zici tu,nu am fost niciodata.Am fost in schimb la cea de pe Arbour Sreet,in Dublin 7.E foarte mica,preotul e bun iar slujba e foarte frumoasa.E liniste deplina,daca copilul plange esti rugat sa iesi afara pentru a putea ceilalti sa se concentreze si sa se roage.Acolo mi-am botezat si fetita.
Am fost chiar duminica trecuta la biserica.A fost super.Pentru ca deja am intrat in postul Craciunului,slujba incepe si se termina cu colinde.Iti dau lacrimile fara sa vrei.Merita sa mergeti.

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Am fost duminica la biserica de pe Arbour Hill,am fost foarte curiosi sa vedem cu este :-) In orice caz,e o diferenta enorma,fata de biserica ortodoxa unde mai mergeam uneori.Liniste,autentica atmosfera de biserica,respect...Super.Singura problema insa a fost ca slujba a fost in limba greaca,engleza si inca una care nu mi-am dat seama ce e...nici o vorba in romaneste.Este cumva un orar pentru slujbele in limba romana?

Din cauza asta nu am stat foarte mult,ne-am dus la cealalta biserica,sa vedem daca s-a mai schimbat ceva.Parintele era acelasi care il stiam,inca nu a plecat...deci nu s-a schimbat nimic.Aceiasi forfota,copii circuland si facand un zgomot infernal,parinti indiferenti care nu stiu ce inseamna respectul si bunul simt...Nu am ramas niciodata pana la sfarsitul slujbei dar de data asta am facut un efort de vointa si am stat sa auzim predica.Aproape nimeni nu asculta ce vorbea preotul,lumea era preocupata cu diverse alte activitati,unii povesteau,altii citeau ziarul,unii incercau sa-i linisteasca pe copiii care erau super plictisiti si faceau scandal...Un adevarat haos...Ma intreb daca mai exista romani cu bun simt in tara asta...Persoanele de fata sunt excluse

Singurul lucru bun a fost ca am aflat despre infiintarea Societatii Culturale Romane,un posibil inceput pentru constituirea unei comunitati romanesti.Am fost ieri sa vad care e treaba si se pare ca va fi destul de interesant.Au in program o multime de activitati,deocamdata sunt la inceput si probabil va dura un timp pana se vor organiza.Totul este pe baza de voluntariat,au mare nevoie de oameni care vor sa ajute si sa se implice.Cum vi se pare ideea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by violetzyka

Singurul lucru bun a fost ca am aflat despre infiintarea Societatii Culturale Romane,un posibil inceput pentru constituirea unei comunitati romanesti.Am fost ieri sa vad care e treaba si se pare ca va fi destul de interesant.Au in program o multime de activitati,deocamdata sunt la inceput si probabil va dura un timp pana se vor organiza.Totul este pe baza de voluntariat,au mare nevoie de oameni care vor sa ajute si sa se implice.Cum vi se pare ideea?

Ideea mi se pare interesanta...si asa ma cam plictisesc acasa. Ce inseamn asta exact? Fireste, nu acum cand este mama aici si sunt un adevarat turist, aleg toata ziua prin oras cca. 6-7 ore/zi!!! Motiv pentru care sunt cam ocupata...sorry! Dar o dsa va scru pe indelete cat de curand.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Vai, vai, vai, am recitit mesajul meu anterior, iar sfarsitul este demn de un film horror: am vrut sa zic ca va voi scrie curand pe indelete (sunt incredintata ca ati inteles, dar tot ma simt aiurea )

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tara spune:

Buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tara spune:

Buna fetelor,si ma bucur ca v-am gasit!
Eu nu fac parte din "Clubul dublinezelor",dar tot prin tara asta imi fac veacul.
Sunt mamica unui de doua luni,David,care acum tipa infiorator si ma cheama la datorie.Tocmai cand imi era lumea mai draga si credeam ca am putin timp pentru mine.
Ma primiti si pe mine la taclale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna fetelor,

Tara bine ai venit printre noi.In ce oras stai? Sa-ti traiasca micutul si sa va bucurati de el
Violetzyca,pentru mine viata s-a schimbat total dupa ce s-a nascut Alexandra dar ma asteptam la asa ceva. Am fost norocoasa ca am avut o adolescenta si o studentie frumoasa asa incit am putut trece la urmatoarea etapa-viata de familie si maternitatea-fara regrete si constienta de ceea ce ma asteapta. In momentul de fata imi impart timpul intre casa si servici fara a avea timp pentru altceva si poate as avea totusi timp dar nu mai am energie...Asa incit ma multumesc cu lecturi dupa ce adoarme Alexandra si cu ocazionalele inchirieri de casete.In rest toate activitatile sunt legate sau facute impreuna cu micuta.Cind o voi aduce aici pe mama o sa ne reluam probabil vizitele la teatru, filme,seri cu prieteni etc dar pina atunci ne descurcam cum putem.
As fi interesata totusi de societatea culturala de care vorbeai,nici eu nu vreau sa jignesc pe nimeni si bineinteles persoanele de fata se exclud, dar tare mi-e dor sa cunosc niste romani de treaba in Irlanda in sfirsit!
She wolf, ma bucur pentru tine ca ai mamica linga tine, ii doresc o sedere frumoasa in Irlanda
Claudia2803, ce-ti mai face micuta? Eu sunt cam speriata cu virozele astea periculoase ce circula acum, deocamdata Alexandra e bine, sper sa ramina tot asa
Apropos fetelor, mi-a zis mama ca ar fi auzit la tv in Romania ca ministrul nostru de externe(nu mai stiu cine e acum ) ar fi discutat cu premierul irlandez sa ridice vizele pentru romani din 2004. Voi stiti de asa ceva?
va pup si numai bine
cristina

Mergi la inceput