Romanii din Irlanda
Raspunsuri - Pagina 5
claudia_2803 spune:
Draga mea,aici nu sunt numai cei ce lucreaza in calculatoare sau cei care au cerut azil.Sunt multi romani veniti cu contracte din tara si lucreaza in diferite domenii:chelneri,medici,arhitecti,ingineri...unul din directorii de la Coca-Cola.Astea sunt exemple pe care le cunosc si or mai fi si alte situatii pe care nu le stiu.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu lista de vaccinuri,am avut un carnetel in care erau scrise dar s-a jucat Laura cu el si nu-l mai gasesc.Oricum stiu sigur ca aici nu-s vaccinati copiii pentru hepatita B.Si sigur nu se face la 1 an nici un vaccin...De la 6 luni si pana la 15 luni nu ai de facut nici un vaccin.Oricum daca nu gasesc listuta o sa intreb pe cineva si iti scriu.Asta in caz ca nu te-ai informat deja.
Claudia&Laurici
she_wolf spune:
Uffff! Am uitat sa ma loghez asa ca trebuie sa rescriu mesajul!
Asadar:
Ti-am spus cam ce am facut cat am stat acasa inainte sa nasc, dar nici n-am stat mult. In plus, am mai iesit prin oras dupa cadouri de Craciun (am nascut pe 16 dec), m-am intalnit cu prietenii si ... am spalat geamurile! Cate unul pe zi ca sa nu ma istovesc!
Si tata este ardelean, din zona Satu Mare. Am o matusa din partea mamei (care este moldoveanca) in Blaj. Ai mei s-au intalnit la Bucuresti.
In legatura cu curiozitatea ta...firma la care lucreaza sotul meu are o reprezentanta aici si i s-a propus sa lucreze pt. o perioada aici (in principiu patru ani). Eu tot stateam acasa cu BB, asa ca am zis ca e ok, chiar daca asa voi face mai mult timp pe casnica. Altfel ma gandeam sa-mi reiau serviciul prin primavara.
Oricum, am de gand sa fac un master, invatamant la distanta ca sa nu chiar pierd timpul. M-am hotarat pt. SNSPA - Comunicare si Relatii Publice. mI-ar placea sa lucrez in domeniu. Ma gandesc ca anul viitor sau, cel tarziu urmatorul sa dau interviul de admitere. Dureaza doi ani, plus unul pt. lucrarea de dizertatie. As vrea sa fie aproape gata pana ma intorc in tara.
Claudia
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by claudia_2803
De la 6 luni si pana la 15 luni nu ai de facut nici un vaccin.Oricum daca nu gasesc listuta o sa intreb pe cineva si iti scriu.Asta in caz ca nu te-ai informat deja.
Nu m-am informat inca pt. ca am ratacit numarul doctorului!
Sper sa-l gasesc odata, dar as fi vrut sa stiu la ce sa ma astept...
Merci oricum si, daca afli ceva, te astept.
Claudia
violetzyka spune:
Claudia,o fi asa cum zici tu,nu te contrazic.Dar noi nu am cunoscut inca astfel de romani,si de aceea aveam impresia ca exista numai cei din categoriile amintite.Ar fi interesant daca ar exista o comunitate romaneasca mai bine organizata,sa avem ocazia sa ne cunoastem unii pe altii.Sau te pomenesti ca deja exista?? Daca esti mai bine informata,te rog sa ne pui si pe noi la curent.
Trebuie sa fug la cursul de antenatal,povestim mai tarziu.Pa pa.
claudia_2803 spune:
Fetelor,nu stiu nimic de comunitatea romaneasca.Habar n-am daca exista sau nu.Am gasit pe net asa ceva dar demult si nu parea a fi actualizat.Oricum in seara asta la o emisiune de pe Romania international a sunat un roman din Irlanda si a zis ca este asa ceva.Daca vreti intr-adevar sa aflati cred ca puteti intreba de la biserica noastra.
Sper ca maine sa fac rost de lista cu vaccinurile Sper ca nu te-am incurcat.Stiu sigur ca de la 6 luni pana la 15 luni nu se face nici un vaccin dar o sa merg la cineva sa copii ce se face pana la 6 luni ca sa stii pe care la ai facute si pe care nu.
Claudia&Laurici
cristina73 spune:
Buna fetelor
noi am avut o perioada mai agitata, a facut draguta mea o viroza urita si n-am mai avut timp si chef de nimic. Nici acum nu e chiar bine dar a trecut peste criza.
In legatura cu vaccinurile, vad ca Cristi le-a cam facut pe toate ce se fac si aici si inca in plus! Singura chestie ce vreau sa o precizez e ca urmatorul vaccin - si anume MMR-ul(mumps, measles, rubella), cred ca Priorix-ul e corespondentul romanesc- se face mai nou la 12 luni si nu la 15 cum se facea mai demult, si Alexandra tot la 12 luni l-a facut. Dupa asta nu mai trebuie sa faci alt vaccin pina merge la scoala, adica la 4 ani!Ar fi trebuit sa primesti acasa o scrisoare ca sa te anunte. In principiu e bine sa-ti gasesti un GP bun, de care sa fii multumita fiindca cu astia mici nu stii niciodata la ce sa te astepti iar in cazuri de urgenta sa nu te apuce disperarea ca nu stii unde sa mergi.La vaccinare i se spune "immunisation" in engleza, asta trebuie sa intrebi doctorul.
Nici eu nu stiam de nici o comunitate romaneasca,ar fi interesant de aflat.La biserica romaneasca nu am prea fost, din motive mai mult sau mai putin obiective.
Hait ca s-a trezit micuta
va pup si mai vorbim
cristina
she_wolf spune:
Multumesc Cristina pentru a nu mai stiu cata oara!
Nu stiu ce o sa fac cu rapelul ala care s-ar fi facut la noi la un an...trebuie sa-l caut pe doctor (n-am facut-o inca ) si sa-l intreb daca nu este nici o problema daca nu-l face.
Cat despre scrisoare...de unde? Suntem de mai putin de doua luni aici si nu l-am inscris inca nicaieri, cine sa-mi trimita scrisorele?
Sper sa am noroc si sa dau peste unul bun...
she_wolf spune:
La multi ani Cristina si tot ce-ti doresti!!!
Acum si total intamplator am vazut ca ieri a fost ziua ta! Scuze pentru intarziere!
Claudia
cristina73 spune:
Buna fetelor
She_wolf, multumesc tare frumos de urari.Ziua mea am petrecut-o in casa fiindca ne-am virozat cu totii...Am fost totusi dupa masa la un restaurant.Cred ca trebuie sa-l inscrii pe Cristi la Health Board-ul de care apartii,fiindca va trebui sa mearga la controalele periodice, developmental check-ups le spune care sunt obligatorii.
Claudia 2803, cum se descurca micuta ta la cresa? Alexandra mea e de la 2 ani la cresa si sunt foarte multumita de cresa in sine doar ca draguta mea ia orice virus si bacterie ce circula pe acolo si de citeva saptamini mai mult e pe acasa, noroc ca sotul meu are program mult mai flexibil ca mine.Am vazut ca ai intrebat mai demult de teatru de papusi, eu nu stiu unde e dar poti intreba la Ticketmaster, ei au in computer toate spectacolele prezente si viitoare si locatia lor, poti intreba chiar daca nu cumperi bilet, eu asa fac cind vreau sa aflu de vreun spectacol ceva.
Violetzyka, ce iti mai face burtica?
va pup
cristina