Romanii din Irlanda

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

E adevarat ca aici se cam grabeste lumea cu pregatirile de Craciun dar pe mine nu ma deranjeaza, chiar imi place atmosfera cu tot aspectul ei comercial. Mai ales cind colind magazinele de jucarii ma bucur ca un copil mic si chiar daca e numai luna noiembrie dar chiar intru in atmosfera.
Eu zic sa nu te agiti prea tare Violetzyca din pricina nasterii, eu am fost incintata de nasterea mea la Coombe si cred ca peste tot e la fel.Staff-ul e uimitor de binevoitor, amabil, dragut, helpful si cum mai vrei sa zici.La o nastere normala nu vei fi asistata decit de moase dar crede-ma ca isi cunosc meseria. O nastere complicata e asistata de un medic obligatoriu. Nu se recurge la cezariana decit daca e cazul si personalul medical e in masura sa aprecieze acest lucru.Alt aspect pozitiv e ca nu se face episiotomie de rutina, deci daca nu e cazul ai scapat de taietura, nici eu nu am avut parte de asa ceva.
Alt lucru important e sa le spui dinainte daca vrei sa alaptezi sau nu. Aici marea majoritate a mamicilor NU alapteaza si li se aduce sticla cu lapte imediat dupa nastere,sa nu te mire daca esti singura din salon care alapteaza(in cazul in care vrei sa alaptezi, bineinteles).Daca te-ai hotarit sa alaptezi ti se asigura tot sprijinul,poti sa le soliciti ajutorul zi si noapte(asistentelor), sa nu-ti faci probleme din cauza asta. Eu le chemam la orice ora sa le cer ajutorul, sa-mi arate pozitia corecta de alaptat sau sa ma ajute daca micuta nu se "lipea".Daca vrei sa alaptezi sa-ti iei neaparat "breast pads" caci sunt de foarte mare ajutor, nu e doar o cheltuiala in plus.
Alexandra a intirziat 2 saptamini asa ca am fost indusa, in rest nastere normala.Fiindca am fost indusa am avut contractii foarte puternice,dese si extrem de dureroase asa incit am cerut anestezie epidurala desi la inceput am zis ca nu vreau nimic de genul asta.Alta chestie destul de importanta e sa le zici cit de repede ca vrei anestezie epidurala(daca vrei)fiindca trebuie programat anestezistul,altfel s-ar putea sa astepti ore intregi pina cind gasesc unul liber.
Desi alte aspecte au lasat putin de dorit la Coombe (de exemplu igiena toaletelor la anumite ore) eu am fost pe deplin multumita de asistenta acordata.
Sa-ti pregatesti bagajul de spital, cele mai importante sunt hainutele bebelusului, eu nu mai tin minte exact ce am dus cu mine dar stiu ca mi s-a dat o lista de la spital cu ce am nevoie. E bine sa duci cit mai multe schimburi pentru bebe fiindca se intimpla "accidente" destul de des, eu am avut 3 maiouase (aici le spune vests) si 3 babygros-uri dar a trebuit sa-mi trimit sotul sa-mi mai cumpere 2 seturi fiindca am ramas in pana la spital. Alte hainute nu sunt necesare ca e foarte cald in spital si au si vreo 2 paturele cu care sunt inveliti bebelusii.Caciulita e important sa nu uiti si vreo 2-3 pijamale pentru tine.
Oricum iti doresc nastere usoara si toate cele bune, daca mai ai intrebari incerc sa raspund daca mai apuc inainte de sarbatori.
She wolf, sa-ti traiasca baietelul, cind a implinit 1 an? A inceput sa umble? Alexandra a inceput sa umble singura, nesustinuta numai la 13 luni dar oricum se tara peste tot si n-am avut nici eu pic de liniste
va pup si poate ne mai intilnim inainte de sarbatori
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Merci Cristina!
Cristi a implinit un an pe 16 decembrie. Inca nu merge singur, doar de-a busilea (cu o vitezaaaa!!!) si in picioare tinandu-se de mobila sau tinut de maute. De multe ori insa, nu prea are chef deloc de mers in picioare pentru ca vrea sa ajunga mai repede la "treburile" lui...hmmmm...Asa ca, la fel ca tine, nu am linsite deloc chiar daca nu merge inca. Dupa aia o sa fie in plus doar faptul ca o sa cada de la alt nivel, nu ca asta ar fi putin lucru. In rest...nu vad ce-ar putea sa faca mai mult.
Faina faza cu epiziotomia.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tara spune:

Buna fetelor!
Imi fac si eu in sfarsit aparitia,dupa lupte seculare.Juniorul mi-a cam dat de furca in ultima vreme.
Cristina,She wolf,va multumesc!Am avut ocazia sa constat ca se poate cu bb peste tot.Culmea este ca abia cu ocazia asta mi-am amintit ca am vazut asta de nenumarate ori,dar probabil pt. ca nu m-a interesat la vremea respectiva,nici n-am retinut .
Violetzyca,subscriu celor spuse de Cristina,cu o singura exceptie:eu nu i-am pus si nu-i pun nici acum caciulita decat cand mergem pe-afara.
In rest nu cred ca-ti pot da informatii prea multe.Eu am nascut prin cezariana (cu epidurala- asta chiar te sfatuiesc s-o faci!)dupa o luna de stat in spital,pt. ca David a fost in prezentatie transversa si elefantel pe deasupra (4,700!).O singura data au incercat o aluzie cum ca ar putea incerca sa-l intoarca manual ca sa pot avea o nastere normala.Initial am acceptat,m-au programat pt. a doua zi,dar eu in scurt timp am revenit la realitate si le-am spus ca refuz.Nu s-a suparat nimeni si nici n-au insistat.
Intr-adevar,am observat ca incearca sa evite pe cat posibil cezariana,dar nu sunt absurzi si daca e cazul intervin f.prompt.
Curaj!In curand o sa uiti tot ce-ai vazut,auzit,invatat si te vei descurca f. bine pe moment dupa cum iti va impune situatia.
She wolf,la multi ani,intre doua aniversari,prichindelului tau!
Asa,povestiti,fetelor sa stiu si eu ce ma asteapta cand o creste David.Daca o sa aiba personalitatea care incepe sa i se contureze acum...vai si-amar de capul meu!

Tara si David Ioan
Pupici si o sa fac tot posibilul sa mai "vorbim" pana maine!

Mergi la inceput

Merci Tara pentru urari! Nu va pot scrie mai mult pentru ca sunt terminata, stoarsa ca o rufa! Am trebaluit toata ziua, am fost si prin oras dupa oarece cumparaturi, plus BB, iar acum sunt franta rau de tot. Si cand ma gandesc la ziua de maine...
Voua cum va merge cu pregatirile?
Va mai scriu.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca nu ma culc inca in ciuda orei inaintate si a faptului ca BB inca se mai trezeste in zori pt. ceai sau lapte deoarece am sarmalutele pe foc! De ce asa tarziu? Pentru ca tanarul Cristi n-a vrut sa se culce cu nici un chip pana pe la 23.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Craciun fericit si numai impliniri!
Cu drag,
Tara si David Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Salutare fetelor si "Sarbatori fericite"

N-am mai apucat sa intru pe net,m-a apucat harnicia pe ultima suta de metri si n-am mai avut timp sa vin la povesti.Am reusit sa fac pana la urma tot ce mi-am propus,cel mai mult timp mi-a luat gasirea unui cadou pentru sotul meu.O intreaga aventura a fost adaptarea retetelor traditionale la starea mea de gabarit depasit, care nu imi permite sa stau ore intregi in bucatarie.Asa ca,am simplificat la maxim,am transformat chiftelele in drob,sarmalele in varza a la Cluj,snitele in gratare si cozonacul in chec.Toate au iesit surprinzator de bune si in plus am salvat o gramada de timp Voi ce ati pregatit bun?

Cand am scris despre pregatirea spirituala ma refeream la ceva mai mult decat de post si rugaciune.Ma gandeam la o curatenie sufleteasca,la credinta adevarata,la conexiunea cu evenimentul ce a avut loc acum 2000 de ani.Cel mai trist este ca pentru multi dintre noi Craciunul este doar un motiv in plus pentru a manca si a bea mai mult,motiv de distractie cu prietenii,cadouri...si cam atat.Asta e parerea mea.

Vreau sa va intreb ceva.Voi cum v-ati dat seama ca se apropie momentul cel mare,ati simtit ceva inainte sau s-a intamplat brusc? Micutul meu se misca cam mult in ultimul timp,parca nu mai are rabdare,mi se pare ca ar vrea sa vina mai repede...Sau e din cauza ca e deja mare si nu mai are loc? Eu mi-am inchiriat deja o masina TENS pentru calmarea durerilor prin impulsuri electrice.Sunt tare curioasa cum o sa fie,am auzit ca e foarte eficient iar in plus este 100 %natural,fara efecte secundare.

Ma duc sa fac o inspectie prin frigider,m-a apucat o foame de lup Va mai urez o data toate cele bune si va astept sa dati un semn de viata dupa sarbatori.

Mergi la inceput

Violetzika, cam in ce perioada ar trebui sa nasti? Stiu ca in ianuarie, dar cand?
Cat despre papa am postat la "Bucatarie" la subiectul "mancaruri pt. Revelion" sau cam asa ceva.
Inchei momentan pt. ca am parte de un concert...!!!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Momentul cel mare ar trebui sa fie pe 6 ianuarie dar am auzit ca primul copil nu se prea grabeste.Mai ales ca este si baiat...care se spune ca de regula este mai lenes la venirea pe lume...Nu stiu ce sa zic.Am auzit si alte variante.Deocamdata ma simt in forma,putin cam inghesuita in ultimul timp.De fapt ne platim polite unul la altul,cand eu il inghesui cu cateceva bunatati cand el ma inghionteste de n-am aer.Deci suntem chit

Ce mai faceti voi in rest? Cum v-ati petrecut de sarbatori? Cu ce ganduri intampinati noul an?

Nu prea am timp de scris azi,mai am de facut unele mici pregatiri pentru Revelion.Va doresc de pe acum distractie placuta,veselie si sa ne intalnim cu bine la anul.Poate organizam intr-o vreme si o intalnire live...sa ne cunoastem mai bine.Ce ziceti? Pana atunci "La multi ani" cu sanatate si sa auzim numai de bine.

Pe curand.

Mergi la inceput

Si io si io la intalneala!
Violetzika, ai fost tare haioasa cu meniul tau de Craciun!Cat despre She wolf...m-ai lasat speechless cu meniurile tale.Si eu care ma credeam super la capitolul asta.E clar ca trebuie sa fiu mai exigenta cu propria-mi persoana.
Daca nu reusesc sa mai vin azi pe-aici va urez de pe acum tuturor un An Nou care sa va aduca tot ce va doriti!

Tara si David Ioan

Mergi la inceput