Romanii din Irlanda
Raspunsuri - Pagina 10
she_wolf spune:
La multi ani!!!
Mi se pare super ideea cu intalnirea. Probabil ca dupa ce o sa nasti pt. ca pana atunci n-avem timp, asa ca o sa iesi cu BB! Sa ne spui cand puteti si pe unde.
De Revelion am stat acasica cu Emil si, dupa ce l-am culcat pe BB am papat, am baut, ne-am uitat la tv, am facut poze, am dat si am primit telefoane (mai ales in Rom.). Ne-am culcat pe la 2 si ceva...devreme, dar...
A doua zi am fost in vizita si ne-am simtit foarte bine, inclusiv Cristi care a urcat in patru labe o scara interioara pana sus! Cu mine in spate, "la primit", fireste!
Voi cum ati petrecut?
Claudia si Cristi
cristina73 spune:
Buna fetelor si La Multi Ani!!!!!
La noi Craciunul a fost mai aglomerat,am mers in vizite si am primit musafiri,inca nu mi-am scos oboseala din oase. Revelionul a fost foarte pashnic, doar noi trei acasa, Alexandra culcata pe la 10 si apoi eu si sotul am mai rezistat pina pe la vreo 1:30 cu mincare si ceva de baut si apoi ne-am retras si noi...
Azi am fost cu Alexandra la Olympia Theatre sa vedem Bear in the Big Blue House si a fost tare dragut, Alexandra a stat cuminte tot programul, nu a zis nici pis de nu mi-a venit sa cred, si asta fara chestii ajutatoare gen popcorn, suc etc.Am inteles de la alte mamici de acolo ca va veni si Barney in iunie dar la alt teatru, nu stiu inca la care, si ca se vind deja bilete.
Si eu sunt pentru intilnire, ma gindesc ca ar trebui sa ne intilnim undeva gen Stephen's Green, ca daca-i vreme frumoasa sa ne plimbam in parc si daca e urita sa putem sta la o cafea in Shopping Centre. Acuma nu zic sa ne intilnim fix acolo, ziceam si eu asa de exemplu,sa fie undeva unde ne-am putea plimba cu copiii dar sa avem si unde intra in caz de ploaie.
She wolf, cum iti merge noul job? Cine are grija de Cristi?
Violetica, nu ai nascut inca?
Va pup si va mai astept la povesti
cristina
she_wolf spune:
M-am tot gandit, am recitit si pana la urma mi-am dat seama de unde mi se trage intrebarea cu job-ul! De la chestia cu "de luni intru in paine". Pai ma refeream ca ma apuc serios de pregatirile (spalat de geamuri, papa etc) pentru Cracin si nimic altceva! Asa ca, deocamdata job-ul meu...Oricum, parca v-am spus nu mai stiu ca eu am un job acasa, acum sunt in concediu de maternitate! Deocamdata.
In legatura cu St. Stephen's Green, mi se pare un loc foarte bun, cred ca stie toata lumea cum sa ajunga acolo. Ramane sa vedem cand.
Violetzica, sa ne tii la curent cu noutatile ca deja a sosit clipa cea mare!
Iti tin pumnii si te astept !
Claudia si Cristi
she_wolf spune:
Astazi am fost cu Cristi la vaccin si in loc sa-i faca rapelul care trebuia facut la un an (antipolio, antidifterica, antitetanica si antipertussis) i-a facut (cu acordul nostru desigur) MMR-ul si un vaccin impotriva meningitei C. Asistenta a zis ca rapelul respectiv aici se face pe la patru ani si ca pana atunci nu este necesar.
In fine, chestia este ca a zis ca ar mai trebui sa-i faca peste vreo doua luni unul numit HIB care este pe grila de vaccinari de aici si pe care Cristi se pare ca nu l-a facut. Ce este asta? Din cate a descris ea este ceva legat de tuse si acum ma gandesc sa nu cumva sa fie antipertussis (asta este pt. tuse convulsiva, nu?) pe care l-a facut deja. Ce stiti despre asta? Este altceva?
Claudia si Cristi
violetzyka spune:
La multi ani cu sanatate, multe bucurii si impliniri la toata lumea !!!
Ei bine,deja am intrat in prelungiri,se pare ca bebe nu e deloc grabit.Intr-un fel ma bucur ca mai am cateva zile de liniste,in alt fel abia astept sa vad cine e strengarul din burtica...
In legatura cu intalnirea,cred ca o sa faceti voi primul pas,eu o sa ma alatur clubului mai tarziu.Sa-mi povestiti cum a fost...
Trebuie sa ma opresc aici,bebe e foarte agitat,aproape ma da jos de pe scaun.O sa va tin oricum la curent cu ultimele noutati.
Pe curand
cristina73 spune:
She wolf, se pare ca eu am incurcat borcanele cu jobul tau, eu asa pricepusem..., ha ha
Oricum legat de vaccinuri, treaba sta asa: Hib e impotriva unei bacterii numita haemophilus influenzae b care e responsabila de meningita si alte infectii grave alte tractului respirator(poate de aia zicea asistenta de tuse), septicemii, osteomielita etc. la copiii mici. Eu zic ca e un vaccin important dar daca il faci nu inseamna ca esti scutit de meningita in totalitate ci numai de meningita provocata de bacteria respectiva, poti face si alte tipuri de meningita, deci atentie oricum la semnele meningitei.
Vaccinul antipertusis se face impreuna cu cel antidifteric si antitetanic si se numesc impreuna DTP sau ceva de genul asta.
Parerea mea e sa urmezi in totalitate schema de vaccinare de aici caci la urma urmei Cristi va locui aici o vreme si e bine sa fie adaptat "situatiei locale". Oricum cind va intoarceti in Romania sa verifici ce vaccinuri se fac in plus in ro (cred ca cel anti hepatitaB) si sa le faci la momentul respectiv.
Altfel cum o mai duceti fetelor? Eu sunt cam obosita, inca nu mi-am revenit in totalitate dupa Craciun....Cel mai mare "spin" ce-l am impotriva Irlandei e ca nu e zapada iarna, ma enerveaza atmosfera asta ploioasa...
Dar unde sunt si celelalte fete,Claudia si Dacia, ca nu au mai aparut demult...
va pup
cristina
Va pup si va mai astept la povesti...
cristina73 spune:
Ia uite, am postat deodata cu violetzyka!!!! Ma bucur ca esti bine, las ca vine si bebe ca nu are incotro.Cum ai zis si tu, bucura-te de zilele ce ti-au mai ramas pina la nastere si odihneste-te cit poti de mult ca o sa-ti prinda bine
numai bine
cristina
puskin spune:
Buna,
Eu nu stau in Irlanda, dar se pare ca voi veni la Dublin in februarie pentru aproximativ 3 sapt la un curs si am rugamintea sa-mi dati ceva sfaturi( cam ce haine sa-mi iau, cum e vremea in perioada asta, cum sa fac cu banii, e perioada de reducere, ce sa ma duc sa vad neaparat cat stau acolo...si ce mai considerati voi ca e util de stiut).
Va multumesc anticipat,
Ruxandra
cristina73 spune:
Buna Ruxandra
Iti raspund pe fuga ca trebe sa-mi culc micuta.
In general luna februarie e cea mai urita din punct de vedere al vremii, e friguroasa, cu muuuuulta ploaie si vint. Frigul nu se compara cu cel din Ro, temperatura coboara foarte rar sub 0 dar aici e considerat frig mare. Eu zic sa-ti iei o haina lunga si impermeabila,mai grosuta dar nu exagerat, nu e nevoie de haina de blana, nici nu se prea poarta pe aici-ce se poarta sunt un fel de cojoace dar mult mai subtiri ca cele romanesti. Iti va trebui si o umbrela solida dar asta poti lua de aici,nu o cara de acasa.
Perioada de reduceri la magazine e ianuarie , deja in februarie apare stocul nou de primavara dar poti gasi oricum oferte speciale in diferite magazine chiar daca nu-i sezon de reduceri. Preturile sunt in general destul de mari, e una din cele mai scumpe tari din Europa dar tot mai gasesti lucruri bune la preturi acceptabile.
Eu zic sa-ti aduci haine comode, eventual o toaleta mai deosebita pentru ocazii speciale, altfel lumea aici se imbraca cit mai comod in timpul zilei, chiar si cei mai instariti sunt imbracati obisnuit in timpul zilei, doar seara in restaurante etc vezi toalete mai speciale.
Poate te mai ajuta si celelalte fete "irlandeze" cu sfaturi in privinta celorlalte aspecte, eu iti doresc sa ajungi cu bine si sa ai o sedere placuta in Irlanda, poate apuc sa-ti mai scriu inainte de venirea ta dar nu promit.Apropos, unde o sa stai, in Dublin? La ce hotel?
numai bine
cristina