Romanii din Irlanda
Raspunsuri - Pagina 11
she_wolf spune:
Violetzika, se pare ca la tine se verifica treaba aia cu baieteii mai lenesi! Apropos, v-ati hotarat cum o sa-l cheme?
Cristina, merci de informatii si nu-i nici un bai cu incurcatura, chiar m-am distrat!
Cat despre celelalte fete, habar n-am ce fac, probabil ca inca mai chefuiesc!
Ruxandra, iti sugerez sa arunci o privire pe urmatorul site: http://www.visitdublin.com De aici m-am inspirat si eu cand a fost mama in vizita.
Nu mai stiu daca scrie acolo, dar sunt si niste autobuze care fac tur de oras (obiectivele mai importante) si poti opri (au statii) oriunde vrei ca sa vizitezi obiectivul cu pricina si sa iei altul in continuare. Sunt din 10 in 10 minute sau poate ceva mai rar, nu stiu exact, dar mergi cu un singur bilet, cumparat la inceput.
Pt. shopping poti merge pe cele doua strazi comerciale (pietonale) din centru, Henry si Grafton, cea din urma fiind mai aratoasa.
Pentru o bericica in pub-uri poti incerca zona Temple Bar, un fel de zona Gabroveni de la noi.
Nu-mi vine altceva in minte acum, mai intreba si...A! O sa-ti explicam noi la momentul potrivit cum ajungi intr-un loc sau altul.
Sper sa-ti fie de folos site-ul.
Despre vreme nu prea stiu ce sa-ti spun pt. ca eu sunt aici doar din septembrie, dar ti-a raspuns Cristina.
Claudia si Cristi
puskin spune:
Buna fetelor,
Va multumesc ca mi-ati raspuns asa prompt.
Cristina: nu stiu inca perioada exacta si nici alte detalii, firma se agita cu vizele, am inteles ca e destul de dificil si dureaza procesul. Cand vor rezolva cu vizele vom avea toate detaliile: unde stam, cand plecam, cat stam, etc. Va mai scriu cand aflu.
Ideea este ca eu stiu ca Irlanda e scumpa, de-aia intrebam de reduceri, ca sa stiu cam cu cati bani sa vin. Inca nu stiu cat va fi diurna...
As aprecia daca mi-ati putea spune concret niste preturi prin puburi sau pe unde va mai duceti voi, sa-mi fac o idee...nu de alta dar ar fi neplacut sa raman fara bani sau sa gasesc ceva ce-mi doresc si sa nu pot sa cumpar.
Multumesc inca o data,
Ruxandra
violetzyka spune:
Se pare ca bebe nu numai ca e lenes dar nu da nici un semn ca ar avea de gand sa vina.Se pune uneori in niste pozitii imposibile,parca pe orizontala,si imi da niste ghinturi de abia mai respir...Sper sa nu mai dureze mult ! Am ales niste nume dar trebuie sa-i vedem mutrisoara sa vedem care se potriveste mai bine :-)
Pentru Ruxandra:Dupa ultimele statistici,Irlanda nu se numara printre cele mai scumpe tari din Europa ci este cea mai scumpa !!! Avand in vedere preturile la mancare,chirii,haine,pretul vietii in general.Pretul unei beri depaseste 4 euro,iar celelalte bauturi alcoolice sunt cam la fel sau chiar mai scumpe.Eu zic sa nu te agiti prea mult cu cumparaturile pentru ca tot e foarte scump si nu merita.Daca ai timp sa iei la rand toate magazinele poate gaseste ceva care sa iti placa si sa fie la un pret convenabil...Dar sa nu vii cu prea multe asteptari.Bucurestiul este la un nivel superior din multe puncte de vedere,o sa te convingi singura...Daca te putem ajuta cu alte informatii...
Va las acum,a inceput deja "Surprize,surprize"...Nu radeti...Desi e o emisiune cam siropoasa,noua ne place foarte mult.Ve pup si mai povestim.Pa pa.
cristina73 spune:
Ce parere aveti fetelor...?
www.focusonromania.net
Pe mine m-au ingrozit fotografiile desi stiam cum sta treaba pe acolo dar si solutiile propuse de irlandezi(conditionarea intrarii ro in EU si "lista rusinii") mi-au lasat un gust amar.Oricum sunt de acord ca trebuie facut ceva
violetzyka spune:
Se pare ca irlandezii care se ocupa de FOR nu au altceva mai bun de facut decat sa arunce cu noroi in Romania.In loc sa vada de problemele lor,de drogatii si oamenii care dorm pe strada,de comunitatea lor de tigani.Imaginile alea se puteau lua de oriunde din lume,nu numai din Romania,orice padure are si uscaturi.Dar cred ca problema orfelinatelor a fost rezolvata,cu atata infuzie de ajutoare din vest,cu atata focus pe copiii handicapati,s-au schimbat multe in ultimii ani.Cei care au facut site-ul dau cel putin dovada de rea credinta...
she_wolf spune:
Ei, Cristina, sunt chiar revoltata!
Nu stiu ce vor de fapt astia cu FOR-ul lor, dar au reusit sa ma scoata din sarite!!!
Sigur, este o problema spinoasa, dar, ma tem ca nu se poate vedea asa ceva numai la noi. Ma refer la poze. Faptul ca ne-au ochit numai (lasa Turcia!) pe noi mi se pare cel putin o nedreptate si o mare magarie! Cat despre "lista rusinii" no comment!!!
In afara de asta, asa cum spunea si Violetzika, lucrurile stau mai bine acum si exista o preocupare in sensul asta. Cel putin asa am mai auzit si asa sper!
Hmmm...ca mi-am amintit si de Oliver Twist...
Claudia si Cristi
violetzyka spune:
Am trimis un e-mail la Ambasada Romaniei cu adresa respectiva,cu rugamintea sa verifice si ei site-ul si sa ia masurile care se impun.Nu stiu daca vor face ceva,desi ar trebui,oricum am tras un semnal de alarma.
cristina73 spune:
Well done Violetzyka! Am impresia ca irlandezii se opun pe cit pot ca Ro sa intre in Eu, se tem probabil de vreo "invazie"..
claudia_2803 spune:
"La multi ani!" pentru toata lumea. Stiu ca e cam tarziu pentru urare dar am fost plecata acasa si n-am avut acces la net.
Am fost sa facem sarbatorile cu bunicii si sa ne jucam cu zapada. Ghinionul nostru a fost ca la Iasi a nins abia dupa sarbatori si am prins doar cateva zile de dat cu saniuta. Decat deloc,a fost bine si atat, Laura a fost tare fericita.
Mai rau e ca acum am ramas fara gradinita. S-a suparat educatoarea cand am plecat si acum zice ca n-are loc sa o primeasca si ca din luna mai oricum se muta in alta zona. Ar fi vrut sa platesc si pe perioada cat a lipsit. Si Laura vrea atat de mult sa se duca inapoi! Toata ziua imi zice "Hai sa plecam la gladinita". Asta e! trebuie sa cautam in alta parte dar cine stie cand o sa gasim...
Si cum un rau nu vine niciodata singur, de azi Laura a inceput sa si tuseasca. Nu a racit in Romania unde e mult mai frig si a racit aici in 4 zile de cand ne-am intors. Climatul irlandez sa traiasca! Am trecut deja pe sirop de tuse.
si mai vorbim.
Claudia&Laurici
cristina73 spune:
La multi ani Claudia si bine ai revenit!
Povesteste-ne mai mult cum a fost in Ro, vrem detalii!!! Cum mai e pe acasa, ce mai e nou, ce se mai intimpla etc.
Cu cresa asa sta treaba din pacate, suntem la mina lor si pot face ce vor. Cresa Alexandrei a fost inchisa 2 saptamini in perioada Craciunului si bineinteles ca a trebuit sa platesc si perioada respectiva,altfel nu ar mai fi avut loc asigurat...la fel e si vara, daca vreau sa o iau cu mine in vacanta trebuie sa platesc si perioada in care ea lipseste...asa e la toate cresele, ce sa facem, asta e situatia...
In ce priveste clima, ce sa zic, a fost oribila si pentru prima data de cind sunt in Irlanda am inceput sa ma imbolnavesc si eu..raceli, otite, sinuzite, toata gama...nu stiu ce se intimpla...probabil platim pentru vara superba(pentru Irlanda cel putin) pe care am avut-o....
Oricum, repet, asteptam detalii despre vacanta ta in Romania!!
numai bine
cristina