Romanii din Irlanda
Raspunsuri - Pagina 12
claudia_2803 spune:
Fetelor,ce mai faceti? Va spuneam ca Laura mea tuseste...A racit de toata frumusetea. A facut febra 40,am fost la medic si ne-a dat antibiotic.
Acum mi-a venit si mie randul. Ma doare capul si gatul rau de tot.
Ce stiti de Violetzika? A intrat in randul sau e tot in asteptare?
Va pup si mai vorbim dupa ce-mi trece raceala.
Claudia&Laurici
she_wolf spune:
Bunaaaa!
Eu nu prea am noutati, doar ca m-am apucat de un regim in speranta ca voi slabi. Am calcat stramb de cateva ori, dar incet, incet merge.
Chiar ma intrebam si eu ce-o mai face Violetzika, ma gandesc ca o fi nascut, deja ar cam fi cazul ca termenul era 6 ianuarie.
Asteptam vesti si multe detalii!
Claudia, sanatate multa si tie si Laurei!
Cristina, oi fi eu mai ciudata, dar mie mi se pare destul de buna vremea pentru perioada asta a anului. Astazi mi s-a parut superb, mai ales ca nici n-a batut vantul (asta este oful meu). Am auzit ca la noi sunt troiene de zapada murdara si a mai si plouat.
Claudia si Cristi
Tara spune:
Buna fetelor si bine v-am regasit!
Am avut probleme cu conectarea la internet, dar am remediat problema.
Claudia, bine ai revenit si va doresc insanatosire grabnica!
She wolf (Doamne, ce-mi place nick-ul asta !) poate-mi dai si mie un imbold pt. cura de slabire, atunci cand ii va veni vremea.Mi se face rau numai cand ma gandesc cate kg. am avut cand am venit prima data in Irlanda si cate am acum.Cred ca daca m-ar vedea colegii de pe vremea facultatii (adica de acum 100 de ani )s-ar cruci.Problema este ca inca alaptez (nu exlusiv) si nu-mi permit decat pe ici pe colo mici renuntari, cu toate ca am o pofta de dulciuri cum nici in copilarie n-am avut.
Vremea de pe-aici o suport binisor (mai putin ploaia), iar daca verile ar fi cum a fost cea trecuta, nu i-as mai reprosa nimic Irlandei (in afara de viciul sport-national si poate uneori lipsa zapezii).
Cristina, Claudia, cam cu cat timp inainte trebuie inscris copilul la cresa?Ma gandesc ca nu peste multa vreme va trebui sa recurg si eu la asta .
Va las acum ca s-a trezit piticotul.
Violetzica iti tin pumnii!
tuturor si pe curand!
Tara si David Ioan
puskin spune:
Buna fetelor,
Pe 2 februarie am sa vin si eu la Dublin pt 6 saptamani...de-abia astept. Am citit pe net informatii generale, pare un oras interesant..vreau neaparat sa merg la zoo...din pacate mie nu-mi place ploaia, deci ma voi obisnui greu cu atmosfera umeda permanenta.
Cam atat stiu deocamdata, nu stiu unde vom sta ( zona din Dublin). Am inteles ca aproape de cladirea ( sediul) Oracle...
Va astept cu sfaturi pe ultima suta de metri...cand ma gandesc ca trebuie sa-mi strang bagaje pt 6 sapt ma ia cu dureri de cap, dar asta e...initial au zis 3-4 sapt, acum sunt 6 sapt, nu mai pot da inapoi.
P.S Voi cum sunati mai ieftin in tara???
Ruxandra
she_wolf spune:
Tara, o sa-ti dau cate imbolduri vrei cand va veni vremea pentru cura de slabire, atunci o sa stiu exact si cat de bine functioneaza asta pe care o tin acum. Deocamdata alapteaza linistita.
Ruxandra, in legatura cu atmosfera umeda eram si eu tare ingrijorata inainte sa ajung aici, mai ales ca am copil mic si poate ca din pricina asta mi se pare totul atat de ok. Din punctul meu de vedere ploaia de aici este mai mult o gluma, uneori nici nu-mi vine sa deschid umbrela. Cel putin asa a fost pana acum, cu mici exceptii. Luna asta, considerata una dintre cele ploiase, pot numara pe degete de cate ori a plouat si nici n-a durat prea mult. De vreo saptamana a picurat doar o data, iar in rest a fost soare si uscat (apropos de umezeala). Nu stiu cum va fi in februarie, dar sper sa ai noroc. Ca si noi de altfel, ca nici mie nu-mi place ploia. Mai ales cand sunt afara!
Eu am o problema cu vantul aici, asta chiar ma enerveaza rau de tot.
De sunat sun de acasa, dar am auzit ca ar exista niste cartele care ar fi mai convenabile. Insa nu stiu amanunte si chiar ma intereseaza si pe mine subiectul asta.
Claudia si Cristi
dacia spune:
Buna fetelor si LA MULTI ANI! Chiar daca am internetul in casa si citesc in fiecare seara cate ceva,mi-e tare lene sa scriu.Ma bucur ca sunteti bine,sanatoase.Eu am avut probleme cu bebele de sarbatori.A avut un virus la stomacel.Voma,diaree si fara pofta de mancare.Am auzit si la alte mamici din Dublin ca au avut problema asta cu copiii.In rest...Sunt in cura de slabire(ca toata lumea de altfel)si...mai am de slabit 8,10 kg.Sarbatorile au trecut si la mine fara zapada,cu colinde,pro tv si mancare buna.Cartela care o folosesc o iau de la un magazin de arabi si se chiama U-FONE sau INDIA DIRECT .La u-fone de pe telefonul fix imi da 105 minute.Stiti voi una mai buna?La india cam tot atatea,in jur de 100.Mai stie cineva ceva de violetzyca?Poate sa mergem la maternitate cu o floare.E la National,nu?Claudia_2803 si eu sunt din Iasi,mai bine zis sotul dar acolo ne-am stabilit.Cum mai e acasa?
irinaP
claudia_2803 spune:
Dacia, ma bucur sa gasesc pe aici pe cineva din Iasi.Acasa cum sa fie? De sarbatori nu prea a fost frumos, vremea a fost urata tare. (bine ca a nins acum de e izolata Moldova) Cred ca de aceea nici nu prea au fost copiii cu colinda si cu uratul. Sau poate sa inceapa sa dispara traditiile? In anii din urma imi aduc aminte ca era altfel. Dar oricum ar fi ... pana la urma e frumos si e bine ca te simti ACASA. Tu de cand n-ai mai fost in tara?
Uffff ... fetelor, toate sunteti la cura de slabire? Nu mai stiu ce sa gandesc: sa fiu necajita ca sunt mai subtirica sau sa ma bucur ca nu am probleme cu ingrasatul? Am 50 de kg si 1.65m. Orice as face nici ca se prinde carnea de mine. In timpul sarcinii m-am ingrasat cu 20 de kg si eram cea mai fericita din lume (al meu sot nu prea era ) dar le-am dat jos fara nici o cura de slabire. Cred ca asa mi-e samanta .
Acum sunt necajita ca nu gasesc loc la gradinita pentru Laura si ea saracuta vrea la copii . Peste tot unde am intrebat sunt ocupate si abia in septembrie daca o sa fie locuri. O sa mai caut...
Claudia&Laurici
she_wolf spune:
Dacia, este minnata ideea ta cu vizita la maternitate, insa sunt cateva necunoscute: maternitatea, ziua externarii (daca pleaca maine?!?) si, mai ales, daca a nascut sau doar n-a mai avut timp sa intre pe forum. Eu as crede ca a nascut, dar nu sunt sigura...
Claudia, zi merci ca asa ti-e samanta si ca ai scapat de kilogramele alea! Eu am pus 22 kg in timpul sarcinii si am scapat doar de vreo 14-15. Asta n-ar fi nimic, dar, pe cand am ramas insarcinata aveam deja cateva kg in plus! Ma ingrozesc cat de usor le-am pus si cat de greu le dau (sper sa le dau!) jos!!!
In urma cu ceva ani, in timpul facultatii am variat intre 47 si 50 kg la 1.62 si tot aveam ceva nemultumiri, dar care s-ar fi rezolvat prin gimnastica, dar eram un pic cam lenesa. Oricum era minunat fata de acum cand am 63.5 kg dupa o saptamana de dieta. Cand m-am apucat de regim aveam 65 kg si vreau sa ajung la...50kg! Problema este ca mai calc stramb...
Imi pare rau pentru Laura, poate reusesti totusi sa gasesti un loc pe undeva.
Claudia si Cristi
cristina73 spune:
Buna fetelor
Claudia, nu dispera cu cresa, toti cam asa zic ca nu au locuri si apoi te suna ca au totusi un loc ca urmare a unei renuntari. Du-te personal la crese si viziteaza-le si lasa-ti nr. de tel sa te sune in caz ca apar locuri mai devreme.
Dacia, ma bucur ca esti bine si sper ca si bebele e bine acum. Alexandra mea a avut si ea virusi din astia cu voma, diaree si febra mare, se pare ca e o epidemie in toata tara, in plus ea e si la cresa si asa ca are de unde lua toti virusii si bacteriile...
She wolf, nu mai suna de pe telefonul fix in Ro ca te usuca de bani!! Cum ziceau si fetele sunt destule cartele, si eu tot u-fone folosesc si se pare ca e cea mai buna la ora actuala. Singura problema e ca numai in centru se gaseste(din cite stiu eu) si nu am timp intotdeauna sa o cumpar. Daca si tie ti-e peste mina sa mergi mereu in centru poti folosi Century 2000 care se gaseste la toate magazinele (Centra, Spar, Tesco, Dunnes etc) si care e drept ca e mai scumpa ca u-fone dar e mult mai ieftina oricum ca si eircomul. De exemplu la 7 euro ai 27 de minute.
Ruxandra, bine vei veni in Dublin!! Merita sa mergi la zoo ca e intr-adevar foarte frumos , noi mergem acolo de fiecare data cind avem putin timp liber si e vreme frumoasa desi e cam departe de noi.
Cu banii nu prea stiu ce sa zic asta fiindca eu sunt un dezastru total in ceea ce priveste numerele, nu tin minte preturi si treburi din astea....Oricum o cafea sau capucino e intre 1.90 si 2.50 in functie de local, de fapt asta e pretul pt capucino, o cafea obisnuita e mai ieftina si primesti intotdeauna si lapte linga ea. Eu cred ca daca vrei sa maninci la un restaurant mediu te costa cam in jur de 25-30 euro pentru o supica, felul 2 si o cafea sau un pahar de vin. Vezi ca vinul la sticla e foarte scump.Daca maninci la fast fooduri e mai ieftin, evident.Mai sunt restaurante la care poti minca sandwich-uri, panini etc si daca iei si un suc iesi pe la vreo 10 euro si ceva.Daca maninci de dimineata la hotel sau altundeva si ti se ofera full irish breakfast sau in orice alta imprejurare evita pe cit poti "sausage"-ii irlandezi, sunt dezgustatori!!!Cere mai bine bacon.Altceva nu-mi prea vine in minte acum...
Ziceau la prognoza vremii ca luni va ninge!!!
Aveti grija de voi si trimiteti dupa schiurile de acasa
numai bine
cristina
puskin spune:
Buna,
Multumesc frumos pentru informatii! Se pare ca mancarea este destul de scumpa fata de Spania sau Grecia de exemplu. Nu ma afecteaza insa, pentru ca vor fi asigurate de firma atat cazarea cat si mancarea, ma interesa mai mult pt ca probabil in weekenduri vom iesi la shopping, la plimbare, prin puburi si vroiam sa stiu cam care e nivelul preturilor.
Si in Bucuresti ninge din nou si este frig....
Va pup,
Ruxandra