Romanii din Irlanda
Raspunsuri - Pagina 13
she_wolf spune:
Cristina, pe unde prin centru se pot gasi cartelele alea? Nu imi este chiar foarte peste mana, pot merge cu DART-ul in timpul saptamanii. Sambata si duminica nu functioneaza (pana in mai) pentru ca se fac lucrari si cu bus-ul nu pot cu carutul decat daca este si sotul meu cu noi.
Chiar vreau sa-mi iau pentru ca factura de telefon ajunge direct la firma si, din nu stiu ce motive, pana acum nici nu stiu cat avem de platit! Cand o veni factura pentru cateva luni odata...sa te tii!!! Ca am vorbit ceva.
Avand cartela, macar o sa stiu cum stau treburile.
Claudia si Cristi
cristina73 spune:
She wolf
Cartelele se gasesc pe Henry street, unde e piata, sunt mai multe magazine de chinezi,rusi etc si ei le vind.Nu stiu precis care din magazine fiindca cumnatul meu mi le cumpara. Sa stii insa ca si Century sunt mult mai convenabile ca si tel fix, iesi pe la 30 de centi minutul pe linga 80-90 centi minutul la eircom!
she_wolf spune:
Merci Cristina, o sa ma ocup cat de curand de problema asta.
Vad ca a inceput vremea mizerabila...ma tem ca am deochiat-o tot spunand ca este buna!
Astazi am prins si doua portii de piatra!!! A fost minutat, mai ales ca umbrela mea era bine merci si uscata in dulap.
Claudia si Cristi
cristina73 spune:
She wolf, am citit la alt subiect ca a inceput Cristi sa umble, felicitari si tineti-o tot asa !!
Ruxandra, niste sfaturi de ultima ora
Daca fumezi adu-ti tigari de acasa ca aici sunt peste 6 euro pachetul!! Daca nu fumezi tot adu tigari ca le vinzi sub pretul pietei si faci un ban cinstit!glumesc...serios
Ai grija cu autobusele aici ca sistemul e diferit fata de Ro. In primul rind trebuie sa faci semn unui autobus ca sa opreasca in statie.In al doilea rind biletele se vind numai la sofer si trebuie sa ai bani potriviti fiindca nu primesti rest.Nu se accepta bancnote in autobus numai bani marunti, monede.Preturile la bilete incep de la 85 centi, apoi 1.25, 1.45 etc in functie de distanta.Cel mai bine spui soferului unde vrei sa mergi si iti spune el cit costa dar inca o data atentie sa ai bani marunti si exacti.Poti in schimb sa-ti iei un bilet de la magazin (magazine de ziare "newsagents" le spune, sau Centra sau Spar) care e valabil toata ziua si costa ceva peste 5 euro ( one day rambler ii spune biletului) si poti umbla cu el toata ziua pe autobuse indiferent de distante, trebuie doar sa-l introduci intr-un aparat de taxat la fiecare intrare in autobus.
Cam atit imi vine in minte acum
spor la impachetat
puskin spune:
Buna,
Din fericire nu fumez,deci nu e nevoie sa-mi aduc tigari. Mi-am adus aminte ca vroiam sa va mai intreb ceva: acolo cand ploua se face pe jos mazga aia cum se face in Bucuresti, sau e curat? Ca ma bate gandul sa-mi iau paltonul cu mine si e destul de lung, de ex in Buc ma stropesc pe el.
Si mai am o intrebare pt cele care si-au adus parintii/rudele in vizita acolo ( parca She wolf): cum se obtine o viza turistica pt Irlanda, ce acte sunt necesare, cat costa, unde trebuie mers, cat dureaza....etc. Se pare ca viza mea este cu 1 singura intrare si nu am cum sa revin in tara in cele 6 sapt, deci va veni sotul la mine.
Multumesc,
Ruxandra
she_wolf spune:
Merci Cristina, dar astazi tanarul a avut alte procupari si, intrucat era foarte grabit, n-a prea avut chef de mers in picioare. Mai exersam. Acum doarme. De o ora si un sfert deja! Ma duc sa vad daca n-a patit nimic.
Ruxandra, treaba cu mazga este relativa, depinde pe unde umbli. Adica, prin zona in care stau eu este foarte curat chiar daca ploua, dar am fost saptamana trecuta prin centru, pe Henry St. unde se repara soseaua, in fine sunt niste lucrari si, nu era chiar mazga, dar nici chiar curat. Insa, in general este ok, nu se compara cu ce se intampla la noi (Bucuresti). Vezi ce-ti mai spun si celelalte fete despre asta ca stam in zone diferite ale orasului. Oricum, mie mi se pare ca este un oras destul de curat.
Despre viza nu stiu prea multe amanunte pentru ca mama s-a ocupat singura de asta, pot sa intreb insa. Oricum, trebuie sa mearga la Consulat care este pe langa Batistei (o sa-ti spun exact numele strazii) si sa depuna niste acte, dar trebuie sa va grabiti pentru ca dureaza cam o luna...in principiu.
Revin cu amanunte!
Claudia si Cristi
puskin spune:
Buna,
Multumesc mult pt raspunsul prompt. Ti-as fi recunoscatoare daca ai putea vorbi cu mama ta sa-mi spui exact ce si cum, tocmai pt ca banuiam ca dureaza mult.
Iti multumesc,
Ruxandra
cristina73 spune:
She wolf,stai linistita ca o sa-si dea el drumul la mers, o sa mai dureze saptamini bune pina o sa poti spune ca umbla bine. Nu stiu daca i-ai luat deja dar eu iti recomand papuceii pt copii de la magazinele de pantofi Clarks, au papucei speciali-prewalkers-tocmai pentru stadiul asta cind fac primii pasi.Papucei "adevarati" e bine sa-i iei numai dupa vreo 4-6 saptamini de umblat nesustinut.E drept ca sunt scumpisori dar merita si ii masoara piciorusul foarte bine la fata locului si vinzatoarele sunt dragute si iti explica ce si cum.Oricum in casa e mai bine sa-l lasi numai in sosetele dar daca e prea rece poti folosi papuceii de care iti povesteam
she_wolf spune:
Cristina, in casa este prea cald, asa ca umbla in sosete sau chiar descult (le scoate singur). In rest are deja trei perechi de incaltari "adevarate" (primite), dar nu stiu ce numar o sa poarte cand va fi cazul sa-l incalt. Astea au numere diferite: 19, 20 si 22. Cand iesim, ii pun peste sosete si o pereche de botosei cu...buburuze (?) pe talpi. Am vazut papucei prewalkers (tot aia au pe talpi), dar n-am stiut pentru ce moment sunt buni.
Ruxandra, n-am mai sunat-o pe mama pentru ca m-a lamurit sotul meu. Asadar este nevoie de: trei poze tip pasaport, formular de viza completat (il ia de la Consulat), pasaport valabil si pt. urmatoarele 6 luni, invitatie din partea ta, dovada ca ai cazare si ca se poate intretine si asigurare medicala. Se plateste o taxa de 25 euro, iar strada se numeste Vasile Lascar. Daca o mai fi ceva o sa aflati cand mergeti dupa formular.
Succes!
P.S. Cristi a dormit astazi 2 ore si 20 minute!!! Cred ca asa ceva s-a mai intamplat doar de trei-patru ori pana acum!!! In timpul zilei, fireste. Chiar si cand avea o luna dormea maxim 40 de minute odata! M-a zapacit! L-am cronometrat o data, avea cam trei luni si a dormit din 24 de ore vreo 13 dintre care numai vreo 3.5 in timpul zilei.
Claudia si Cristi
cristina73 spune:
She wolf, Alexandra a inceput sa doarma mai mult in timpul zilei doar dupa 1 an jumate sau asa ceva, pina atuci tragea niste somnicuri mici de max. juma de ora de vreo 2 ori pe zi de ma zapacea de cap.Acum doarme cam 2 ore la amiaz.Stiu ca in ziua in care a facut singura primii pasi a dormit pentru prima data o ora si ceva neintrerupt si fara sa se opuna, de oboseala probabil dar nu s-a mai repetat figura decit mult mai tirziu...
Cred ca te-am incurcat putin cu papuceii, de fapt nu la botoseii aceia prewalkers ma refeream. La clarks au niste papucei speciali pentru perioada asta de inceput dar cred totusi ca le zice "first steps" nu prewalkers.Sunt de fapt o tranzitie intre botosei-prewalkers si papuceii adevarati.Sunt din piele si au talpa mai zdravana decit botoseii ca sa poata copilul umbla bine dar talpa e mai subtire si mult mai flexibila decit cea a papuceilor adevarati.Du-te cu Cristi sa-i masoare piciorusul si o sa-ti spuna fetele ce ai nevoie.Poti sa-i masori piciorusul la magazin si fara sa cumperi nimic si vinzatoarele nu incearca sa te faca sa cumperi ceva daca nu ai nevoie. Eu merg cu Alexandra cam la fiecare 6-8 saptamini sa-i masor piciorusele fiindca au "ustensile" speciale si ea sta mult mai cuminte ca si acasa.
mai vorbim
cristina