Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Semnam si noi catalogul, bafta la toti juniorii in clasa a cincea, vad ca noi suntem printre codasi (in afara Romaniei) cu inceperea anului, vom incepe luni, 30 august; suntem fericiti ca anunta un weekend de plina vara (25C+), ce la noi nu prea intilnesti la sfirsit de august;
Eu sunt stresata pentru ca am avut un an mizerabil, cu o invatatoare fara experienta care a scapat copiii din mina si citeva acompaniatoare care s-au tot rotit si habar n-au avut ce-au de facut, dar sper sa fie bine, restul anilor i-a fost foarte bine in scoala asta, de la prescolara la a treia; apoi la sfirsitul clasei a cincea se fac inscrierile pentru scoli secundare, unele cu examen; am trei scoli pe lista, doar una ne-ar scuti de mutat in alt capat de oras dar e privata si destul de exigenta, nu stiu daca Tudor se va descurca acolo (cu disciplina, ca la noi aici sunt problemele), si mai ales daca il vor accepta; este in plus la mers pe jos de jobul meu, ne-ar scuti de multe sureri de cap; voi incepe sa-i dau si Concerta din septembrie (e prima data cind ii dau medicamente pentru concentrare, Concerta mai slab decit ritalinul oricum, sa vedem daca nu va fi mai bine cu atentia)
deocamdata am cumparat vreo trei culegeri si il tot amenint cu un an in care ma voi ocupa la greu sa lucreze si pentru anul trecut;
Ramona, va fi ok Alexandru si frumos inca cu ochelarii, Tudor poarta ochelari de un an, odata cu clasa a patra a inceput sa-i poarte, el care e un zapacit are mare grija de ei, nu i-a zgiriat/pierdut/uitat niciodata, s-a obisnuit si ii si simpatic pedeasupra cu ei pe nasuc:))

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cristina, vad ca ti-a dat Lala toate detaliile. Din pacate si noi avem aceiasi problema cu matematica, nu-i place, zice ca nu-i trebuie si nu intelege de ce tot insist eu asa de mult pe matematica. Ma gandesc cu groaza la anul asta, mai ales ca va avea si-o profesoara f. severa, ori la ea si asta poate fi o problema, daca n-o place nici gand sa coopereze prea usor. Ma consolez insa cu gandul ca o sa-mi fie macar mai usor cu David, el pare mult mai silitor, citeste si scrie cu litere de tipar in romana, socoteste cu mare usurinta(adunari si scaderi), in minte, pana la 20, face si calcule mai greute daca se gandeste putin, si astea le-a invatat mai mult singur(sau de la Laura) ca nu m-am ocupat niciodata in mod special, considerand c-o sa aiba destul timp sa si-nvete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cristina, speram sa fi disparut textele de care spui de prin manuale. Da, asa era si pe vremea mea. Am lasat-o pe ris, ca degeaba as plinge.
Din fericire aici nu-i asa, se explica intotdeauna pe intelesul lor, plus ca se revine periodic asupra a ceea ce ai invatat inainte.

Ana, deci si Tudor este ochelarist! Sper sa se obisnuiasca Alexandru, azi s-a cam vaicarit ca-l deranjeaza, a gasit el motive. Eu il tot incurajez, sper sa se obisnuiasca. In seara asta a plecat la tenis, sper sa vada mai bine mingea, ca eu l-am asigurat ca va juca si mai bine!
Ar fi bine sa reusiti la scoala de linga voi, mie mi-ar fi groaza sa-i duc pina nu stiu unde. Cind am cumparat casa am cautat-o sa fie in apropiere de scoli si s-a nimerit ca in afara de doi ani pot sa mearga pe jos sau cu bicicleta pina la toate scolile. Iar pentru cealalta opreste busul exact linga casa noastra.
Cu teacher a avut si Alex ghinion, ba chiar doi ani la rind. Din fericire anul asta este foarte bine. A inceput si Anuta si ea chiar are parte de teacher fantastica!

Liliana, citi ani are David al tau? A inceput scoala? Nici eu n-am facut nimic cu ai mei pina cind au inceput oficial. Si asa incep devreme, cel putin aici sint tare mititei cind merg la scoala.
Alex al meu este scriitor, visator. Nici el nu-i atras de matematica. Eu ii dau mereu exemple despre cit de importanta-i matematica. Ba i-am zis ca si-n poezie este matematica. In situatii extreme ii zic ca nici la McDonald's nu poti lucra daca nu stii matematica.
Ii mai trimit cite un e-mail cu articole de unde reiese cit este de importanta matematica. Nu demult era pe Yahoo un articol din asta din care reiesea ca persoanele care studiaza mai multa matematica au salariile cele mai mari. Este interesat de vreme si de aviatie. I-am dovedit ca astea-s meserii in care chiar trebuie sa stii multa matematica.
Eu incerc sa-l lamuresc de ce trebuie atita matematica, dar recunosc ca-i mai spun citeodata ca trebuie si gata.

Nu prea stiu cartile despre care vorbiti. Seria Harry Potter a terminat-o anul trecut. I-a placut. Din pacate Ciresarii nu-i tradusa in engleza. Alexandru citeste romaneste, dar poate la nivel de clasa intii.
Pe linga carti clasice sau bestsellers mai noi eu ii mai dau sa citeasca si carti despre vreme sau despre aviatie (ca-l intereseaza), biografii, istorie, geografie (aici o iau cam usurel la scoala cu astea). Sint carti bune despre Egiptul Antic de exemplu, sau recent a citit despre Buenos Aires, alta carte despre Ecuador (cu ocazia asta mi-a spus ca la jocul lui de pe computer a aterizat la Quito si s-a bucurat sa afle unde este).
Alta data a citit o carte despre Stravinsky si spre fericirea mea a cautat pe internet Pasarea de Foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ramona, face 7 in octombrie, a luat testul la scoala germana si-ncepe si el in septembrie. Cred insa, ca in general, al doilea pare mai destept pt. ca multe lucruri le invata de la fratele mai mare.
Cu Laura si eu fac la fel, recunosc, dupa ce epuizez toate argumentele spun ca pur si simplu trebuie. I-am tot spus ca n-o sa stie nici macar sa-si numere banii(asta pt. ca-i plac f. mult). Si Laura pare a fi mai atrasa de partea umanista insa in Romania, cel putin pana in clasa a VIII a trebuie sa-nvete si mate. Si ea poarta ochelari, de la 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Am supravietuit primei zile de scoala . Am fost si noi la scoala cu copila, am cunoscut profesoarele (o profesoara le preda in engleza o saptamina si o profesoara in franceza saptamina urmatoare). Au si doua sali de clasa, deci se muta in fiecare saptamina dupa profesoara. Deja a primit si primele lectii: o carticica in engleza de citit pina miine . Sa vedem cum vom rezista la ritmul alert ...
Italiana este activitate extra-scolara, 2 ore pe saptamina, deci va fii mai mult de placere (va putea face pina la sfirsitul liceului). Programul de italiana este sponsorizat de consulatul italian de la Montreal.
Nici Antonia nu prea este prietena cu matematica . Ironia soartei, datorita programului de imersie in engleza, are 2 carti de matematica (in franceza si in engleza)
De citit nu a citit mai nimic in vacanta, este o pasiune pe care nu am reusit sa i-o transmit inca. Am vorbit cu sotul, sa facem club de lectura macar o data pe saptamina, poate asa sa o "corupem".

Numai bine la toti scolarieii.

Mergi la inceput

Multi ani sanatosi, e baiat mare David. Mama a locuit niste ani chiar linga scoala germana si stiu ca era considerata foarte buna.
Imi place ca se incepe scoala mai tirziu, ma doare sufletul ca o duc pe Ana (la doar cinci ani) cite sapte ore la scoala.
Ai dreptate cu al doilea copil, parca si creste mai repede si fura inteligenta de la cel mare.
Aici nu prea-i scapare de matematica, se studiaza si-n liceu.
Am fost in seara asta la intilnirea cu profesorii de clasa a cincea. Toti par OK, a noastra ne place tare mult. Ca sa-i obisnuiasca putin pentru anul viitor, ii schimba intre ei incepind de anul asta la citeva materii.
Din nefericire programul de la matematica este unul contestat de multi parinti si este respins de multe alte state. Eu nu stiam despre asta pina acum, dar reactia parintilor a fost graitoare, asa ca am facut un pic de research si ii inteleg. Am inscris oricum copiii la curs extra de matematica, sper sa acopere acolo golurile.
Mai invata despre suprafata pamintului si fortele care cauzeaza schimbari.
Exploratorii, colonizarea US si apoi dezvoltarea "free enterprise".
La citire deocamdata tema este "taking a stand, why do people take action to support what they believe in"? Scuze ca am scris in engleza, citeodata imi prind urechile la traduceri. Deci asta este subiectul discutiei din clasa si au lecturi la subiect.
La sase saptamini au alte "units", primim din timp detalii de la profesori.
Au fost draguti, cica sa nu ne batem capul la nesfirsit acasa daca n-a priceput copilul, sa le spunem neaparat si rezolva ei la scoala. De patru ori pe saptamina au tutoring inainte sau dupa orele de curs si copiii pot sa mearga oricind daca au nelamuriri care n-au fost rezolvate in clasa.
Acum am morcovul cu programul asta de matematica, altfel totul suna foarte bine.
Copiii au agenda in care noteaza zilnic temele si orice este de comunicat pentru parinti. Acasa noteaza cite minute au citit in fiecare zi si parintii trebuie sa semneze zilnic.
Fiecare copil are pagina pe site-ul districtului scolar. Parintii au acces si acolo profesorii update toate informatiile. Gasesti ce anume studiaza la toate materiile, notele copilului, rezultate la tot felul de teste, absente (noroc ca nu era sistemul asta si pe vremea mea). Apoi poti face plati direct de acolo (de exemplu pentru school lunch), sint trecute toate vaccinarile copilului, o multime de alte informatii.
In octombrie copiii merg intr-o tabara de citeva zile. Am un pic de emotii.
Cam astea-s noutatile noastre. Un an bun tuturor, iar celor care sinteti inca in vacanta - bucurati-va de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ce imi place cand vad ca scrieti aici.
Bafta multa si fratiorilor mai mici, am uitat sa urez mai devreme.
Al "nostru" incepe gradinita

V-am starnit cu matematica vad.
Pana la inceputul clasei a patra nici Bogdan nu era mare fan, el are clar calitati native pentru romana insa cu multe si repetate argumente am reusit sa il convingem ca la matematica nu-i dragoste la prima vedere, ca acolo totul vine doar prin exercitiu, ca daca isi formeaza niste automatisme va vedea ca se lucreaza mult mai usor la mate.
Si a priceput, intr-un final ca avem dreptate.
Dupa ce a inceput sa lucreze un pic mai mult s-au vazut rezultatele, rezultate ce i-au placut si lui.

Si acum daca il intreb ce vrea sa lucreze, la alegere mate sau romana, alege in mod clar romana insa a bagat la cap ca totusi matematica e o necesitate, fie ca vrea sau nu.
Usor, usor vad ca a aparut multumirea aceea ca este in stare sa termine un test greut fara greseala si stiind ca al meu e genul ambitios si ofticos de la natura ( ca subsemnata) am apasat pe butoanele astea.

Ieri am cumparat si rechizitele, plus un ghiozdan ce nu i-a placut prea mult ( nu a vrut sa mearga cu mine).
In Auchan au preturi decente la caiete si restul necesarului, pentru cine e interesat.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ma bucur si eu ca este activ subiectul de clasa a-5-a.

V-am citit cu drag, dar abia acum apuc sa scriu.

Victor incepe scoala luni si Ancuta marti.
Asa ca suntem cu duble emotii anul asta.

Anca va fi printre cei mai mici din clasa, se iau copii ce implinesc 5 ani pana la 30 sept. , ea ii va implini pe 16.

Vor merge la aceeasi scoala, lg. casa.

Victor este f. interesat de geografie /istorie, citeste mult si carti si pe internet isi cauta informatii.
Matematica ii place, are acea "sclipire" cu care se prinde repede de sensul problemelor. Mereu cand il intreb la ce sa lucram: franceza sau matematica, alege mate.
La franceza, nu ii place sa compuna:da raspunsuri f. scurte la intrebarile din teste.
De genul:"V-a placut cum a actionat copilul ?" el raspunde scurt "Oui"

Dar de citit e pasionat, e principala lui relaxare ca si a mea.
In weekend, prefera sa iasa la 10 din camera lui cand termina cartea de citit.

Citeste carti de benzi desenate, avem si Ciresarii si Vacanta Mare in romana, dar nu e pasionat.
Desi ne-ar place sa stie de unde ii vine numele (din Ciresarii)

El va face bucatareala si engleza ca activitati extrascolare si Anca patinaj si balet.

Mie imi place sa povestiti de surorile /fratii mai mici scolarei.

Bafta tuturor scolareilor de clasa a-5-a si vacanta placuta celor care mai au.

Weekend placut (ce a mai ramas),

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Cristina, e foarte dragut Victor al tau. Pare a fi opusul lui Alex.
Deci Ancuta si Anuta incep scoala deodata. Tot cu Kinder e si la voi? Cred ca trebuie sa facem subiect pentru asta.
Ana a implinit cinci ani de citeva luni, dar tot micuta mi se pare pentru program atit de lung.
Alex a avut noroc, aici cut-off date era intii septembrie si el este nascut pe doi. Eu m-am bucurat, nu mi se parea deloc pregatit sa inceapa scoala.

Lala, Bogdan al tau e genial oricum o dai! Fie ca-i vorba de romana, fie ca-i mate... Am vazut ca-i un copil deosebit.

Alex este fericit ca are un prieten la sleepover in seara asta, sa vad cind reusesc sa-i adun la culcare. Mie imi cam displace ideea, dar vad ca-s atit de populare incit am cedat si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Succes si boboceilor: Anuta, Ancuta si David

La noi totul decurge bine pina acum. Am avut si prima sedinta cu parintii, la care, din parintzii a 30 copii, au fost prezenti (si la cei ami multzi erau si mama si tata), parintzii a 29 de copii Sincer, pina cum nu am foat asa de multzi, chiar m-au surprins.

Am cunoscut profii de germana( e o tipa tinara, miniona dar fff motivata), cel de muzica (un haios, cum l-a descris si Bianca), de engleza (mi se pare f motivata si ea) si de mathe care le e si diriginta (o dulceata). Ni s-a spus ca la germana vor da 3 teste pe semestrul asta (am primit si termenele), la mathe 2 acums i 3 pe semestrul 2. Pot lucra in avans la mathe, ceea ce inainte nu aveau voie.

Si Bianca citeste ff mult. Ieri am fost eu la coafor si, cit am stat 3 ore,a citit o carte de 200 pagini. La clubul de mathe ii place f mult. Li s-au dat niste exercitzii de la olimpiada din anii anteriori sa le faca pina joi.

Au avut de facut si o "prezentare" ca sa o puna in clasa sa stie si ceilalti copii ceva despre ei si am vazut ca la materii preferate a scris: mathe si engleza.

Mult succes si ma bucur ca e f activ subiectul.

Mergi la inceput