Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna

Si ma bucur sa va regasesc, e adevarat ca va cautam tot pe la clasa a 4-a J, noi suntem in vacanta, iar eu abia acum realizez cat de mari s-au facut copii. Ce repede trece timpul :(

BAFTA in noul an scolar!

Andreia, fetita ta merge singura la scoala? Adica fetitele merg singure la scoala?
Cat de departe este scoala?
Cat de super sunt activitatile de dupa ore, mai ales ca nu costa nimic si nu trebuie plimbat copilul dintr-o locatie in alta.

Liliana, ce fel de teste de inceput? Eu nu am auzit despre asa ceva.
Crezi ca trebuie sa lucram ceva? Wowww…. Nici nu pot sa cred ca incepe scoala.

Si programele scolare din Germania, dar si cele din Canada sunt super interesante si nu par sa streseze deloc copii. Nu pare sa fie pus accentul pe toceala care e la noi.
Italiana este a 2-a limba ? sau a 3-a ? din cate stiu eu italiana are o gramatica grea.

As vrea si eu ca Oana sa faca cursul de scriere oarba la tastaura, dar unde?

Lala, vor avea nevoie deja de bloc de desen mare? Il urasc. Cum il vor duce la scoala?
Tot cam asa am de gand si eu sa cumpar, plus ghiozdan. Aici am o problema mare. Va rog frumos sa-mi spuneti ce ghiodane au copii vostrii, ca ei nu ii place nimic din ce am gasit in magazine.

Ca si firma la caiete si noi tot Pigna folosim.

Va dorim o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cristina
atat la romana cat si la matematica vor da teste initiale in primele saptamani de scoala.
Modele gasesti pe didactic.ro, o multime.
Si Bogdan a facut din ele destul de multe in vacanta asta ( alte teme nu a avut si am preferat sa faca saptamanal cate un test din asta).

Si eu trebuie sa ii iau ghiozdan dar fiind baiat e mai usor de ales
Vrea oricum sa fie cat un fulg cand e gol , nu o tona cum a avut pana acum.

Dap, de anul acesta vor avea bloc de desen mare.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

lala- multumesc frumos pentru detalii.
Gand la gand. Si eu m-am gandit la caietele studentesti mai ales pentru ca la matematica de ex. sa-si poata continua exercitiul pe o singura pagina sa vizualizeze mai bine..probabil si la romana vor fi utile pentru comentarii cerute ori primite.

Acel stilou pilot se gaseste in ceva lant de magazine in ro?

Despre creioane B - am intrat in lumea lor cand profu de desen a fetitei mele in primavara i-a cerut B2, B4 si B6 ori cele impare daca nu le gasim pe celalate . Sincer am ramas un pic blocata nu stiam ca exista chiar asa multe eu stiam doar de B si HB

Ti-am spus ca ei au preferat inca de la inceputul clasei a patra sa foloseasca caietele studentesti tocmai ca nu le intrau exercitiile bine pe cele normale.
E mult mai comod cu ele decat pe format mic.

Stilouri si rezerve la ele eu cumpar din Auchan.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

http://www.didactic.ro/materia-limba-si-literatura-romana-1-planuri-tip1?cls=5

http://www.didactic.ro/materia-matematica-3-planuri-tip1?cls=5

Aici aveti multe materiale si teste initiale dar si structurate pe module de invatare.

Pentru mate un site super este acesta :
http://sorinborodi.ro/clasa5.html

Are cea mai mare colectie de teste, subiecte de olimpiada si concursuri.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Salutari si de la noi! Luni am inceput si noi, de acum am doi scolari!
Noi n-avem inca schimbari majore, abia la anul Alexandru merge la middle school, unde va avea mai multi profesori (cum e in clasa a cincea in RO).
Ieri i-am luat ochelarii, e miop baiatul. Parca-i sta si mai bine cu ei, e tare dragut!
In seara asta avem intilnirea cu teacher, sper sa aflu mai multe despre cum se va desfasura anul scolar.
Continua si el cu tenisul, se pare ca asta ramine sportul lui. Mai amestecam si alte activitati din cind in cind, dar tenisul ramine mereu. Acum ca are ochelari sper sa loveasca si mai bine mingea!
Noi primim lista cu rechizite, dar eu le comand intotdeauna si merg direct la scoala. Cartile le primim gratuit intotdeauna.
Andreia, suna bine la voi!
Oana ma gindesc ca poate-i mult doua limbi noi deodata. Dar copiii se descurca intotdeauna mai bine decit ne facem noi griji.
Fain ca multi copii sint inca in vacanta!
Un an bun tuturor!
Edit ca de zapacita ce sint am uitat sa-i multumesc lui Lala pentru linkuri, sint foarte interesante.

Mergi la inceput

Merci Lala.

habar nu aveam ca se dau teste. Se dau la fiecare scoala? sau se dau ca asa trebuie?

Multumesc pt teste si informatii.

Am facut un calcul si au fost 10 saptamanai asa ca nu au fost prea multe teste. Asta daca a facut cate unul pe saptamana, ca daca e mai muncitor....

De citit ce ati mai citit?

Ramona J si Liliana spor la scoala si multa bafta micilor scolarei.

Mergi la inceput

Cu placere doamnelor.
Cristina testele se cam dau la fiecare clasa astfel incat profesorii care vin sa isi dea seama de nivelul acelei clase unde vor preda.

Nu stiu exact cate a facut, destule cat sa nu uite ce stia si sa aprofundeze notiunile pentru olimpiade.Are un dosar pentru romana si unul pentru mate, cred ca sunt vreo 20 in fiecare.Unul pe saptamana a fost minimul cerut de mine.
Printre concedii, tabara si o luna jumatate de inot a strecurat si un pic de scoala ca nu a avut incotro.

O culegere buna de mate daca doriti va pot recomanda "http://librarialibertas.ro/carti/16854/matematica-olimpiade-si-concursuri-scolare-clasele-iv-vi "
Din asta a lucrat si in a patra pentru olimpiada de mate.

De citit, in vacanta asta a citit Legendele Olimpului, Aventurile lui Habarnam si ultima carte aparuta din seria Magie -Sirena.
Deci nimic din lecturi obligatorii de a cincea.
L-am lasat in pace ca de citit citeste cu placere si nu am vrut sa stric asta.

Ramona si sistemul vostru imi place mult pare mult mai relaxat pentru copil decat al nostru.
Ma gandesc cu groaza ca va conta fiecare nota afurisita si va ajunge inevitabil ca in loc sa invete de drag ca pana acum va invata ca "trebuie".
PS: si al meu poarta ochelari, inca de la 3 ani, e un mic-mare Harry Potter

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfaturi.
Fata mea zice ca uraste matematica, spre marea mea tristete. Efectiv nu inteleg .... dar asta este, se pare ca daca as forta nota as strica mai mult.

Carti citite
Harry potter 6,7
Fetita celei de a 6 luni
Aventurile lui Habarnam
Leul, sifonierul si vrajitoarea
Tunele 1
Piratii din Pompeii 1,2,3
Cartierul Winnie Pooh
si inca una cu un pitic.

Si noi am purtat ochelari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ha, ha, tot Harry Potter i-am zis si eu!
Mie imi place ca nu-i cu toceala aici, se tot merge pe logica. Plus ca-i destul de multa pregatire pentru viata, mai multa si mai realista decit era pe vremea mea. Suna ciudat sa zic "pe vremea mea".
Mi-ar place sa fie mai putine ore, ca parca pea tine scoala loc de mama si tata.

Mergi la inceput

A terminta primul volum din Ciresarii - cu chiu cu vai ... ca nu prea i-a placut. Pe asta a citit-o de gura mea.

La noi nu e nici o pregatire pt viata... de fapt nici nu stiu pt ce ii pregateste...

Daca as avea v-as da sa citit o lectie din cartea de istori, cu formulari alambicate, de politician versat, detalii inutile si exagerat d emulte. Cu ce ramane copilul? greu de spus... probabil o varza, daca nu e sfatuit.

Pe vremea mea - era la fel :) sau sa plang :(

O seara placuta.

PS: Lala m-am gandit daca sa o comand sau nu si nu am comandat-o. Sau daca o iau pt mine sau pt ea. Cand am intrebat-o : ce crezi ca iti comand bun? a raspuns bosumflata: o carte de mate?
O sa-i cumpar carti de mate doar daca cere.

Mergi la inceput