Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Bafta celor trei bobocei!!!

Noi am inceput astazi, au stat la scoala doar jumatate de zi: au dus rechizitele, si-au cunoscut invatatoarea si clasa; incepe sa-mi revina moralul pentru ca invatatoarea de anul asta e cu experienta, si nu e in pericol sa ramina insarcinata (dupa gripa H1N1 le scoate din contact cu copiii din prima zi cind declara sarcina), dar nici foarte in virsta, eu sper sa fie ok (am avut morcovul mare pentru ca sunt trei clase de a cincea din care una cu o invatatoare noua, dar din fericire nu e cazul); In plus nazdravanii de anul trecut care au tot deranjat clasa nu mai sunt cu el, Tudor spune ca anul asta sunt mai cuminti cei care sunt cu el (ii roteste in fiecare an intre clase si anul trecut nimerisera o gascuta de 3-4 care au tot facut nazdravanii in clasa si binenteles ca au devenit "modele" pentru fiu-meu de prostioare.
Si Tudor cu matematica se impaca mai bine, dar nu ma pling nici de gramatica, e printre cei mai buni de obicei in clasa la calcule si gramatica ( aici se lucreaza mult pe asta, din cauza complexitatii gramaticii franceze); ramine sa insistam pe compozitie si probleme de logica la matematica; am cumparat o gramada de culegeri, acum sper sa aiba el nervi si rabdare sa lucram macar jumatate din cit as vrea eu ;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

La multzi ani, Alex!

Sa fii sanatos si sa ia numai succese la scoala.
Ramona, sa va traiasca si sa va aduc anumai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La multi ani si numai bucurii Alex!

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

La multi ani si numai bucurii Alex!
Sa fii sanatos si sa aduci numai bucurii parintilor alaturi de surioara ta.

Ramona, cum a fost petrecerea ? Ce cadouri a primit si care i-au placut mai mult ?

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumim mult! Uitasem ca sintem pe lista cu data nasterii.
Alex chiar a fost norocos anul asta, a primit computer nou si un tv mare, ca monitorul vechi era mititel.
Party urmeaza.

Ana, ma bucur ca se arata un an mai bun si la voi. Te inteleg, am avut si noi doi ani la rind in care am fost dezamagita. Anul asta am respirat si eu usurata ca amindoi copiii sint pe miini bune.
Alex a inceput si gifted program, dar inca nu mi-e destul de clar ce fac pe acolo. Se merge de doua ori pe saptamina, azi va merge abia a doua oara de cind a inceput scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

La Multi Ani Alexandru !

si Felicitari Ramona, si tie si lui pentru clasa de gifted!!!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

La multi ani, Alex! sa cresti mare si sa-i bucuri pe ai tai. Ramona, ai baiat mare de-acum. Vezi ca-i copil destept daca-i in clasa de gifted!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc mult. Nu stiu ce-i cu el, i-o fi venit mintea la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

A inceput de ieri la noi proiectul pilot "scoala romaneasca" cu un real succes. Au fost 8 copii la grupa "mare" (copii din clasele 5-8 - unula lipsit, ca a avut concurs de sah) si 13 la grupa mica (copii de clasele 1-4): Copii s-au simtit excelent si nu mai vroiau acasa. Profele f bine pregatite, desi cu emotii mari.

La grupa mare au studiat "Caprioara" de Emil Garleanu si li s-a vorbit despre naratiune. Au citit totzi, si au primit si tema pt acasa sa raspunda in scris la 3 intrebari (ca sa-i testeze si la scris). La grupa mica au facut Punguta cu 2 bani.

Au inceput sa invete si Hora Unirii si a venit si coregrafa (o nemtoiaca) sa-i invete sa danseze. L aistorie au inceput cu desenarea hartii RO si li s-a povestit cum ear tara inainte si cum a ajuns acum. De asemenea, li s-a pov. despre latinitatea lb romane si limbile "surori".

Scoala in sine, nu costa nimic. Insa, am adunat noi (citeva mamici, pt ca, asa ca peste tot,nu da toata lumea:-(() sa leia materiale de care au nevoie.............Am cumparat, pizze, sucuri, fructe, dulciuri...copii au mincat masa de prinz la scoala...asa ca,seara nu se mai dadeau dusi acasa si spuneac ca, e cea mai frumoasa zi de scoala a lor si ca la ei la scoli nu e asa:-)))
Am si ue o rugaminte: stie cineva, ce ar trebui sa stie un copil de clasa a 4-a si unul de a 5-a la sfarsitul anului scolar, la lb. romana? Stiu ca parca aparuse la un anumit moment pe un site (parca al min. invatamintului) treaba asta, dar nu mai stiu exact unde.

La noi, limba materna poate fi recunoscuta ca materie scolara, trecuta in diplome, dar trebuie sa stim exact cerintele.

Ce se va studia in RO la lb. romana in clasa a 5-? Stie cineva? Profa noastra si-a cumparat manualele si va face dupa ele, dar ma interesa pe mine, cam ce se face. ...laromana is la gramatca......

In alta ordine de idei, deja s-au anuntat primele teste la mathe is germana, in cca 2 sapt. Bianca a reusit sa intre la clubul de tenis al scolii, asa ca, am anulat contractul la vechiul club, unde va mai merge numai luna sept. La scoala nu platim nimic, la vechiul club era cca 500 euro/an:-((

Sapt. asta o zi a fost si bolnavioara, a vomat toata noaptea si a doua zi la scoala m-a sunat sa o iau ca-i e rau.......se pare ca a fost un virus, ca mai multzi copii au patit la fel. Acum e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

http://curriculum2009.edu.ro/Ciclul_gimnazial/ programele pentru gimnaziu

http://curriculum2009.edu.ro/Ciclul_primar/ cele pentru ciclu primar

Mult succes Biancai

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput