Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 14
filofteia spune:
Am si eu o rugaminte pentru fetele de a V-a din RO... La matematica lucrati dupa manual? Din ce manual lucrati, dar culegere?
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Am si eu o rugaminte pentru fetele de a V-a din RO... La matematica lucrati dupa manual? Din ce manual lucrati, dar culegere? |
Manualul de la editura didactica si pedagogica.
Culegeri (3):
-de la Nomina :
http://www.pro-librarie.ro/carte/teme-de-matematica-clasa-a-v-a-semestrul-i--i27279?sess_id=68e9b4723e8ab055edefa1f785200bb6
- inca una pe care nu o gasesc pe net, are un pui mare galben pe coperta ( fi-miu e cu ea la scoala acum) si pe care o denumeste "Puisorul" desi e ditamai "curcanul" ca dificultate.
- Mate 2000
helbi spune:
La multzi ani, pt Victor al Cristinei (cge)!
Si aceesi urare pt cine mai are aniversati cu acest nume in familie!
Ramona J spune:
Voi ma speriati! Eu ziceam ca-i greut la noi, dar dupa ce citesc pe aici nu ma mai vait.![]()
Efectul de sera i s-a parut interesant lui Alex pina cind sa-i dea prin minte treaba cu cutremurul, cred ca asta-l atrage mai mult. Mai cautam o idee, apoi sa vedem ce zice si teacher.
La noi primesc multe note, cu zecile. Se noteaza munca din clasa, teme, teste. Testele (2-3 pe semestru) sint 60% din nota finala de obicei.
Notele nu conteaza inca la noi, nu ma prea stresez cu ele. Unii profesori sint mai duri, altii nu chiar asa. La mate i-a dat recent 70 (cam nota cinci). Trebuia sa arate cum a rezolvat problemele si el scrisese doar rezultatul. Din vreo zece exercitii in total, doar la astea mai lungi a facut asa (a facut pe o alta hirtie, care n-a dat-o). Restul erau mai usoare, a rezolvat direct pe hirtia de la teacher. L-a ars la nota, ca scria clar "show your work". Mie-mi pare bine cind ii face asa, v-am zis ca-i aerian.
Lala, imi pare rau, dar nu stiu cum sta treaba cu eseul. Stiu ca-i important, SAT-ul este mai mult sa "get your foot in the door". Cred ca ar fi o idee buna sa intrebi la Americance la Diaspora, sigur este cineva care se pricepe mai bine decit mine.
Lala_D spune:
Ramona multumesc mult, o sa intreb.
Nici la voi nu cred ca e usor insa ceva imi spune ca-i mai distractiv chiar daca muncesc mult 
Cristina la multi ani, din nou, feciorului.De doua ori nu strica ![]()
CristinaT spune:
Buna
ma bucur ca ma bagati in seama, desi nu mai am o contributie prea mare la subiect. Adevarul este ca sunt atat de suparata pe sistem 
ca efectiv nu mai pot suporta povestile fica-mii sau alte altora. O ascult, zic da,da si cam atat. Ma deranjeaza enorm de mult sistemul comunist ca toata lumea trebuie sa se priceapa la tot ... adica nu trebuie sa se priceapa, dar este sau va fi prost cel care nu se pricepe.
La asta se adauga si catastrofa unui 9, de 8 nici nu mai vorbesc, incat asta e singura solutie ca sa nu tulbur si mai mult apele. O las singura de ceva timp sa hotarasca ce si cum face si cat face si daca isi face temele ( am auzit la sedinta cu parintii un parinte care spunea ca seara seara face teme pana la 1.00 si in week-end!)
Am constat ca mai rau am facut in clasele mici ca am verificat-o si i-am aratat greselile, pt ca nu si-a format reflexul de a se corecta si imi pare rau. Aici am gresit. Mi-am dat seama din a 3-a, dar mai cedam cateodata la rugaminti. Asta se vede la lucrari.
Ajutor la teme nu ii dau decat foarte rar.
Mi-am luat carti de biblioteca si citesc mult, sper sa trec si pe literatura de specialitate ca m-am cam plafonat.
In rest si ea citeste la fel de mult ca in vacanta.
grati.ela, te mai asteptam cu impresii
filofteia, eu personal nu mai vreau sa stiu de nici o culegere de cand fica-mea mi-a replicat cand i-am zis ca i-am luat un cadou: multumesc nu mai vreau culegeri ![]()
asa ca o are doar pe cea de la scoala, dar nu stiu cum o cheama ca are coperta colorata pe deasupra si nu am fost curioasa
In ce hal am ajuns. Dar e mai bine asa pt mine.
La multi ani, pt Victor! sa cresti mare si sanatos.
Lala_D spune:
Cristina eu am avut pragul maxim de revolta impotriva sistemului acum 4-5 ani cand nepotica mea, cea de care vorbeam cu Ramona era clasa a7a si a 8 a.
Atunci fierbeam la propriu deoarece noi suntem foarte,foarte apropiate.
Intre timp cred ca m-am resemnat deoarece ce nu pot schimba eu personal trebuie sa gasesc o cale sa ma adaptez.
Asa ca m-am adaptat,vrand,nevrand.
Singura speranta o am tot de la ea cand o vad in acest an ca incepe sa ii fie rasplatit efortul cu satisfactia ca va pleca de aici prin munca ei.
Pentru fi-miu ea a fost sora lui mai mare, modelul lui de urmat.
Si ia prins tare bine, l-a responsabilizat enorm si l-a maturizat din punctul asta de vedere.
cge spune:
Multumim pentru felicitarile de ziua lui Victor !!
Oana, felicitari Antoniei !
Andreia, super cum face fata Bianca la programul asta incarcat.
Victor parca e frate cu Alexandru al Ramonei.
Tot asa clasa a-5-a e mai serioasa decat toate clasele de pana acum.
Si se plange de asta ..
Mereu ne spune ce norocoasa e sora-sa care isi termina temele in 10 minute.
Oricum, la inceputul anului i-a fost mai greu, acum si-a intrat in ritm.
A castigat un privilegiu si a ales sa stea la calculator si si-a facut proiectul la engleza despre reciclaj, nu l-a mai adus acasa la corectat si in final a fost cea mai buna prezentare din clasa.![]()
La el este a 3-a limba.
Si el e notat independent la fiecare materie, din cauza asta, are cea mai mica nota a lui la sport.
Asteptam buletinul de note sapt. viitoare.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
La multi ani Victor!
Alex a inceput bine anul, cred ca-i obosit acum. Pur si simplu n-are chef. Ignora chestiile care trebuie facute, in favoarea celor care-i fac lui placere. Daca-s prezentari Powerpoint face cite zece variante!![]()
CristinaT, am trecut si eu prin asta prin clasa a treia. Atunci a avut Alex teacher slaba si m-am descurajat cu totul. Anul trecut s-a cam repetat povestea, dar atunci am ajuns la concluzia ca depinde de mine sa-l ajut. Acum trag teachers de el si uite-l ca nu are nici un chef! Iar eu nu stiu cum sa-l mai motivez, vad ca "nu te angajeaza nici la McDonald's" nu mai prinde.![]()
Poate-mi spuneti cum faceti voi. Am mai observat chestia asta la el, pe la mijlocul anului scolar, apoi si-a revenit. Acum se intimpla iarasi si ma intreb ce-i cu "pattern" asta.
CristinaT spune:
Ramona, eu nu stiu ce sa zic decat ca nu cred ca ii putem motiva daca ei nu vor.
PS: cand fica-mea a dat cambridge-ul nu stiu ce nivel, a invatat singura ca studenta care o pregatea a plecat in alta tara. Daca il lua avea voie sa-si aleaga si ea un tel mobil. Si l-a luat. (prima sau a 2-a atat de tare si-a dorit)
Lala, deocamdata e bine asa. Si liniste multa in casa![]()
PS: am terminat de citit acum: mananca, roaga-te, iubeste. Ati citit cumva filmul?
Fica-mea citeste acum: http://www.librarie.net/carti/106620/Mitologie-universala-Neil-Philip
nu a vuat teme pt maine si nici de invatat.