Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 13
Ramona J spune:
Eu m-am intilnit azi cu Lala la Cintarea Romaniei
si mi-am amintit ca n-am intrat pe aici de multa vreme.
Felicitari pentru maraton Bianca!
La multi ani cu intirziere de Mihai si Gavril, noi avem aniversarea in ziua aia.
Oana, felicitari pentru succesul Antoniei la inot. Ce ai hotarit sa faci cu ea? A intrat si Ana mea in programul avansat la gimnastica. Nici pe mine nu ma duce gindul la performanta, dar e bun sportul.
Am constatat ca-i mult mai greu in clasa a cincea fata de anul trecut. Cica-i asa ca sa-i prepare pentru anul urmator, cind intra la middle school.
L-am cam bombardat si eu pe Alexandru cu munca in plus si acum s-a cam razvratit, chiar am fost suparata pe el.
Luna trecuta a fost intr-o tabara de doua zile. A fost cu un pic de emotii (si de la mine si de la el), dar a fost foarte bine pina la urma.
Am mai redus activitatile, deocamdata continua doar cu tenisul. Mai face matematica in plus si am descoperit si un cerc de mate care-i foarte interesant, desi cam peste nivelul lui.
Urmeaza un proiect de Science Fair, sintem in cautare de tematica. Dezbatem intre tipuri de constructie ai zgirie-norilor in asa fel incit sa fie "earthquake proof" si ceva gen efectul de sera asupra plantelor. Daca aveti ceva idei sint binevenite.
Mai avem citeva zile pina ne hotarim.
In mare cam astea sint noutatile. Ma cam lupt cu Alex ca-i delasator, nu stiu cum sa-l scot din starea asta de visare.![]()
Lala_D spune:
Asa imi place doamnelor, sa mai scrieti pe aici 

Ca intotdeauna va invidiez sincer pe sistemul de afara
si imi
place cand povestiti ce fac copiii vostri .
O admir pe Cristina ca a reusit sa se detaseze de nebunia generala a gimnaziului,eu recunosc ca nu pot ![]()
Sistemul romanesc actual mi se pare extrem de stresant atat pentru copil cat si pentru parinte, fura orice umbra de distractie si voie buna a scolarului,nu le da voie sa greseasca sau sa aiba o materie pe care sa o deteste ori pur si simplu sa nu-i placa.
Scoala nu mai e o placere ci este un STRES continuu oricat de binevoitor,constiincios si dotat este copilul.
Asta evident pentru categoria celor care doresc mai mult de la scoala decat sa o termine cumva,oricum.
Daca exista un scop,un tel de atins apoi cu mana pe inima va spun ca gimnaziul nu mai este floare la ureche, noi am trait vremuri dulci si fericite in el, pentru copiii nostri este infinit mai greu.
Exemplu :
Conform normelor metodologice este obligatoriu ca elevul sa aiba minim un numar de note egal cu numarul de ore ale materiei pe saptamana.
Adica fi-miu are 5 ore de romana si 5 de mate pe saptamana va avea obligatoriu minim 5 note pana la incheierea semestrului plus teza.
Cele 5 note se transforma in medie aritmetica cu 2 zecimale, se inmulteste rezultatul cu 3,se aduna nota la teza si se imparte la 4. Asta devine media generala pe semestru.
Cele 5 note din semestru sunt la randul lor formate din rezultate singulare sau cumulate la teste scrise saptamanale,ascultat la oral, lucru suplimentar ( compuneri,fise de lectura, gramatica sau matematica).
De cand a inceput scoala are minim un test scris pe zi la cate o materie, in unele zile a avut si 3 teste la 3 materii.Sunt ascultati zilnic, au teme zilnic la toate materiile, rar scapa la muzica sau desen.
Mai e o placere?
Nu, nu chiar.
E o munca continua, nu neaparat necesara dar obligatorie ca ...asta e sistemul si in el dansam.
Pot spune sincer ca ma oftic la culme pe nebunia asta a mediei generale dar nu sunt sanse sa scapam de ea.
oanagabriela eu o admir mult pe micuta ta, mi se pare o fetita extrem de talentata, cu aplecare spre limbi straine. Si sportiva in acelasi timp. Va pregatiti de schiat,ce frumos ![]()
Noi, din pacate, nu cred sa ajungem la munte iarna asta insa e si sportul nostru favorit de iarna.
Ramona
chiar am vrut sa te trag de manecuta sa cobori si pe aici 
La multi ani cu intarziere pentru ziua de sfant.
Proiect la stiinte , ce frumos!
Uite un al motiv pentru care imi place scoala voastra.
Varianta cu efectul de sera suna tare interesant.Sa ne povestesti, te rog, ce ati ales si mai ales cum ati facut.
Ia povestiti si voi un pic cum se noteaza pe la voi, nu de alta dar de sistemul nostru sunt satula pana-n gat.
PS : si recunosc ca sunt perfectionista si fi-miu m-a mostenit ![]()
Lala_D spune:
Off topic pentru Ramona:
Nepotica mea e curata de cateva colegii de la voi, actualmente este clasa a XII a la Vianu,premianta si cu rezultate frumoase la SAT, urmeaza pe 4 dec sa dea si SAT-ul specializat,cel cu 2 subiecte.
Pentru aplicatii trebuie sa isi faca eseul.
Ai cumva idee cam ce ar trebui sa fie scris in el, exista pe undeva variante din care sa ne facem o idee ce reprezinta acest eseu ?
Stim ca trebuie sa fie ceva ce o reprezinta pe ea dar cum la noi nu exista astfel de pregatire nu e convinsa de ce ar trebui sa scrie.
helbi spune:
Oana, felicitari Antoniei si asteptam impresiile din RO.
Ramona, si mie imi place ideea cu efectul de sera, dar n-am din pacate, idei si sfaturi. Insa, cum sstiu ca Alex e f talentat la chestii din astea, asteptam sa ne arati rezultatul proiectului.
Si Bianca are un program f incarcat: lunea si miercurea e in Lernzeit pina la 15, martea are tenis, miercurea seara inot, joia mathe club,. simbata romana, iar curind va incepe miercurea odata la 2 sapt. cu un curs de "Blindschreibung". Mai vrea joi dupa amiaza Video-Clip Dance, dar inca nu am inscris-o. Mie mi se pare mult, insa face fata f bine. Ieri a mers la runda 2 la mathe -olimpiada, fiind sigura fata, alaturi de 2 baieti din 151 copii de clasa a 5-a calificata. Exercitziile in general sunt ff grele, ..ea zice ca a facut, insa, i-am explicat ca si numai faptul ca a reusit o runda mai departe si tot e un cistig pt ea. Pb aici e ca NIMENI nu le explica ce e aia o olimpiada, de pregatire suplimentara, nici vorba. Am mai facut noi cu ea subiectele de anul trecut........
Notele la scoala sunt f bune, numai 1 si 2. Insa, aici se puncteaza orice greseala, la toate materiile. Ca ex. la muzica i s-au scazut 1,5 puncte si a luat +2 pt ca in lloc de Sascha a scris Sasch (deci, l-a uitat pe "a")
Nu se tzine cont ca un copil e bun la mathe.......daca nu are inclinatzii spre muzica, desen, la acele materii e notat ca atare.
Totusi, desi nici eu nu stiu concret ce fac la scoala (mai putin la biologie, unde au o dobitoaca si trebuie sa invat cu ea), ei i se pare lejer. Nu e stresata si, dupa cum vedeti, are si un prigram ff incarcat (miercurea de ex. pleaca la 7.10 si vine cel mai devreme la 21.15.........si asta pina in vara.......).
Noi nu stim sa schiem, eu n-am voie....insa, pt iarna avem si noi in plan o scoala de ski pt Bianca.
Peste o sapt. are primul concurs la inot. Am inteles ca aseara a intrebat-o antrenoarea ce stiluri vrea sa inoate si parca a zis de crawl si spate.
CristinaT, mai incearca si povesteste macar din timpul liber al Oanei, daca de la scoala nu stii........si eu zic ca Lala, bravo ca te-ai detasat, daca sistemul a devenit asa cum i-l descrietzi voi.
PS aici am auzit ff des profi si parintzi spunind de copii venitzi din Osteuropa ca sunt ff buni la mate![]()
Lala_D spune:
Andreia Bianca este de felicitat mereu, e teribil de ambitioasa si responsabila pentru munca ei.
Si da, aveti un program incarcat si voi,felicitari fetei pentru rezultate,sunt de exceptie.
Si la fi-miu setul de profesori de la scoala este teribil de exigent ( nu imi pare rau, din contra, are de la cine invata) si nu se tine cont nici la noi daca e de 10 pe linie dar la muzica nu a invatat azi sau a gresit il depuncteaza fara discutie.Am vazut insa ca le da sansa, la orice materie sa isi indrepte nota, prin ascultare ulterioara sau test/munca suplimentara.
grati.ela spune:
Lala imi bag si eu nasul pe aici...am ce invata! La noi e cam liniste si uneori am senzatia ca ma bag in seama...
vroiam sa va povestesc de prof de biologie a Ozanei: la prima ora, dupa ce s-a prezentat, le-a cerut sa scrie o compunere cu titlul "ce-si doreste un manual de biologie"...au avut ca tema sa modeleze animalute (ei fac anul acesta zoologie) si sa faca machete cu magneti pt organele interne ale diverselor animale...ieri Ozi a avut rolul de profesor si a formulat jocuri pe baza acestor figurine astfel incat sa testeze cunostintele colegilor, sa-i ajute sa retina...a propus si note argumentate de care prof a tinut cont... mie aproape mi-au dat lacrimile...ce face un om pasionat si dedicat!
anul acesta sunt extrem de bucuroasa ca profesorii sunt de nota 10 iar Ozana merge cu mare drag la scoala.
va imbratisez pe toate si ma scuzati ca am dat buzna
helbi spune:
Gratiela, potzi sa scrii fara pb la noi. Si noi avem ce invata de la voi![]()
Profa Biancai de biologie e tare ciudata. Mai precis, din ce imi dau eu seama, ea nu stie sa predea pt copii mici (preda si la clasele 8-9). Copii in materia numita Biologie, fac acum de fapt anatomie. Au avut pt test de invatat scheletul uman uc toate oasele, apoi muschii, compomenta osului........Ce le-a dat idioata la test?! Scheletul de pisica
Bianca in pauza dinaintea testului, la rugamintea unei colege de a o ajuta, a mers in inaternet si s-a uitat pe un schelet de catel....asa ca s-a descurcat f bine si la cel de pisica. Insa, multzi colegi n-au stiut ca de fapt. toate scheletele sunt la fel construite
In carte nu e NIMIC scris, au numai experimente notate. Ea le da ceva foi cu niste schite, noteaza 3 cuvinte si apoi le da un set de intrebari la care raspunsurile sunt mai mult decat ciudate
Un ex.: Care sunt partile care se "misca" ale coloanei vertebrale? Raspunsul ei: gitul si degetul
Cum naiba e degetul parte componenta a coloanei vertebrale?! Eu sincer nu ma pricep la anatomie, dar zau daca vad legatura:-((
Lala_D spune:
Grati sa iti bagi nasu' cat de des vrei tu. Pentru cine nu stie ,Ozi este clasa a sasea si este o fetita exceptionala 
Frumos ce a facut Ozi la biologie, imi place abordarea.
Eu ( ma repet acum) chiar multumesc cerului ca a avut noroc fi-miu de profesori dedicati.La ce aud prin jur, imi pun mainile in cap.
Din punctul acesta de vedere tot ce imi doresc este sa-i ramana aceiasi pana termina gimnaziul.
Bafta multa Ozanei, merita tot ce e mai bun, dupa aventura neplacuta cu diriginta de anul trecut.
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui helbi Gratiela, potzi sa scrii fara pb la noi. Si noi avem ce invata de la voi Profa Biancai de biologie e tare ciudata. Mai precis, din ce imi dau eu seama, ea nu stie sa predea pt copii mici (preda si la clasele 8-9). Copii in materia numita Biologie, fac acum de fapt anatomie. Au avut pt test de invatat scheletul uman uc toate oasele, apoi muschii, compomenta osului........Ce le-a dat idioata la test?! Scheletul de pisica Bianca in pauza dinaintea testului, la rugamintea unei colege de a o ajuta, a mers in inaternet si s-a uitat pe un schelet de catel....asa ca s-a descurcat f bine si la cel de pisica. Insa, multzi colegi n-au stiut ca de fapt. toate scheletele sunt la fel construite![]() In carte nu e NIMIC scris, au numai experimente notate. Ea le da ceva foi cu niste schite, noteaza 3 cuvinte si apoi le da un set de intrebari la care raspunsurile sunt mai mult decat ciudate Un ex.: Care sunt partile care se "misca" ale coloanei vertebrale? Raspunsul ei: gitul si degetul Cum naiba e degetul parte componenta a coloanei vertebrale?! Eu sincer nu ma pricep la anatomie, dar zau daca vad legatura:-((Andreia |
Cum mai sa le predea scheletul la om si la test sa le dea din cel de pisica

Foarte ciudat.
Ti-am spus eu ca Bianca e deosebita,uite ce prezenta de spirit a avut
helbi spune:
Lala, exact asa a facut. De-asta zic eu, si nu numai, ca e o idioata. Peste 2 sapt. avem sedinta cu parintii si am primit pe mail ce se va discuta atunci. La pcrul 3 e trecuta discutarea acestei profesoare, mosul ei de lucru si relatia cu copii. In mod sigur marea majoritate sunt nemultumiti.
Testul nu l-au dat ieri, in orele (ca au 2 legate) de bio, ci luni, in a 6-a ora, cind de fapt aveau desen. I-a lasat numai 30 min (in loc de min. 45), le-a dat 4 pagini pline (Bianca nu a reusit doar la o intrebare simpla sa mai scrie rasp. care era de un rind, caci a raspuns in amanunt la restul si asta a costat-o timp). De ce au dat testul luni?! Pt ca luni la ora a 5-a a dat acelasi test o clasa paralela care face cu ea si, pt ca sa nu vb copii intre ei si sa afle ce se va da, le-a decalat testul la clasa Biancai de miercuri pe luni
Insa, la alte 3 clase de a 5-a care fac cu o alta profa, tot la bilogie la test, marea majoritate a copiilor (si sunt 91 de copii in aceste clase) au luat 5 si 6
Ginditi-va si voi....aici, ca sa intri la Gym trebuie sa fi invata bine in scoala generala. Oare marea majoritate a acestor copii s-au prostit asa de tare de cind au inceput clasa a 5-a de nu mai fac fata?! Sau profele astea nu stiu cum sa faca copii sa inteleaga materia?!
Astept cu interes sedinta uc parintii![]()