Dovlecei in sarbatoare*185*
Raspunsuri - Pagina 19
Ioanna81 spune:
buna fetelor,
LA MULTI ANI, ANDREI! sa cresti mare puiule. sa fii sanatos
Fragutzo nici eu nu pot sa-i citesc lui Carol. la fel face si el asa ca am decis sa ma astept un pic cu cititul povestilor. cat desre jucarii el prefera o masina cu care se pimba prin casa toata ziua si impinge la ea de mama focului. si ii mai place o lingurita
Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii
Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!
diamar78 spune:
La multi ANi Andrei, Alessia, Ilinca si Emanuel! Sa crestei mari, sanatosi si frumosi la suflet!
Vik, sanatate Isabelei. Ce explozie de dinti a avut saracuta de ea. Poate face si ea roseoala asta care vad ca e la moda.
Fraguta, mai dureaza un pic pana o sa aiba rabdare sa-i citesti. Pentru inceput cumpara-i carti din acelea mici cu animale domestice si salbatice si incearca sa i le arati si sa-i spui cum face fiecare. La capitolul jucarii preferate bifam si noi oale, linguri de lemn, capace dar se joaca si cu masinute. Ei se plictisesc foarte repede si nici nu stii ce sa alegi, eventual sa mergeti impreuna la raionul de jucarii sa vezi cam ce o atrage, noi cumparam jucarii care ne plac noua dar poate pe ei nu-i intereseaza.
Monica, .
Iulika, te rog eu sa nu mergi numai pe ideea ca e fetita si daca e sa afli ca e baiat sa intri in depresie.
Mary, intradevar e mare schimbarea, parca e alt baietel, mai matur.
mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
monica_dicut spune:
Fragutza, la fel face si Dragos, nu sta la povesti neam, trage s arupa cartea etc. Lui insa ii place sa-i recit poezii. Nu glumesc, am un volum de Eminescu (desi il urasc cat m-a chinuit in scoala si liceu) si ii mai citeam REvedere si Luceafarul si statea cuminte, probabil ca ii placea intonatia.
Jucarii: eu am fost vineri prin Dragonul Rosu (sa nu radeti de mine ) si i-am achizitionat un covoras puzzle colorat cu litere si cifre si este EXTAZIAT de el, efectiv toata ziua scoate literele de acolo si se chinuie sa le puna la loc. La fel i-am luat un set de genul lego dar cu "cuburi" din acelea mari, se face trenulet si turnulete etc si toata ziua incearca sa aseze alea una peste alta (ideea mi-a dat-o techila ). IArasi, ii place oala sortatoare de la Fisher Price . In rest orice jucarie a altui copil din parc.
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
NelaM spune:
Servus dragelor!
Scot si eu capul la lumina... nu prea-s cu pofta mare de viata.. racita si cu Ana si ea racita, cu febra. In fine, ne-om reveni si noi, sometimes soon.
Citesc si sunt cu gandul si sufletul la fiecare dintre sarbatoritii zilei.
Azi, pentru Andreiutul lui Santorini, LA MULTI ANI, puiule! Sa fii sanatos, sa cresti mare, sa cresti frumos, sa te faci om (Iulika, te pup dulce, draga mea).
Si apropo de Iulika, citesc cu o placere deosebita povestile de la gradinita. Traiesc alaturi de tine primele experiente ale lui SuperBrucu!
Si va multumesc din suflet pentru urarile de pe 19. Sunteti tare, dar tare dragute!
Mely, cu intarziere, LA MULTI ANI lui Razvanel! Este atat de dulce asa tunsulici...
Si am chiar multe mesaje de scris, tare mi-e ca n-apuc sa le scriu azi pe toate.
Nela si Ana Nazdravana(19.09.09)
NelaM spune:
Fram draguta, eu nu ii cetesc Anei. Nici povesti, nici poezii, nimica! Da, stiu, sunt o mama denaturata, probabil, insa mi se pare waste of time sa o fac de pe acum. Nu intelege inca. Insa fac, cum zice Diamar, ca toate animalele...asa, ca de consolare... cel mai bine si mai natural imi iesi cand fac ca Fulga, of course!
Jucarie preferata nu cred ca avem... I-am luat de curand papusa Bibi de care este inca incantata, dar nu pot spune ca e preferata. Sta bine mersi si fara ea, am observat eu.
In rest, ii place chestia aia de la Vtech, eu ii zic "hello pappy" (pe principiul "hello kitty"). O butoneaza non stop. In rest, paiele de suc sunt iarasi la mare trecere.
Hai ca imi mai amintesc si revin. Sper.
NelaM spune:
Daca tot sunt singura la aparat, hai sa mai prestez...
Incerc sa imi amintesc ce s-a discutat...
Subiectul bebe 2 nu il reiau ca imi stiti parerea. Teoria suna bine, practica ma omoara.
Suede, distractie mare la nunta! De abia astept sa vad poze.
M-am bucurat din suflet sa citesc ca Mihnea mannaca acum si painica! Doamne ajuta!
Multa sanatate puilor bolnavi, ca iar avem ceva.
Cecilia, de la dinti sigur e febra? Cum mai e Isabela?
Mai, cred ca ma duc la somic.
Dana, te pup si pe tine si pe Prichi!
hepilica spune:
Salutare!
Monica, te pup si te imbratisez!
Noi suntem bine, Maia face progrese la mers aproape zilnic, e scumpica foc. I-am cumparat de la kiabi niste opincute cu arici si talpa moale si i-a rupt in 3 zile. Tb sa cumpar altii. Cu incaltari cu talpa de talpa nu se descurca inca. Taraie varfurile si se impiedica in ei. Poate cand vom fi mai avansati ca David o sa incercam.
Ref povesti, eu ii citesc in fiecare seara cand intram in casa. Ea se joaca prin camera, iar eu citesc. Nu ma asculta atenta, dar nici nu am pretentia asta. As considera-o un geniu daca s-ar aseza in fund si ar casca urechile la poveste, la varsta asta. Nu. Dar e deja un ritual la noi chestia asta cu cititul. Cand ma asez pe covor si zic: "povesteeeaaa"..., Maia de oriunde ar fi, vine la mine pe covor si incepe sa rupa cartea . Eu continui in nemernicia mea sa citesc, ea se satura de indoit si rupt, apoi pleaca in treaba ei, iar continui sa trambitez.
Insa, celulele nervoase recepteaza limbajul si intonatia. Sa nu va mirati daca pe la 2 ani...stie deja povestea sau mai degraba o poezie... Ii mai citesc din Toparceanu, cred ca stie deja Balada unui greier mic. Oricum, o semnificatie are tot ceea ce citesc. Sa va zic de ce cred asta: cand ajung la "cri cri toamana gri...", Maia se uita mirata si vine la carte, zambeste...si asta de fiecare data cand citesc poezia asta, la fel se intampla cand zic "cucurigu boieri mari, dati punguta cu 2 bani.."...toate reactiile Maiei ma determina sa cred ca aceste informatii au o rezonanta in mintisoara ei. Nu cred ca e prea devreme cu cititul, din contra. Important este sa nu avem asteptari prea mari, adica sa-i punem pe scaunel si sa asculte.
Cred cu tarie in capacitatile lor si o tratez ca atare pe Maia. Tot timpul asa am facut. Maia acum stie unde sunt toate obiectele din casa, stie toate denumirile jucariilor, cand aude un avion se uita pe cer, il cauta cu privirea, il vede si incepe sa-i faca cu mana. Daca suntem afara si o intreb "unde este salcia?"...se uita direct la ea. Prin urmare, am considerat vital sa vorbesc. Sa vorbesc intr-una. Tot timpul.
Bine, evit tampeniile. Eram intr-o vizita la cineva si Maia a cazut in fundulet si s-a lovit cu capul de piciorul unui scaun. In fine, a durut putin, da' nu ne-am isterizat. Astea le vedem zilnic. GAzda, a venit repede, a lut-o pe Maia, a dus-o la acel scaun si a inceput sa-l bata zicand.."na, na scaun rau ce esti, na, na, na bataie, sa n-o mai superi pe Maia". Doamne, mi s-a parut o mare tampenie. Ma uitam ca tuta si nu-mi venea sa cred.
Noi tot timpul am tratat-o pe Maia ca pe un adult si asta, ma bucur sa spun ca, se vede. Urasc si evit tot ce e rupt de realitate, tot ce nu are corespondent in realitate.
La capitolul jucarii Maia nu are jucarii preferate. Iar de cand merge, aproape ca nici nu le mai baga in seama. I-am luat o chestie cu forme de bagat pe gauri...am vazut la Techila cum unul din gemeni stia exact pe unde sa o bage. Mi s-a parut super si ca copilu' stie de acum sa bage formele si jucaria care era maricica si facil de folosit pt un copil asa mic. Maia inca nu stie sa le bage pe gaurile corespondete formelor. Doar le scoate si le insira pe covor. Si nici cerculetele nu le pune pe ax. Ana de Dana15 face chestia asta si mi se pare super treaba.
De cand merge, Maia tine in permanenta in mana o lingurita. Cred ca ii da ei o oarecare credinta ca e in siguranta cu ea in mana.
Fragutza te pup mamicule drag si o imbratisez pe Natalia mea draga.
Pupici la toata lumea!
---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)
Multumesc lui DD.
NelaM spune:
Va las ceva dragut...
Draga sotule,
Iti scriu aceasta scrisoare deoarece vreau sa te parasesc pentru totdeauna. Am fost o sotie buna pentru tine (cred eu), timp de 7 ani si nu am nimic sa imi reprosez.
Ultimele doua saptamani au fost iadul pe pamant. Seful tau m-a sunat sa imi spuna ca ti-ai dat azi demisia, iar asta a fost picatura care a umplut paharul. Saptamana trecuta, ai venit acasa si nu ai observat ca mi-am aranjat parul si unghiile, ti-am gatit mancarea ta preferata si am purtat chiar si o rochie de satin noua. Tu ai venit acasa si ai mancat in 2 minute, apoi ai mers direct la somn, dupa ce te-ai uitat la meci. Nu imi mai spui ca ma iubesti, nu ma mai atingi... Ori ma inseli, ori nu ma mai iubesti, indiferent care din aceste doua lucruri s-au intamplat, PLEC.
P.S. Daca incerci sa ma gasesti, mai bine renunta. FRATELE tau si cu mine ne mutam impreuna in West Wirginia! Sa ai o viata minunata!
Fosta ta sotie
Draga fosta sotie,
Interesanta scrisoarea ta. E adevarat ca am fost casatoriti timp de 7 ani, insa faptul ca `ai fost o sotie buna` e mult prea departe de adevar. Vizionez meciuri atat de mult fiindca m-am cam saturat sa ma tot cicalesti. Imi pare rau ca nu a mers. Ba da, am observat ca te-ai tuns aproape zero saptamana trecuta, insa primul lucru care mi-a venit in minte a fost: `Arati ca un barbat!` Mama mi-a spus ca mai bine nu spun nimic decat sa spun ceva urat. Cand mi-ai gatit `mancarea favorita`, probabil ca m-ai confundat cu fratele meu, fiindca eu nu mai mananc porc de 7 ani. Am plecat direct la culcare dupa meci fiindca am vazut eticheta cu pretul care atarna inca pe rochia ta de satin noua. M-am intrebat daca a fost o coincidenta faptul ca fratele meu a imprumutat de la mine 50 $ dimineata, iar pretul rochiei tale de satin era 49.99$. Dupa toate astea, inca te mai iubeam si simteam ca pot face ceva ca sa mearga intre noi. Asa ca, atunci cand am descoperit ca am castigat la loto 10 milioane de dolari, mi-am dat demisia si am cumparat pentru noi doi 2 bilete in Jamaica. Dar cand am ajuns acasa, plecasesi. Cred ca totul se intampla cu un motiv pe lumea asta. Sper ca ai viata pe care ti-ai dorit-o mereu. Avocatul meu a spus ca, avand in vedere scrisoarea pe care mi-ai lasat-o, nu vei vedea un cent de la mine. Asa ca ai grija!
P.S. Nu stiu daca ti-am spus vreodata, insa Carl, fratele meu, a fost inainte Carla. Sper ca asta nu e o problema pentru tine.
Cu bine,
Ex-sotul tau
Va pupa Nelu!
NelaM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hepilica Salutare! Insa, celulele nervoase recepteaza limbajul si intonatia. Sa nu va mirati daca pe la 2 ani...stie deja povestea sau mai degraba o poezie... Ii mai citesc din Toparceanu, cred ca stie deja Balada unui greier mic. Oricum, o semnificatie are tot ceea ce citesc. Sa va zic de ce cred asta: cand ajung la "cri cri toamana gri...", Maia se uita mirata si vine la carte, zambeste...si asta de fiecare data cand citesc poezia asta, la fel se intampla cand zic "cucurigu boieri mari, dati punguta cu 2 bani.."...toate reactiile Maiei ma determina sa cred ca aceste informatii au o rezonanta in mintisoara ei. Nu cred ca e prea devreme cu cititul, din contra. Important este sa nu avem asteptari prea mari, adica sa-i punem pe scaunel si sa asculte. Cred cu tarie in capacitatile lor si o tratez ca atare pe Maia. Tot timpul asa am facut. Maia acum stie unde sunt toate obiectele din casa, stie toate denumirile jucariilor, cand aude un avion se uita pe cer, il cauta cu privirea, il vede si incepe sa-i faca cu mana. Daca suntem afara si o intreb "unde este salcia?"...se uita direct la ea. Prin urmare, am considerat vital sa vorbesc. Sa vorbesc intr-una. Tot timpul. Noi tot timpul am tratat-o pe Maia ca pe un adult si asta, ma bucur sa spun ca, se vede. Urasc si evit tot ce e rupt de realitate, tot ce nu are corespondent in realitate. --- mami de minunata si cuminte (22.09.2009) Multumesc lui DD. |
Hepi draga mea, te sarut!
Mi-a fost dor de tine! de Maia, nu mai zic.
Sunt de acord cu tine, tonul face muzica, am observat si la Bananana! Este super receptiva la anumite tonuri, bineinteles.
Sigur ca da, depinde foarte tare de asteptarile noastre referitor la cititul bebelusilor. Eu, drept e, nu m-am asteptat ever sa o pun pe scaun si sa imi soarba vorbele. Si totusi, nu ii citesc in mod constant. Mi se pare insa un pic prea devreme. Again, parerea mea.
Nu da niciun semn de interes in privinta asta. Cum zicea si Fram, tre' sa o marit repede, bag de seama!
Si eu cred cu tarie in capacitatile lor si eu, de exemplu, pedalez pe cele pe care le observ ca Anei ii fac placere. Ca de exemplu, vorbitul inapoi, cu intonatie. Ana iubeste lucrul asta... Cum zice ceva, ii raspund pe acelasi ton si incet, incet, avem adevarate discutii pe tema!
Hai, te pup, m-am intins...
Zi-mi ce mai zice bunicul?
kawaichan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NelaM Va las ceva dragut... Draga sotule, Iti scriu aceasta scrisoare deoarece vreau sa te parasesc pentru totdeauna. Am fost o sotie buna pentru tine (cred eu), timp de 7 ani si nu am nimic sa imi reprosez. Ultimele doua saptamani au fost iadul pe pamant. Seful tau m-a sunat sa imi spuna ca ti-ai dat azi demisia, iar asta a fost picatura care a umplut paharul. Saptamana trecuta, ai venit acasa si nu ai observat ca mi-am aranjat parul si unghiile, ti-am gatit mancarea ta preferata si am purtat chiar si o rochie de satin noua. Tu ai venit acasa si ai mancat in 2 minute, apoi ai mers direct la somn, dupa ce te-ai uitat la meci. Nu imi mai spui ca ma iubesti, nu ma mai atingi... Ori ma inseli, ori nu ma mai iubesti, indiferent care din aceste doua lucruri s-au intamplat, PLEC. P.S. Daca incerci sa ma gasesti, mai bine renunta. FRATELE tau si cu mine ne mutam impreuna in West Wirginia! Sa ai o viata minunata! Fosta ta sotie Draga fosta sotie, Interesanta scrisoarea ta. E adevarat ca am fost casatoriti timp de 7 ani, insa faptul ca `ai fost o sotie buna` e mult prea departe de adevar. Vizionez meciuri atat de mult fiindca m-am cam saturat sa ma tot cicalesti. Imi pare rau ca nu a mers. Ba da, am observat ca te-ai tuns aproape zero saptamana trecuta, insa primul lucru care mi-a venit in minte a fost: `Arati ca un barbat!` Mama mi-a spus ca mai bine nu spun nimic decat sa spun ceva urat. Cand mi-ai gatit `mancarea favorita`, probabil ca m-ai confundat cu fratele meu, fiindca eu nu mai mananc porc de 7 ani. Am plecat direct la culcare dupa meci fiindca am vazut eticheta cu pretul care atarna inca pe rochia ta de satin noua. M-am intrebat daca a fost o coincidenta faptul ca fratele meu a imprumutat de la mine 50 $ dimineata, iar pretul rochiei tale de satin era 49.99$. Dupa toate astea, inca te mai iubeam si simteam ca pot face ceva ca sa mearga intre noi. Asa ca, atunci cand am descoperit ca am castigat la loto 10 milioane de dolari, mi-am dat demisia si am cumparat pentru noi doi 2 bilete in Jamaica. Dar cand am ajuns acasa, plecasesi. Cred ca totul se intampla cu un motiv pe lumea asta. Sper ca ai viata pe care ti-ai dorit-o mereu. Avocatul meu a spus ca, avand in vedere scrisoarea pe care mi-ai lasat-o, nu vei vedea un cent de la mine. Asa ca ai grija! P.S. Nu stiu daca ti-am spus vreodata, insa Carl, fratele meu, a fost inainte Carla. Sper ca asta nu e o problema pentru tine. Cu bine, Ex-sotul tau Va pupa Nelu! Nela si Ana Nazdravana(19.09.09) |
Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.'09