Delfinasi de iulie-august (184)
Raspunsuri - Pagina 14
puiutz_mic spune:
Multumesc pentru sfaturi, fetele! Crispro, a functionat cu dezbracatul lui bebe
s-a trezit! Nu prea s-a impacat cu tzizti in seara asta, asa ca am muls si i-am dat cu lingurita.
Cat lapte trebuie sa pape un bebe de 9-10 zile la o masa? Si cam cate mese in 24h ar trebui sa aiba? Stiu ca s-a mai spus, dar pe atunci eram inca preocupata cu bebe in burtica si nu am retinut...![]()
![]()
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
Victo spune:
puiutz, cam 500-600 ml pe zi.asa zice la carte. eu ma indoiesc ca al meu manca atunci atat. ca am impresia ca si acum mananca putin, pt ca atata lapte este. insa dc a crescut ..lasam asa. cam la 3 ore, dar si la 2 sau 1 ora jumate i-am dat eu la varsta aceea.
boon..deci raportez o zi singura singurea cu copiii.
sotul inca nu a ajuns, soacra a insistat sa mearga in seara asta la urgente.
m-am descurcat cat de cat. desi la sf zilei sunt muuuuuuuuuulte lucruri imprastiate peste tot..iar eu nu am apucat sa mananc felul 2 la amiaza..si mi-e foame de numa.
acum mi-am facut mamaliga, mujdeiul.pestele trebuie un pic incalzit. sa il dusuiesc si pe stefan si sa mananc in liniste, vizionand jumatatea a doua din filmul inceput pe la 4 asa, cd ei dormeau.:):)
ah..am gasit pe net ceva reteta pt peste cu mujdei, mamliga dar si cu branza. a mancat cineva combinatia asta?
noapte buna tuturor.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
ooana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui michelle1981 Victo ![]() ![]() Nu mai stiu cine intreba in cat timp ajunge in lapte ceea ce mancam noi. Si pe mine ma interesa asta, si am gasit un articol: http://www.breastfeeding-basics.com/html/ask/milkcontent.shtml later edit - Si inca un link: http://askville.amazon.com/long-food-eat-nursing-enter-breast-milk/AnswerViewer.do?requestId=7186010 ************************* Mami de Bianca Maria (04.08.2010) |
eu intrebam

eu ii fac baita inainte sa pape...plange, dar ii dau suzeta si incerc sa ignor si sa ma grabesc
Oana mamica lui Matei
08.07.2010Noi 2...si Matei
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
puiutz_mic spune:
Victo, multumesc pt. raspuns! Atat de muuult??? Al meu sigur nu papa atat 
Off.. sper sa o scoatem la capat. Moasa mi-a spus ca am lapte f. gras si ca bebe va lua in greutate in prima luna 900-1000 gr. Sa dea Doamne sa fie asa, dar trebuie sa pape mai des, acum mananca de 6, maxim 7 ori in 24 ore...
anca_vlad spune:
| citat din mesajul lui michelle1981 puiutz imi pare rau ca ai probleme cu micutul, sper sa se rezolve cat mai repede problema somnului si a icterului. Mama imi povestea ca eu tot asa faceam, ziua dormeam, si noaptea tineam o gura. Si mi-a dat tratament, fenobarbital pt sugari. Eu cu febra laptelui am rezolvat in 2-3 zile. Imi puneam prosoape calde 20-30 min inainte sa ma mulg pt a usura procesul. Laptele l-am pus la congelator. Ajuta si masajul sanilor in timpul mulsului. Cand pare ca nu mai curge asa mult, mai masezi sanii si pui iar pompa. lalala nu stiu ce sa zic, daca e reflux.. hm... o sa intreb si medicul pediatru, insa acum e in concediu. Nu da afara mult, cativa ml doar. anca multumesc de sfat, insa se pare ca eu nu am rabdare sa stau asa zeci de minute. Voi cat ii tineti asa in pozitie verticala? Mai bei asa multa apa? bumblebee off nenorocitul asta de stafilococ nu v-a ocolit nici pe voi? Noi ii dam in nasuc cu Fucidin de 2 ori pe zi. Pun cat un varf de ac pe un betisor de ureche. Bubite apar cate una la 2-3 zile sau chiar mai rar. angharad uff ai trait niste momente de cosmar, nu doresc asa ceva nici dusmanilor. Sa speram ca micuta ta e bine de acum ![]() Am votat si eu bebelusii ![]() ![]() Si am si eu 2 intrebari - baita de seara cand o faceti? Bebelina mea doarme de pe la 17-18 pana pe la 20-21 cand se trezeste si nu ai "cu cine discuta".. urla ca din gura de sarpe ca vrea papa. Ei, cum sa ii fac eu baie pe indelete cand ea plange? Sau sa ii dau papa, si apoi baita? Pai o intorc pe toate partile cu burta plina? Nu prea e indicat.. Imi e mila de ea dar nu stiu cum sa procedez. - plimbarile cand le faceti? Dupa ce papa ei? Si cum ii imbracati pe vremea asta? In Iasi e chiar racoare si bate si vantul. Nu am mai scos-o din casa de teama sa nu raceasca ************************* Mami de Bianca Maria (04.08.2010) |
Acum ca nu mai e asa cald si nu mai transpir cum transpiram am mai redus dar nu semnificativ cred ca ne situam undev ala 4-5 litri in 24 ore!
Chiar ma simt bine ca eu eram deficitara la capitolul acesta, acum cred ca se simt bine si rinichii mei!
DESPRE BAITA...dupa ce mananca ca altfel nu sta linistita iar dupa baine cere titi dar mai mult de rasfat sa adoarma!
Dar vad ca in seara asta e sacaita asa ca fug...
Anca fericita mamica de
MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) POZE VLADUT
[/b]
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
POZE BURTICA, POZE MARIA si POZE SERBARE ABSOLVIRE [/b]
DOAMNE AJUTA!
puiutz_mic spune:
Ce as vrea sa pot bea si eu apa pe saturate!! Din pacate pana rezolv cu tzitzile astea trebuie sa limitez lichidele la 1-1.5 litri/24 h, cu tot cu supe, ciorbe etc. E un chin, pt. ca am o sete nebuna!!
bamboletta spune:
Am ajuns acasa
suntem bine...Antonia se tot uita la bb si zice ce mic e
ii zice David al meu sau bb meu
..cred ca e un pic geloasa..tot vine la mine si la tati sa ne iubesca ![]()
Bb suge la san..e mare fomist..acasa nu primeste lapte praf..a supt 1 ora si a dormit 3 sper sa ne tina
Bubitele au trecut..se mai vad f putin..pt ochisor am primit netacin..are o conjunctivita 
nu prea ma descurc cu..cuculetul
eu eram obisnuita cu pasarica
ma duc sa pap..sper sa ne auzim cat de curand..sa nu ma acapareze de tot David si Antonia ![]()

a facut ochi bb![]()
Bamboletta
38+
David si
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)AMR 1+ pana vine
Victo spune:
puiut..repet..asa zic drii. al meu acum are mese de 110-130 ml..din ambii sani si nu toate! depinde si de noi cat lapte avem, si de apetitul lor..
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
michelle1981 spune:
puiutz uite ce scrie in Mama si copilul a lui Capraru (la pag. 120)
- la sfarsitul primei saptamani de viata: 200-400 ml
- la sfarsitul celei de-a doua: 400-550 ml
- la sfarsitul celei de-a treia: 450-600 ml
- la sfarsitul celei de-a patra: 500-650 ml
Iar despre orarul meselor la pag. 118-119. Oricum aprox 6-7 mese pe zi.
Mami
de Bianca Maria (04.08.2010)
aelita spune:
ANGHARAD,doamne,ce descrii tu acolo pare din filmele de groaza! cum sa nu fie plin de stafilococ daca arata asa??pt ca nici nu au cum sa spele sau sa intretina un edificiu curat cu linoleu rupt,usi si ziduri jupuite,spatii intregi pe care nu au cum sa le spele daca sunt in degradare...Bine ca ati scapat de acolo!!ma bucur ca acum sunteti bine,imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asta..
BtZ OVI-la cat ai luptat ,gravida fiind,cu spoacra,si acum sa ai probleme cu ceilalti in care iti pusesei baza initial..imi pare tare rau ...sper sa poti aranja cumva lucrurile sa iti mai fie si tie bine,nu numai celorlalti..
si da,ai dreptate,trebuie sa iti impui punctul de vedere,in fatza tuturor esti un copil si te trateaza ca atare,si nu astepta ca ei intr-o si sa te trateze ca adult ,ca nu o vor face,doar tu poti sa le impui asta intr-o zi,sa le spui ca nu esti copil cu copil...o sa fie socant pt toti sa te impui,initial,dar vor trece si te vor trata altfel in timp.daca nu te impui ,iti vor controla viata tot timpul,nu vor da doi bani pe ceea ce vrei,gandesti,simti,vor conta doar deciziile lor.si viata ta ?
cat despre sfaturile celorlati,sau ceea ce spun in general,aici trebuie sa te intaresti tu,sa inveti ca viata e asa,ca vesnic va fi o vecina,o amica,o sora care sa iti spuna ca e mai bine cum zic ele,important e ca tu sa nu te superi,enervezi,stresezi din asemenea lucruri pt ca ele cred ca au dreptate,tu ai dreptatea ta si tot asa,viata nu merita sa o complici cu nimicuri.lasa-i sa vorbeasca,da ochii peste cap ,ura si la gara,fiecare le face cum crede!
tina-votat nepotelul frumos !
SCOICA-CRISPO eu la primul copil mergeam cu el in scoica ,cu masina,singura.eram singura 12 ore pe zi si trebuia sa ies.scoica o puneam pe scaunul din fatza,ca e voie,cu spatele la mers ,deci cu fata vedeam copilul continuu.
incearca un drum fara tinta,adica mergi pe langa casa,daca plange ,se ineaca,orice..opresti,te intorci acasa pe jos.si mie imi era frica dar cand am vazut ce bine e si cum doarme ! la inceput plangea la semafor,cand opream,si eu cantam ca nebuna ,inventam cantece,se uita lumea la mine ,pietonii,cum cantam,caci copilul nu se vedea !!!!bine ca nu ma si auzeau,ca la ce versuri inventam!!!!!
Apoi puneam cosul in spate ca sa se obisnuiasca si acolo,pt cand mergeam amandoi in masina.
RODICA am luat de la farmacie aero red si celalat ceai de care ai zis.il trimisesem inainte pe sot sa intrebe ce au de colici,si sa imi aduca 2-3 produse sa le incerc,si ii spusesera ca nu au decat blevit digest-de care am in casa dar nu e de colici neaparat ..in fine,ziceau ca nu au altceva.cand mi.ai zis tu cum se numeste,s-a dus cu numele,si AVEAU ! la astia daca nu te duci direct cu numele,e jale,zic ca nu au ,...
FLORENtINA sa te distrezi la nunta ! eu am dansat pe 31 dec 2007 la revelion,la 40 sapt fix ,siSofia nimic...a venit pe 2 ianuarie.asa ca danseaza,fa ce vrei,ca tot cand vrea bebe vine.
| IMI DORESC SA NU AJUNG NICIODATA SA IMI INGROP COPILUL e cel mai dureros ca mama sa iti vezi copilul astfel |
VICtO uneori unii isi arata adevarata fatza exact cand familia are mai mare nevoie de ei.daca sunt imaturi ,nu ai ce sa le faci...Bine,doar sa te impui,sa incerci sa nusuferi si sa pui reguli..Pup si ai grija de tine!
cat despre soacra ,de-aia nu mai poti tu de ce o sa zica ea ! si daca faci si daca nu faci,ea tot zice...
PUIUt MIC iti spun cum ne faceau noau in spital,ca toti copiii mi-au fost lenesi iar Sofia a fost aproape de coma ca ii scazuse glicemia.si cum nu pot ramane nemancati mai mult de 3 ore MAI ALES LA COPII MICI-lasa ca unii copii dorm si nu au treaba,eu stiu ce am patit cu Sofia si nu as risca(desi cu trezirea lunga trec mai multe dar nu ai ce face) veneau si mi-l trezeau.apoi am invatat si eu,si cand nu reuseam,puneam sotul,si cand nici el,chemam asistenta care reusea! tinut de falcute cu mana sub barbie,si in fundulet(nu lasat pe greutatea lui,ca il tii de falci),aplecat spre fatza(asa si scoate aerul cel mai bine,pt asta il bati pe spate mai jos,noua ne spuneau ca dam prea incet
la Sofia ajunsesera sa ii dea cu apa pe ea..si nimic..si avea 3200g,deci chiar nu e de joaca,asa ca incearca tot ce poti.dar cu calm,nu te speria,si noi la fel ne chinuiam 2 ore sa trezim,deci se faceau 5 ore in final .Si cand nu suge si nu sge,DA-I CU SERINGA.il tii semi ridicat asa cu mana sub ceafa si cu fata la tine sprijinit cu piciorusele si fundul in burta ta,un prosopelsub barbita si dai cu seringa mica usurel.macar ce ii ramane in gurita si e ceva.lui Miguel la 3340 ii daeau o seringa din aia mica si spuneau ca o ora jumate pt sta linistita si apoi sa ii dau iar sa suga sau iar seringa.dupa un sput ziceau ca 3 ore.
la noi se tin copiii in camera mamei,in spital,camera e doar de o persoana,deci noi ne ocupam de ei si chemam cand nu faceam fatza.
sper sa reusesti,stiu ce stres este !!
pt urletele de noapte,la noi a functionat mereu pusul pe umar,cu manutzele atarnand pe spatele tau si capul,tinut cu picioarele stranse sub fund.acolo tace imediat.luat in brate cu fatza in sus ii doare si mai tare burtica.
mancarimea e semn ca se vindeca.trebuie sa iti vada cineva copcile ca e posibil sa se fi strans si sa te doara din cauza asta.
a,copilul e asa somnoros ca e mic si e normal ! unii sunt vioi,dar ne spuneau ca putini din spital !
si apoi intra in cercul vicios,cu cat le scade zaharul din corp cu atat devin mai somnolenti!
PAULA si sora mea tot cu bere fara alcool rezolva problema laptelui!zicea ca imediat simtea cum se incarca.
PEPENE-mie mi-au dat in spital pepene.ma gandesc ca nu or da ei interzise ..Mi-au dat si para,si portocala,sau conopida.
iti face f bine ca poti iesi !!!!
edit:vai,eu am ramas la 39 saptamani!!!
modific semnatura
Miguel 16aug

Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)