Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (91)
Raspunsuri - Pagina 4
lorin7774 spune:
Sun, statul acasa e un subiect fierbinte, pe aici prin zona...
eu am zis 1 octombrie, ei zic 1 decembrie (cu DPN 4 decembrie)
vom ajunge la un consens cumva...dar n-am apucat sa-mi fac calculele...
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
25+
onniex spune:
EvaF,
Este bine sa aflam cum functioneaza si sistemele medicale din alte tari. De obicei, vezi doar dezavantajele de a fi pacient in Romania ... Eu nu cred ca problema in sine sunt medicii (majoritatea au adoptat si o alta abordare fata de pacient, mai ales cei tineri), ci mai ales sistemul, organizarea.
Felicitari fetelor care au venit cu vesti bune de la eco.
Va urez un sfarsit de saptamana placut!
Va pup pe toate, fete curajoase!
25+
andreeacc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ukume24 Buna dimineata si de la noi, Crisis si eu astept comanda din State pt bebe dar mai am de asteptat caci abia a primit-o de la magazin. te inteleg perfect ca esti nerabdatoare. Musai sa ne spui si noua ce si cum. Amelia cum te simt cu raceala. Bravo ca ai reinceput serviciul dar ai mare grija de tine si bebe. 24+ S-a intamplat minunea mult asteptata! |
Tu pe ce site comanzi in state? ti le livreaza direct in romania? nu de alta dar eu nu vreau sa-i tot stresez pe finii mei (ei sunt acolo si tot fac pe intermediarii).
Andreea, mami de baiat si 28+ cu
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care
mirunam spune:
Salutare!
Felicitari fetelor cu semnatura noua! Sarcina usoara in continuare si bebe sanatos si miscacios
Ieri am fost la un gratar la vecini si bebe al meu a facut la tumbe incat il vedeau toti chiar si de la distanta Ador perioada asta
In rest raportez o lene de zile mari si un neuron din ce in ce mai obosit. Cred ca in curand o sa incep sa numar pe degete la cat de bine stau cu capul... Ma uitam la 3 grupe de 3 hartii si ma gandeam de ce am crezut ca sunt 9 cand sunt 6 de fapt . Ce sa mai vin si in septembrie la birou ca am nevoie de betisoare, desene si alfabetar
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 28 +
ukume24 spune:
Si mie imi place vara la nebunie dar sincer vara asta m-a coplesit. Abia am asteptat cateva zile de racoare , sa mi se dezumfle picioarele si mainile si sa pot dormi bine noaptea.
Mie imi plc toate anotimpurile in felul lor dar parca anul asta ma bucur mai mult ca vine toamna si luna decembrie
24+
S-a intamplat minunea mult asteptata!
mirunam spune:
Celule stem recoltate din din#355;i de lapte
Autor: Ramona Dragomir
Nu doar cordonul ombilical e o surs#259; de celule stem, ci #351;i din#355;ii de lapte ai copiilor sau molarii de minte ai adul#355;ilor. Astfel de prelev#259;ri se fac #351;i la noi.
Recoltarea celulelor stem se poate face acum #351;i în România din pulpele dentare ale din#355;ilor de lapte ai copiilor, precum #351;i din molarii de minte. Celulele pot fi folosite atât pentru refacerea unor #355;esuturi pierdute la nivelul din#355;ilor, dar #351;i în afec#355;iuni precum osteoporoz#259;, boli degenerative, infarct.
În România exist#259; doar un centru unde pute#355;i comanda chitul necesar transport#259;rii din#355;ilor din care se vor extrage celulele, în Bucure#351;ti, iar testarea #351;i stocarea celulelor se va face în Grecia, la Salonic. Pre#355;ul pentru prelevarea de celule dintr-un dinte este de 1.200 de euro.
Între 5 #351;i 14 ani, la copii Recoltarea celulelor stem din pulpa dentar#259; se poate face la copiii cu vârste între 5 #351;i 14 ani din din#355;ii de lapte, dar #351;i la adul#355;i, din molarii de minte. Pentru a putea fi recoltate aceste celule, din#355;ii copiilor nu trebuie s#259; fi fost supu#351;i unor examene cu raze X (radiografie), pentru c#259; acestea afecteaz#259; integritatea pulpei dentare. În cazul adul#355;ilor, recoltarea se face din din#355;i s#259;n#259;to#351;i, f#259;r#259; #355;esut contaminat.
Extrac#355;iile din#355;ilor se pot face în orice cabinet stomatologic, îns#259; ace#351;tia trebuie transporta#355;i cu un chit special în cel mult 24 de ore de la recoltare la singurul centru de colectare din Bucure#351;ti.
Chitul va fi trimis mai departe la sediul central din Salonic pentru testare #351;i, eventual, depozitare. „În aceste laboratoare se încearc#259; un tratament al #355;esutului cu antibiotic, se detecteaz#259; orice flor#259; bacterian#259; sau impuritate care face #355;esutul inutilizabil. Existen#355;a oric#259;rei flore care nu poate fi îndep#259;rtat#259; face ca s#259; nu poat#259; fi folosite celulele”, explic#259; prof. dr. Norina Forna, pre#351;edintele Societ#259;#355;ii Române de Reabilitare Oral#259;.
Utile în boli parodontale
Celulele stem existente în pulpa dentar#259; reprezint#259; o oportunitate de refacere a din#355;ilor afecta#355;i de carii, eroziuni, fracturi coronare sau boli paradontale. „Boala parodontal#259; distruge #355;esuturile, iar aceste celule pot reface structurile afectate”, mai spune prof. dr. Norina Forna.
O alt#259; zon#259; unde se pot folosi celulele extrase din pulpa dentar#259; o reprezint#259; spa#355;iile libere care r#259;mân dup#259; pierderea din#355;ilor. Dac#259; osul a fost pierdut, el se regenereaz#259; cu ajutorul celulelor stem.
„Regenerarea osoas#259; se poate face prin introducerea celulelor stem în zona afectat#259;, pe care le amestec#259;m cu grefe osoase. Astfel regenerarea se produce mult mai rapid”, mai spune prof. dr. Norina Forna.
Aceste celule se pot folosi #351;i în periimplantite (boli similare paradontozei care se declan#351;eaz#259; în jurul implantelor, ce se pot pierde în timp). Celulele pot fi folosite #351;i pentru înlocuirea #355;esutului miocardic post-infarct, regenerarea oaselor dup#259; fracturi #351;i osteoporoz#259; sau tumori.
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 28 +
Elfica spune:
Crisis: Multumesc mult pentru detalii. Astept cu interes orice veste de la tine cu privire la subiectul nasterii in apa la Isis.
Alinushca: Trimite-mi tu, te rog, un pm cu o adresa de e-mail si iti dau fw. la discutia mea cu dl. dr. Zaher. Daca intri pe net, pe site-ul lor, gasesti si adresa de mail si nr. de mobil. Eu am preferat sa discut in scris si pentru ca scripta manent si pentru a nu il prinde intr-un moment neplacut si in loc sa fie o discutie constructiva, mai rau sa deranjez...
Fetelor, mai e vreuna din voi care nu a facut pana acum examenul secretiei? Eu am facut la un moment dat un Papanicolau, care a iesit foarte bun, dar l-am facut din proprie initiativa, medicul nu mi-a spus niciodata ca ar trebui sa fac. Mi se pare ciudat. Ultima data, la 28 de sapt. l-am intrebat daca nu e cazul sa fac si mi-a spus ca nu acum, mai tarziu... Nu cred ca sunt probleme, nu constat nimic in neregula, dar mi se pare mai ciudat, ca pe voi va aud ca faceti constant astfel de analize (Sugubina).
Sugubina: Petrecere frumoasa in Plaiul Foii. Ziceai ca stai de duminica pana luni, dar totodata ziceai ca stati 3 zile. Ai vrut sa spui ca plecati de azi si stati de vineri pana luni? Oricum ar fi, super tare, petrecere frumoasa si pufici fericite in natura!
Am avut timp si am vazut toate burticile care si-au mai pus poze si v-am apreciat pe toate! Sunteti niste frumoase si mandre de bebe din dotare! Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen!
29+
sunset_zuzi spune:
citat din mesajul lui lorin7774 Sun, statul acasa e un subiect fierbinte, pe aici prin zona... eu am zis 1 octombrie, ei zic 1 decembrie (cu DPN 4 decembrie) vom ajunge la un consens cumva...dar n-am apucat sa-mi fac calculele... ----------------------------------------- LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA cu ajutorul lui Dumnezeu 25+ |
wowwwwww 1 octombrie mi se pare tarziu, iar 1 decembrie deja aberant ...acum depinde si de tine cum te simti...eu mai am saptamana viitoare si gata scap imi iau ce concediu de odihna mi-a mai ramas + o sapt de medical si apoi intru in prenatal....dar imi e cumplit de greu sa ajung la birou pt ca e in celalalt capat al Bucurestiului si fac o ora pana la birou ...mers prin metrou unde stai ca sardinele si pute "imbietor"
Doamne ai grija si de noi 26+
beatrice75 spune:
Referitor la celule stem: Cum adica nu le poti folosi de la cel de la care le-ai recoltat?Da, se pot folosi si pt alti membrii ai familiei daca este nevoie, dar in primul rand le poate folosi persoana de la care s-a recoltat. Daca sunteti nelamurite(pe net circula si multe informatii aberante, ideea e sa stii sa le selectezi), exista un forum unde reprezentanti ai C. Blood-ului raspund intrebarilor noastre.
Alinushca, vezi ca poti plati in rate, cunosc pe cineva care acum, la un an de la nastere, nu a achitat toata datoria catre CB. Iar taxa apoi este de 100Ron pe an.Cord Blood-ul este cel mai ieftin in momentul de fata. (Nu stiu de cei de la Biogenesis)
Da, am auzit si eu de celule stem recoltate din dintisori pt ca multe cunostinte care au nascut inainte de a aparea chestia cu celule stem si nu au recoltat vor sa recolteze acum, din dintisorii de lapte ai copiilor.
Elfica, mie preotul mi-a zis sa nu tin post pe durata sarcinii si crede-ma ca este un preot foarte dur, chiar ma intreba cand am mers ultima data la spovedanie, de ce ai venit la mine, ca sunt recunoscut pt canonurile grele pe care le dau.
Da, Miruna si la mine se vede bebe chiar de la distanta cand face tumbe.
27+
Lidia_P spune:
citat din mesajul lui DIMITRA_R buna!fetelor va citesc,dar nu prea pot tine pasul cu voi la scris noi suntem bine,am fost la eco aseara,totul este bine,bebe are 825g,si toate bune miercuri am schimbat si noi semnatura,stept cu nerabdare sa il strang in brate vroiam sa spun ca si eu am intrebat de recoltare celule stern,si mi sa spus,ca daca am 2000 de euro si nu am ce face cu ei,sa recoltez... 2 doctori au spus ca nu este nevoie,o sa vedem,dar nu cred ca recoltez eu as dori sa le donez statului,celor care au nevoie,dar la spital au spus ca si donatia ma costa 500 de euro...asa ca sunt niste escroci... LARISAdeDIMITRA(2.02.2007)25s |
pe mine incep sa ma enerveze doctori astia .... de unde stiu ei ca nu o sa ai nevoie?pot ei sa garanteze asta? ca daca da sa imi dai si mie nr lor de tel poate sunt clarvazatori si imi dau si mie in bobi sa imi spuna de cum o sa decurga viata copilului meu ....si pana la urma nici nu costa 2000 euro ci 3500 ron sau 2900 ron si din calculele mele acesti bani nu reprezinta nici macar 1000 ron
daca sunt niste buni profesionisti nu ar fi spus ca nu o sa ai nevoie ci pur si simplu ar spune ca ei nu ar recolta sau ca e prea scump nu ca tu sigur nu o sa ai nevoie
sunt mii de cazuri in care s-a depistat cancer la copii si nimeni din familie nu a suferit de aceasta boala
P.S Nu e nimic personal cu tine doar ca nu esti prima caruia doctorul i-a spus ca nu o sa aiba nevoie , dar din pacate este ultima pana acum care a scris de asta
28+ Ianis Andrei