Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (124)
Raspunsuri - Pagina 5
ayanna_xem spune:
Pompierul care a intrat primul si a salvat bebelusii de la Giulesti...cere iertare, cu lacrimi in ochi, bebelusilor pe care nu i-a putut salva si mamicilor lor...
Prin prisma acestui mesaj, incompetenta si nesimtirea celor vinovati devine insuportabila...
al3csa spune:
Asta afost mesajul pompierului de la Giulesti
“La etajul 1, mi-a iesit in fata o asistenta. Din fuga, am auzit ca-mi spunea ca incendiul e la sala de reanimare pentru nascutii prematur. Nu stiam cati sunt inauntru. Urcand, am vazut flacarile. Pe culoare era haos. Mamicile s-au napustit asupra mea. 'Salvati-ne copilasii!', strigau in jurul nostru. Am aruncat hainele de pe mine, casca si manusile de protectie. Am intrat in salon si am desfacut cu dintii furtunele de aer de la doi copilasi. Nu ne puteam misca in salon, aproape ca nu vedeam nimic. Flacarile ieseau pe geam si degajau fum si gaze toxice.
Langa o usa blocata era un copil care plangea. Acela a fost primul salvat. Am scos la inceput opt, apoi inca trei. Tipau de durere, dar se miscau toti, semn ca erau in viata. Erau negri de la fum. A trebuit sa dam la o parte din calea noastra mamicile care sareau pe noi. Le-am zis sa ne lase sa scoatem bebelusii. Le-am promis ca facem tot ce putem. Am incercat sa le alung, sa nu vada; ce se intampla... nu stiam in ce stare vom scoate copiii.
Al doilea bebelus pe care l-am luat in brate a deschis un ochisor. Am simtit ca ma priveste cu acel ochi albastru micut, ca o boaba de piper. Sper si ma rog sa fie in viata. Acel ochi ma urmareste si acum. Nu pot sa-i uit privirea.
Incubatoarele erau lipite de la caldura. Unii erau inchisi ermetic în incubatoare si au fost protejati de fum”, a declarat Cristian Valcu, pompierul-erou care a salvat bebelusii din incendiul de luni seara de la Maternitatea Giulesti.
A mai murit inca un ingerat! Sa ne rugam pt sulfetul lui .
Drum lin, ingeras!!!
rox_y spune:
Citat: |
citat din mesajul lui al3csa Asta afost mesajul pompierului de la Giulesti “La etajul 1, mi-a iesit in fata o asistenta. Din fuga, am auzit ca-mi spunea ca incendiul e la sala de reanimare pentru nascutii prematur. Nu stiam cati sunt inauntru. Urcand, am vazut flacarile. Pe culoare era haos. Mamicile s-au napustit asupra mea. 'Salvati-ne copilasii!', strigau in jurul nostru. Am aruncat hainele de pe mine, casca si manusile de protectie. Am intrat in salon si am desfacut cu dintii furtunele de aer de la doi copilasi. Nu ne puteam misca in salon, aproape ca nu vedeam nimic. Flacarile ieseau pe geam si degajau fum si gaze toxice. Langa o usa blocata era un copil care plangea. Acela a fost primul salvat. Am scos la inceput opt, apoi inca trei. Tipau de durere, dar se miscau toti, semn ca erau in viata. Erau negri de la fum. A trebuit sa dam la o parte din calea noastra mamicile care sareau pe noi. Le-am zis sa ne lase sa scoatem bebelusii. Le-am promis ca facem tot ce putem. Am incercat sa le alung, sa nu vada; ce se intampla... nu stiam in ce stare vom scoate copiii. Al doilea bebelus pe care l-am luat in brate a deschis un ochisor. Am simtit ca ma priveste cu acel ochi albastru micut, ca o boaba de piper. Sper si ma rog sa fie in viata. Acel ochi ma urmareste si acum. Nu pot sa-i uit privirea. Incubatoarele erau lipite de la caldura. Unii erau inchisi ermetic în incubatoare si au fost protejati de fum”, a declarat Cristian Valcu, pompierul-erou care a salvat bebelusii din incendiul de luni seara de la Maternitatea Giulesti. A mai murit inca un ingerat! Sa ne rugam pt sulfetul lui . Drum lin, ingeras!!! de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis |
va spun ca eu evit toate stirile cu si despre bebelusi acestia ca ma ia plansul. saracii bebelusi..saracile mamici
off sunt foarte trista
31.12.2009 Roxi de Diana
http://soferderomania.promotor.ro/rox_y pls...un vot
cris_mario spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simplicity
E prima data cand am vazut poze cu voi,pana acum nu stiu de ce nu le-am gasit....e atat de scumpa Mami de 2 iminimioare(sotior si Ariana) Vesnic indragostita de voi doi ! |
unde le-ai vazut???
miremia spune:
Am si eu episoade de maxima tristete de cate ori mai aud ceva despre ingerasi. Cred ca numai o mama poate sa inteleaga durerea mamelor de ingeri. Mai nou am citit si despre Siluan ca trebuie sa mai astepte 3 luni.....
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 7 kg
al3csa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Am si eu episoade de maxima tristete de cate ori mai aud ceva despre ingerasi. Cred ca numai o mama poate sa inteleaga durerea mamelor de ingeri. Mai nou am citit si despre Siluan ca trebuie sa mai astepte 3 luni..... _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 7 kg |
De ce 3 luni???? Nu trebuia sa-l opereze?
blue_flower spune:
Fetele, va rog din suflet nu ma dati disparuta!!
Sunt in concediu de sapt trecuta, de miercuri, am fost plecati in Poiana Brasov vreo 4 zile, acum suntem acasa. Dar am atata treaba, e si mama mea cu noi, ne ajuta cu copilul, incat nici sa va citesc nu apuc.
Punem legume pt iarna la congelator, facem mancare, bebe e marait, merge de-a busilea prin toata casa, azi s-a urcat pe scara, vreo 2 trepte, se ridica incontinuu in picioare....din astea.
Nu am apucat sa citesc nimic din urma, am citit doar astea 5 pagini din capitolul asta. Dar am inteles ca se fac sondaje , ce imi plac mie sondajele....hihi....noi nu cumparam premergator, nu avem voie din cauza tal valgului bilateral pe care l-a avut bebe.
Ce mai era? A....dieta, eu tin dieta Rina, am slabit 5kg pana acum, desi in concediu nu am mai tinut, pt ca gateste mama prea bine. De luni ma apuc iar.
Am vazut-o pe matusa mea care a tinut dieta Rina complet, adica 90 zile de dieta si apoi inca 90 de zile de mentinere, a slabit 11kg. Arata beton. Asta ma motiveaza f mult. Bine, matusa mea e de o varsta cu mine, , de aia cred ca se poate slabi f bine.
In rest ce sa va mai zic, Dani mananca fructe f f bine, cu cereale, la legume ne strambam incontinuu, indiferent cu ce le-as amesteca, fie ca e branza de vaci, galbenus de ou sau carne. I-am dat in doua zile (nu consecutive) carnita de pui de tara. I-a placut mai mult decat legumele simple, dar tot nu mananca la fel de mult ca si fructele. Deh...gustul taica, gustul.
Inca mai primeste LM si LP intre mesele de fructe si legume. Eu ma gandesc ca astea trebuie scoase la un moment dat, nu? Adica va ramane cu LP sau LM doar dimineata si seara. Asa e? Si pe la ce varsta va manca doar mancare ziua si lapte doar dimineata si seara?
Fetele, ma bucur ca am un moment liber, Dani doarme.....ma apuc sa mai citesc din urma.
Ma uit la stiri si multumesc lui Dumnezeu ca ne-a ferit de o asemenea tragedie. Of....sufletelele alea mici sa sufere si sa le doara.....
ma apuc de citit din urma.
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm