Nasterea la Medlife (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

fetelor eu stiu ca cei de la Medlife fac nasteri naturale DOAR cu epidurala; nu am intrebat dar sunt 99% convinsa ca e inclusa
cori - din descriere neonatologul tau pare a fi dr Cuzino. Initial nu m-a dat pe spate dar apoi mi-a placut tare de ea si pe ea o poti suna apoi pt orice urgente/intrebari
Ei na, sterilizatorul il folosesc imediat ce am folosit mai multe chestii (pompa, biberoane); mi-am luat o forma din-aia de tort cu capac si acolo le tin pe cele sterilizate. poti folosi pt asta si o casoleta mai mare.
Eu suzete am dar nu stiu daca sa-i dau sau nu :-)
He-he, f bine ar fi sa stati pana la 40 sapt...
patricia - ei, asa sunt ei, sa nu-si asume nimic ... veti vedea si in spital, sunt f stricti ... nu te lasa sa-l imbraci pe bebe in hainele tale, fac toate vaccinele in ultima zi ca daca pateste ceva sa se intample acasa, nu in spital, etc
Sincer nu sunt absolut necesare toate testele dar daca sumele nu ti se par prea mari, fa-le. Daca ar fi sa renunt totusi la ceva, probabil ar fi testele metabolice. In rest, bebe e asa mic si ...nu-ti dai seama in nici un fel daca e bine, decat na, sa ii faci teste. Ca idee, noi am avut o criza de apnee si m-am speriat groaznic, insa mi-au verificat toate ecografiile si testele pe care le aveam facute din materninatate (daca nu le aveam, ma puneau sa le fac si cred ca as fi innebunit pana se confirma ca e bine) si asa au concluzionat ca nu e o problema congenitala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Cori, si eu ziceam inainte ca nu vreau sa ii dau suzeta deloc. Dar cand urla ca din gura de sarpe pana suntem gata de masa, sa vezi cum ii bag suzeta in gura. Numai sa taca :D

Alina, cum merge cu alaptatul la san? Va descurcati? Aveti colici sau sunteti norocosi?

Cami, voi cum sunteti? Colicii au mai trecut? La noi parca sunt mai rau, am trecut la Bonnisan, sa vedem daca ne ajuta mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Buna fetele,

Si eu sunt pro suzeta :). Calmeaza mult.....si nu plecam nicaieri fara ea. Daca se obisnuieste, asta e, o sa renunte el cand vrea. Se pare ca e mai greu cand nu accepta suzeta. La noi colicii sunt in continuare, dar in limite acceptabile. Tot colief cu infacol ii dau.

Cami, la tine cum merge combinatia de colief cu infacol? Eu tot sper ca de acum inainte sa mai scada sau chiar sa dispara de tot pentru ca avem deja 2 luni jumate.

Cori, bucura-te de timpul liber:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

alina - ce sa zic ... ma mulg si-i dau ... am incercat sa o mai pun la san dar deja se enerveaza teribil ... adevarul e ca ...n-am sfarcuri si biata de ea se chinuie rau.
Mi se pare ca de la muls parca incep usor usor sa mi se formeze si sfarcurile si poate ... stiu si eu ... vom reusi si la san (vezi ce optimista sunt)

Noi am incercat Bonisan, Colief si Proctis fara succes , acum functionam pe Infacol + Debridat dar nici asa nu e grozav, mititica tot se chinuie

sincer mie nu mi s-a parut pana acum necesara suzi, dar nu am nimic impotriva ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Va multumesc din nou pentru raspunsuri. Suna cam urat partea cu colicii... oare chiar nu se poate evita in nici un fel? Vad ca nu conteaza daca bebe e alaptat la san sau biberon, daca e baietel sau fetita .. Intelesesem ca daca se da infacol imediat cum iesim din maternitate ar putea fi evitat. Oare o fi adevarat? Totusi imi e greu sa ii dau medicamente fara sa aiba nimic. Cred ca voi intreba pediatra.

Cori 38+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

http://blogulluibebe.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciadic spune:

Multumesc de raspuns, Ana.
Ai dreptate, e mai bine sa fie facute analizele, asa ca o sa i le fac si eu. Vroiam doar sa stiu daca in general le-ati facut, ma gandeam sa nu fie eu prea paronoica.
Si pe mine ma ingrijoreaza partea cu colicii. Asa mult mi-as dori sa existe o solutie sigura pt ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Cori, mie mi-au spus din maternitate ca nici un medicament anti colici nu are efect preventiv. Deci se pare ca nu are rost sa ii dai dinainte. Bine, nici cand are colici nu prea au rost multe...

Noi mergem acum pe Infacol+Bonnisan, sa vedem ce iese. Acum seara a facut iar o criza destul de urata. De obicei face urat seara si dimineata la prima ora. In restul zilei e mai ok.

Melania, voi tot asa la anumite ore? Nu mai face toata ziua, nu?

Alina, asa am zis si eu, ca ma mulg cateva zile si incerc din nou sa il pun la san. Si cu mulsul am ramas...nu am mai reusit. Dar tu fi optimista in continuare, poate totusi reusesti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Buna dimineata fetelor!

Suntem tot cu colici. Cu crize mai mari si mai mici...De exemplu aseara dupa masa de la ora 18 l-a apucat o criza de toata frumusetea!!! Nu a reusit sa doarma deloc, pe la 9 i-am facut baita si apoi papa si intr-un final s-a linistit. A dormit pana la 2:30. Apoi s-a mai sculat la 6, a papat numai de la san. Acum doarme dar sigur il supara iar colicii pt ca se trezeste, plange, adoarme iar si tot asa. Noi mergem acum, de vreo saptamana, pe combinatia Infacol si Colief. Rar, la crize prelungite, ii mai dau Debridat. De functionat, 100%, nu functioneaza nimic la noi. Din pacate, cred ca mare lucru nu putem face (vad ca si tu Ana si Alina va confruntati cu aceleasi probleme).
Ma gandeam sa cumpar un balansoar de la Graco (electronic sweet peace)poate ii e mai bine lui bebe, cand e in crize, sa stea acolo. Voi ati cumparat? In afara de luat in brate, tinut oe burta, ce mai faceti?

Fetelor, eu nu am avut nici o discutie cu vreun neonatolog inainte de nastere. Numai cu anestezistul. Ana, si mie mi-a placut de dr Cuzino, ea s-a ocupat si de bebe meu si raspunde la telefon, e f amabila. Eu am sunat-o chiar in prima saptamana si-am mai discutat cu ea.

Bebe meu e atat de lacom, mananca atat de repede incat se ineaca. Ma sperie f tare faza asta de fiecare data. La inceput am zis ca e de vina biberonul, dar se ineaca si atunci cand mananca de la san. Oare cum ar trebui sa procedez? Sa-l scol si sa-i dau sa pape inainte de a incepe sa planga? Am citit ca exista niste biberoane (dodie)care au nu stiu ce sistem care regleaza cantitatea de lapte (sau asa ceva), dar nu se gasesc la noi. Voi stiti ceva de ele?

Cori, bravo, mai ai putin pana la 40 de saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimu spune:

Citat:
citat din mesajul lui cori_mic

Maimu de epidurala eu stiam ca e inclusa la orice pachet. Doctorita mi-a spus ca nu e nevoie sa vorbim inainte ca o cer atunci daca vreau si mi se face. Hai ca acum m-am speriat... n-o fi inclusa???

Patricia multa, multa bafta pentru miercuri. Iti tinem pumnii... se pare ca printesa mea nu vrea sa iasa inca deci nu ne intalnim . La intalnirea cu pediatrul am fost si eu dar nu mi-a spus absolut nimic de rau.. s-a uitat pe dosar, m-a felicitat ca vreau natural, mi-a pus intrebari si a completat o fisa. A fost chiar draguta pentru ca aveam toate ecografiile de la inceput si s-a amuzat tare de pozele de pe la 7 saptamani cand arata ca un mormoloc. Nu-i stiu numele, o doamna bruneta pe la 45 de ani. Dar cu siguranta difera atitudinea de la doctor la doctor ca de obicei.. Oricum tu sa gandesti pozitiv ca daca ne gandeam in sarcina mereu la lucrurile rele ce puteau fi pana acum innebuneam .. si nu e asta ideea..

La anestezist nu m-a trimis doctorita. A spus ca daca nasc natural nu e nevoie.

Cori 38+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

cred ca m-am panicat degeaba cu epidurala, pe site vad ca nu scrie ca in materialul printat
am impersia ca erau vechi informatiile, neupdatate, ca parca mi-a zis tipa aia , Iuliana, ca sunt mai vechi cand am sunat-o sa o intreb de medicul colaboratoe (al meu e colaborator)
si eu tot natural vreau sa nasc si mi-a zis de intalnire si cu neonatologul si anestezistul (am martea viitoare)
eu chiar daca nasc natural vreau sa-mi faca si o anestezie, nu am chef sa ma chinui in disperare de durere...
cele care au nascut, aveti lista ca o da la spital cu ce mai trebuie sa cumperi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Cori, preventiv nu am auzit decat o singura prietena ca a baut ceai de chimen si anason inainte cu doua saptamani de a naste si ambii ei copii n-au avut colici. E posibil sa fie si intamplare.....

Alina, si la noi crizele sunt de obicei la ore fixe: intre 1 si 3 ziua si seara intre 8-9 si 11. Noaptea doarme bine. In prima luna mai avea o tura si dimineata de pe la 5-6. Ziua, cel mai linistit somn il are pe burtica. Daca nu doarme pe burtica, adoarme cate o jumate de ora, se trezeste, mai sta putin si adoarme iar.
Mie imi pare rau ca n-am stiut de faza cu tinutul pe burta din prima luna. La mine pot spune ca face minuni tinutul pe burtica. Doarme si 3-4 ore, timp in care mai dorm si eu sau cel putin ma odihnesc. Altfel ar trebui sa topi cu el in brate. Pun o perna langa mine, ca sa nu cada si dormim asa frumos.....:). Parca am devenit putin dependenta de somnicul cu puiutul. Ce-i rau e ca probabil peste putin timp nu prea o sa-l mai pot tine pt ca are aproape 6 kg jumate si nu voi mai putea respira.

Cami, deci e putin mai bine si la tine? Balansoar am unul, dar astazi l-am pus a doua oara si a stat vreo 10 min. Am incercat si in prima luna, dar nu prea statea bine.

Ana, ai incercat sa-i dai numai colief cateva ziele la rand? La mine asa a avut efect.

Mergi la inceput