Nasterea la Medlife (19)
Raspunsuri - Pagina 13
Ana_Perianu spune:
fetelor cand am nascut eu, erau programate 2 cezariene insa 4 am venit ... fara programare
deci nu trebuie sa stii exact ce si cand ...
cori_mic spune:
Da Alina, asa e... socotelile de acasa rareori se potrivesc cu cele din targ de-asta trebuie sa fim deschise la schimbari de genul. Da, sunt linistita si in acelasi timp nerabdatoare. Azi am mai facut niste cumparaturi de siguranta pt spital si pt bebelina. I-am mai luat un costumas mai gros ca daca se raceste iar rau sa fiu pregatita pt a o scoate din spital. Aveam unul mai subtirel si azi noapte nu puteam sa dorm ca ma gandeam ca poate ii va fi frig in el . Ce ziceti, o iau razna pe ultima suta de metri.
Cori 38+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
iubu77 spune:
fii fara grija..e normal sa simti asa..dar o sa vezi cand va veni bebe si totul va intra in normal..si o sa te descurci..
vine din instinct...
Ana_Perianu spune:
CORI - mai bine asa decat ca mine, care m-am dus la maternitate numai cu chestii flu-flu, ea fiind mica avea probleme cu reglarea temperaturii, asa ca mi-au imbracat-o cu vreo 3 straturi de hainute ...
Inca cateva sfaturi (imi cer scuze ca ti le dau necerute dar ar putea fi folositoare):
- nu pleca din maternitate pana nu ai schimbat si tu macar o data un scutec
- du-te sa te mulgi din ziua 2 (nascand natural cred ca te simti ok si din ziua 1)
- desfa toate aparatele (sterilizator, pompa san) de pe acum si foloseste-le macar o data sa inveti cum se folosesc
-intereseaza-te cum se prepara un lapte praf si asigura-te ca ai macar 2 sticlute (desi ideal ar fi 4); ia-ti in casa un lapte praf Nan 1 preventiv
- cere lista de cumparaturi de la spital dinainte si vezi daca ai bifat tot de pe ea
- pune bebelina la san cat poti de des din maternitate
- asigura-te ca ai cel putin 2 paturele de interior (moi si pufoase, nu neaparat frumoase), caciulite, sosetele mici mici
Scuze daca ti-am mai dat vreo unul din sfaturi deja, zilele din urma imi sunt cam neclare (oboseala, emotia, hormonii...)
Nu te uita in gura nimanui care ar putea sa te sperie. Fiecare organism reactioneaza diferit si eu de exemplu am constatat ca totul a fost pt mine mult mult mai simplu decat ce reiesea din povestirile prietenelor mele
cori_mic spune:
Multumesc mult pentru sfaturi. Ieri am folosit sterilizatorul prima data si am citit carticelele de la incalzitorul de biberoane si de la pompa de san. Dar din cate am inteles de sterilizat partile de la pompa trebuie sa le sterilizez exact inainte de a le folosi altfel isi pierde efectul, sau nu? La fel si pentru biberoane si suzete? Si inca o intrebare: e bine sa ii dam suzeta lui bebe sau nu? Eu am primit unele de la nuk din latex si am mai luat de la avent din silicon doua, dar nu stiu daca e bine sa ii dau.
In alta ordine de idei ieri am avut control la doctor. Mi-a spus ca e foarte sus si ca sta inca minim doua saptamani la caldurica . Deci Alina, mi-ai prezis tu bine ca eu o sa nasc la 40s .
Sper sa nu va stresez cu intrebarile. Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
maimu spune:
Buna,
Am si eu o intrebare, in momentul cand mi s-a prezentat maternitatea am primit si dosarul acela de prezentare. Uitandu-ma azi inca o data, am observat ca doar la pachetul diamod, scrie ca e inclusa nasterea propriu zisa (inclusiv anestezia epidurala), iar la celelalte pachete silver si gold scrie doar asistenta medicala la nastere sau cezariana, nu pomeneste deloc de epidurala, nici in brosura primita nici in niste foi printate (o prezentare) . Pe de alta parte pe site nu pomeneste nimic de asta.Sa inteleg ca daca nu iei pachetul diamond, nu iti face epidurala? Cu toate ca eu ma duc saptamana viitoare la control si ma intalnesc si cu pediatru si anestezistul, si nu mi-am exprimat opinia legat de pachetul ales.
Probabil am devenit paranoia da cred ca asa e in ultimile saptamani
Cele care au nascut: cum e discutia cu pediatrul si anestezistul, ce va intreaba?
Va pup,
maimu spune:
vad ca pe internet, nu specifica deloc la pachetul diamon treba asta cu epidurala..poate mi-a dat niste prezentari mai vechi si nu mai e de acutualitate acum...
patriciadic spune:
Buna fetelor!
Am fost si eu ieri la medic si totul este in regula, adica bebe are aproape 3 kg si este f bine. Noi mai avem mai putin de o sapt pt ca suntem programati miercurea viitoare la 8.30.
Eu am fost deja la controlul neonatologic si preanestezic. Recunosc ca intalnirea cu neonatologul (o dna doctor) nu prea mi-a placut, asta pt ca era f pesimista, punea mereu raul in fata - chestii de genul ca trebuie sa fim pregatiti pt orice, adica bebe poate sa nu arate chiar asa cum ni-l imaginam, ca nimeni nu poate garanda ca este totul in regula la nici o nastere. In rest m-a intrebat chestii legate de medicamentele pe care le-am luat in timpul sarcinii, daca eu sau sotul avem alergie la anumite medicamente, daca am avut probleme deosebite pe parcursul sarcinii, grupe de sange, RH, etc. Cam aceleasi intrebari sunt si la consultul preanestezic, doar ca doctorita anestezita mi-a placut de o mie de ori mai mult. Am stat de vorba cu dna Marin, care mie sincer mi s-a parut o dragutza.
Pentru fetele care au nascut am si eu o intrebare: cum e cu analizele suplimentare pt bebe? Testele metabolice, cele doua ecografii - transfontanelara si cardiaca si testarea emisiunilor otoacustice se fac toate in zilele cat stam in maternitate? Credeti ca sunt absolut necesare sau nu?
Va pup
cori_mic spune:
Maimu de epidurala eu stiam ca e inclusa la orice pachet. Doctorita mi-a spus ca nu e nevoie sa vorbim inainte ca o cer atunci daca vreau si mi se face. Hai ca acum m-am speriat... n-o fi inclusa???
Patricia multa, multa bafta pentru miercuri. Iti tinem pumnii... se pare ca printesa mea nu vrea sa iasa inca deci nu ne intalnim . La intalnirea cu pediatrul am fost si eu dar nu mi-a spus absolut nimic de rau.. s-a uitat pe dosar, m-a felicitat ca vreau natural, mi-a pus intrebari si a completat o fisa. A fost chiar draguta pentru ca aveam toate ecografiile de la inceput si s-a amuzat tare de pozele de pe la 7 saptamani cand arata ca un mormoloc. Nu-i stiu numele, o doamna bruneta pe la 45 de ani. Dar cu siguranta difera atitudinea de la doctor la doctor ca de obicei.. Oricum tu sa gandesti pozitiv ca daca ne gandeam in sarcina mereu la lucrurile rele ce puteau fi pana acum innebuneam .. si nu e asta ideea..
La anestezist nu m-a trimis doctorita. A spus ca daca nasc natural nu e nevoie.
karina01 spune:
1200 ron taxa suplimentara daca nasc la medlife si recoltarea o fac cu stem-health? :(( e cam multicel, sincera sa fiu.... la 'regina maria' a nascut cineva sau aveti in plan?