Nasterea in alta tara angajata in ro

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

DANA, poate ne spui tu de ce suntem unde suntem (??) si de ce asta asa cum este (??) ...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 12+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Pentru ca fiecare incearca sa prosteasca cit mai mult cu putintza!

Gata,v-atzi varsat doza de venin?

In ce baza se da concediul ala medical?Daca se duce mamaie ,medicul ii da medical ca de'eu ma plimb?Asta ar fi una dintre probleme!sau da,asa este cum a spus Alexandra care a facut un masterat si lucreaza de 5 ani,trebuie"aranjat"cu medicul de familie!

!As merge mai departe si as intreba,in ce baza ,cu ce asigurare medicala sa nasti in alta tzara?Este cumva nasterea vreo urgentza medicala?De cind se plimba gravidele in ultimele luni fara probleme insa sa mearga la medic personal(tot cum spune Alexandra)nu se poate?

Sa mai intreb?

Bineintzeles ca fiecare are dreptul sa nasca unde vrea daca -l tzin buzunarele,nicio problema(chiar asa Alexandra tu cum ai nascut in Italiape ce asigurare medicala,da-i macar fetei toate relatziile)atita timp cit este legal!

Deci va rog eu nu mai interpretazi aiurea,ca rautate,sunt niste lucruri normale,logice la o adica!daca vrem sa le vedem!

Nu mai adaug ca in orice stat civilizat,daca esti inregistrat ca bolnav(deci oficial cu concediu medical)si esti vazut ca te plimbi putzin,se merge pina la desfacerea contractului d emunca!

dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

concediu prenatal nu e medical.
e concediul legal 2 luni inainte de nastere, cand are voie sa se suie si in avion sa nasca si in hawaii daca are chef.
si e treaba ei pe banii ei unde vrea sa nasca, nu are nicio legatura cu asigurarea medicala.

Oricum o dai, interventia ta a fost si este in continuare pur si simplu un atac.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Oricum o dai, interventia ta a fost si este in continuare pur si simplu un atac.

Cum mi-am alaptat copiii

Altceva?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai poate niste scuze de la tine ca le acuzi pe fetele astea de ilegalitati cand e fapt tu esti cea care confunzi (nu stii despre) medical cu prenatal :)
ar fi frumos din partea ta, mai sunt si gravidute...

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Andacos...da trebuie discutat cu medicul ce iti sa concediu, eu mergeam des in tara si statea doctorita pana seara cand ajungeam ca sa mi-l dea. Iar daca mergi la sfarsit de luna ti-l poate da pe cel de luna curenta si pe cel din luna urmatoare.

Nu intrebase fata cum am nascut eu in strainatate, dar ca sa stai tu linistita, pt ca nu am nimic de ascuns, am nascut pe asigurarea de care beneficiez in Italia, prin acte legale, fiind coasigurata a sotului. Si ca sa stai in continuare linistita nasterea e o urgenta si chiar daca nu ai acte tot trebuie sa nasti!

De ce nu te intrebi dupa ce am contribuit atatia ani la sistemul medical romanesc, eu trebuie sa merg la control si sa fac analizele la o clinica privata, pt ca la stat trebuie sa stai o zi intreaga la coada si nici asa nu e sigur ca prinzi loc, sau ca nu exista bani ca sa fac analizele gratuit???

Si poate imi explici in final unde am prostit eu statul...oare cu faptul ca nu am reusit sa fac analize si controale pe banii lor, dupa ce am contribuit la greu???

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pai poate niste scuze de la tine ca le acuzi pe fetele astea de ilegalitati cand e fapt tu esti cea care confunzi (nu stii despre) medical cu prenatal :)
ar fi frumos din partea ta, mai sunt si gravidute...

Cum mi-am alaptat copiii

Eu am sa-mi cer scuze atunci cind consider eu si cind sunt sigura ca am gresit,nu cind spui tu!Despre datul ochilor pe spate,in stilul caracteristic,nu mai discut!

Alexandra,lamureste-ma si pe mine-eu am stat si m-am gindit si inca consider ilegal,faptul ca medicul elibereaza certificat medical fara sa vada/consulte persoana,sa nu mai spun daca nasterea are loc in alt stat,cum se procedeaza cu concediile medicale?

Deci tu ai nascut in Italia,pe asigurarea sotzului,insa te duci in Romania si iei concedii medicale?Pai care-i logica la faza asta,ca zau nu ma prind!Adica tu ai batut atita drum doar pentru banii aia de pe medical?Sau au mai fost si altele,vezi indemnizatzia aia pentru cresterea copilului?Daca ai locuit mai mult de 3 luni pe teritoriul Italiei,nu trebuie sa te inregistrezi legal?Ca da...e usor sa stai si sa spui ca andacos e rea,dar sunt mai multe chestii care se leaga una de alta!

Despre faptul ca nasterea nu este urgentza,nu e cazul de discutat,pentru ca nu este!Dupa 28 de saptamini nu se mai incheie nicio asigurare medicala,da,nasti la spital ca doar n u te-or lasa sa nasti in strada dar itzi intinde factura pe urma!Asigurarea medicala din Romania este valabila doar pentru urgentze!

Deci Ryanmom,eu zic ca problema nu e chiar asa de simpla,cum pare,intereseaza-te daca potzi naste cu asigurare ta medicala,sa nu te trezesti cu vreo factura la sfirsit,in mod legal trebuie sa te inregistrezi dupa ce stai 3 luni pe teritoriul oricarui stat,despre eliberarea de concedii medicale din Romania atita timp cit tu nu esti prezenta acolo,eu insist sa cred ca e ilegal!

Dana

Mergi la inceput

Pai tu tot nu vrei sa pricepi: ca orice om normal la cap consider ca trebuie sa primesc indemnizatia, ca doar e dreptul meu, si nu e condtionat de locul unde nasti sau unde stai, ci doar de stagiul cotizarii. Si la urma urmei care e problema daca fata vrea sa nasca in strainatate pe banii ei! Nu e nici prima, nici ultima. Poate nu ai vazut de curând spitalele din tara, ca sa iti dai seama de ce preferam sa nastem in strainatate. Si asa cum ti-au mai explicat fetele, iti mai explic si eu odata, ca la botul calului, concediul pt sarcina nu este concediu medical, ca doar nu te obliga sa stai in casa daca esti insarcinata.
Si da, am facut o gramada de drumuri pe banii mei, nu ai tai si nici ai statului. Iar legile probabil sunt aici diferite de ce stii tu, eu am beneficiat de toate prin prisma sotului, care sta si lucreaza aici, nu cerseste pe drumuri...

Mergi la inceput

Sa nu uit...
ALTCEVA?

Mergi la inceput

Alexandra,mesajele tale-incepind cu primul de altfel,imi demonstreaza ca "e ceva putred in Danemarca"!

Te-as ruga sa citesti cu atentzie mesajele mele si sa-mi spui unde am spus eu ca nu are voie sa nasca in strainatate?Ba as adauga,ca -spre deosebire de tine,i-am si explicat situatzia in care poate naste!Tu ai omis un lucru extrem d eimportant de precizat inca d ela inceput,referitor la modul cum esti tu asigurata!Desi intrebarea autoarei era destul de clara"angajata in ro s amearga sa nasca in strainatate"!

Faptul ca locuiesti pe teritoriul unui stat(presupun ca legal si vorbesc in general)itzi da o serie de drepturi acolo,insa le anuleaza pe cele din Romania!

RyanMom,pune intrebarea la juridice,si sper sa afli raspunsul corect!

Dana

Mergi la inceput

Daca ai citi legile sau te-ai interesa la ambasada, ai afla ca poti alege drepturile carei tari sa ti se aplice. Daca nu cunosti nu mai face acuzatii aiurea!

Mergi la inceput