Nasterea in alta tara angajata in ro
Buna,
Este cineva intre voi in situatia asta?
Sa fie angajata in Ro si sa mearga sa nasca in alta tara.
Stiti cum se procedeaza cu concediul de maternitate?
As vrea sa merg inainte de concediul de maternitate si sa ma intorc dupa nastere la cateva luni.
Cum ati procedat cu concediul la serviciu? Ati avut pe cineva care a mers lunar la medicul de familie dupa concediul de maternintate?
Mercic,
RyanMom
Raspunsuri
LAlexandra spune:
Da, eu sunt in situatia ta
...depinde cum rezolvi cu medicul tau din tara, iar la servici nu cred ca ar trebui sa stie lumea chiar tot, dosarul la primarie ai timp sa il depui, daca nu...rezolvi si il depui prin cineva...
...crezi ca daca esti in tara...vei merge tu dupa concediu la medic, insarcinata cu burta mare?
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LAlexandra Da, eu sunt in situatia ta ...depinde cum rezolvi cu medicul tau din tara, iar la servici nu cred ca ar trebui sa stie lumea chiar tot, dosarul la primarie ai timp sa il depui, daca nu...rezolvi si il depui prin cineva... ...crezi ca daca esti in tara...vei merge tu dupa concediu la medic, insarcinata cu burta mare? Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010 |
Mdaaa,si ne mai intrebam de ce suntem unde suntem si de ce e asa cum este!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Sabina spune:
andacos, daca nu stii cum se procedeaza ia nu mai arunca cu jignirile.
RyanMom, cred ca trebuie sa te interesezi cum e cu prenatalul si postnatalul, poti face toate formalitatile inainte sa nasti (sa pleci adica) fara probleme.
Apoi, pt concediul de crestere a copilului sunt alte proceduri, dar e posibil sa fii deja intoarsa in tara atunci. Si bineinteles ca poate merge altcineva in locul tau sa depuna actele.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina andacos, daca nu stii cum se procedeaza ia nu mai arunca cu jignirile. RyanMom, cred ca trebuie sa te interesezi cum e cu prenatalul si postnatalul, poti face toate formalitatile inainte sa nasti (sa pleci adica) fara probleme. Apoi, pt concediul de crestere a copilului sunt alte proceduri, dar e posibil sa fii deja intoarsa in tara atunci. Si bineinteles ca poate merge altcineva in locul tau sa depuna actele. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Ce sa se procedeze draga?
sa inseli in stinga si-n dreapta!Te rog mult sa-tzi pastrezi pentru tine nervii!
Ceea ce propune alexandra este ilegal daca nu tzi-ai dat seama!
dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Sabina spune:
ce e ilegal?
Cum mi-am alaptat copiii
Bubante spune:
Fetelor, lasati nervii!
Orice persoana poate naste in orice loc de pe glob. Nu conteaza unde: la stat sau la privat, in tara sau in strainatate.
Pentru indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, ca angajat, trebuie sa duci, ulterior nasterii, certificatul de nastere al copilului, fara a fi nevoie de viza lunara a medicului de familie.
Pentru concediul de sarcina si lauzie, intradevar este necesara viza medicului de familie, insa ma indoiesc ca vreo proaspata mamica se duce personal la anagajator (eventual la 2-3 zile dupa ce a nascut ) sau la medicul de familie...
In plus, daca am cotizat la stat, am dreptul la aceste concedii/sume de bani, fara a fi conditionata de prezenta in tara. Unde este ilegalitatea?
_
Raluca, cu Biliboi la purtator (31+)
Sabina spune:
eu nu-s deloc nervoasa:) ai explicat foarte bine, nu conteaza unde te plimbi cat esti in concediu de orice fel si nu, nu se duce nicio mamica personal la medicul de familie lauza...
Cum mi-am alaptat copiii
Happiness_4_us spune:
Incerc sa-ti raspund strict si la obiect.
Inainte de a pleca din tara, lasa o procura, autentificata la notariat, prin care delegi pe cineva sa se ocupe de tot, in lipsa ta.
Astfel, aceasta persoana va merge la medicul de familie pentru postnatal, si tot ea, dupa ce vei naste, se va ocupa de tot.
Va trebui dupa ce vei naste, sa trimiti certificatul de nastere al copilului in original, si cu el va merge sa-i scoata certificat de nastere romanesc. Cand va avea certif de nastere romanesc, atentie ca asta dureaza pentru ca, toate certificatele de nastere pentru copiii nascuti in strainatate, sunt trimise prin prefectura judetului unde locuiesti, la Bucuresti, si dureaza intre 1-3 luni, autentificarea certificatului strain, merge si intocmeste dosarul pentru alocatie si indemnizatie ingrijire copil.
TOTUL ESTE PERFECT LEGAL!
Nastere usoara si la termen!
P.S.Tare ma enerveaza cand se gaseste cate cineva sa-si dea cu parerea numai din rautate! Pacat!
Mamica fluturasului Andrei si 13+
LAlexandra spune:
ANDACOS...DE 16 ANI! care mai e cica si plecata in Germania si nu e deloc la curent cu legea!
E intradevar total legal, asa cum ti-au explicat si fetele. Am facut o facultate si un masterat si de 5 ani lucrez...deci am dreptul la indemnizatie de nastere. Singurul lucru pe care trebuie sa-l dovedesc e ca nu primesc alocatie in strainatate, caci nu se poate lua integral din ambele tari.
Am dreptul sa nasc unde doresc, eu nu lucrez aici, ci stau acasa si am grija de copil. Mi se pare normal sa stam in familie, impreuna cu sotul...sau ai fi vrut sa stau eu acasa cu copilul, sotul departe...sau sa stam toti in Romania si sa ne punem streangul la gat, ca nu avem din ce trai....DA, probabil atunci mergea tara mai bine, pt ca nu mai trebuiau sa imi plateasca indemnizatia.
Eu am facut certificatul de nastere prin ambasada, pt ca mergea mai repede.
Chiar nu e frumos sa jingesti si sa spui ca din cauza mea sau a altora in aceeasi situatie, nu merge tara.
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
Bebe Beca spune:
DANA, poate ne spui tu de ce suntem unde suntem (??) si de ce asta asa cum este (??) ...
RYANMOM, cred ca ar trebui sa mearga cineva lunar sa iti ia concediul de la medicul de familie si sa il depuna la angajator. Actele pentru indemnizatia de crestere a copilului se depun dupa perioada de concediu post natal, adica minimum 42 de zile. Si actele acelea cred ca pot fi depuse si de altcineva, mai ales daca lasi o procura.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 12+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca