Iepurasi dragalasi de Mar-Apr 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 7
iliraluca spune:
Sanzi,
Este un aparat ca acela care masoara glicemia si pune sange din degetel pe mai multe cioburi(nu am gasit alta exprimare mai plastica).
I-a facut glicemia, grupa si rh, monocite, lifocite, eozinofile, neutrofile nesegm, segm, leucocite, trombocite, reticulocite si hemoglobina. Am copiat din buletinul medical. Noi eram foarte interesati de hemoglobina dar daca tot a intepat-o cred ca i-a facut tot ce se putea face din sangele recoltat.
Nu stiu daca in Targoviste se face undeva asa, pot sa ma interesez. Daca aflu ceva te tin la curent.
Am vazut pozici noi, v-am spus ca avem cei mai zambitori si curiosi bebelusi. Nu am vazut pozele noi de la munte ale Denisei, ori nu stiu eu sa ma uit ori nu mai sunt.
Oana am trimis PM cu datele mele.
Ileana si Kira Maria (11.03.2010)
http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#
andra_s spune:
neata si de la noi dupa cateva zile de absenta!
am fost ocupata cu ziua mea - in week-end ma duce sotul la plimbareala pe la munte asa ca m-au vizitat prietenii marti, apoi ieri am sarbatorit trei ani de la nunta si dupa-amiaza am dus ianisu' la controlul lunar, bilantul dupa o luna si o saptamana suna cam asa: a luat 800 de gr si a crescut 4 cm avem o anemie destul de urata, hemoglobina 8,7, dar avand in vedere ca asta-i o chestie rezolvabila, eu nu o vad ca pe o problema, restul analizelor sunt bine (cu toate ca eu am ramas socata cand am vazut valorile hemoleucogramei toate aiurea, dar m-a linistit dr repede ca unele valori cresc, altele scad din cauza acestei anemii)
astazi sarbatorim si 7 lunite ale lui ianis
dar toate aceste evenimente frumoase din ultimele zile au fost umbrite de tragedia de la maternitatea giulesti m-a marcat f mult ce s-a intamplat, mi se rupe sufletul de suferinta copilasilor, de cea a parintilor ... parca nu traim in sec XXI ... este inuman ... si sunt si mai socata pt ca am cunoscut asistentele de acolo (de la ATI) si va spun cu mana pe inima ca erau niste fete fff dragute si ingrijeau f bine bebelusii, vorbeau f frumos cu noi mamicile ... dar asta degeaba daca una dintre ele a facut greseala vietii ei lasand 11 sufletele fara ajutor atunci cand trebuia mai mult decat oricand sa fie acolo ... e strigator la cer ... cata nedreptate ...
imi aduc aminte ca o asistenta chiar ne spunea cata raspundere apasa pe umerii lor, ca este singura acolo si ca in 12 ore ea trebuie sa manance sau sa plece la toaleta si este nevoita sa lase salonul nesupravegheat ... deci erau cu totii constineti de lacunele existente si de pericolul la care erau expusi copii fiind lasati singuri, de ce nu s-a facut nimic pentru a se preveni tragedia????? intrebare retorica ... traim in romania si sintagma "las' ca merge si asa" e la ea acasa OFFFFFFFFFFF!!!
POZE
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!
iliraluca spune:
Andra,
am citit acum de anamia voastra. Eu am retinut ceva de la doctorita mea, nu stiu daca stii dar am inteles ca rezervele de fier bebelusii le fac in burtica in saptamanile 36-39. Sora mea a nascut al doilea bebelus la 36s si 3 zile si i-a spus ca va lua fier mereu pana pe la trei ani sau asa ceva. Este cred, normala valoarea hemogramei la voi. Nu cred ca este o regula dar asa am inteles ca la bebelusii care s-au grabit sa vina pe lume fierul este un "must". Altfel, La multi ani fericiti puiului care a crescut asa mare, auzi, 4cm. Bravo si
La multi ani si celorlalti sarbatoriti de azi si multi .
Ileana si Kira Maria (11.03.2010)
http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#
babyangel spune:
neata fetele,
vreau sa spun si eu cu intarziereLa multi ani, Andra , La multi ani Dayanara! Si pentru zilele trecute vreau sa spun cu nominalizare (ca fara , am spus) La multi ani Lindal si Erina!Stiti vorba aia" mai bine mai tarziu decat niciodata", nu?
Eu am o crunta durere de cap, pt ca aseara m-a piscat un tantar cred ca anofel...mi s-a umflat arcada si ma doare toata zona in jurul piscaturii Am luat un nurofen si ma pregatesc s-l iau pe al doilea..imi crapa capu', nu alta!
Niki , felicitari pentru "dintzoasa Maria" Si la mai multi dintisori fara dureri!
Happyjoy, programul nostru este cat se poate de "secsi"..nu ti-l zic pe ala de ieri cand a urlat 2-3 ore ..iti zic programul obisnuit:
trezire la 6:30-7-papat laptic. Dupa asta, pot sa-l las in scaunel 20 de minute ca e linistit.
-dupa care se plictiseste si il iau in brate si ma asez la masa siii pun pe masa orice jucarie ca sa se chinuie sa o ia...mai trec 0 minute
-apoi ii pun paturica jos pe covor si il pun acolo cu o jucarie
-ma duc repede sa fac paturi , etc...in 15 minute ma striga
il intorc pe burta si mai fac una alta 15-20 minute
uite asa trec ore si ceva si vine ora papat fructe cu ceva si somn..cu mare scandal de pe la 9-10 la 11-12
pe la 12 plecam in vizite unde stam ba jos, ba in carucior ba in brate..si apoi bem laptic pe la 1-2, si in jur de ora (15) mai tragem un pui de somn de aprox 1 ora
Se trezeste si reluam activitati de joaca si plimbari prin curte. Mai papa legume pe la 5-6 , iar apoi lapte pe la 9-9jumate. Mai avem un pui de somn seara la 6-7.
Noi mai noi avem mari probleme la adormit!! Plange foarte tare cand vede ca il pun la somn dar e si super obosit in acelasi timp..o tine in plans isteric 15-20 minute, dupa care adoarme...a mai patit careva asa???
Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)
Codrin luna a 4-a
elba spune:
Buna dimineatza!
Happyjoy baietelul meu,in timpul zilei, adoarme doar in brate.Daca se agita in somn il las sa doarma pe mine.daca somnul lui e linistit atunci il mai las jos.dar am observat ca atunci cand raman langa el doarme mai bine si mai mult.Incerc sa-l mai adorm si in pat dar daca plange il iau in brate.Eu nu cred ca mai tarziu n-o sa poata adormi singur.
Cat despre program:la mine sta treaz cam 1,5 ore timp in care papa,il schimb.Apoi cateodata il iau in scaunul de masina prin casa in timp ce eu mai asez una alta.cand se plictiseste ne jucam,cantam ii spun povesti(din care el nu intelege nimic dar ii plac vocea si mimica mea),ii arat diverse jucarii de plussi apoi incepe maraiala si il culc.cam asa.mai iesim afara dar nu prea vrea sa mai stea culcat in landou asa ca mi-e putin greu sa merg singura.
mamica lui Filip(30.04.2010)
vladimirescu spune:
iliraluca Un machiaj corect finisat se face asa (si cu putina indeminare si pensulele potrivite, plus fond de ten, anticearcan si pudra de calitate, nici nu se observa ca esti machiata, desi din teorie o sa ti se para "incarcat"):
- intii crema hidratanta - nu conteaza daca luceste
- dupa 5 minute, anticearcan daca e nevoie, strict in zonele umbrite sau adincite, nu peste tot, ca altfel vor arata ca 2 farfurii. Anticearcan se poate aplica punctual pe cosuri, pete pe fatza, daca sint defecte punctuale
- apoi fond de ten, peste tot, numai pe buze si sprincene nu. Bine tapotat sub ochi. Cel mai bine se aplica cu burete de spuma (e special, sint la Bodyshop etc), in acest fel ai mai putine sanse sa pui prea gros stratul si sa ramina urme de degete :)
- apoi praf de pudra, aplicat cu kabuki - pensula aia f scurta si f groasa, seamana cu alea de barbierit. Se pune strat f subtire, un voal, pina arata mat tenul (dar nu chiar de creta, ca nu e natural)
- obligatoriu fard de obraz culoare mai umbrita, sub pometi, oblic, pentru reconstituirea umbrei de relief (sugi falcile in gura, printre masele, cu barbia trasa in jos si ai sa vezi 2 linii oblice, pui umbrele sub ele, pe linia aia) Daca lipseste fardul de obraz fatza va parea ca o luna plina, se lateste, ca fondul de ten estompeaza reliefurile naturale si deci umbrele. Fardul de obraz se aplica cu pensula groasa, efectiv un voal, nici nu se vede ca si culoare, doar contribuie la umbra.
- obligatoriu fard de pleoape - daca nu vrei culoare, un bej inchis e bun, doar pentru reconstituirea umbrei - altfel pleoapele arata umflate doar cu fond de ten si ochii arata mai mici
- mascara pe gene de dorit, mai modern acum e numai pe genele de sus, dar depinde de cum iti sta bina (mie imi prinde bine si jos mascara, plus o dunga dermatograf negru pe marginea interioara jos, arat mai "treaza" si mai in viata :))
- ruj optional, dar macar o vaselina e buna, sa nu arate terne buzele, macar hidratate
Dureaza 5 minut efix dupa vreo 2 saptamini de practica :)
Mai am 2 pagini de citit, revin later :)
LAlexandra spune:
Ciao, fetele. Va scriu repede de pe telefon. Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns la intrebari.
Ioana, chiar daca e gol pampersul de pisu, el tot il umple de kk si da pe afara.
La multe lunite RICCARDO!
Si noi am facut o multime de analize si i-a luat sange din vena de nici nu mai stiu de cate ori...
Babyangel al meu face asa la somn in fiecare seara, in FIECARE SEARA de 4 luni!!!
Va las, ca nu am rabdare sa scriu multe de pe telefon
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
vladimirescu spune:
andra LA MULTI ANI!
Wow, ce crestere frumoasa, e mai mult decit dublul a ce crestem noi :) Anemia ai s-o rezolvi tu cumva, iti tin pumnii! (ai bagat carnita la supa? daca nu, e momentul. carne rosie de vitel e mai buna decit pui, are mult mai mult fier.)
Bumbitza spune:
Buna fete! La multi ani tuturor iepurasilor iubiti! Sa fie sanatosi sa voiosi mereu!
Anca, eu patesc mereu cu Ilinca ref la adormit, nu numai seara...tot timpul, mai ales daca o tin in brate si o pun in pozitia de somn...cateodata o tin la verticala si cu cealalta mana tin suzeta si asa o ametesc un pic ca sa nu mai tipe cand vreau s-o culc...show.
Are si seri in care nu tipa, cum a fost aseara, a adormit frumos in patut dar de cele mai multe ori asa se intampla cum ti-am zis :( Sper si eu sa fie mai ok cu timpul.
Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!
greenfrog spune:
anca la noi plansul inainte de somn este mai accentuat in a doua parte a zilei. De fapt este mai mult o tanguiala cu voce tare, care trece dupa ce il iau in brate sau il legan in scoica. daca suntem afara folosesc carutul pe care il imping in pas vioi si in 5-1o minute se linisteste.
Pe scurt si despre programul nostru:
-dimineata ne trezim intre 5:30-6 30 si mancam bine. apoi il iau in pat cu mine si mai dormitam pana pe la 7:30 cand ne trezim de tot. Tragem o repriza de joaca cu mami si tati si la 8:30 iesim pe usa la plimbare. Pana la 10:30-11. Timp in care domnul mai mananca o data. Ne reintoarcem in casa unde continuam joaca. Singur in patut nu sta mai mult de 20 minute, daca stau in fotoliu langa patutul lui si ii povestesc una alta sau ii arat poze atunci nu am probleme sa vrea in brate.
-pe la 12 30 mananca iarasi si doarme vreo ora si jumatate. ne mai jucam iarasi cu jucarille disponibile, alternam patul mare si patutul (ca acum de pot si eu sa scriu pe forum).
-la 6 iesim iar afara, pana pe la 8 30 cand intram in casa, facem baie si mancam.din nou joaca cu mami si tati.
-adormim intre 22-23 seara. ne trezim de cel putin doua ori pe noapte sa mancam si intre ne mai maraim ca sa auda mami sa ne intoarca pe burtica.
trimit ca cere atentie.
mamica de Piscotel
Petru Gabriel (24.02.2010)