FIV in Ungaria 113
Raspunsuri - Pagina 21
aristica spune:
Buna dimineata fetelor!
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
gabi_ducu spune:
Merci de informatie. Eu am facut FIV in Sibiu si mi-a placut, dar nu stiu de ce as schimba. Cred ca FIV e o loterie. Oare conteaza unde se face acest FIV. Cred ca embriologul este foarte important in acaesta procedura.
Am urmarit o emisiune pe Antena 2 cu doctorita Gabriela Cotarcea, emisiune inregistrata din iarna si spunea ca numeri pe degete embriologi buni in tara. Vorbea de infertilitate de FIV. Spunea ca posti face 2,3 FIV pe an.
As vrea sa va intreb daca la Szeged doctorul Zadori transfera si embioni de ziua 5? Bineinteles daca exista? Blastocisti cred ca se numesc.
denisa220972 spune:
gabi_ducu draguta eu sunt pacienta Dr.Krizsan Maria si stiu ca se face embriotransfer la 5 zile, nu vad de ce Dr. Zadori sa nu faca vorbind de aceeasi clinica.Conteaza clinica, conteaza medicul daca esti pe aceeasi unda cu el, mediul de cultura ptr. blasto, embriologul si multi alti factori, acum ca o paranteza stiu ca la Szeged unul dintre embriologi vorbeste romana. Da recomanda 2,3 FIV pe an dar, nu mai mult de 7 in total.
Eu am mers pe instinct, daca i-mi place doctorul ma duc daca nu, nu.
La primul FIV am mers pe "prestigiu" nu am luat in calcul ca este si foarte aglomerat, greseala mea.
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
gabi_ducu spune:
Denisa, eu prima data am mers la Sibiu ca am auzit ca este o clinica buna. Embriologul fiind din Austria si intr-adevar au fost tare amabili. Dar n-a fost sa fie. Sper sa fie cu folos a 2-a oara.
Ramo1981 spune:
Buna Gabi
eu chiar m-am intors de la prima inalnire cu dr Zadori la Szeged si ti-l recomand din tot sufletul
este chiar ok, da-i un mail in engleza pe adresa jzadori@gmail.com, raspunde destul de repede
din ce am discutat cu el, sa ii scrii in mail si cateva detalii legate de situatia voastra, pentru ce apelati la el, ce ati facut deja sa isi faca o imagine si dupa aia stabiliti si o data cand sa va intalniti
lista cu analizele necesare ma gandesc ca o ai deja, daca esti cu toata analizele la zi te ia destul de repede
pe noi ne-a luat vineri peste program (la ei la ora 4 pleaca toti acasa) si ne pregatim acum pentru insemniare artificala in 2 saptamani.
peste 80% din pacientii lui sunt din Romania si deja intelege romana
mai ales ca esti asa de apriaoe de Szeged (odata cu noi era pacientii din Bucuresti, noi suntem din TM)
cristal1995 spune:
Mami-vreau: eu pe Kovacs doar l-am anuntat ca voi face injectabil , ca l-am cumparat deja si-l vreau. A vazut omul ca nu se intelege cu nebuna, m-a lasat in pace. Cu Pregnylul am negociat cu el, a zis ca nu am risc de hiperstimulare si n-are ce sa faca rau. Am mai luat eu si altele, dar fara stirea lui.
Pupici
Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"
MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 7 FIV+inca 2 ET
gabi_ducu spune:
Merci Ramo,
Astazi cand ajung acasa am sa-i scriu. Pot sa scanez analizele si sa i le trimit. Analizele le-am facut in martie, sincer nu le-as mai face. Eu as vrea sa fac FIV pana in noiembrie pana cand incepe postul Craciunului. Oare ma ia asa de repede?
Eu ma duc la el ca vreau sa ma duc in Ungaria si Szegedul este aproape si l-am gasit aici pe forum.
Stii ma gandeam acum ce ai zis ca jumatate de paciente sunt romance. Pai unguroaicele la cine merg?
Eu m-am mai dus la unul TIBOR care este din judetul Arad din Pecica si nu am fost tare incantata.
gabi_ducu spune:
Merci Ramo,
Astazi cand ajung acasa am sa-i scriu. Pot sa scanez analizele si sa i le trimit. Analizele le-am facut in martie, sincer nu le-as mai face. Eu as vrea sa fac FIV pana in noiembrie pana cand incepe postul Craciunului. Oare ma ia asa de repede?
Eu ma duc la el ca vreau sa ma duc in Ungaria si Szegedul este aproape si l-am gasit aici pe forum.
Stii ma gandeam acum ce ai zis ca jumatate de paciente sunt romance. Pai unguroaicele la cine merg?
Eu m-am mai dus la unul TIBOR care este din judetul Arad din Pecica si nu am fost tare incantata.
Ramo1981 spune:
Ceau Gabi
E ok cu analizele, sa nu fie mai vechi de 6 luni, asta e recomandarea de la ei (trebuie si EKG, mamografie, analize complete de sange, consult de medicina interna tot la tine), la sot mai putine
Pe noi ne-a luat dupa 2 saptamani din momentul in care i-am comunicat ca avem toate analizele si acum astept sa imi vina primul ciclu sa incepem inseminarea deci ar trebui sa reusiti si voi pana in noiembrie
Eu am 2 cunostiinte in Timi care au facut FIV reusit la el, de acolo am si ajuns la el si faptul ca stie engleza indeparteaza orice bariere de comunicare
Desi am fost la capat de program si era vineri a fost foarte atent si rabdator si ne-a explicat pe intelesul nostru ce trebuie sa facem mai departe
noi am mers cu ideea de a face FIV, dar ne-a zis ca el nu vrea sa mearga pe varianta extrema ci sa incercam totusi si o inseminare
Mie si sotului meu ne-a lasat o impresie f buna,speram sa fie si rezultatele pe masura
In plus costul este mult sub cel din Romania, cu un FIV ajungi cu tot cu medicamente la vreo 450.000FT, deci 6750 RON, in Timisoara mi-au cerut 2500 EURO + medicamente
Multa bafta si sper sa iti raspunda repede (primeste vreo 40-50 mailuri pe zi de la paciente din Romania )
mami_vreau spune:
cristal pai si tot el ti-a zis sa iei estrofem daca iei si prg injectabil? sau tot din schema ta face parte?
imi trimiti si mie schema ta proprie de inainte si de dupa embriotransfer prin MP? ca sa vad ce mai ajustez si eu la schema mea.
Multumesc mult!
Laura
mutatia MTHFR C677T heterozigota