Spitale din strainatate unde mergem la nevoie!!!

Spitale din strainatate unde mergem la nevoie!!! | Autor: maminuta

Link direct la acest mesaj

Dat fiind contextul asta nebun,imi tot pun problema ca ar trebui sa fiu informata despre spitalele la care as putea apela daca eu sau cineva drag ar avea o problema de sanatate grava.Pentru ca aici,murim cu zile!

Nu mai pun in discutie costul unei zile de spitalizare de exemplu,ca in astfel de situatii faci pe naiba in sapte sa salvezi o viata.

Am sa dau citeva nume de spitale de care am eu cunostinta cu preturi ok:

Spitalul Public “Contele Tisza Istvan” din Berettyoujfalu, localitate aflata la doar 35 de kilometri de Oradea
http://www.berettyokorhaz.hu/html/?q=ro/node/64

Spitalul municipal din Szeged

6725 Szeged Str.Kalvaria nr. 57

telefon -62/561-361 fax - 62/561-301

Fetele care au informatii despre diverse spitale,medici iscusiti,costuri analize,interventii,spitalizare ar fi tare ok sa facem schimb de informatii.

Sa ne ajute DD sa nu avem nevoie de ele,ci sa ramina doar la stadiul de informatii.Insa e bine sa fim pregatiti!Cu sanatatea nu e de joaca!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

da, dar astea nu-s ptr muritorii de rand!
cu 25 % mai putin la salar...................
daca-ti scanez fluturasul sotului meu, imi trimiti in avans un sac de paine.

Gabriela
23 +

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Gabi,imi pare rau pentru situatia ta...insa sincer eu am lansat aceasta intrebare fara pic de zimbet pe buze.
Tatalui amicei mele aflat la Oradea intr-o vizita,i s-a facut rau brusc si ajuns la un medic emerit local....internat..etc,in 3 zile era chemata familia sa-i pregateasca cele necesare inmormintarii.
Amica mea disperata,dupa cautari de citeva ore,l-a dus la Szeged de unde l-a adus bun si zdravan dupa 5 zile.No comment...

Sa te fereasca Dumnezeu sa ai vreo problema grava de sanatate ca iti spun eu...faci cheta in neam,rude,etc numai sa salvezi o viata.

Si apropo de preturi..5 nopti in rezerva, sub 1000 EUR la Szeged ,ingrijire 5 stele,nu mi se pare asa suma astronomica.Fata de 1400 euro /zi spitalizarea la AKH VIENA de ex.

In conditiile in care aici daca faci o internare,cu spagile de rigoare si banii dati pe medicamente,plus nervii de rigoare...

Asta as vrea sa aflu...recomandari de spitale de la oameni care s-au lovit de asta...care au apelat...informatii concrete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cand spunem ca ne-am saturat de Ro si sistemul sanitar din Ro, si ca in strainatate zboara cainii cu covrigi in coada, nu-i chiar asa.
Ca sa intelegi cum functioneaza sistemul sanitar din strainatate, trebuie sa fii nascut, crescut aici ca sa accepti ca se poate si altfel decat stim noi.

Si strainatatea are plusuri si minusuri. Depinde de noroc acum.

Aici este un sistem sanitar foarte bine pus la punct, insa cu scaparile lor, din punctul meu de vedere, care pot lasa sechele pe viata.

Si oricat de ciudat ti s-ar parea ca suna, de data asta voi naste in Ro. SI nu sunt nebuna, stiu foarte bine ce fac/spun. Si nu am doar experienta sistemului sanitar de aici din pacate.

Si ca sa dau un ex, ca cel dat de tine, in 2005 tatal meu a suferit un AVC, in Tgv ne-au zis sa ne pregatim de ce e mai rau si nu vroiau sa ni-l dea sa-l ducem la Buc, pe motiv ca oricum nu traieste.
Cu interventii am reusit sa-l luam, l-am dus la sp. Bagdasar Arseni si traieste si in ziua de azi, multumesc lui Dumnezeu!
Nu a fost nevoie sa fie dus in strainatate.

Mamica fluturasului Andrei si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Fara suparare dar cred ca esti plecata de ceva timp din Romania...
Aici sistemul sanitar s-a deteriorat in ultimii 4 ani.... atat e rau incat inteleg atat de bine dorinta fetelor de a face o baza de date "de urgenta" si felicit ideea...
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maminuta

Gabi,imi pare rau pentru situatia ta...insa sincer eu am lansat aceasta intrebare fara pic de zimbet pe buze.
Tatalui amicei mele aflat la Oradea intr-o vizita,i s-a facut rau brusc si ajuns la un medic emerit local....internat..etc,in 3 zile era chemata familia sa-i pregateasca cele necesare inmormintarii.
Amica mea disperata,dupa cautari de citeva ore,l-a dus la Szeged de unde l-a adus bun si zdravan dupa 5 zile.No comment...

Sa te fereasca Dumnezeu sa ai vreo problema grava de sanatate ca iti spun eu...faci cheta in neam,rude,etc numai sa salvezi o viata.

Si apropo de preturi..5 nopti in rezerva, sub 1000 EUR la Szeged ,ingrijire 5 stele,nu mi se pare asa suma astronomica.Fata de 1400 euro /zi spitalizarea la AKH VIENA de ex.

In conditiile in care aici daca faci o internare,cu spagile de rigoare si banii dati pe medicamente,plus nervii de rigoare...

Asta as vrea sa aflu...recomandari de spitale de la oameni care s-au lovit de asta...care au apelat...informatii concrete...

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

drept sa-ti spun ,nici mie nu-mi este a zambi. Chiar ma apuca disperarea.Ma gandesc ca ma pregatesc sa aduc pe lume un copil- un copil prea dorit- si stiu ca "barza" nu mai vine pe gratis ca acum 30-40 ani.
Dar nu dispun de sumele necesare ptr a pleca din tara.Crezi ca nu mi-as dori?! Dar cu ce? De abia reusesc sa platesc cezariana si recoltarea celulelor Stem.

Gabriela
23 +

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

si eu felicit ideea!
si am trecut din pacate prin prea multe operatii aici ca sa stiu ce vorbesc...pentruultimele consultatii (pentru probleme serioase vorbesc) am fost la viena si la munchen...unde am platit destul dar am avut certitudinea ca omul ala stie ce vorbeste si chiar ma consulta/studiaza cazul...

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Daca s-ar schimba mentalitatea eu cred ca nu ar trebui ajuns la spitalele din strainatate1

Sunt medici competentzi in Romania,insa mentalitatea strica totul din pacate!

E adevarat ca poate standardele nu sunt occidentale,insa cred ac tot de restructurare7mentalitate tzine pina la urma!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Fiti cu ochii pe bulgari!

Nu stiu nimic concret (decat ca isi verifica retelele electrice din spitale) dar mi se pare ca vecinii nostri au inceput sa "miroasa" cu precizie de unde se pot face bani. Si fiindca suntem toti in criza, de ce sa nu-i faca? Asa ca eu cred ca vor aparea curand, cat de aproape (Ruse, de exemplu) maternitati particulare cu preturi mai mici decat in Romania si Ungaria (oricum, din Bucuresti pana in Ungaria...), cu conditii super si probabil si cu transportul inclus (sau nu, dupa cum vrea clientul).

Asta daca sistemul sanitar de stat (bulgar) nu va gasi o modalitate de a atrage gravidutele romane....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu am fost tratata impecabil in Romania in ceea ce priveste problema mea de sanatate, dar am avut pile zdravene, si anume rude medici. De aia nici spaga nu am dat.
Insa totusi cazul meu ii depaseste si voi pleca in strainatate....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

consider acest subiect ff bun! felicitari pt autoare!

rog si eu : punei aici date de contact ale unor asemenea spitale si eventual ceva detalii despre ce anume ati facut acolo, ce specialitate sunt, programari etc

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput