Spitale din strainatate unde mergem la nevoie!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Prietena mea a nascut in Debrecen. A ales Clinica pt ca a terminat facultatea de medicina acolo, cunostea multi medici, etc. Nu dau detalii, a iesit de acolo intr-o stare groaznica, sotul ei tot medic abia a pus-o pe picioare dupa o epidurala semireusita, travaliu de 18 ore si in final o cezariana ca nu a putut naste normal, mastita, febra 39 grade si tot tacamul, a mers acasa pe propria raspundere. Altele au nascut tot acolo si ziceau ca e ok, mai putin o fata din Oradea, care a nascut chiar in Ajun, si medicul ei care i-a urmarit sarcina, nu a mers pt ea la clinica, si a ajuns pe mana medicului de garda, asta dupa ce i-a indesat multe mii de Ft in buzunarul celuilalt in timpul sarcinii cu promisiuni ferme pt asistenta la nastere. Deci nici acolo nu e ca in rai

Ceea ce nu inteleg, multe mamici au adus acasa bebelusii ascunsi pe bancheta din spate a masinii, fara pasaport... oare acesti copii cum se declara la primarie? Banuiesc ca au si ei un act de la maternitatea din HU, dar nimeni nu-i intreaba cum a ajuns copilul in tara???

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ideea e buna, ca idee in sine. insa nu-i atinge decat pe cativa. marea masa de oameni care au nevoie des la medic, nu va putea ajunge la acele servicii medicale.
iar cineva din Constanta sa ajunga in Ungaria.....tot mai aproape merge pentru urgente. fiti realisti. si mai este un aspect, foarte important de luat in seama, limba care se vorbeste. trebuie sa intelegi ce spune medicul, ce spune pacientul. translatorul costa.

a nu se intelege ca sunt impotriva sau vorbesc de la umbra unui sistem calduros.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Cred ca in functie de afectiune, ti se spune din Romania unde anume e preferabil sa tratezi. Ma refer la lucruri care ii depasesc pe cei din Romania sau care sunt facute cu sanse mult mai mari in alta tara.
In privinta nasterilor si altor chestii chirurgicale sa le spunem banale, pentru cine isi permite (si nu este asa de scump ca acelasi lucru in straintate, garantez) exista spitalele private (ale caror costuri pentru o nastere nu trebuie sa fie 3000E, pot fi si mult mai putin de cand cu co-plata).
Tatal meu a avut nevoie de o reparatie de valva si ni s-a spus ca putem face aceasta operatie in Romania sau , daca vrem mai multa siguranta, ni se recomanda o clinica anume in Italia.Din ratiuni financiare puse in balanta si cu nivelul de risc din Romania care era totusi mic la o astfel de operatie, am ales sa o facem la Institutul de Chirurgie Cardiovasculara de la Fundeni. Nu sustin ca nu s-a pus problema interventiilor pentru a ajunge acolo, dar va asigur ca conditiile de acolo cat si profesionalismul medicilor si personalului sunt cu totul si cu totul neraspaltite atat de sistem cat nici de orice "spaga" ar putea plati vreun pacient. Cei de acolo cat si cei de la Universitar au fost cu totul fantastici. Sunt oameni pasionati, doctori excelenti care merita sa traiasca in demnitatea profesiei lor, nu cu spaga ci cu salarii suficiente.Dar sunt deja off-topic..pardon.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Sunt cazuri si cazuri.

Eu pe fiica mea am ales sa fie operata in ungaria pentru a doua operatie dupa accidentul care l am avut anul trecut. Prima operatie a fost efectuata la noi in oras si prefer sa nu dau detalii oricum am fost tratata cred ca ultima persoana de catre dr.in schimb toata stima fata de asistente.

O prietena de a mea a fost diagnosticata recent tot in orasul nostru si lasata sa revina eventual peste 6 luni sa vada ce se mai intampla in schimb in ungaria a fost operata de urgenta iar analizele de dupa operatie nu au fost ok si face citostatice.. bine ca a ales aceasta varianta.

Gabi- toate mamicile primesc pentru bebelusii lor certificatele de nastere in Hu care mai apoi sunt traduse, exista un circuit in acest sens pentru a primi desigur si acel CNP fara de care nu existi la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Ceea ce nu inteleg, multe mamici au adus acasa bebelusii ascunsi pe bancheta din spate a masinii, fara pasaport...

serios? cum oare e posibil asa ceva?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Fetelor,eu nu am senzatia ca in strainatate umbla ciinii cu covrigi in coada.Stiu de asemenea ca exista cazuri de malpraxis sau rau tratament si acolo.
Tocmai aici e rostul acestui topic:ca cine poate recomanda CONCRET din experiente personale sau a alor cunoscuti,sa recomande nume spital,medic,costuri,etc.
Nu postez de pe pozitia bogatanei cu conturi doldora .Postez de pe pozitia unei persoane care traieste in Roamania anului 2010 in care pina si medicii iscusiti uneori snt neputinciosi din cauza sistemului.
Da,exista si aici medici grozavi,clinici excelente ca si baza materiala...insa am atitea exemple negative pe bani multi si cu final urit,atit pe privat cit si pe stat,incit e dreptul meu sa am alternativa.
Asa cum e dreptul oricui din lumea asta sa vina sa nasca in Romania de exemplu.
E chestie de optiune.Si vreau sa am informatia la nevoie,Fereasca Dumnezeu,nu sa stau sa calaresc netul in moment limita.

Asa ca va rog,fetelor ,va rog sa expunem informatii concrete cele care v-ati lovit de asta.Si bune si rele,de ce nu?Poate facem o clasificare de tipul CLINICI DE RETINUT, CLINICI DE EVITAT.

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Pot recomanda cu caldura aceasta clinica:

http://www.ramsayhealth.co.uk/hospitals/private_hospitals/pinehill_hospital/costs.aspx

Are si citeva preturi infomative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

Sunt cazuri si cazuri.

Gabi- toate mamicile primesc pentru bebelusii lor certificatele de nastere in Hu care mai apoi sunt traduse, exista un circuit in acest sens pentru a primi desigur si acel CNP fara de care nu existi la noi.

Mercedes, e ok cu certificatul, dar acesti bebelusi nu primesc pasaport cand se nasc, si fara pasaport nu ai voie sa treci granita. Copiii ajung totusi acasa, nu stiu cum ii trec parintii prin vama, asta e una, dar odata ajunsi acasa, chiar nu sunt parintii trasi la raspundere? Oare nu se consodera infractiune trecerea ilegala a frontierei? Iar sa mergi acolo la consulat sa faci pasaport pentru bebe sa vii legal acasa, dureaza mult...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Foarte buna ideea

O clinica de ortopedie pe care o recomand http://sanitas.hu/. Sotul meu s-a operat acolo in ianuarie si am fost mai mult decat multumiti: a fost operat de o somitate in domeniu, pe bani mai putini decat ne-ar fi costat numai materialele in Romania( fara operatie, spaga incepand de la portar, etc) si in trei zile ne intorceam in Romania.

Cat despre ce spunea Kari,cu profesorul ne-am inteles in engleza si nu am avut nevoie de translator. Iar la acest profesor au venit si romani din Bucuresti,din Craiova chiar daca e mai departe decat din Ardeal. Dar merita efortul pt ca rezultatele sunt fantastice, costurile mai mici, clinica privata,curata si platesti factura la final fara sa mai umbli cu plicuri sau sa cumperi tu medicamente.

Doamne ajuta sa nu avem nevoie de aceste clinici niciodata

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Astazi am aflat o informati extrem de utila:
Medici pediatri romani super OK AUSTRIA :

1.DR.med.univ.Buda Nicoara Viorica
2130 Mistelbach
Josef Dunkelstrasse1/4
Tel.02572-20788
2.Dr.Cornea Horatiu