Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (90)
Raspunsuri - Pagina 15
Lidia_P spune:
buna dimineata burtici,
astazi dam de baut....am implinit 28 sap adica 7 luni.....am intrat pe ultima suta de metri
va doresc la toate o sarcina usoara si bebici la termen
va pe toate
28+ Ianis Andrei
onniex spune:
Fetelor,
Si eu am fost la dr. Iosup la ecografia de malformatii fetale.
La mine IR-urile au fost 0,43 respectiv 0,49 (flux cu spectru si valori normale). In rest, cam totul a fost normal. Singura exceptie a fost greutatea mea (mai era cineva pe forum care a mentionat observatia dlui dr.) - care atunci era cu aprox. 7 kg in plus.
Sa va inveselesc dimineata: mie mi-a masurat stratul de grasime de pe burta si mi-a zis ca este prea mare. Si eu am intrebat: pai, pot face abdomene in sarcina? Nu.... Atunci, voi face dupa, asa cum faceam si inainte de a fi insarcinata
Oricum, eu de abia auzeam ce spunea dl. dr. si i-am spus ca daca doreste sa aud si eu ce ma intreaba, sa vorbeasca mai tare .
In rest, totul a fost ok, asistenta super draguta si mi s-a parut un dr. profi (foaia de observatie plina cu info). M-a costat 450,00 lei ecografia de malformatii fetale.
Va pup pe toate, fete curajoase!
25+
mirunam spune:
Neata!
Este incredibil, am tot sperat ca macar cei 7 bebelusi care au supravietuit sa reuseasca sa se refaca cu bine . Si eu sunt de parere ca trebuie declarat doliu national, asa au facut la explozia de la Mihailesti, de exemplu. Ceea ce se intampla acum mi se pare si mai atroce...
Eu ma tot uit la stiri si pe Realitatea si sunt socata de Dr. Marinescu. Nu stiu nimic despre el si nici nu vreau sa aflu dar, nu imi vine sa cred cum ia apararea acelor incompetente din vina carora s-a intamplat o asemenea tragedie. Am auzit marturia unui tatic care spunea ca trebuia sa le dea bani pentru orice, inclusiv ca sa intre sa isi vada puiul. Cum sa aperi asemenea oameni?
Amelia, ai grija de tine si papa multa lamaie!
Ana, bafta la eco!
Carm3nutza, bine ai venit!
Simona, al meu avea 900g la 24 de saptamani dar dr a zis ca este foarte mare. In perioada asta nu iau prea mult in greutate, marea crestere va avea loc in ultima luna. In plus luatul in greutate nu este constant si este strict orientativ. La ultima eco inainte sa nasc, Ema avea 3200 si la nastere a avut 4000. In final important e sa fie sanatosi ca ii punem dupa la ingrasat
Felicitari fetelor cu schimbari de semnaturi! Fug si eu sa o actualizez!
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 27 +
Elfica spune:
Alinushca si Bravegirl: Mie daca nu avea o reclama asa buna pe net, nu imi spunea mare lucru doctorul, dar cred ca persoanele care au nascut cu el pot fi cele mai obiective. Si asa am ajuns la dansul. Nu mi se pare comunicativ, nu te intreaba nimic, doar daca ii spui tu si si atunci mi se pare grabit. Ultima data vroiam sa il intreb mai multe, dar am renuntat, vazandu-i atitudinea, desi doar plateam consultatia si era firesc sa imi vad interesul. Corina, chiar vroiam sa te intreb cum e la Euroclinic si cat costa ecografia, ca ma gandeam ca poate ar fi o varianta mai buna pe viitor. Dar m-ai lamurit tu... Oricum, mai am programare pentru 32 sapt la Alina Veduta si apoi cred ca trec direct la cele de la Filantropia, facute saptamanal in ultima luna de sarcina. Asa ca nu cred ca voi mai arunca cu banii pe ecografii la privat. Eu am stat in cabinet cam 15 minute, din care ecografia a durat cam 7-8 minute (cu tot cu un telefon de 1-2 minute pe care l-a primit in timpul eco!), cred. In rest, mi-a luat tensiunea si am vorbit putin inainte si dupa. Prea putin pentru gustul meu si pentru cum am fost obisnuita, ca doar de-aia e privat. In fine, faptul e consumat, nu ma gandesc sa mai caut doctori, sper sa ma ajute Dumnezeu sa fie bine pana la final, in oricare varianta: in apa la Constanta sau la Filantropia cu Haiduc. Sper sa nu existe o alta varianta, cu medicul indicat ca rezerva a lui H, respectiv Florin Popescu. Cu Dumnezeu inainte!
Crisis81: Si pe mine ma tenteaza nasterea in apa si am luat legatura cu dl. dr. Zaher, despre care am auzit numai de bine. Tu ce stii despre dansul, ca stiu ca tu ai alt medic, parca o doctorita. Cum se numeste? Ei nu au decontari cu Casa de Asigurari de Sanatate? Ce modalitati stii incat sa platesti mai putin de 1000 EUR? Stiu ca tu ziceai ca ai medicul de familie chiar din clinica si ca astfel platesti doar 800 EUR. Eu sunt din Buc. si nu m-ar accepta un medic doar pt cateva luni, incat sa scutesc 200 EUR si apoi sa revin la un medic din Bucuresti. Mai stii alte modalitati sa diminuez suma totala?
28+
sunset_zuzi spune:
miruna sunt de acord cu tine...tragedia trebuie tratata ca un doliu national, dar pe mine ma deranjeaza "campaniile" care se fac acum in urma evenimentului...mi se pare ca nu ajuta cu nimic pe parintii indurerati faptul ca nu stiu ce primar a ridicat un balon in semn de condoleanta...mai bine banii cheltuiti pentru asta ar fi folositi la imbunatatirea spitalului acela si a altora ca el
Poate ii ajuta pe parinti sa vada ca nu sunt singuri in suferinta lor daca vad ca mii de oameni aprind cate o lumanare in diverse colturi ale tarii pentru bebelusi lor...asta doar alina putin
Doamne ai grija si de noi 26+
mirunam spune:
Sunset sunt perfect de acord. Mai este iritatanta si politizarea tragediei. Nu sustin niciun politician dar nu este vina lor pentru delasarea si spagareala din spitale. Sigur ca nimanui nu ii vine bine sa isi vada salariul redus, sa vada cat de putin castiga etc. dar factorul uman trece dincolo de bani. Acea asistenta, medicii si restul personalului nu au trecut deloc prin fata salonului macar pret de cel putin 30 min. Asta nu tine de de bani si de insuficienta personalululi. Trebuie sa fie 3 asistente pe tura ca sa fie prezenta macar una?
Azi auzeam pe "ilsutrul" dr. MArinescu spunand ca asistenta a vazut cand a luat foc si s-a dus sa sune la Pompieri si sa alerteze personalul...timp de 30 de min. cel putin??? Fara sa se gandeasca sa stinga focul care a avut proportii mici la inceput sau sa scoata copii? Nici un copil nu crede asa ceva.
Un tata, pompier, a fost cel care a spar usa si geamurile si nu a putut sa intre de caldura si fum... pana la el nimeni nu a facut nimic.
Ar trebui sa arda toti, nu pot ierta asa ceva si sper sa nu le fie iertat nici de catre cei competenti dar la noi pedepsele sunt blande, blande rau si sa nu va mirati daca d-na asistenta va lua doar cativa ani si aia cu suspendare.
Iar m-am lungit dar ma irita rau subiectul.
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 28 +
BraveGirl spune:
Elfica, si mie la primele vizite nu mi s-a parut f comunicativ, dar aveam recomandari f bune. Apoi a inceput sa fie mult mai ok. Acum chiar comunicam f bine, si ma simt in siguranta. Adica sunt asa calma cd vine vorba de nastere, ca stiu ca sunt pe maini bune. A...inca nu am curajul sa-l sun de fiecare data cd am o problema, ca mi se pare ca deranjez, pt ca stiu ca are f multe paciente, si tot timpul suna cineva. Dc nu e grav, eu nu-l deranjez.
Mie dc mi-ar spune ca e posibil sa nasc cu vreun colaborator, lesiiinnnn...nici nu vreau sa ma gandesc. Pana acum nu mi-a zis nimic in acest sens, cred ca intuieste ca sunt putin labila
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 28+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
sunset_zuzi spune:
miruna parerea mea este ca ceea ce s-a intamplat acolo este fix imaginea Romaniei...asa functioneaza lucrurile aici in orice domeniu, pe spaga si pile, nu dai bani nu esti bagat in seama...nu esti recomadarea cuiva poti sa mori, dar si mai grav de atat mi se pare ca si daca dai spaga poti mori. Faptul ca s-au invatat cu bani, cu spagi si ca totusi sunt blazati si sictiriti de munca lor mi se pare strigator la cer.
La unul din posturile TV auzeam de povestea unei mamici care a nascut prematur si era cu bebelusul in spital de o luna ...cata spaga o fi dat femeia aia in toate partile intr-o luna...sunt convinsa ca enorm de mult...si a contat bineinteles ca nu pt ca si bebeluslui ei a fost ars in incediul acela.
Toate de aici stim ce eforturi financiare facem ca sa punem bani de-o parte pentru nastere si ne framantam "dar oara cat sa dau la medic, dar la anestezist, dar la neonatolog"....etc..asta ca ei sa fie multumiti si sa ocupe cum trebui de copilasi
Doamne ai grija si de noi 26+
mirunam spune:
Oribil. S-au invatat la spaga si noi ii ajutam sa nu se dezvete. E foarte greu de hotarat cum este mai bine.
Ii condamnam dar cand ajungem pe mana lor, de frica, ii sustinem. Eu am zis ca nu dau niciun leu la nastere. Ramane sa vedem cum voi fi tratata si daca va functiona...
Sa vedeti ce o sa povestim peste 2-3 luni... sper ca numai de bine desi la ce premise sunt imi este greu sa si cred.
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 28 +
lore76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simona-maris IR artera uterina inseamna indice de rezistenta al arterei uterine. exista 2 artere uterine care alimenteaza placenta (dreapta si stanga). mai exista un ir al arterei ombilicale si ala cica ar fi cel mai important. cu cat este ir-ul mai mare, cu atat circula mai greu sangele catre placenta. valori normale IR artere uterine: sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53) sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49) sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45) valori normale artera ombilicala: sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D) sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D) |
eu le am 0.40 si 0.37, deci sunt in limitele normale
Lore 22 + &