Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (90)
Raspunsuri - Pagina 14
fluturasha23 spune:
Amelia multumim pentru cu lapte. Taaare buna e.
Scriu si eu pt a 3-a oara DPN-ul, poate reuseste cineva sa-l puna pe prima pagina: 11.12.2010
O zi frumoasa tuturor si sa auzim numai de bine! Bafta celor ce se duc la eco!
23+
simona-maris spune:
A mai murit un bebe Deci 5 ..nu imi revin,trebuie declarat doliu national...
Fetele.iertati-ma ca vin cu vesti rele de dimineata,efectiv imi vine sa dau din viata mea pt bebelusi.NU mai am cuvinte ...
simona-maris spune:
Ana,Celesta,VMadelain,va multumesc pt cuvintele frumoase si pt grija voastra
Pt arsuri de stomac,si eu iau Rennie, paine prajita ,cartof fiert simplu si beau apa,muuulta
Eu nu am avut net vreo 3 zile,si intre timp am fost la eco, totul e ff bine,a zis ca am sarcina ca la carte.Sis-a lungit colul pana la 3 cm,col scurt anatomic.Am ramas masca ,pt ca am crezut ca un astfel de col nu se lungeste!
A zis ca bebe e cam slabut,are 1170g.Ai vostri cam cum sunt la varsta asta?
Ana succes la eco! Te asteptam cu vesti bune
Va ganditi sa programam urmatoarea intalnire??? Vreau si eu sa o vad pe Alexa,pana nu pleaca
Va doresc o zi minunata!
Simona+28 cuSTEFAN
simona-maris spune:
IR artera uterina inseamna indice de rezistenta al arterei uterine.
exista 2 artere uterine care alimenteaza placenta (dreapta si stanga). mai exista un ir al arterei ombilicale si ala cica ar fi cel mai important.
cu cat este ir-ul mai mare, cu atat circula mai greu sangele catre placenta.
valori normale IR artere uterine:
sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)
valori normale artera ombilicala:
sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
simona-maris spune:
carm3nutzaBine ai venit la noi Sarcina usoara si bebe sanatos iti dorim!
MSYMO felicitari pt semnaturaaaaa wow...abia astept si eu...se apropieeeeeeeeeeee
onniex spune:
lore76,
Si eu am avut picioarele umflate si mainile (mai ales dimineata), dar pe perioada caldurii excesive de afara si atunci cand ieseam la plimbare/mergeam pe jos. Dar de aprox. o saptamana, totul este ok.
Este important sa ai si analizele (sange + urina) facute, precum si tensiunea arteriala luata periodic. Vorbeste totusi cu medicul.
Va pup pe toate, fete curajoase!
25+
sunset_zuzi spune:
neata felicitari celor care schimba semnatura azi
carm3nutza bun venit si sarcina usoara
Doamne ai grija si de noi 26+
Olgutzika spune:
Neata!
Ana, bafta la eco! Maine merg si eu la Chitescu.
Mai...cu Iosup...eu cu suspiciunile mele de trombofilie si nu mi-a gasit niciodata Iosup IR-urile mari. E drept ca le masoara la varste ale sarcinii cand e mai firesc sa fie mari, ca de abia de acum incep sa fie relevante valorile alea. Dar nu e nebun sa inventeze cifre pentru fluxurile alea. Eu am mai povestit de IR-uri, nu mai repet, conteaza si cum arata placenta, si cum creste bebe..nu le poti judeca decat intr-un context larg. Si asta o face ginecologul, nu ecografistul. Asta vede, masoara si scrie, mai departe...nu e treaba lui.
Am fost la munte si noi, sambata plecam la mare, bine e in concediu !
Olgacu Alexandru si mami de Ioana-Sofia