Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

La multi ani, Noki !!!
Sanatate, numai lucruri vesele si frumoase in viata voastra, sa ti se indeplineasca toate doritele cele bune! Sa aveti o vacanta excelenta, sa va umpleti de energii! Si multa putere!

Roxi, wow, multe schimbari. Te inteleg cu plecatul, si eu sunt cu picatura chinezeasca de ceva vreme. Incotro ati pleca?

Camelia, sa stapaniti sanatosi . multa vreme, perusul! Daaa, sunt disperati dupa animalute copiii la varsta asta. Sa ne mai povestesti cum are Daria grija de el.

Alinush, asteptam cu nerabdare pozele Burtica cum s-a simtit in vacanta? Plimbaret de mic-mic bebeul vostru .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Noki, La Multi Ani!!! si tone de fericire. Concediu placut!

Roxi, poze!!?!

Alinush, bine v-ati intors! Rianna e in Arizona la ai mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

La multi ani, Noki!

E:"nu-mi place cum miroase Beatrice" (dupa un episod de kk)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

La multi ani Noki !!! Ganduri bune ,zile fericite si impliniri pe toate planurile!

Noi suntem in plina eruptie dentara cu Cristian , maraieli si scartaieli la greu..m/am uitat in gurita lui si ii ies vreo 5 intrusi deodata ...E baiat mare ,are deja 12 dinti .

Crissy ma bucur mult pentr voi ca sunteti acasa ,se schimba acum totul.Elise sunt convinsa ca va fi cea mai grijulie surioara pentru Teodora.

Alinush ce bine ca poti calatori,ca bbb din burtica e cuminte si te lasa sa te misti in voie .Vedem si poze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

crissy Inteleg ca sinteti acasa? URAA!

Noki ti-am urat pe FB, dar nu pot trece cu vedera si pe forum. Sa fii fericita cu multe bucurii de la bufnitzeala si Adila. Si cu multe vacanta frumoase ca cea de acum, inteleg.

roxi merci, bine. Ne arati si poze cu noua coafura? Si eu tot vreau sa-mi fac ceva la par, un permanent sau o vopseala, lucruri la care ma incurajez de vreo 20 de ani dar nu le-am facut niciodata.

Si tot in spiritul lui Roxi, va intreb si eu pe voi:
Citi dintre copiii stiu sa scrie? Macar sa-si scrie numele? A mea nu a aratat decit un vag interes pina acum. Stie sa recunoasca multe litere, stie sa scrie unele litere, dar inca nu le leaga, deci practic nu stie sa creeze cuvinte. De citit, stie citeva cuvinte prin memorare. Iar pina la scrierea numelui ei, va dati seama ca mai are mult. Eu nu ma ingrijorez pentru ca m-am hotarit sa o mai tin un an acasa, dar stiu ca sint multi copii de virsta ei care scriu si citesc si multi incep si scoala anul asta. Eu sint de parere ca nu scrisul sau cititul sint masura pregatirii copilului pentru a merge la scoala, dar totusi, vreau sa vad care sint asteptarile in Romania.

Mergi la inceput

Am trimis si eu ceva poze recente in contul comun.

Bic, Rianna stie sa scrie. Isi scrie singura numele de multa vreme deja (de vreun an?), si absolut orice alt cuvant i-l dictezi pe litere. Acum incepe sa scrie literele mici. Scrisul e cea mai mare pasiune a ei, sta cu orele la masuta si scrie. Dar, asa cum ziceai si tu, asta nu inseamna ca ar fi pregatita de scoala. De-asta ma si bucur ca mai sta un an acasa, pentru ca la multe alte aspecte mai trebuie sa progreseze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Noki fu ziua ta? La multi ani! Unde ai plecat in vacanta, asa departe si doar tu cu bufnita?

Roxiut unde ai visa sa emigrezi? Uite la semnatura mea, am gasit un motto fain, mie una mi se potriveste!

Bic, idem missa cu Rianna de Meems, doar ca ea a invatat toate astea la scoala ( aici maternala e considerata scoala clar) in ultimele 2 trimestre au invatat sa scrie si cu litere mici, legat. Acuma face teme de vacanta, usurele, 15-20 min pe zi ( ma rog, pe zi cand suntem acasa) 2 pagini lejere, cu taica-sau, mai mult sa nu uite rutina scolii ce o asteapta. Vad ca acum missa e foarte interesata sa citeasca cuvintele, inca nu reuseste. Adica scrie orice dupa dictare insa daca o pui sa zica ce a scris nu ii prea iese. Asta e marele ei interes acum.

Poze pun in curand.

Va pup!

Alina (DPN 6.11.2010) si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.

Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Bine ca imi raspundeti voi, din strainatate, ca sa ma complexez si mai mult.

Nu stiu ce ati facut voi cu copiii, dar la noi se citeste in draci, nu se uita la televizor decit foarte putin si totusi nu arata interes fata de scris. Ma mai intreaba tot timpul ce scrie aici, ia o carte si "citese", adica stie ea povestea si si-o spune, dar atit.
Serios acum, ce ati facut voi: Alina inteleg ca la voi e scoala.
Meems Tu ce ai facut?

Si acum, d-ale Smarandei:
Noi parintii, admirativ catre copil. Ta-su zice:
"Nu stiu de unde o fi iesit ea asa de drauta, ca eu nu prea sint dragut."
Smaranda, intrind in conversatie: "Nu e adevarat. Pentru mine tu esti dragut. Pentru ca eu te iubesc pe tine"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Bic, aici literele de tipar si cifrele se invata in ultimul an de gradinita dinainte de inceperea scolii (la grupa pregatitoare). Deci pe la 5-6 ani (caci sunt destui copii care incep scoala la 7). Dar atunci doar in joaca, nu e norma. Practic, scrierea si citirea sunt destinate clasei I (dupa 6 ani).

In particular, Cristi a capatat ceva interes pentru asta, stie majoritatea literelor de tipar - sa le citeasca si sa le scrie. Stie sa desparta cuvintele in silabe. Dar nu stie sa le desparta si in litere, si nici sa lege literele citite intr-un cuvant.
Sa va mai spun ca prima chestie citita - caci a avut maaare interes - a fost "FARA ALCOOL" de pe o doza de bere? (isi tot dorea sa guste, iar noi ii spuneam ca e "cu alcool", deci clar n-are voie, asa ca s-a straduit sa vada daca avem dreptate )
Si sa mai spun ca si Ana mica-maimutzica stie cateva litere, caci a vazut de la fratele mai mare ca e rost de admiratie daca stii ? .
S-o fi vazut pe la 2 ani, cu scutecel, cu degetelul spre panouri de pe strada : mama, uite "A" .

Ce-am observat: unele lucruri, cat ma stresez eu sa le invete, nu se prind si gata. Dar cand vin si din alta parte, au maxim succes. In cazul cititului, bunicii au avut rolul asta. Sau ii mai arata sora-mea cate o figura...
Daca vrei musai s-o startezi intr-ale scrisului, as sugera sa gasesti pe cineva fata de care sa aiba mare admiratie s-o initieze...

Mergi la inceput

Bic, si la noi tot scoala. Stilul de la preschool-ul unde merge Rianna e sa lucreze cu fiecare copil in parte in ritmul propriu. Deci creditul nu-i al meu, acasa a invatat poate doar sa-si scrie numele. Dar cum zice si Maria-Alexia, la alte capitole... oricat m-as stradui eu sa le evidentiez drept importante pentru ea, nu-si da interesul daca nu are pasiune.

Mergi la inceput