Iadul din rai....

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Mi-e greu sa scriu ceva. Scriu, sterg.. o iau de la capat. Imi mangai burtica, simt viata din mine pentru viata copilului meu, lacrimile imi inunda sufletul. Stiu ca-i fac rau inimioarei din burtica mea, dar il linisteste mama cu ochii indreptati spre Bunul Dumnezeu , cerand mila .Mila pentru toti ce au fost si nu mai sunt, pentru toti care se zbat intre viata si moarte , pentru toti ce vor veni. Neintinati, nevinovati!
DE CE ,DOAMNE, DE CE?!
Obsesiv imi repet ca totul va fi bine.Nici nu mai stiu pe cine vreau sa linistesc.Sufletul meu se zbate intre temeri si intrebari. Cu ceilalti sapte bebelusi ce va fi?Dar cu al meu?Dar cu restul?Doamne, ai indurare si mila !
Aseara, a fost prima data cand mi-am vazut sotul disperat .Plangea. Imi mangaia burtica in nestire .Lacrimile curgeau. Fara cuvinte. Plangea cum rar plang barbatii!
Copiii lor, copilul nostru.... Doamne, indura-Te !
Mi-e greu sa continui.E prima data cand imi doresc ca bebe sa miste continuu, sa ma loveasca cum si unde vrea. E certitudinea care ma face sa merg mai departe.Cu putere . Cu lacrimile care nu se mai opresc.Chiar daca flacaul mamei imi simte disperarea si neputinta fata de ceilalti care au fost si nu mai sunt, fata de cei care inca mai exista o sansa.Doamne, nu-ti intoarce fata Ta de la ei!

Gabriela
23 +

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymony spune:

CONDOLEANTE FAMILIILOR CARE SI-AU PIERDUT COPIII IN TRAGICUL ACCIDENT!

E de fapt "prohodul" sistemului sanitar. Nu pot sa il mai vad pe primul ministru ca ii ajuta cu bani pe cei care si-au pierdut copiii. Ce crede? ca mai obtine 4 voturi? El NU STIE ca viata nu are pret??? ca va achita bani in sistemul sanitar 2 miliarde pentru plati-ori datoriile numai la farmacii din 2009 inca sunt de 1,5 miliarde. Nu il mai pot vedea pe ministru ca iese cu multumiri pe post in loc sa isi dea demisia urgent, pentru ca de cind a preluat postul totul merge din ce in ce mai prost in sanatate. Macar cel dinainte a mai facut anchete, s-a dus in spitale, i-a demis imediat pe cei vinovati, a ridicat licente.

urmaream acum la tv cazul unui copil din Slatina care a murit la 2 ani inecat cu boabe de porumb. MORT dupa ce medicii de la ambulanta l-au adus VIU la spital, iar la spital au tupeul sa spuna ca l-au adus in coma...ceva nu se leaga-au subtilizat si falsificat foaia de pe ambulanta. daca se ajunge pina aici sa stergi urmele incompetentei unor medici atunci e FOARTE GRAV!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Bietii copilasi!!!! Abia cunoscusera viata! Abia isi cunoscusera parintii!!!!! Nu cred ca mai conteaza cine este vinovat, eu zic ca ASA A VRUT DUMNEZEU!

Daca in sufletele noastre este atata suferinta si atata furie, in sufletele parintior care si-au pierdut copilasii acolo este de 1 milion de ori mai mult! Saracii parinti! Saracii copilasi care inca se chinuie pentru viata lor! SA NU UITAM SA NE RUGAM PENTRU COPILASII RAMASI IN VIATA!!! DUMNEZEU SA LE ALINE SUFERINTA SI SA-I FACA BINE PE TOTI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui paulapor

Nu stiu daca ati auzit de campania "Lacrimi pentru ingeri" de la Antena 3. Printre alte obiective isi propune descoperirea problemelor din sistemul sanitar. Pentru ca multi dintre parintii de pe DC au intalnit diferite situatii in care au fost nemultumiti de sistemul sanitar "Telespectatorii sunt invitati sa se alature campaniei "Lacrimi pentru îngeri" exprimându-si opiniile în scris la adresa de mail lacrimi@antena3.ro"

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Ce le mai trebuie marturii acum, cu tragedia asta? Nu e destul de clar cite lipsuri sint in sistemul medical?
Sau au nevoie de oameni doar pt a face show?

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Asa cum cu o floare nu se face primavara asa nici cu un caz sau 10 nu se misca nimic. Eu sunt de parare ca se poate schimba ceva si eu am sa trimit un mesaj, pt ca puiul meu poate nu ar fi acum intr-un mormant rece daca medicii ar fi in primul rand oameni si daca sistemul nu ar fi cu atatea deficiente. Ei nu se refera doar la acest caz... pe de alta parte m-am convins ca doar presa poate schimba ceva.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Nu ca ar fi ajutat cu ceva la alinarea durerii parintilor care au ramas cu bratele goale sau la stergerea amintirilor groaznice pe care gravidele si lauzele le-au avut cu privire la niste zile care ar fi trebuit sa fie cele mai fericite din viata lor, DAR intr-o tara civilizata ar fi fost o datorie de onoare si, de ce nu, de constiinta, ca ministrul sanatatii si primul-ministru sa-si dea demisia pe loc. Sunt oripilata de lipsa lor de bun simt in cazul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Marius, am fost impresionat de cata lume am vazut (sau am auzit) ca a plans la aceasta tragedie. Evident, emotia a fost mai puternica, doar tragedii, cu mai multi morti chiar, au mai fost.
Dar ai expus foarte bine scena cu poarta raiului, probabil ca toata lumea a jelit aceasta imagine, constientizata sau nu, dar clar prezenta in subconstientul fiecaruia.
Nu-mi explic puterea celor nevoiti sa treaca peste moartea copiilor lor, probabil ca exista, dupa cum stiu ca exista oameni care nu trec niciodata peste un astfel de moment si, chiar daca rasufla, sunt ca si morti. Aceasta tragedie sporeste numarul oamenilor nenorociti, pentru ca sufera parintii, bunicii, orice apropiat care astepta cu bucurie nasterea copiilor disparuti.
Cu siguranta, in aceste momente multi au constientizat iadul, desi se aflau la poarta raiului.

Cu greu ma decid sa umbresc acest subiect sensibil (si te rog, Marius, daca esti de parere ca nu-si are rostul, sterge acest pasaj), dar vreau sa-mi strig protestul pentru circul mizerabil facut in jurul tragediei bebelusilor-ingeri, de catre televiziuni, oameni politici si alti neaveniti, dornici sa iasa in fata calcand peste morti si inimi zdrobite.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns semiramida spune:

“La etajul 1, mi-a iesit in fata o asistenta. Din fuga, am auzit ca-mi spunea ca incendiul e la sala de reanimare pentru nascutii prematur. Nu stiam cati sunt inauntru. Urcand, am vazut flacarile. Pe culoare era haos. Mamicile s-au napustit asupra mea. 'Salvati-ne copilasii!', strigau in jurul nostru. Am aruncat hainele de pe mine, casca si manusile de protectie. Am intrat in salon si am desfacut cu dintii furtunele de aer de la doi copilasi. Nu ne puteam misca in salon, aproape ca nu vedeam nimic. Flacarile ieseau pe geam si degajau fum si gaze toxice.

Langa o usa blocata era un copil care plangea. Acela a fost primul salvat. Am scos la inceput opt, apoi inca trei. Tipau de durere, dar se miscau toti, semn ca erau in viata. Erau negri de la fum. A trebuit sa dam la o parte din calea noastra mamicile care sareau pe noi. Le-am zis sa ne lase sa scoatem bebelusii. Le-am promis ca facem tot ce putem. Am incercat sa le alung, sa nu vada; ce se intampla... nu stiam in ce stare vom scoate copiii.

Al doilea bebelus pe care l-am luat in brate a deschis un ochisor. Am simtit ca ma priveste cu acel ochi albastru micut, ca o boaba de piper. Sper si ma rog sa fie in viata. Acel ochi ma urmareste si acum. Nu pot sa-i uit privirea.

Incubatoarele erau lipite de la caldura. Unii erau inchisi ermetic în incubatoare si au fost protejati de fum”, a declarat Cristian Valcu, pompierul-erou care a salvat bebelusii din incendiul de luni seara de la Maternitatea Giulesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

..era ora 03 noaptea..la tv spunea "maternitatea Giulesti..3 copii morti..7 in stare grava"..deschid un ochi..iar am adormit cu TV deschis..privesc..si inchid la loc..zic ca nu am auzit bine...sau iarasi visez..."CE BINE ERA SA FI FOST UN VIS...
defapt e un vis..un vis urat...din VISUL ce se numeste viatza..
DUMNEZEU SA II OCROTEASCA PE MICUTII RAMASI IN VIATZA SI SA II PAZEASCA PE CEI PLECATI DINTRE NOI MULT PREA DEVREME...IAR PE FAMILIILE LOR SA LE INTAREASCA...
o mama care isi pierde copilul e un om nebun cu acte in regula....nu trebuie sa bea, sa ia droguri...ca asa arata..nu are cine sa ii stavileasca furia...m-am pus pentru o clipa in locul unei mame care si-a pierdut copilul...am simtit o durere si o furie imensa..amestecata cu neputintza...si un gol in intreaga mea fiinta..iar o mama care si-a pierdut pruncul ce poate simti daca eu am simtit asta doar la gandul ca???
oameni buni...pentru ce mai sunt spitalele???pleca medicii...ramanem fara un gram de sigurantza..fara ajutor specializat..uitati cauza tregediei...IGNORANTZA....ignorantza FACE VICTIME..
Doamne Dumnezeule..poate unele din mame nici nu au avut sansa sa isi tina copilul in bratze..sa il puna la san...cum poti alina un asemenea om???ce ii poti spune???
SUNTEM MAME...SUNTETI TATI..SUNTEM PARINTI..SA FACEM CEVA....NU STIU..HAIDETI SA FACEM CEVA...E DOLIU PE DC(respect asta)....DAR HAIDETI SA FACEM CEVA SI IN REALITATE...o campanie...nici nu stiu..simt ca ar trebui sa zbuduii pe cineva...sa rup, sa lovesc..sa intreb...SIMT CA AR TREBUI SA II READUC LA VIATZA...dar nu am cum..e atat de greu si de sufocant cand nu ai cu cine sa te bati..pe cine sa tragi la raspundere..cand ACTIUNEA NU ARE SI REACTIUNE...
cand a fost vorba de micsorarea indemnizatiilor s-au reunit mame, tati...acum e vorba de EI...COPII NOSTRII..MOTIVUL PENTRU CARE SUNTEM TOTI AICI....
CONDOLENATZE...sunt cu sufletul si inima alaturi de voi....

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

cu cateva zile in urma s-a discutat la BBC despre sistemul medical deplorabil din Romania.... Daca ar mai fi asteptat cateva zile ar fi prins si evenimentul acesta nefericit... si ar fi vazut toata lumea ce nenorociri se pot intampla in tara asta....
Cum a mai zis si o colega de la scutece: "ma mai mir ca putem supravietui in aceasta tara"

Condoleante familiilor indurerate, multa putere le trebuie sa treaca peste aceasta tragedie!
Sunt alaturi de cei care vegheaza asupra fiecarei respiratii a bebelusilor greu incercati acum.
Doamne ai grija de ei!

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

Nu am cuvinte,o mare tragedie.

Dumnezeu sa le dea putere acestor parinti.

Mergi la inceput