Strumfi de iulie-august 2007 (192)
Raspunsuri - Pagina 7
mychydutza spune:
neatza..........
hunny bunny, nu te mai enerva.....resemneaza-te ca altfel nu se poate! azi dimineata era in metrou un tanar cu o carja. avea ceva la picior si abia se mai tinea in picioare......si binentzeles ca nimeni nu i-a dat locul. de ce ar fi facut-o, nu? m-am simtit ca un cacat......dar asta e....ce conteaza ca am loc de parcare in fata blocului? ca doar am un vecin care taman pe locul ala isi pune masina. ce poti sa faci? sa te resemnezi, ca daca te enervezi pt toate tampeniile ajungi le nebuni
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
Antoanela23 spune:
Neata,
Michy, ce mai faci, te-ai intors la serv? M-am tot gandit ieri la tine ca au dat des la tv stirea cu negocirile intre CFR si Minister.
Mai fratilor, daca tot e sa ne miram de ce se intampla in tara asta, stie cineva sa-mi spuna care e legatura intre turism si dezvoltare? Ca atunci cand am vazut-o pe nuti la tv cu titlu de ministrul dezvoltarii am simtit ca am pierdut un episod , e de mult asa sau a fost vreo remaniere de curand?
Fianna, ma bucur ca ne mai scrii. Parca era facut un blog cu link pe prima pagina sau uita-te in mail-ul comun, sunt diferite capitole unde mai gasesti una-alta.
Saptamana trecuta am trecut de un hop, sa va povestesc.
Victor avea f multi dinti cariati si in urma unui control la dentist s-a decis sa-i repare pe toti o data, sub anestezie generala. Ceea ce s-a si intamplat, nu pot sa va spun ce a fost in sufletul meu pana cand l-am vazut trezit si bine dispus dupa anestezie, dupa cum vedeti nici nu am putut vorbi despre asta. Am avut emotii groaznice, nu s-a intamplat nimic iesit din comun, dar eu eram f anxioasa, desi din afara nu s-ar fi zis. Dar cand ne-am vazut acasa cu totii, efectiv m-am simtit norocoasa si recunoscatoare ca avem doi copiii minunati si sanatosi. A fost naspa cand s-a trezit din anestezie, prima jumatate dte ora a plans si a fost f agitat, il durea mana in care avea perfuzia dar dupa ce i-au scos-o s-a calmat si s-a culcat iar cand s-a trezit a fost ok. Spre seara s-a dus sotul sa faca niste cumparaturi si mi-a adus flori. L-a trimis pe Victor sa mi le aduca si cand l-am vazut cu buchetul ala mare de trandafiri galbeni in manute, il tinea cu mandrie in sus, m-a trecut asa un tavalug de emotii ca mi-au dat lacrimile pe care mi le-am retinut toata ziua.
Doamne ajuta sa fim sanatosi cu totii!
Lunitzo, ti-am admirat pozele pe FB, nu am apucat sa comentez dar iti spun acum ce deja tu stii, sunteti frumosi cu totii, Lissy iti seamana 100% si e o scumpa si o ranjita iar Cosmin e un baietel dulce si simpatic.
Am scris un km de mesaj si constat ca sunt f in urma cu urarile. Revin.
Luna1 spune:
Mychy da soacra are 70 ani. Cat despre imigrare eu zic ca mai e loc asa ca poftiti, poftiti.
Carla eu te astept cum ziceam. Iti doresc succes cu adaptarea la gradi, stiu cum e cu cordonul ombilical, am avut luni de zile cand plangea ea si plangeam si eu afara dupa ce ieseam din gradinita. Acum insa abia asteapta, isi ia o jucarie de acasa sa o arate lui Erin, Cameron etc.
Fianna deja 32 sapt?! Wow, eu credeam ca ai vreo 20 asa.V-ati hotarat la nume?
Snowbunny eu cand te vazui la Roma iti zisai, dar tu nu si nu cu dorul de tara. Patrioato! Acum ce sa zic, si mie mi-e dor dar deja gata, nu mai vad luminita la capatul tunelului, poate o vedeti voi de acolo, sper sa fie...
Anto stiu prin ce ai trecut, am trecut si noi prin asta cu Cosmin cand avea 5 ani si la 7 ani. Prima oara am crezut ca inebunesc. Am avut voie sa stau cu el in sala pana si-a facut efectul anestezia... cand ii vedeam ochii speriati ca de caprioara simteam ca mor. Apoi a iesit dr ca sa ne intrebe daca ne dam acordul sa-i extraga o masea la care nu se mai putea face nimic... cand l-am vazut iesit din sala si indreptandu-se spre noi am inebunit in secundele alea pana a ajuns sa ma intrebe de masea, am crezut ca s-a intamplat ceva oribil...Of. Te pup si sper ca sunteti ok acum.
Vivela spune:
neata
ne-am intors de la mare, am plecat 4, ne-am intors 3, ca pe david l-am basculat la maica-mea saptamana asta.
a fost foarte bine, muuuult mai bine ca la hotel (adica statiune). am fost la Vadu, ca si anul trecut, am pus cortul pe plaja. putina lume, dar oricum mai multa ca anul trecut, din pacate.
ce a fost mai nasol a fost ca a batut vantul foarte mult, am zis ca innebunesc de atata vantelnita + valuri mari. din cauza asta lui david i-a fost frica sa intre in apa, de fapt nici eu nu m-am prea avantat, ca apa era calda, dar vantul era f rece. damian a dormit foarte mult, in prima seara s-a culcat pe la 10 si s-a trezit pe la 8 (adica l-am trezit eu, sa manance), david a fost relativ ok, iarasi cu greva foamei si cateva iesiri isterice, dar per total ne-am inteles.
a trebuit sa facem si o escapada in carfur in constanta, ca nu luasem suficienta mancare si haine groase pt david (nu ma asteptam sa fie asa frig seara) - si cred ca am zarit-o si pe cafera - de fapt am recunoscut-o pe Alexia. numai ca tocmai prinsesem o criza davideasca - era f obosit si facea circ tavalindu-se pe jos - si n-am avut ragazul s-o abordez.
duminica spre luni am zis sa stam si noi in alta parte decat la cort, prietenii nostri n-au putut sa stea mai mult. dar maaaare greseala am facut, in statiuni aglomerat rau de tot, muzica tare, multi colorati (si de la soare, evident!), pana s-au trezit copiii, pana am ciugulit ceva de dimineata, s-a facut ora 10 si n-am mai apucat decat sa facem o plimbare pe faleza si inapoi. nici n-am mai apucat sa stam pe plaja, ca mi s-a parut f cald.
Mioara, imi pare rau de experientele voastre, te inteleg foarte bine, eu am un nod in gat permanent si parca din ce in ce mai mult mi se umple gura de injuraturi (pe care cu greu ma stapanesc sa le tin ne-exprimate).
Anto , of, bine ca ati scapat si de asta, inteleg ce simti vizavi de anestezie, am facut si noi la operatia de polipi. am zis ca am imbatranit atunci cu 5 ani!
Fianna, sanatate multa lui Matei! cum decurge sarcina?
Mychy, asa deci, v-ati distrat in we cu manele .
ref. la homeopate, daca ti se pare ca revin simptomele, mai ia o doza in luna care vine.
Luna . eu n-am cont pe facebook, dar as vrea sa va vad pozele.
Carla , n-am ajuns in zona 2Mai, daca ajungeam te sunam, imi imaginam eu ca sunteti la mare.
Vio, regimul monti e ok, nu ai multe restrictii (doar zaharul, cartofii, faina alba si porumbul). singura smecherie e sa combini restul dupa niste reguli precise. eu m-am simtit foarte bine cu el de la inceput, am renuntat la cafea nu pt ca asa vroiam eu, cat ca n-am mai putut s-o beau. si nici nevoie n-am mai avut, ca ma simteam plina de energie.
dar cat am stat la mare am bestelit de tot regimul, l-am abandonat de tot, m-am simtit groaznic, am avut niste caderi de glicemie de imi venea sa cad din picioare. de azi l-am reluat.
tortul pe care l-am facut a fost www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/12831/Retete-Montignac-Tort-pufos-si-cremos/" target="_blank"> asta , e foarte bun si se face si super rapid.
nu mai stiu ce vroiam sa zic, peste vreo 3 ore ma duc cu damian la vaccinul de 2 luni (e un pic decalat din cauza bcg-ului facut tarziu), trebuie sa-l cumpar, ca nu mai sunt vaccinuri la sanepid. l-as fi facut pe cel "gratuit" (ca acum penaximul e cel gratuit, pe care l-am cupartat la david si o sa-l cumpar si acum pt damian). nu ma mai agit, nu ma mai enervez, ce rost are sa imi fac nervi aiurea dupa ce am aflat cum stam cu sistemul sanitar in Ro? in curand or sa ne puna niste tratate de medicina in brate sa invatam sa ne tratam singuri!
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Antoanela23 spune:
Luna, , suntem ok, Victor si-a revenit complet dupa experienta si nu pare ca ra fi ramas cu amintiri neplacute. Noi nu am putut sta cu el pana adoarme, a venit doctorita si l-a luat in brate si a plecat asa cu el, plangand. Ne-a zis ca dupa aceea s-a linistit, dar cine stie ce s-a intamplat de fapt. Hai ca m-ai speriat, pai de ce de doua ori? Uf, sa speram ca va fi ok de acum incolo, i-au tratat 16 dinti si i-au pus 3 coroane pe maselele care se schimba tarziu, la 10-12 ani. La voi se face sigilarea dintilor? Aici se sigileaza numai dintii definitivi si numai maselele.
Antoanela23 spune:
La Multi Ani, Alma Ana - Aylin_tarcan!
La Multi Ani, Cristina Elena - dsteluta91!
La Multi Ani, Luca Gabriel - lulu77!
La Multi Ani, Dimitrie- Otylyka!
La Multi Ani, Medeea- Gabrielabv!
La Multi Ani, Christopher- catralu!
La Multi Ani, Alexandru - witchy_witch!
La Multi Ani, Cristian Nicolae - afibebe!
La Multi Ani, Diana Ioana- valicutza!
La Multi Ani, Paul -squirrel!
La Multi Ani, Catinca Maria - oanamada!
La Multi Ani, Andrei - Catalin -andru_mami!
La Multi Ani, David Stefan - ralucapio!
Sa cresteti mari, strumfilor, si sa fiti sanatosi si fericiti.
Petra, tu nu mai scrii deloc pe la noi? Ai doua frumuseti de fete, sa-ti traiasca.
CarlaV spune:
Vivela, si pe mine m-au surprins noptile mai racoroase decat in Bucuresti, dar la inceput am fost multumita. De marti s-a racit apa si de joi a inceput vantul, azi pare mai slab abia.
Tu chiar ai un fix cu slabitul acum??? Abia ai nascut, lasa-ti timp, bucura-te de mancare. Daca ajungi sirena instant parca te vad cu inca un bebe peste 9 luni .
Anto, bine ca a fost totul in regula, de emotii nu vom scapa niciodata, de aceea suntem mame. Aici se sigileaza dintii, dar nu stiu detalii, o sa intreb cand ajung la dentist.
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Antoanela23 Luna, , suntem ok, Victor si-a revenit complet dupa experienta si nu pare ca ra fi ramas cu amintiri neplacute. Noi nu am putut sta cu el pana adoarme, a venit doctorita si l-a luat in brate si a plecat asa cu el, plangand. Ne-a zis ca dupa aceea s-a linistit, dar cine stie ce s-a intamplat de fapt. Hai ca m-ai speriat, pai de ce de doua ori? Uf, sa speram ca va fi ok de acum incolo, i-au tratat 16 dinti si i-au pus 3 coroane pe maselele care se schimba tarziu, la 10-12 ani. La voi se face sigilarea dintilor? Aici se sigileaza numai dintii definitivi si numai maselele. Anto, mamica de Sonia Gabriela ( 22iunie 2007) si Victor Andrei (8 octombrie 2005) |
Anto nici Cosmin nu a ramas cu amintiri neplacute (desi in mod sadic mi-as fi dorit putin ca nu ii e frica deloc si tot nu se spala pe dinti decat daca ii amintesc eu). A fost de doua ori pentru ca la 7 ani am descoperit carii si la dintii din fata si am trecut iarasi prin aceeasi experienta, prin care nu am fi trecut insa lui i s-au schimbat dintii tarziu (abia pe la 8 ani au inceput si slabut, doar 4 dinti i s-au schimbat) si deja il durea caria aceea. Nasol este ca, fiind dintii micuti i-a cazut plomba la 2 sapt insa l-am lasat asa. Acum au cazut cei 4 din fata asa ca am scapat.
Nu stiu la voi insa eu de atunci am facut o obsesie, la Adelise i-am scos repede si suzeta si biberonul, o spalam pe dinti in fiecare seara, nu mananca dulciuri prea multe, si dupa ce s-a spalat pe dinti doar apa. Asta e si tratamentul lui Cosmin de acum (ca vin dintii noi) insa cu el e mai greu ca obiceiurile gresite sunt deja instaurate.
Vivela mor de dragul familiei voastre, pe bune. Sunteti asa de aventurosi si nu lasati copiii sa va afecteze viata, stii la ce ma refer, mergeti la mare cu cortul, in munti cu 4x4 sunteti super.
Vad cum reusesc sa pun poze.
Antoanela23 spune:
Vivela, bine ati revenit si sa va fie de bine plimbarea, bravo voua ca mergeti asa des in excursii. Bafta la vaccin.
Luna, am intrebat si eu de biberon si mi-a zis dentista ca daca se spala seara pe dinti dupa ce bea laptele si apoi nu mai bea decat apa e ok. Victor si Sonia si acum mai beau laptele dimineata si seara de la biberon si sunt sigura ca daca-l scot vor bea mult mai putin lapte. Ai mei se spala pe dinti numai seara in mod regulat, apoi iau o pastiluta de fluor, prescris de dentista. Cu spalatul ziua de abia in ultimele zile am inceput, e mai greu dimineata, lene mare si lipsa de timp.
Luna1 spune:
Vivela merg pozele www.facebook.com/album.php?aid=63647&id=1074925258&l=af5f06f3bf" target="_blank">ASA?
Anto la noi spalatul e doar seara cu sfintenie si dimineata o lasam pe Lis sa exerseze singurica. Are niste dinti perfecti, sper sa ramana asa. Cu biberonul nu stiu ce sa zic, da, cred ca daca se spala pe dinti e ok. Eu nu mi-am facut griji am zis stop pentru ca nu mai vroiam acelasi stres iarasi. A scazut initial consumul de lapte insa apoi a crescut la loc, bea f mult acum.