Strumfi de iulie-august 2007 (192)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cristina pot merge acolo cand vreau si la ce ora vreau, dar nu pot ca lucrez. Cand ajung acolo sa o iau nu ma duc la ea din prima, stau si o observ (sunt geamuri mari si o pot vedea). Ea e mereu fericita, in sensul ca, atunci cand o gasesc in curte alearga cu copiii, rade, cand e in clasa e in grup se joaca, nu e retrasa. Sunt doar incidente normale zic eu la varsta asta. Insa azi am discutat cu educatoarele si au zis ca vor sta cu ochii pe ei doi mai mult.

Vivela dupa experienta de aici eu l-as da la scoala la 6 ani. Sincer aici stau 6 ore la scoala (nu patru) asta de la 4 ani (jumate in cazul ns). SI au o capacitate de absortie f mare la varsta asta.

Xerexe lasa ca isi da printul drumul la vorbire. L-ati dus pe Razvan la logoped, doar asa de un control?

Fianna si aici se raporteaza incidentele serioase, insa daca ele n-au observat, Adelise n-a plans, stii cum e, o mica impinsatura nu e mare lucru.

Si aici primul an (de la 4 la 5 ani) se cheama Reception si e mai mult de acomodare. Insa Cosmin mi-a iesit din reception stiind deja sa citeasca si sa scrie (cu picioarele e adevarat). Apoi la 5 ani e year 1 insa aici totul se invata in joaca oarecum, nu stau in banca stana de piatra, ci pe jos langa invatatoare, sau la masute de activitati, sunt separati in grupe dupa abilitati (grupele au nume frumoase de genul ladybird, elephant etc si copiii nu stiu care sunt grupele mai bune sau mai slabe pana pe la vreo 7-8 ani cand incep sa se prinda ce si cum). La matematica joaca tot felul de jocuri care ii invata sa numere, adunari, scaderi, la scriere la fel nu au caiete liniate de caligrafie, ci scriu ce cuvinte isi aleg, carti citesc pe nivele, la stiinte ies afara si invata despre frunze, copaci etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Multumesc frumos de urari .
Stau tare rau la capitolul timp liber. Copiii sunt iar la bona, la lucru ma streseaza cu termenele de predare, iar acasa e haos. Maine avem iar muncitori la casa, sper sa isi termine treaba.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

buna fetele
repede ca fac o pizza
vivela te pup cu drag,sa stii ca si eu il las sa gestioneze situatiile doar ca mie mi se pare prea sensibil,exact cum spunea xerxe,daca il certi sufera si plange cu foc si vrea sa ne impacam invariabil de fiecare data,asa se si intampla..doar ca as vrea sa riposteze un pic cand e respins sau bruscat,nu sa ridice el primul palma dar sa-l vad ca ia atitudine,azi in parc a inceput sa tipe un baietel la el si a ripostat dar apoi "gasca" a venit peste fii-miu el le-a facut fata cateva secunde apoi s-a departat de ei si a inceput sa planga,barbate-miu imi facea semne sa-l las eu nu am putut,m-am dus l-am calmat si i-am explicat,cat o fi inteles nu stiu.
xerxe,si mie mi-e teama ca o sa-l schimbe gradinita si da,si mihnea are handicapul ca nu face inca propozitii si nu stie sa se apere prin vorbe,mai zice cate-odata "lasa pace" dar nu e de ajuns.vivela are dreptate,trebuie sa "invatam" sa-i lasam sa se si frustreze ca apoi sa invete sa se apere,e greu ca de,e copilul tau dar nu avem ce face ca mai tarziu clar va fii marginalizat daca e retras si fricos,dar oare va prinde curaj?!!o sa aflam.

Mergi la inceput

cristina,mihnea nu a inceput gradi si sper sa nu aiba probleme prea mari.n-am apucat sa vad pozele cu ingrid,sigur e o frumusete,intru mai tarziu.
mychy,saru'mana,n-am apucat sa raspund la pm...maine venim la bucuresti ca botez duminica o galusca de fetita si sunt pe drumuri mai tot timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Vivela, urez si aici "La multi ani!" pentru David, imi pare rau ca n-am apucat sa intru ieri. Ce-mi place de voi, nu stiti cat stati plecati, bravo, e minunat asa.
Cristina, ai o bombonica de fetita, iar partea cu pedichiura e super. Saby cerea si ea sa-i fac unghiile acum vreun an, dar i-am tot spus ca oja este pentru fetite mari si a renuntat.
Luna, o educatoare la 5 copii? Ma ia cu plans, la Sabina este o educatoare la 35 copii . Nu am avut timp sa ma gandesc prea mult la gradinita, dar citind pe aici deja ma iau emotiile... Sper sa fie bine pana la urma, ca ea e tare buna si nu vreau sa mi-o strice cineva/ceva.
La Londra cred ca nu mai ajungem anul asta, avem alta destinatie de octombrie si apoi cununam si apoi vine vremea rea cand nu mai am chef de plimbare. Cel mai probabil o sa ajungem in martie anul viitor.

Daca tot mi-ati dat subiect de gandire, va cer un sfat: cum este mai bine, sa o las pe Saby de la inceput la program lung, sa doarma la gradinita, sau sa o iau la pranz in primele zile? Ea nu mai doarme dupa-amiaza de aproape 2 ani.

Mergi la inceput

Oaana, ce de probleme, imi pare tare rau! Poate se rezolva toate fara mare bataie de cap, ca de obicei dracul pare mai negru decat este.
Multumesc pentru raspunsul cu cardul. Lucrezi la banca? Am nevoie urgenta de un card de credit pe numele meu si ma gandeam ca poate gasesc ajutor pe forum .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Xerexe lasa ca isi da printul drumul la vorbire. L-ati dus pe Razvan la logoped, doar asa de un control?

Am vorbit cu directoarea gradinitei la care l-am inscrs si mi-a zis ca la copii precum Razvan, care nu prea vorbesc, se incearca dezvoltarea limbajului pana pe la 3 ani jumatate si apoi intre 3 ani jumtate si 4 ani se intervine cu logoped. A zis ca ei au un logoped care e desemnat pentru acea gradinita si se ocupa de copii.
Ea m-a linisitit un pic, a zis sa asteptam sa vedem cum se adapteaza in colectivitate si daca ceilalti copii ii vor starni interesul pentru conversatii.

Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07

Mergi la inceput

anca,si pe mine ma streseaza subiectul cu dormitul acolo,pe langa multe altele,si toti cei care au deja copil la gradi mi-au spus ca e mai bine la program lung dar nu sunt convinsa de nici un argument,poate fetele spun mai multe si mai argumentat.fii-miu mai doarme dar doar cand e foarte obosit,banui ca si acolo va dori sa doarma ca se trezeste devreme dar oare o va face caci el doarme cu mami

Mergi la inceput

Georgi, si mie mi s-a recomandat sa o las la program lung de la inceput pe motiv ca, daca o sa am nevoie sa o las vreodata mai mult, nu o sa vrea sa stea, invatata fiind cu programul scurt.
Motivul asta nu m-a convins pentru ca la mine sa stau cu ea nu e o corvoada, merge cu noi peste tot si nu prea ma vad altfel, plus ca as vrea sa o las intai de acomodare, la program scurt, apoi sa o las sa hotarasca singura daca vrea sa doarma la gradinita cu copiii sau sa vina acasa. Ziceti daca gresesc.
Ma mai bantuie un gand legat de dormit: cat de curate sunt asternuturile si daca dupa ce fata doarme o zi cu un asternut, a doua zi i-l pune pe acelasi, sau unul in care a dormit alt copil? Eu cred ca se rotesc asternuturile in cadrul grupei, nu sta nimeni sa tina cont ce a folosit la fiecare copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Hei, fetele!
Vivela, la multi ani lui david, sa creasca mare si destept si sa fiti sanatosi cu totii!
cristina, ce printesa superba si ce poze super! sa va traiasca!
luna, ce faza cu lis! hm...lasa ca e fata desteapta si se descurca ea! dar in prima instanta iti vine sa intri cu buldozerul peste ei o tara ca terminatoru'!
timi, dulce raun povestesti despre fetite!
georgi, ai sa vezi ca va fi bine la gradi!
idem si tie, carla, va cred ca aveti emotii
off, cate mai aveam de zis si oaanei sanatate si loredanei si lui nico spor cu casele si multe altele da' nu mai pot sta ca am treaba multaaa!

va pup pe toate, fara exceptie, clar!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput