Strumfi de iulie-august 2007 (192)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

offf luna,resemnarea asta e grea pentru toata lumea,m-ar omori daca l-as vedea si trist,nu doar impacat cu situatia..eu nu stiu ce m-oi face ca-s mama nebuna,fii-miu e un sociabil,o incaseaza ramane cateva secunde siderat dar apoi continua sa se joace tot cu zambetul pe buze si exuberant cum e el de obicei,asta nu vreau sa dispara la el ca-i tare bun si iubitor,el nu are in atitudine sa respinga pe cineva,sa impinga sau sa se uite urat..hmmm,ma ia cu plans,mama ei de gradinita si socializare..barbate-miu imi spune ca vreau sa stea dupa fusta mamei,si ce are?!e de ajuns de independent...pe mine m-au dat la toate formele de cresa,camin,gradinita si tot salbatica am ramas ca asa mi-e felul..mda,divaghez si sunt stresata si nu astept ca(,) karli sa inceapa gradi,nu ca nu mi-ar placea sa fiu asa incantata,poate o sa fiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Musso culmea e ca nu e trista cand merge la gradi. Nu e fericita dar nici trista. Insa aseara era trista cand mi-a zis. Ce sa zic, nu va mai povestesc din experientele noastre, va las pe voi sa experimentati ca si asa sunteti sensibile si panicate, nu va mai bag si eu morcovul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui karligutza

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

Karli nu-i iau nimic ca m-a suparat ...unde mai pui ca desi era tarziu s-a intors de la usa ca-i trebuie colierul maro. Alta drama de dimineata
colierul era la gradi, mai nou isi cara toate lucrurile la gradi dupa care mi le cere acasa Od Doamne cate necazuri avem

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

of, stiu ca nu-i de ras cand esti protagonist in poveste, dar de afara si in rolul cititorului suna foarte haios! stim cum e... asa ca daca atunci cand trecem noi prin asta nu-mi vine a rade, rad si eu cand vad la altii!

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

nu-ti fa griji ca dupa o ora si eu ma amuz cu ce ii/le trece prin cap sa faca sau sa spuna.

Cu micutzica nu te poti intelege dimineata pana nu-si bea laptele. Ia scutecul, il arunca la gunoi dupa care se aseaza pe scaunel la masuta si face scandal sa-i dai laptele....si-i o paracioasaaaaaaaa... cum o atinge (nu-i musai s-o loveasca) Soph cum o paraste si vine s-o pup,sa-i fac observatii la Sophie, sa-si ceara Sophe scuze.
Iti dai seama ce-i la noi in casa si de multe ori chiar imi vine sa rad mai ales cand vine vaitandu-se "AU, AU,AU" sa-i pup manuta "lovita" de Sophie si pe urma mi-o da si pe cealalta dupa care le intoarce si-mi da pe rand sa-i pup palmele....daca e in pat imi da si piciarele la pupat.
Dar ea nu ma pupa decat daca in prealabil mi-a tras una, rar ma pupa "pe sec".

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

luna,eu ma bucur ca ai scris,ba astept si alte "peripetii"ca sa stiu ce ma asteapta doar ca incerc sa gasesc de pe acum solutii,ma si panichez e adevarat dar e mai bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mai am si eu 2 minute libere, copiii mei si-au pus in cap azi sa ma nauceasca de tot. ieri si alaltaieri au fost ingerasi amandoi, cred ca azi au vrut sa recupereze.
david s-a trezit cu capsa pusa si m-a anuntat din start ca el e suparat. n-am inteles de ce...ca doar l-am intampinat cu baloane colorate, cu desene si cu michy...apoi cu tortul cu tom si jerry (care n-a prea iesit cum il imaginam eu, asa patesc mereu, cand fac o praji de 20 februarie, adica fara ocazie, iese super, iar cand chiar vreau sa iasa ceva, fleosc!). oricum, esentialul a fost atins, pe tort se distingeau tom si jerry , a trecut deci testul.
eu tot continuam sa cant "multi ani traiasca..." si dupa ce stinsese lumanarelele si am fost atentionata ca "maaai, nu mai canta, ca am stins lumanarile!" .
dupa care si-a pus iar fatza de om posac.
asta e, poate la anu' o sa iasa mai bine.

Carla, multumesc de sms. si in aceeasi masura, multumiri tuturor celor care ne-au urat de bine pe forum, sms, telefon ori alte mijloace de comunicare .

despre gradi, georgi , nu-ti face probleme in avans (ai timp dupa ). vroiam doar sa-ti spun ca e in natura lucrurilor ca oamenii sa mai aiba divergente, la orice varsta. e bine sa aiba contacte cu oamenii(inclusiv fizice), ca trebuie sa invete sa gestioneze si astfel de situatii. in mod normal, nu mi se pare ok sa stai si sa incasezi palme si tu sa razi in continuare ca si cum nu s-a intamplat nimic. nu zic sa ripostezi cu palme la randul tau, dar cumva situatia trebuie rezolvata. ca sunt situatii in care riposta e necesara.

eu il las pe david sa-si gestioneze astfel de situatii (desi el nu e violent de felul lui, nu incepe niciodata cearta), dar daca il impinge un alt copil, il las si pe el sa impinga (nu-l indemn, ci pur si simplu il observ, si ii stau in coasta sa nu depaseasca limitele).
nu am timp acum sa justific comportamentul meu (probabil unele mame mi-ar zice ca ar trebui sa iau copilul de-o aripa si sa plecam de acolo, eu nu sunt de acord - ii creez frustrari aiurea).

mai aveam o gramada de zis, ca-s nevorbita .

dar trebuie sa schimb un scutec, nu inainte sa va zic o davidisma spusa in soapta la ureche: "mami, am tras un partz incet, sa nu se sperie damian!"
(mai devreme ii spusesem eu sa inceteze cu o dracie de jucarie care face un zgomot enervant si mereu tresare damian).

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

mychydutza Andrei e genial . Multumim
Oaana
Timi07 si eu sunt rupata de somn... am strans prin casa pana la 3am, iar Ingrid ca nicidoata s-a trezit la 7am ca ii e foame, am incercat sa o ignor dar mi-a plans pana m-am dus sa ii fac micul dejun. sunt asa de obosita....Sper mersul la gradinita pentru Soph sa se rezolve asa cum vrei tu.
Karli Eu o iau pe Ingrid dupa mine toata ziua, la gradi nu o pot duce asa ca daca imi tai parul si-l taie si ea, cand mi-am facut pedichiura si-a facut-o si ea... zilele trecute mi-a zis ca vrea sa is faca pedichiura din nou, i-am zis ca am sa ii fac eu pedichiura si a spus ca nuuuu, ea la salon vrea. In ceea ce priveste parul, eu nu am fost niciodata blonda. Abea asteptam sa va vedem si noi! Noi speram sa emigrezi pe la noi pe aici (bine ar fi). Pupici Adelutei
La multi ani David sa cresti mare, sanatos si norocos si sa aduci numai bucurie parintilor tai.
Antoanela23 Eu am sa fiu in tara prin mijlocul lui oct si toata luna noembrie. Veniti si voi?
musso17 imi pare tare rau ca Mihnea are probleme la gradi.
Luna1 Poti sa mergi intr-o zi si sa te uiti pe geam sa vezi ce se intampla peste zi la gradi?
Fug sa ma culc ca is rupta de somn.
O zi minunata tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui musso17

offf luna...,fii-miu e un sociabil,o incaseaza ramane cateva secunde siderat dar apoi continua sa se joace tot cu zambetul pe buze si exuberant cum e el de obicei,asta nu vreau sa dispara la el ca-i tare bun si iubitor,el nu are in atitudine sa respinga pe cineva,sa impinga sau sa se uite urat..hmmm,ma ia cu plans,mama ei de gradinita si socializare..barbate-miu imi spune ca vreau sa stea dupa fusta mamei

georgiana,mamica de mihnea

Si Razvan al meu e un copil asa de bun si iubitor, sociabil si vesel cand e in compania altor copii, nu e obisnuit sa fie capsat de alti copii, cum banuiesc ca is e va intampla peste 2 sapatamni, cand va merge la gradinita. Chiar am emotii si inima stransa la gandul ca intrarea in colectivitate il va inrai si nu va mai fi copilul plin de afectiune, care imbratiseaza si pupa pe toata lumea.
Cand mai face vreo boacana si il cert plange cu foc apoi numai sa ne impacam si sa ne pupam iarasi. Nu suporta sa fie cineva suparat pe el.
Sotul meu imi zice mereu ca il invat prea sufletist si va avea de suferit...
Asa s-a nimerit....si eu si bona suntem persoane calme si iubitoare si a invatat treptat de la noi sa fie si el asa.
El insa tot nu vorbeste asa bine ca ceilalti copii si nu stiu cat va putea el sa imi povesteasca ce i se intampla la gradi. Sper sa isi dea drumul la vorba totusi, sa invete de la ceillati copii ca e placut sa te exprimi, sa conversezi. E cam puturos din punctul asta de vedere....Conversatiile noastre, povestile, poeziile nu l-au stimulat sa converseze. Mai facem uneori pe durii si spunem: nu iti dau banan daca nu numeri pana la zece . Si el incepe: un, doi, tii, patii, sins, ase, apiii, op, noooo, zesi.

Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

La multi ani David! Vivela sa-ti traisca flacaii

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

nico, sa stapaniti sanatosi casa, va invidiez, abia astept sieu sa scapde zgomot si praf.

michy, andrei e genial, barbat adevarat, ce mai .

karli, ti-am vazut blogul, e interesant, mai ales in partea cu alaptarea.

xerxe, . o sa fie bine cu gradinita, avem copii mari deja, trebuie sa avem incredere in ei. uite, luna si timi vorbesc deja de scoala .
(eu oare ce o sa fac, sa-l dau pe david la scoala cand face fix 6 ani sau fix 7 ani? atunci cand imi pun intrebarea asta, oscilez intre cele doua variante, acum insa, vazand ca in alte tari se incepe asa timpuriu, parca inclin spre prima varianta - 6 ani...desi o sa fie tare micut, dupa parerea mea).

cristina26, m-ai lasat masca cu pedichiura lui ingrid . e o frumoasa (cu si fara pedichiura facuta).

am fost si noi de dimi la doctor pt analizele necesare la gradi. adica copro si exsudat faringian. eu am zis ca daca tot chinui copilul, sa-i fac si niste analize uzuale de sange, dar n-a fost chip sa-i recolteze. si-asa cu forta i-am deschis gura sa-i ia pt exsudat . dupa ce am epuizat toate metodele de negociere si de santaj, am plecat neintepati de acolo, mai ales ca se facuse coada in urma noastra.
asta e, sper sa fie ok. n-am avut inima sa-l tin cu forta sa-i ia sange (si pregatise asistenta aia vreo 5 eprubete, mai ca ma lua pe mine cu rau cand le-am vazut).

plecam la intorsura buzaului. are al meu o lucrare pe acolo si ne ducem si noi. nu stiu cat stam, vreo 3-4 zile, habar n-am, in functie de vreme, conditii si chef.

va pup .

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Salut!

Si aici e tot cu scoala de la 4 ani, dar primii doi ani nu sunt chiar scoala propriu zisa ci un fel de gradinita mai serioasa. Se cheama FoundationStage 1 si 2. E o scoala suepr tare langa noi, unde insa nu cred ca ne primesc ca e cu lista de asteptare de cativa ani si au cateva locuri de joaca mai faine decat in parc pentru FS1&2.

Matei incepe o gradinita noua pe 13 sept( atunci se termina Ramadanul si Eid-ul sarbatori locale) si am mari emotii. Lui i-a placut foarte mult la gradinita de anul trecut si acum, daca il duc in alta parte si-i zic ca unite o gradinita nu ma crede si o vrea pe a lui. Dar era prea obositor drumul pana acolo asa ca l-am mutat la 5 min de casa si e cu profil Montessori. Sper sa se acomodeze repede.

Anul trecut am avut si noi cateva incidente de gradinita.Luna , mi se pare ciudat ca educatoarele nu ti-au zis nimic. La noi mi-au pus scrisorica in geanta lui MAtei in care spuneau ce s-a intamplat, cum au reactionat copii si ce masuri au luat. De exemplu: Matei a muscat-o pe Eve, care a plans, i-am explicat ca nu e bine sa muste si si-a cerut scuze. Iar in privat mi-au spus ca de fapt Eve e destul de agresiva si probabil l-a provocat cu ceva asa ca sa nu-mi fac griji ca Matei e copil bun dar ele trebuiau sa raporteze incidentul.

Vivela La multi pentru David! Sa petreceti frumos la Intorsura Buzaului!

Cristina foarte frumoase pozele! Ce te invidiez ca poti sa mergi cu Ingrid peste tot si ca sta cuminte si e chiar interesata de pedichiuri si spa-uri!

Eu am fost cam suparata zilele astea ca prietena mea cea mai buna de aici m-a anuntat ca sotul ei a ramas fara job si in 2-3 saptamani pleaca. E jumatate romanca si ne-am inteles foarte bine si o sa-mi lipseasca. Cand mi-a spus eram la volan si m-a bufnit plansul. Plus ca sunt si cu hormonii peste limita normala asa ca plang de 3 ori mai mult decat in mod normal!

Eu azi am Baby Shower si habar n-am la ce sa ma astept. E organizat de niste prietene de aici dar numai 2 din ele stiu cum sta treaba ca e mai mult un americanism si nu ceva international. Dar orice motiv de petrecere e bun!

Mergi la inceput