Strumfi de iulie-august 2007 (192)
Raspunsuri - Pagina 17
Luna1 spune:
Timi si noi avem scoli care au doar un intake (in sept) si atunci trebuie sa duci copilul la 4 ani la sc. Eu aleg sc cu 2 intakeuri, sept si ian.
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Timi si noi avem scoli care au doar un intake (in sept) si atunci trebuie sa duci copilul la 4 ani la sc. Eu aleg sc cu 2 intakeuri, sept si ian. |
toate-s mai bune si mai normale la voi grrrrr. Pacat ca-i tot insula ca zau ca m-as muta in Anglia.
Alta intrebare: cum ti se pare sa conduci in Europa cu volanul pe dreapta. La drum lung ma refer nu o ora 2.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
karligutza spune:
beyyy forumistelor! v-am facut declickul az'noapte?
sooo, s-o luam in ordinea numerelor de pe tricou!
Cristina citind, aveam impresia ca americanca ta mica si-a facut unghiutele singura, dar pe urma am dat click pe poze ca sa vad ca a avut parte de un intreg ansamblu de pedichiurit! Cool!!! asa da, o inveti cu "narav" ... cand o duci la SPA de-acum? Si ce mult s-a schimbat Ingrid parca, i-ai aranjat altfel parul, ia zi ai fost si la coafor cu ea? si e o blondina! seamana cu tati ca tu nu cred ca esti blonda sau esti? va asteptam si noi in RO cu mare drag sa ne revedem cu totii!
Anto esti tare comica... pai eu stiu pe unde o ia avionul ala? daca ar fi trasura m-as opri si pe la Brux ca am auzit/vazut/mirosit (asta vine de la croissantele voastre celebre) numai de bine despre Brux... dar nu pot spune eu acum UN NU ferm, asa ca orice e posibil! bani sa fie, ca dorinte sunt din plin!
Vivela la multi ani lui DAVID dar de ce urlau amandoi? nu le-au placut tortul? hai fii mamica cuminte si supune-te macar de ziua lui! stai acolo cuminte, auzi?!
mychy auzi ca s-au razgandit stapanii tarii cu PFA-urile si drepturile de autor.... ia vezi, consulta juristu' poate are vesti mai bune azi! in schimb eu am auzit alta cum ca iar se da CONCEDIU FARA PLATA la bugetari! deci ma supun! sau o tai din tara asta... nu cred ca mai rezist aici mult timp! si "deadline-ul" meu din capul meu asa e maxim cand ar urma sa inceapa Adeluta scoala... nu stiu de ce o lalai de fapt, dar nici fara nici un shfantz in buzunar nu merge sa emigrezi asa pe alte coclauri!
Luna ghici de unde am shoppinguit?! D e bine, nu pare a avea probleme! ti-am zis eu ca dupa vizita la "Regina" ii trece tot! nu mai are nicio greata nimic... 4 ani jumatate si gata la scoala cu Adelise? valeu....
Timi fa-te cana cu pisicute de-acum! ce-ai sa faci? baga search pe gugle, baga o pauza la serviciu, o sick-day cum zicea Luna daca-i asa mare tragedia cu canita aia... si fugi la cumparaturi de ia canita noua fetei; ce crezi ca ea a vrut s-o sparga? insomnii de la ce a avut? o paste vreo raceala? nasuc infundat? ca noi am avut si noi una din asta, dar bine ca a fost numai una!
va pup, ca mi-e o foame de lup si n-am mancat nimic de aseara! si a, ciorba mi-e la frigider deci n-am uitat aseara...
are mama o fetita... are si un blog!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
musso17 spune:
buna fetele
mychy,vivela..multumesc!!
luna,eu nu stiu ce m-oi face daca aud ca a fost trosnit de copii ca la educatoare nici nu ma gandesc ca de se intampla le trosnesc eu,baiul e ca aci nu cred ca ar interesa prea mult ca fii-miu se simte dat la o parte sau mai stiu eu ce..iete cum ma stresez eu in avans,stiu ce fac,il retrag si-l duc la particulara si de acolo am pretentii ca-s pe banii mei..chiar azi in parc doua fetite il "indemnau" pe fii-miu sa plece..si el facea pe langa ele ca un curcan...mda,ii greu sa cresti un sex opus ca nu se pupa gandirea
ddanagh spune:
Mai, voi ati inceput sa scrieti cand sunt eu plecata, se vede ca bate vantul frunzele cam rau pe-afara.
Eu am plecat aseara la mama la Buzau, sa mai stea ea dupa DAria un pic, ca mi-era mila de ea ca nu mai aveam forta necesara sa alerg cu ea, pana duminica.
Scriu de la nepotu-miu, am intrat special pentru ai ura La multi ani!!! lui David. SA cresti mare, sanatos, frumos si destept.
Desi trebuie sa inchid nu pot fara sa nu remarc blogul Adelutei
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) sicu Eric Mihai AMR 20 zile
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Timi07
toate-s mai bune si mai normale la voi grrrrr. Pacat ca-i tot insula ca zau ca m-as muta in Anglia. Alta intrebare: cum ti se pare sa conduci in Europa cu volanul pe dreapta. La drum lung ma refer nu o ora 2. Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009) |
Eu nu stiu daca is mai bune si mai normale. Sunt cum sunt, eu una m-am obisnuit sa nu mai compar cu Romania (ca asta faceam initial), ba am avut un soc cat de devreme incep scoala, acum sincera sa fiu, dupa cum a evoluat fiu-miu stiu ca au copiii capacitatea sa invete mai devreme decat 6 ani sa scrie si sa citeasca si nu mi se mai pare devreme.
Cu condusul m-am obisnuit. Prima oara am condus in Austria putin cand eram gravida. Insa mi-a stat inima, am condus pe o straduta pustie si tot pe contrasens intram. M-am lasat pagubasa. Apoi in Franta cand am mers in sud am condus la greu, basca am trecut prin Elvetia nitelus si apucasem eu la volan, am strabatut Geneva, ma luasera transpiratiile dar am reusit.
Si de atunci n-am probleme, conduc pe continent si in masina noastra si inchiriata, nu ma mai panichez asa rau decat primele minute pana face click creierul. Acum la dus in Franta am bagat eu 6 ore de condus si la intors la fel (alternand cu al meu, el a condus doar 3).
Dar de ce intrebi? Ce planuri aveti?
Karli da, la anul in septembrie incepe anul scolar pt Adelise iar ea va merge din ianuarie urmator. Ma bucur ca D e bine, nu mai zicea nimic si zic "ete ca am monopolizat conversatia si nu mai vrea sa ma vada!" Si zici ca te-ai shoppinguit la London? Sa-ti fie de bine.
Musso da, e greu, eu aseara cand mi-a zis asa, pe o voce serioasa si trista aproape m-a pocnit plansul. Mi-am dat seama ca ea de cand nu mai plange si nu mai zice ca nu vrea la gradi de fapt s-a resemnat ca asta e situatia. Pentru ca ea pana acum a mers la toddlers (un fel de grupa mica) acum 3 luni a fost transferata la pre-school 1 (un fel de grupa mijlocie) insa acolo au activitati cu pre-school 2 (adica grupa mare inainte de a merge la scoala). Cei de la pre-school 2 au intre 3 ani jumate si 4 ani jumate si unii pleaca in septembrie altii in ianuarie (dupa data nasterii cum intra la scoala). Faza e ca ea acum e printre cei mai mici, abea in ianuarie va fi "veterana" cum s-ar spune, pentru ca atunci trece la pre-school 2 si va fi cu cei mari. Insa de cand a fost transferata la grupa mijlocie a plans rau, nu reusea sa se acomodeze (probabil pentru ca o bumbaceau astia mari). Sunt convinsa ca nu se bat rau ca este o educatoare la 5 copii, deci nu pot sa se linseze ca ii vede cineva. Insa si un impins sau un tras de par loveste orgoliul.
Iar cand n-a mai plans am crezut ca gata s-a acomodat, cand colo ea s-a resemnat mititica. In fine, nu e o tragedie, asa sunt copiii insa mie mi s-a rupt inima sa o aud cum zice asa trista ca "they hit me..."
Vroiam sa o duc 3 zile la gradi dar m-am razgandit, adevarul e ca ii e mai bine in cazul asta la socrii. Asa ca ramanem la 2 zile.
In alta ordine de ideei eu ma duc la sala cu prietena mea cu care avem fete de o seama care merg la aceeasi gradi, si cand colo am descoperit ca si 3 educatoare si managera gradinitei merg la aceeasi sala cu noi la aerobic. Asa ca o sa vb cu ea si in privat sa ii spun cum cred eu ca se simte Adelise.
Timi07 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Luna1
Eu nu stiu daca is mai bune si mai normale. Sunt cum sunt, eu una m-am obisnuit sa nu mai compar cu Romania (ca asta faceam initial), ba am avut un soc cat de devreme incep scoala, acum sincera sa fiu, dupa cum a evoluat fiu-miu stiu ca au copiii capacitatea sa invete mai devreme decat 6 ani sa scrie si sa citeasca si nu mi se mai pare devreme. Cu condusul m-am obisnuit. Prima oara am condus in Austria putin cand eram gravida. Insa mi-a stat inima, am condus pe o straduta pustie si tot pe contrasens intram. M-am lasat pagubasa. Apoi in Franta cand am mers in sud am condus la greu, basca am trecut prin Elvetia nitelus si apucasem eu la volan, am strabatut Geneva, ma luasera transpiratiile dar am reusit. Si de atunci n-am probleme, conduc pe continent si in masina noastra si inchiriata, nu ma mai panichez asa rau decat primele minute pana face click creierul. Acum la dus in Franta am bagat eu 6 ore de condus si la intors la fel (alternand cu al meu, el a condus doar 3). Dar de ce intrebi? Ce planuri aveti? |
nu comparam cu Romania dar ma calaca pe nervi ca vom fi ingraditi cu concediul, nu mai putem merge in vacanta toamna si taman acum m-a apucat asa o pofta de vacanta undeva unde sunt sanse de zile frumoase de toamna(de parca am fi mers undeva pana acum in sept) Eh mi-s femeie si e dreptul si privilegiul meu sa fiu sucita
De cateva saptamani tot asta am in cap, vreu sa "simt" zilele faine de toamna undeva in sudul Frantei, sau in Toscana, sau in Corsica etc dar concediu s-a dus pe anul asta si la anu' ne impiedica scoala (tot sper sa o inscriu pt anul urmator)
De condus te intrebam pt ca de anul viitor va trebui sa luam 4 bilete de avion la pret intreg si nu excludem posibilitatea de-a ne lua o masina pe care sa o folosim si in concediu - chiar daca ne ia o zi pe ferryboat. Foarte multi colegi prefera varianta asta...
Timi07 spune:
Karli nu-i iau nimic ca m-a suparat ...unde mai pui ca desi era tarziu s-a intors de la usa ca-i trebuie colierul maro. Alta drama de dimineata
colierul era la gradi, mai nou isi cara toate lucrurile la gradi dupa care mi le cere acasa Od Doamne cate necazuri avem
karligutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Timi07 Karli nu-i iau nimic ca m-a suparat ...unde mai pui ca desi era tarziu s-a intors de la usa ca-i trebuie colierul maro. Alta drama de dimineata colierul era la gradi, mai nou isi cara toate lucrurile la gradi dupa care mi le cere acasa Od Doamne cate necazuri avem Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009) |
of, stiu ca nu-i de ras cand esti protagonist in poveste, dar de afara si in rolul cititorului suna foarte haios! stim cum e... asa ca daca atunci cand trecem noi prin asta nu-mi vine a rade, rad si eu cand vad la altii!
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Luna1 spune:
Timi noi ne-am hotarat ca prin Europa cat putem cu masina vom circula. E adevarat ca la noi e Eurotunnelul si traversarea se face in 30 min dar nu e bai nici nu feriboatul.
Cu scoala stai linistita ca si daca incepe fie-mea primul an in ianuarie (2012) anul urmator incepe din septembrie cu totii. Adica e putin aiurea. Cine e nascut in septembrie-ianuarie 2006 incepe in sept 2011 reception class. Cine e nascut ianuarie-august 2007 incepe in ian 2012. Insa cei din ianuarie merg in aceeasi clasa cu cei din sept 2011. Astfel ca in septembrie 2012 toti (si cei care incep in sept 2011 si ian 2012) incep anul 1. Asa ca vacantele se limiteaza pt toti.
Insa eu recunosc ca l-am luat pe Cosmin de cateva ori din timpul scolii in vacanta. Nu sunt ei de acord dar nici nu e sfarsitul lumii in primii ani. Sincer nu-mi permit vacante la pret aproape dublu in august. (scoala aici se termina in jur de 23 iulie). Asa ca daca plecam undeva cu bilet la hotel ne luam in term time. Iau aprobare de la directoare si gata. Vara in timpul vacantelor mergem pe cont propriu (in Franta de ex) si asa cheltuim cat ne permitem.