Strumfi de iulie-august 2007 (192)
Raspunsuri - Pagina 13
musso17 spune:
vivela,poate ma pun pe treaba si raman cu buza umflata ca tu te opresti la doi baieti..sau poate fac eu fetita si atunci mi-l promiti pe david sau damian,iaca din cati ar avea fata de ales,hai ca fac fata..
azi l-am certat pe fii-miu ca nu se joaca cu jucariile lui si ca loveste o minge cu spumiera,apoi ca trage in casa noastra cat un palat uscatorul de rufe si tot ciorovaind eu el imi spune"lasa pace" si zbang usa in nas..mi-a taiat tot elanul muncitoresc.
noapte buna!!
ddanagh spune:
Timi multumim . Chiar ma intrebam zilele astea oare ce mai faceti? bine ca nu a patit nimic micuta Saya.
Ca bine zici cu reactia strumfilor. Si eu ma surprind de multe ori ca o consider mai mare decat e de fapt, tocmai pentru ca, de multe ori, imi da niste replici sau are niste reactii de copil mai mare, pe care nu le constientizez. Abia cand reactioneaza ca un copil mic si ma enervez pe moment, ulterior realizez ca e normal asa, ca pana la urma are si ea doar 3 anisori.
Intr-o zi chiar ne-a facut-o. Eu eram in bucatarie cu hota deschisa iar telefonul in dormitor, nu l-am auzit cand a sunat sotul. Ea i-a raspuns, a vb cu taica-su care normal m-a cerut la telefon iar ea i-a raspuns ca mami sta in pat, o doare burta. Minciuna. El insista, ea f nervoasa, "nu intelegi, o doare burta, nu poate vorbi". La vreo 10 minute situatia se repeta, sotul, normal intra in trepidatii si-l trimite pe socru-miu sa vada ce se intampla, acum radem de situatie dar saracul om numai el stie prin ce a trecut.
Karli mai zi, mai zi, ca tare bine faci omul sa se simta cand il lauzi. Multumesc si pentru sfatul cu cerealele, ii dau la micul dejun cam de doua ori pe saptamana. Dar chiar ma intereseaza sa stiu voi de care le dati copiilor? Eu am acum in casa de-alea de la Nestle bilute cu cacao si cerculete de-alea mici cu miere de albine. Semintele de in or fi bune la gust? ai luat vreodata?
Stefania cum se simte Andre? si-a revenit?
Anto te cunoaste fata . Te cred si eu ca te indulcesti instantaneu cand te intreaba asa, parca te mustra constiinta ca ii certi. Mda, tare smecheri
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 34+ cu Eric Mihai
karligutza spune:
Danutza mama draga, cred ca te sun ca sa ma exprim mai plastic, dar incerc sa iti povestesc si aici cate ceva; intr-adevar ideea de cereale promovate de cei de la Nestle este buna, dar doar ideea! pentru ca cerealele lor sunt foarte dulci, iar bobitele acelea de cacao contin multa cacao de la care chiar poate sa faca scumpa ta Dariuca "cacarezele" alea ca la oite cum ai zis tu... am observat si la Adeluta ca daca mananca numai din acelea se constipa si ea la acelasi mod; asadar eu, incerc sa le evit; si da, si ei ii plac mult Nestle Cherioos (inelusele cu miere) si din acelea nu scap sa-i dau nici eu; dar macar merge pacaleala sa i le combin cu cereale normale neindulcite mixte... eu cumpar un fel anume care se gasesc doar la PLUS; la sectorul de cereale de la PLUS (foarte redus de altfel) sunt printre altele unele numite MORNING SUN Trauben-Muss Musli (au punga transparenta si cu mov, iar cea cu rosu nu ti-o recomand pentru ca nu stiu ce contine dar e foarte diferita de astea si stiu ca nu sunt asa bune)... Fiindca tot m-am dus pana la bucatarie sa vad cum se numesc exact (eu le cumpar ca le stiu punga si le recunosc rapid la raft) am sa iti scriu aici si continutul lor exact:
Cereale cu struguri si fructe nucifere:
- fulgi de ovaz integral 24%
- fulgi de grau integral 23%
- fulgi de secara integrala 22%
- stafide 15%
- samburi de alune 3% (alune de copac crude fff.bune)
- seminte de in
- cocos ras
- cornflakes 2% (porumb, zahar, sare de masa, malt de orz, emulgator: lecitina de soia)
- seminte de floarea soarelui
- arahide 1%
- samburi de migdale 1% (cu toate ca scrie 1% eu nimeresc la fiecare portie fff.multi si sunt fff.buni)
Si mai poate contine urme de produse lactate (habar n-am ce, cum?), de alte fructe cu coaja lemnoasa si de seminte de susan.
Ei bine cam atat, dar iti spun sincer ca noi suntem toti dependenti deja de cerealele astea, si eu chiar daca nu mananc in fiecare dimineata Adelutei ii dau aproape 5 din 7 zile cate o manuta de cereale din astea cu niste Cheerios pe deasupra pt.IMPRESIE ARTISTICA uneori cu lapte rece sau altadata cu laptele usor caldut ca sa se inmoaie nitelus cerealele integrale si mananca fata cu o placere.. dar adevarul e ca obisnuinta asta a capatat-o de mult, nu garantez succesul la nimeni daca nu e invatat sa pape d'astea; dar sunt sigura ca fac bine la digestie si nu o sa mai aveti probleme cu constipatia.
Semintele de in sunt ffff.micute si nu e obligatoriu sa le spargi in dinti sa le simti gustul (si daca tii musai sa le simti gustul nu e nimic rau la gust), le mananci mai mult inghitite decat mestecate; ele fac bine mai incolo in burtica! Eu folosesc si cand fac paine in casa cu seminte (pe langa seminte de dovleac si de floarea soarelui, trantesc si cate un pumnisor de seminte de in si iese o painica ... scuzati modestia )
Vivela multi ani inainte de casnicie! am uitat sa specific asta chiar ieri, frumoasa cifra de la data nuntii; noi abia am facut 6 ani tot de curand, chiar sambata asta... oricum sanatosi sa fim ca anii trec aproape pe nerasuflate; mi-a trimis cineva un mesaj ca abia asteapta sa fure mireasa si la nunta de aur... o sa fie amuzant sa vezi o baba furata!
Timi bine ca nu s-a intamplat ce credeati voi; foarte dure emotiile astea cand crezi ca i-ai facut ceva copilului tau dintr-o greseala minora, iti vine sa dai timpul inapoi, dar bine ca n-a fost cazul... offf! pupici mici pe degetelul lui Saya si pentru Soph si pentru parintii speriati la fel!
Luna cred ca tu stii deja ca ti-am vazut pozele, le-am si comentat live, n-am lasat urme, dovezi, dar cum bine ne-am inteles, prima data cand ne vedem suntem angajate si intr-o sedinta foto ok? ai grija ce faci cu peisajele intre timp!
Stefania am sesizat numele baietelului vostru abia ieri, parca era in plan alt prenume ceva cu R? oricum suna foarte frumos Andre, imi place!
Anto asa e, au copilasii secolului nostru (plin de iubire ) un stil... doamne ce "santajisti" sunt; Adeluta mea de exemplu dupa ce o cert eu mai cu foc cateodata, asa de cuminte se face si vine direct sa o iau in brate si sa o iubesc! ei, cum pot eu atunci cu nervii prastie sa o iau sa ii vorbesc cu pisicism asa cum isi doreste ea atunci? tot timpul cand patesc asa ma simt f.prost ca o cert! in schimb rasuflu usurata si totusi o iau in brate ca nu rezist la cererea ei si profit de ocazie si imi revars inca o data naduful mai cu dragoste de data asta: ii mai explic o data ce a gresit, sau ce m-a enervat, si de data asta, in forma asta, pare ca pricepe si accepta mai usor invatamintele.... smechera, ce sa zic!
haideti ca am scris cat o zi de post... ma duc afara sa cumpar paine si sa ne dam o tura pe la tobogane... ca vad ca pentru noi ziua de joaca a inceput deja!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
xerxe2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karligutza [b] Adeluta mea de exemplu dupa ce o cert eu mai cu foc cateodata, asa de cuminte se face si vine direct sa o iau in brate si sa o iubesc! ei, cum pot eu atunci cu nervii prastie sa o iau sa ii vorbesc cu pisicism asa cum isi doreste ea atunci? tot timpul cand patesc asa ma simt f.prost ca o cert! in schimb rasuflu usurata si totusi o iau in brate ca nu rezist la cererea ei si profit de ocazie si imi revars inca o data naduful mai cu dragoste de data asta: ii mai explic o data ce a gresit, sau ce m-a enervat, si de data asta, in forma asta, pare ca pricepe si accepta mai usor invatamintele.... smechera, ce sa zic! |
Exact asa imi face si Razvan. De cate ori il cert plange cu foc si suferinta pentru simplu fapt ca stricam buna dispozitie dintre noi. Si de fiecare data trebuie il iau in brate, sa ne pupacim sa ne impacam si abia apoi mai discutam despre motivul intial al certei.
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07
mychydutza spune:
hellou.....
monica. ti-am ramasa datoare cu informatia cu pensiunea : se cheama Casa Maia. noi n-am stat acolo, am gasit-o ulterior, am vizitat-o. e super faina si cu camere si cu apartamente. pe fiecare nivel are bucatarie comuna dotata cu de toate. in curte are gratar si terasa unde poti lua masa. balcoane faine, cu vedere la munte. camerele super mobilate, cu paturi mari.ti-o recomand cu incredere.........
http://www.cazareonline.ro/vila_casa_maia_busteni_valea_prahovei/
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
monicabo spune:
Neata!
Nimic, nimic, nu mai scrie nimeni nimic de sambata?!
Mychy, mersi pt mesajul privind locatia din Busteni! Mi-am notat-o..
Timi, imi pare bine sa mai aud de voi, bine ca Saya este bine!
Stefania, bine ca s-a produs lin si fumos acomodarea intre copii
Vivela, la mai multi ani!
Dana, mai ai putin... Si Andreei ii mai place sa urmareasca poze/filmulete de cand era mai mica...
Karli, apari rar, dar si cand apari, scrii f conistent! Imi face placere sa te citesc! Imi place cum povestesti de Adeluta!
Carla, cum mai ae la mare, s-a stricat vremea, apa cum mai e? eram curioasa! Voi mai stati?
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
fianna spune:
Hey Monica, si eu tocmai ma pregateam sa observ acelasi lucru, pe unde o umbla lumea?
Nu stiu ce sa ma mai fac cu Matei, azi m-am suparat pe Matei asa de tare ca nu mai vroiam sa-l vad. Am inceput lectii de inot si el nu vrea sa intre in apa. Cand suntem la piscina noastra sta cu orele si inoata fara aripioare, si cand il duc la lectii nu vrea nici sa intre in apa ci alearga in jurul piscinei. Si am dat o gramada de bani, si instructorul e super friendly, sunt doar 3 copii la lectie care dureaza doar 30 de min. Si in fiecare zi avem aceasi discutie si scandal. Si nu doar cu piscina, ci in general cu orice. Cand suntem cu alti copii, e ok, dar cand suntem numai noi cu el nu da doi bani pe ce ii spunem. Nu credeam ca o sa zic vreodata ca un copil e un adevarat terorist sentimental dar ma termina pur si simplu. Si nu reusesc sa stau suparata pe el ca vine si se gudura pe langa mine, si ma pupa, si ma ia in brate si ma topesc imediat. GRRRRRRRRRRRRRRRRR! Azi eram asa de suparata ca l-am dus si l-am lasat plangand la o grdinita unde se plateste cu ora si eu am ajuns la mall. Nu numai ca am unghii albastre dar mi le-am facut cu gel! Ce face supararea din om! Cand l-am luat s-a bucurat mult sa ma vada si mi-a spus educatoarea ca a plans vreo 15 min, ceea ce e mai putin decat am plans eu in dimineata asta.
Nu stiu cum sa-l fac sa ne asculte, ca nici o rugaminte si nici o amenintare nu pare sa functioneze. Nu pot nici sa ies cu el undeva, altfel decat in casele prietenelor ca nu-i fac fata, pleaca de langa mine, alearga peste tot, nu vine inapoi.
Voi ce strategii folositi?
Cam asta e marele meu bai astazi!
fianna cu printisorul Matei
33+ baby Alya
CarlaV spune:
Fianna, si multa rabdare iti doresc. Sfaturi nu am, cred ca toate suntem puse de multe ori in situatii asemanatoare.
Eu mai nou ma trezesc de 3-4 ori pe noapte din cauza celei mici, ziua nu apuc sa ma odihnesc, sunt varza. Dar ea se lipeste asa dulce de mine si pune capsorul pe mine incat nu pot sa fiu suparata.
Monica, ieri a fost frig, doar ne-am plimbat pe plaja imbracati, dar azi am facut plaja si e bine. Nu mai este canicula de saptamana trecuta, apa este calda, valurile cam mari, mie imi place. Mai stam vreo 2 saptamani cred.
musso17 spune:
buna fetele
fianna,imi suna cunoscut,nici eu nu stiu ce sa fac cateodata cand simt ca-mi plesnesc tamplele,cum sa-l iau,cert este ca daca eu sunt odihnita si fara probleme adica cu moralul bun reusesc sa ma inteleg cu el sau poate in momentele alea sunt mai toleranta,nu stiu..
anca,o sa-ti scriu pe mes de indata ce nu o sa mai fii busy.
Vivela spune:
naseara
ce liniste pe-aici... se vede ca e mychy in deplasare (oare cum a fost reintalnirea?).
ne-am regasit si noi, adica cu david care a fost la maica-mea, in ultimele zile zicea ca vrea la gabi a lui . din cand in cand imi zice pe nume, nu stiu de unde pana unde.
toate bune si frumoase, ne-am inteles cat de cat, spre seara si-a mai dat el in petic, ca n-a dormit peste zi, dar am reusit sa-l culc pana la urma.
pe damian l-am vaccinat azi (de 2 luni, la noi cam 3 luni), a fost ok, n-a avut reactii adverse, febra deloc, a fost putin marait vreo 2 ore, dar am dat recital de poezii si cantecele si am distrat ambii copii. saracii de ei .
Timi, uf, bine ca nu s-a intamplat nimic rau cu degetelul celei mici. cred ca te simti extrem de vinovat sa-i faci ceva rau propriului copil, din neatentie. m-am topit toata la reactia lui Soph .
Stefania, imi pare rau ca aveti si voi "crize" (scuze de termen), nu credeam nimic, doar ca incerc sa-l inteleg pe al meu analizandu-i si alti copii de varsta si situatia lui.
uf, s-a trezit David...seara buna.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba