Strumfi de iulie-august 2007 (192)
Raspunsuri - Pagina 12
fianna spune:
Noi am cam renuntat la laptele de vaca, nu are prea multe beneficii. Ii dau mai mult de capra acum.
Am incercat si noi cu circul dar in jumatate de ora s-a plictisit si am plecat. Am fost si aici la un super spectacol cu o trupa australiana, The Wiggles. La astia am avut mai mult succes decat la circ.
Vivela, Doamne ce prieteni sunt astia? Si eu mai dau cu bata-n balta din cand in cand dar asemenea comentarii mi se par ingrozitoare.
Am citit azi un articol superb la care am si plans putin de emotie, despre cat de importanta de atingerea mamei.
http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1306283/Miracle-premature-baby-declared-dead-doctors-revived-mothers-touch.html
Ma apuca toti nervii cand ma gandesc ca de cele mai multe ori copii sunt despartiti de mame la nastere si nu li se da nici o sansa- mai ales ca nici eu nu l-am vazut pe Matei in primele 36 de ore.
fianna cu printisorul Matei
32+ baby Alya
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza vivela, la multi ani fericiti inainte........ am citit ca a murit Montignac..... decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! |
i s-o fi tras de la regim?
imi pare rau, DD sa-l odihneasca, ce pot zice... oricum, regimul care ii poarta numele e eficient si de bun simt, chiar as vrea sa pot sa-l transform in stil de viata, desi e cam greu cu atatea ispite in jur.
Stefania, eu singura scuza pentru "asa prieteni" e ca nu au inca copii. normal ca fii-miu rade cu ei cand ei il duc de nas cu minciunele doar ca sa faca ce vor ei si se intristeaza la mine cand ii spun adevarul. dar asta deja e o chestie prea subtila ca sa ma apuc s-o dezbat cu ei, ii las sa descopere singuri cand le va veni sorocul.
dar na, mi-au cam sifonat orgoliul, mai ales ca eu chiar incerc sa fiu o mama buna pt copiii mei.
in alta ordine de idei, cum se mai comporta Catarina vizavi de fratior? (am si eu un fix ).
Dana, si david are o placere de a face bucati-bucatele ziare, reviste, pachete de servetele, suluri de hartie igienica... dar nu neaparat cu forfecuta, ci le rupe cu mana. noroc ca banii sunt de plastic si e mai greu sa-i faca franjuri.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
fianna spune:
Vivela ai incercat sa-l pacalesti cu fructe si legume ascunse in shakuri sau in smoothies? Eu mai nou am dat de gustul de smoothie si-mi fac acasa cu iarut de baut, sau iaurt normal dar imi place mai mult cel lichid, si ce fructe am prin casa. Poti sa-i pui si inghetata.
Uite aici un site folositor si cu multe retete, desi eu nu ma tin dupa ele ci doar am inspir http://www.smoothieweb.com/
32+ baby Alya
stefania_97 spune:
Vivela majoritatea timpului se poarta foarte bine dar mai are si momente cand l- ar lipi de toti peretii. Ma cheama cand plange si ma pune sa ii dau sanul si sa il iau in brate, vrea sa il luam peste tot cu noi si ar vra sa se joace cu el. Cand il trage de maini si de picioare imie frica ca i le rupe de prea mult entuziasm. Il pupa il imbratiseaza si cand nu ii convine ei ceva se razbuna pe mine nu pe el.
Imi zice ca nu face ceea ce ii zic sau ma ignora total. Eu mi- am perfectionat tecnica de santaj, functioneaza cu ea. Daca ma bate numa mai joc cu ea, daca nu strage jucariile nu o iau la magazin s.m.d.
Oricum eu sunt toleranta rau. Petrecem timp impreuna dar nu doar noi 2, sunt mai mereu singura cu ei si sotului ii e teama sa ramana singur cu cel mic. Parca il musca. Vine cu el dupa mine mereu ca la el plange.
O inteleg pe mandra meaca noi am facut mai totul impreuna. Acum ii e greu cateodata dar in general se poarta foarte bine cand suntem singuri mai ales adica eu ea si Andre.
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
musso17 spune:
buna fetele
vivela,io nu mai dau inapoi caci mihnea e promis pentru adelise dar iti spun cum facem mai fac eu un baiat si tu o fetita si uite asa ne impacam:),vrei???
cat despre prieteni,tu incerci sa fii o mama buna pentru baietii tai asta spune tot,restul e umplutura
mihnea,bea lapte de vaca,cam 300 de ml pe zi,iar din fructe si legume ii fac sucuri zilnic,musai sfecla si eventual mrocov ca legume apoi fructe tot ce am in casa,insa baza e sfecla pentru fier si marul sa-l mai subtieze...si recunosc ca am inceput prin a-i da sucul ornat cu tot felul de steagurimbucati de fructe si paie care mai de care mai colorate si desenate..si asa l-am invatat si bea zilnic cate un pahar de 250 ml.
fianna spune:
Stefaniace frumos povestesti! Sa-ti traiasca baiatul! Nu am vazut decat poza de pe blog, ca aici nu am acces la flickr dar e frumos foc! Iar Catarina e o surioara pe cinste! Imi spui si mie te rog cum ai pregatit-o pentru venirea lui Andre? Noi i-am luat diverse cadouri lui Matei pe care intentionam sa i le dam cand nasc si ii tot citesc carticele cu bebelusi
32+ baby Alya
Vivela spune:
a, Fianna, mi-ai adus aminte. si noi am luat cadouri pentru david ca din partea lui bebe, dar s-a prins de faza. ba chiar mi-a zis: "pai tati a cumparat motorul (o tricicleta cu motor), bebe e mic, n-are bani!" .
s-a prins el, desi noi am insistat ca e de la bebe. deci asteapta-te si tu la remarci de genul si poate gasesti vreo replica inspirata, ca pe noi ne-a luat prin surprindere.
sucuri mai fac si eu pt david, dar nu-i totuna a manca fructul intreg cu a bea sucul. mai ales ca trebuie sa-l strecor, sa nu cumva sa simta pulpa fructului, ca cica "e gunoi in suc" si nu mai bea deloc. . deci sucul de mar trebuie sa astept sa se limpezeasca, altfel nu am nicio sansa sa-l bea.
mi-e asa ciuda, ca eu sunt mare consumatoare de fructe.
Georgi, hai, fie, astept sa faci tu inca un baiat si ma pun pe treaba mai incolo.
Stefania, deci mai aveti si voi momente de criza, oricum cred ca sunt mai atenuate ca la noi, Catarina fiind fetita e mai protectoare cu fratiorul.
Eu incerc sa mai am momente doar cu David, il mai las pe Damian cu tati cate o ora si mai iesim macar pana la piata impreuna. seara dormim doar noi doi si ne dragalim pana adormim (pe damian am reusit sa-l conving sa doarma in patutul lui, ca pana de curand dormeam toti 3, claie peste gramada, vai de capul meu pe caldurile alea).
ce ma enerveaza pe mine e lumea care il tot intreaba pe david: "mi-l dai mie pe fratiorul tau?" parca sunt vorbiti toti, cum iesim in 3 afara cum se gaseste cineva sa il intrebe asta. oare ce raspuns asteapta?
noi azi sarbatorim si primele hohote de ras adevarate, s-a tot hlizit la o floricica de plus, nu stiu ce gasea de ras la ea, dar tare se amuza.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Timi07 spune:
La multi ani Catarina!
Vivela felicitari pt aniversare, multi ani fericiti impreuna va doresc si toate alea-alea.
Legat de:
-intrebarile stupide de pe strada nu te necaji, asteapta pana alterneaza si cu "Pe cine iubesti mai mult pe mama sau pe tata?"-e de top si asta.
-sfaturile despre cum sa-mi cresc copiii primite de la altii imi provoaca orgasme de-a dreptul, chiar multiple daca ei n-au copii la randul lor
Luna-faine poze&personaje. Soph a comentat "nice Jag" sau cum s-o scrie.
Dana ce scumpa-i Daria cum recita si canta. Sarcina usoara in continuare, arati f bine cu burtica.
Vio mai ia o pauza si mai pove ce mai zice Laur.
Soph insista ca vrea in "Fantza" si vai ce ne-ar mai place si noua o mica vacanta de toamna, mai ales ca anul asta sufar de dorul toamnelor frumoase. Eh m-au lovit nostalgiile.
Marti am fost coplesita de atitudinea si reactia lui Sophie (nu sunt in stare sa multumesc indeajuns lui Dumnezeu sau sortii ca mi-a dat familia pe care o am).
Asa...sotul se juca cu Saya si la un mom. dat a avut impresia ca i-a rupt degetelul. Nu stiu cum m-am schimbat la fata dar Soph a avut o reactie care m-a coplesit, a intins manutele la mine si mi-a zis "I'll hold you moomy, I'll hold you".
Ne-am imbracat int-o clipa sa plecam la spital si intre timp am trimis-o pe Soph la wc unde a inceput sa planga si sa strige "ce are Saya?", i-am explicat ca s-a accidentat, e serios dar o sa fie ok si nu s-a lasat pana nu a inspectat-o ea & pupat-o sa se faca bine.
Din fericire Saya n-a patit nimic, in drum spre taxi am avut confirmarea ca fata e ok si ne-am intors acasa dar nu pot sa va spun cat de tare m-a impresionat tandretea si grija lui Soph fara de mine si Saya.
Uneori se comporta ca un bebe dar uneori mi se pare ca are reactii foarte mature pat un pui asa de mic.
Iar am de lucru de nu-mi vad capul
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Antoanela23 spune:
'na seara,
Fianna, e cald la voi acolo, cald rau. Bafta cu vbac, sper sa reusesti.
Timi, ce dulce e Sophie. Bine ca nu a fost nimic cu cea mica.
Vivela, felicitari pt aniversarea casotoriei si multi, multi, multi, multi ani fericiti impreuna in continuare.
Fratilor, fi-mea s-a smecherit rau de tot. De cate ori o cert ma intreaba "dar de ce nu ma iubesti?" si zau cred c-o face ca stie ca-mi taie elanul si se schimba subiectul de la motivul pt care era certata la litania "mama te iubeste chiar si cand esti nazdravana, chiar si cand te cearta". Ii sclipesc ochii si zambeste cand ma intreaba asa, maimutza, of, ca mor de dragul ei.
stefania_97 spune:
Fianna am gasit o carte la biblioteca care explica pe intelesul unui copil cum e cand vine bebe. I -am explicat ca bebe sta in burtica pana nu mai are loc si cand nu mai are loc ma duc la spital si il aduc acasa. Darbebecand vine nu se joaca ca e mic, nu mananca mancare ca nu are dinti, nu merge ca nu stie, etc. Am accentuat mereu ca ea e mare si stie sa faca multe si bebe e mic iar Catarina il invata pe bebe. I- am cumparat si eu cadou din partea fratiorului, nu cine stie ce o foarfeca, hartie rosie si o carte cu creioane colorate. Isi dorea de mult o foarfeca pt copii. A fost super incantata cateva zile.
Eu am cumparat si niste carti acuarele , etc si i le-am dat cand am avut musafiri sa il vada pe bebe. Daca veneau doar cu cadou pt bebe eu aveam mereu unul si pt Catarina si am lasat- o sa desfaca toate cadourile pe care le-a primit bebe.
Vivela ce credeai ca nu avem crize
Noi aici avem bafta. Nimeni nu face astfel de comentarii.
Timi ce scumpa e Sophie. Exact la astam- am gandit cand am mai vrut un bebe la dragostea de sota, frate. Indiferent cat. Se vor ciondani se vor iubi si sevor ajuta unul pe altul indiferent de situatie.
Peste ani o sa radem de trasnaile lor si de grijile noastre de acum ;)
Anto fata vrea sa confirme. ca o iubesti. Si eu ii zic Catarinei cand ma supara ca o iubesc indiferent ce face dar imi rezerv dreptul sa ma supar pe ea
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10