MANIA CUMPARATURILOR
Raspunsuri - Pagina 7
emaaimee spune:
mah, voi va aliati aicea dom'le. e necurata treaba
sunt si io maniaca. da' tot reducerile e de vina, jur cum sa nu iau pantofi de lac cu toc la 3 euro, 2 perechi chiar. sau blugi/pantaloni la 5. tricou la 2.5? nu se poate!!!
si a mea are o toona de haine si jucarele.
si io ii iau ceva sotului, de scos ochii
Luna, mai tine-le ca mi-a dat fiica-mea comanda de bebelusa si daca imi iese dau io o fuga la tine si te scap de ele
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Si maica`mea s-a suparat cind a auzit,cica e risipitoare si daca ar putea ar lasa`o in fundul gol pe mama,tot arunca!Tot o deranjeaza! ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Hahahha, am impresia ca sorata e sora-mea!!!
eu am mania asta sa arunc tot, tot ma deranjeaza, drept urmare in garderoba mea sufla vantul
am aruncat TOT, m-au apucat nervii intr-o zi, si am aruncat tot ce nu-mi placea la nebunie, am ramas cu putine tare
da eu am probleme la mansarda, oficial vb..fereasca Sfantul sa ma apuce o criza de anxietate, ca ma apuc de triat lucruri, documente, jucarii, cosmetice, si muuulte ajung la gunoi, dupa aia cine plange dupa ele?!!!
Nikole, mami de Albastrel si Albastrica
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
hannen spune:
Nikole,si eu fac curat in toate si asa reusesc sa am casa locuibila (chiar am primit oferte sa invat lumea sa`si faca curat/arunce ce`i de prisos prin casa) insa am si chestii la care sunt melancolica ,asa ca Luna.De ex. am dat hainute de copii saci intregi,insa mai am citeva valize de care ma impiedic si nu le pot arunca,le pastrez ca amintire "asta luata de tac`su,asta luata actunci,acolo..." chestii de astea.Si jucariile la fel,sta un munte care ma enerveaza enorm dar nu ma indur sa privez saracii copchii de bunatate de jucarii...
Mota,daca vine vorba de cafele nu mai vorbesc cu voi!Ca sunt geloasa.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Luna1 spune:
Motanicule as ce as zbura la o cafea, mai ales ca acum sunt fetele mai mari si ce joaca ar mai incinge. Vin vin, te anunt cand, nu stiu cand da' vin. Elevul Dima dintr-a saptea, ah ce te iubesc, am citit-o in copilarie (adolescenta mai bine zis) si i-am spus mamei sa mi-o aduca de acasa si n-a mai gasit-o. Tocmai am terminat La Medeleni asa ca astea de zisasi tu sunt perfecte.
Ema pastrez, cum sa nu pastrez, am zis ca de o zi libera ma urc in pod si selectez, pastrez numai si numai ce e mai frumos si curat si de calitate si cand le-oi da sa se bucure omul, care o fi. Mai stiu acum pe cineva gravida, daca ii iese fata bine daca nu.... Pana acum tot am sperat si tuturor le-a iesit baiat.
Hannen da tu pe la Londra nu vii? Nu ti-e dor de Europa nitel? Hai ca facem cafeluta buna.
Nikole si eu arunc la greu dar numai de ale mele, si apoi plang ca n-am haine.
hannen spune:
Luna,si inca ce`as veni!!Pe aici nu gasesti femei care sa`ti merite prezenta la o cafea ,numa` peste turbate am dat in viata mea.
Asa ca de aia va invidiez.
Am luat un somnifer si abia vaz tastele,ma duc ca poate ma amorteste pe toata ziua de azi si uit de cheltuit bani.
Whatever happens don`t let go of my hand!
giulia71 spune:
Bine va gasii
Si io tot cu mania asta la purtator. Si mai am una, sa am bani pe card, bani muuuulti daca se poate
Deci treaba sta asea, cheltui dar cheltui din aia alocati pe prostii si strang, numai din aia munciti de mine.
Nikole, cu aruncatul la fel sunt si eu (pb e o componenta a TOCului), am perioade cand mi se pare ca am enorm de multe haine si atunci ma bag la curatenie. Evident le pun in saci si le dau la cei care n-au.
Mi-am facut si o zicala" ca de unde dau d'acolo imi da si Doamne Doamne"
Uneori caut o camasa de-mi vine rau, apoi imi amintesc ca a luat drumul sacului. Mai nou, nu dau sacu imediat, il mai tin o vreme in garaj sa ma conving ca nu-mi mai trebuie nimic.
Cu limitatul cumparaturilor:
sa ma duc cu lista, macar in cap daca nu scrisa si sa nu ma abat de la ea
sa ma duc cu cash
eventual fara masina, ca nu poci sa car.
Cam asta.
Reviu
uneori gandesc prea mult....
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Luna1 Si ca sa fiu exacta masina n-am ridicat-o atunci ci doar am platit-o (da, iti vine sa crezi, al meu era cu cardul dupa el de credit si are ceva limita) dar am luat-o a doua zi ca trebuia spalata, dichisita si plinul facut ca asa ti-o dau astia de la Mertz (si te taxeaza pentru un service de nu te vezi). Hai ca zice lumea ca am spart vreo banca, nici gand, am noroc de sot strangator si pentru ca nu e mana larga ca mine ne permitem o data la cativa ani sa ne schimbam masinile. Dupa mine ne luam totul in rate dar el nu suporta ratele. Asa ca pentru a ne face placerile scumpe chiar trebuie sa economisim, niciodata n-am sa-l conving sa ia in rate masina de ex. El e de acord doar cu rata la casa, atat. |
Aveti grija credit cardul este tot un imprumut dar de la banca ...- pentu care se plateste lunar - avantajul este ca poti plati mai mult intr-o luna (daca ai)......
Exista o suma minima care trebuie platita lunar ..ca daca nu platesti penalizari.
Exista o limita maxima pe care o poti imprumuta ...dar acei bani nu exista in contul tau, ii imprumuti de la banca - ii platesti in citeva luni sau citiva ani.
Luna1 spune:
ab5174 iti dai seama ca al meu nascut si crescut aici stie ce inseamna credit si debit card. N-am intrat in amanunte ca deja dau tot din casa dar, datorita asigurarilor pe care le are credit cardul il folosim pe acesta la sume mari, cumparat masina, vacante, fiind achitat imediat din contul de economii. De ex daca folosesti credit cardul in concediu si iti este furat ai mai multe sanse sa iti returneze banii furati de pe card decat daca era card de debit.
Hannen te astept.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Luna1 ab5174 iti dai seama ca al meu nascut si crescut aici stie ce inseamna credit si debit card. N-am intrat in amanunte ca deja dau tot din casa dar, datorita asigurarilor pe care le are credit cardul il folosim pe acesta la sume mari, cumparat masina, vacante, fiind achitat imediat din contul de economii. De ex daca folosesti credit cardul in concediu si iti este furat ai mai multe sanse sa iti returneze banii furati de pe card decat daca era card de debit. Hannen te astept. |
Am inteles, dar tu mentionasei numai credit card.
Noi sumele mari le platim direct din saving account ....nu am inteles totusi legatuta cu credit cardul.
Si noi folosim in vacante tot credit cardul.
Luna1 spune:
Am sa ma interesez direct de detalii, insa din cate stiu credit cardul are o anumita acoperire/asigurare si daca iti este fraudat iti obtii banii inapoi (inpropriu spus, iti sterg datoria) mult mai usor decat la un debit card. Este practic asigurat de ei.
In plus noi mai avem un mothercard (mastercard) facut la Mothercare unde obtinem puncte, cu cat cheltuim mai mult primim puncte care se transforma in bani (vouchere, acum am 7 lire de cheltuit in mothercare). Asa ca punem cheltuielile mari pe el si apoi luam ceva vouchere. Sau comenzile pe internet, la fel, datorita asigurarii credit cardului e mai sigur sa platesti cu cc ca daca e fraudat esti acoperita.