MANIA CUMPARATURILOR
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Off topic: Hannen eu de cand am ebookul sunt cea mai fericita. Da, din cand in cand mai citesc o carte reala fizic, insa in general sunt inebunita dupa citit, nu ma afecteaza cum. Ebookul e scump initial (eu am un Sony touch screen) insa apoi descarci carti si gata. Eu am si cumparat cateva insa a venit deja cu 200 carti clasice in engleza (le descarci dupa site la Sony).
hannen spune:
Luna,si cele care vin gratis cu ebook-ul dupa ce le-ai citit nu le poti sterge si lua altele?ce smechera is,nu?Apoi cele pe care le cumperi cam cit sunt,ca sa compar cu cele din librarie/amazon...
si multumesc de info. poate mai salvez ceva banuti(si apropo de ebook ,Ipod,Ipad...cind i-am zis sotului ca vreau aia si aia cica "save so you can buy what you want!"bun asa,usor de zis,greu de facut!
Whatever happens don`t let go of my hand!
Luna1 spune:
Pai alea 200 sunt toate, adica cand cumperi ebookul te looghezi la Sony pe site si downladezi cele 200 (adica toate) de carti gratuite. Daca vrei altele iti recomanda ei librarii online. Acum intre noi fie vorba o carte pe ebook consta cam la fel ca o carte tiparita ceea ce mi se pare aiurea. Insa asa shmechera cum esti tu sunt si eu asa ca exista websituri unde le poti downloada gratis. De ex 4shared (dai un google si apoi cauti titlul acolo, de cele mai multe ori este, gasesti si carti in romana o gramada).
Eu platesc numai si numai daca doresc o carte nou aparuta.
A si pe ebook poti avea 300 carti fara card de memorie (adica asa cum vine el) iar daca adaugi card de memorie poti ajunge la 17 mii de carti. Adica o biblioteca intreaga. Fara sa le stergi. Si poti asculta si muzica in timp ce citesti.
Bai ar trebui sa ma plateasca astia de la Sony.
SI cu save asa e, eu acum sunt pe save pt Craciun, vreau sa le iau la copii un yorkshire terrier (sssst sa nu afle) si eu vreau IPhone 4. Sotul....n-am idee, el nu vrea niciodata nimic, nu cheltuie si d'aia ma simt eu cu musca pe caciula.
Androix spune:
Eu nu sunt in situatia voastra dar ne restrangem si noi cheltuielile cum putem pentru diverse teluri mai mici sau mai mari. Insa in ultima vreme "sufar" de o acuta lipsa de spatiu asa ca de la o masina de spalat vase si pana la o periuta de dinti cand sunt in fata deciziei de cumparare imi pun doua intrebari:
1. Chiar imi trebuie ACUM?
2. Am UNDE sa asez/depozitez acest obiect in casa?
Daca cel putin la una din ele raspunsul e negativ nu cumpar si gata. E drept ca au mai trecut achizitii de acest filtru, ca in afara de cele doua intrebari intervin si criterii subiective, emotionale care sparg orice filtru, cam cum e la voi. Dar macar mi-am facut acest obicei si de cele mai multe ori incerc si reusesc sa ma tin de el.
Nu sunt genul care sa-si cumpere haine cu nemiluita, spre rusinea mea as spune chiar dimpotriva - nici asa nu e bine - sau parfumuri, cosmeticale sau mai stiu eu ce, deci ma ajuta foarte mult si firea mea, dar scap periodic la mancare si haine pentru copii. Aici ma intorc la intrebarile mele ca au la haine de cade dulapul pe mine si multe din ele nici nu apuca sa le imbrace incat sa le spal de cateva ori inainte de a le ramane mici. Dar nu stiu cum s-a facut ca de cativa ani ratele si facturile le plateste sotul meu (fizic adica din bugetul nostru comun el merge personal sau mai nou prin homebank face platile) asa incat eu am ajuns sa nu ma mai intereseze si sa nu mai stiu practic cati bani avem disponibili. Nici pentru cumparaturi mari nici pentru maruntisuri. Am si eu card la contul nostru dar nu fac cumparaturi cu el pentru ca e pe firma si e complicat, trebuie factura pentru orice plata facuta. Si la ATM mi-e lene sa merg asa ca raman de cele mai multe ori la "mila" sau memoria defectuasa a sotului care mai uita sa lase bani acasa. Si sunt convinsa ca si asta m-a tinut de la multe cheltuieli. Dar eu stau acasa, nu merg la serviciu, nu am de platit transport, masa de pranz, nu dau cu ochii de diverse prin oras prin magazine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Kariris spune:
Vai Androixo parca ai fi descris situatia mea! si la mine sotul plateste/cumpara tot... dar tot si, tare bine e! eu uneori raman fara bani si pentru menajera! ceea ce e chiar nasol dar noroc ca ma prind in timp util si sun sa trimita banii. Eu pun frumos facturile pe birou, nici macar nu le deschid ca sa ma enervez si... dupa ceva zile mi le aduce soferul cu chitantele atasate. Le bag la sertar pe caprarii si gata! Pai eu as innebuni daca as vedea cati bani se duc lunar! Mai merg cu el uneori la aprovizionarea saptamanale si intreb pai cum parca cheltuiam maxim ... pe cumparaturi similare?! la care el imi spune daaa dar asta era acum un an!
Mania cumparaturilor nu am avut-o niciodata, nici macar la vestimentatie, dar cumpar in draci cand scap la bani pentru plozi. Insa, in tineretile mele mi-as fi dorit f mult sa am multi pantofi cu toc si posete asortate. Ei, am dat peste un sot bolnav: mi-a cumparat pe putin 60-70 de pantofi/sandalete cu posete aferente. Cand ne-am mutat, m-a intrebat soferul daca sunt in toate mintile: a umplut o dubita ford conect si un pic din alt portbagaj doar cu incaltamintea de vara-toamna
POt spune insa ca am o problema cu fardurile/machiajele: in permanenta trebuie sa am tot ce se poate, mai putin tus de ochi si gene false. Toate de firme bune, probate si compatibile cu mine. Zeci de rujuri, cel putin 5 mascara etc. Dar... nu folosesc nimic decat poate de Revelion sau cand situatia o impune. La un an un an jumatate le arunc si le schimb pentru ca expira.
Mai am o problema cu parfumurile: am cel putin 10 "preferate"! Nu pot renunta la nici unul... off si trebuie sa le am in permanenta pe toate. Minim cele 10 "preferate". si culmea, pe astea le folosesc!
Androix spune:
Dupa ce am scris ieri aici ca nu am grija banilor si nici ei a mea mi-am adus aminte ca va trebui sa gestionez viata mea si a copiilor pentru doua saptamani in septembrie. Sotul pleaca intr-o deplasare si ma lasa cu toate facurile si ratele platite si cu vreo 10-15 milioane de cheltuiala, iar eu stiu deja ca o sa-i cheltui pe toti si nici macar n-o sa fie pe haine sau alte chestii. Pur si simplu probabil cand se va intoarce habar n-o sa am pe ce s-au dus
Cred ca datorita acestui subiect voi face un efort de organizare si voi incerca sa fiu cumpatata. Sa vad ce-mi iese.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Dupa ce am scris ieri aici ca nu am grija banilor si nici ei a mea mi-am adus aminte ca va trebui sa gestionez viata mea si a copiilor pentru doua saptamani in septembrie. Sotul pleaca intr-o deplasare si ma lasa cu toate facurile si ratele platite si cu vreo 10-15 milioane de cheltuiala, iar eu stiu deja ca o sa-i cheltui pe toti si nici macar n-o sa fie pe haine sau alte chestii. Pur si simplu probabil cand se va intoarce habar n-o sa am pe ce s-au dus Cred ca datorita acestui subiect voi face un efort de organizare si voi incerca sa fiu cumpatata. Sa vad ce-mi iese. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
haha,mai cunosc io una care a fost in situatia asta.Moama ce`am tras de bani .Adevarul e ca facturi n-am avut de platit,le-a platit el inainte sa plece dar tot nu mi-a dat mina sa cheltui aiurea.
Deci la nevoie se poate.
hannen spune:
Luna1,merci de info cu ebook-ul si cartile .
Am sa arunc o privire sa vad ce preturi sunt pe aici .Pfiu,cum de nu mi-a venit ideea asta cind m-a invitat al meu sa ne clatim ochii pe la electronice,presimt ca`l pacaleam.Dar desteapta de mine a refuzat invitatia pe motiv ca era cam tirziu.
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Luna1,merci de info cu ebook-ul si cartile . Am sa arunc o privire sa vad ce preturi sunt pe aici .Pfiu,cum de nu mi-a venit ideea asta cind m-a invitat al meu sa ne clatim ochii pe la electronice,presimt ca`l pacaleam.Dar desteapta de mine a refuzat invitatia pe motiv ca era cam tirziu. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Parca ati vorbi de mine fetelor, daca ar fi sa platesc eu facturile probabil ca ne-ar taia astia si curentul si cablul, sunt paralela. Cateodata ma mai intreaba vreo prietena cat ne vine rata la casa... stiu doar asa aproximativ, si atunci chiar ma rusinez ce paralela sunt.
hannen spune:
da,da, si eu citeam ce a scris Kariris si ma gindeam ca sunt cam la fel in privinta facturilor.eu platesc doar scoala si gradinita la copii,asa mi-a venit mie(ca vorba voastra,saracul cite are de platit ...sa le vad eu toate as plinge non-stop,sapt. trecuta mi-a platit taxa la masina-care e un Station Wagon si costa mult,bine ca am scapat eu am platit numai cind am avut masina mica,ca era apa de ploaie taxa)
Eu nu am mania hainelor,pantofilor ,fardurilor...mai mult gust are al meu .eu sunt nehotarita si cind ma vede ca ezit ii vine sa se ia cu mainile de cap.Farduri nu folosesc,doar creme strictul necesar iar parfumuri Doamne,stau aproape intacte de ani de zile ,bineinteles ca si mirosul se schimba...eu daca am antiperspirant bun ,nu`mi bat capul cu alte arome.
Asadar pe ce cheltui eu?Se vede treaba ca raman doar cele de uz casnic si cartile.