Incendiu la maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 57

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Oooff Bird, exact acum 5 minute discutam despre detectoarele de incendiu cu sotul. Noi avem 3 (asta la o casuta cu 4 camere, cei de la care l-am cumparat au fost foarte "safety-aware" - aveau 2 copii!) plus un detector pentru scapari de gaz. Pe asta l-am luat noi. A costat exact 8.99 lire cu baterie cu tot, e micut, portabil, poti sa-l pui unde vrei,nu necesita conditii speciale, iar cand bateria e pe terminate tiuie... sa o inlocuiesti. Detectoarele de fum sunt si ele simple, costa sub 10 lire, iar bateriile pe care le schimbi o data la 1-2 ani costa maximum 0.50 de lire. Investitie minima...dar atat de necesara!

Pregatirea in caz de incendii... sotul a lucrat ani de zile in spital. Eu am lucrat ani de zile intr-o banca. Anual ni se faceau traininguri, vizionari de casete video cu procedurile,traininguri cu simulari. In timpul auditului bi-anual eram intrebati de procedurile de evacuare ale noastre, ale clientilor... in cazul sotului evacuarea pacientilor. Vai de lume sa nu stii despre ce e vorba. O incurcai si tu, dar si managerul tau, care e direct raspunzator pentru pregatirea personalului si in aceste situatii. Fiecare stie ce trebuie facut, cum trebuie facut. Pentru ca fiecare raspunde de ceea ce face. Sau nu face.

Am inteles ca Ministrul Sanatatii a aprobat in sfarsit deblocarea unor posturi...oare de ce a fost nevoie sa moara niste copilasi, sa fie distrusa o sectie atat de performanta, sa fie ranite grav atatea si atatea suflete ca sa realizeze "ai de sus" ca "nu e bine ce se intampla" si ca trebuie luate masuri?





Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Dark, de ce?? simplu:
- pt k au sperat si spera in absurd si in tampenie k tehnica improvizatiei si carpelii, arhicunoscutul sistem "lasa bah k merge si-asa" poate tine la nesfarsit si k marile prefaceri in societate in general si in sistemul medical in particular le vor face altii, mereu altii, "prostii" care vor fi urmatorii la conducere;
- pt k mizeaza la nesfarsit pe ideea "daca tzine, tzine", bazandu-se pe anumite trasaturi de caracter ale romanilor - unele benefice, altele de neacceptat, insa, in combinatie, cu efect letal la nivelul intregii natiuni;
- pt k spera mereu k in timpul mandatului lor hai k no fi dracu' asa de negru sa se intample toate tragediile de pe lume, k in definitiv, cand s-o termina mandatul, "dupa noi, potopul!"

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu

Sunt mai multe lucruri care mi se par intolerabile:
- ca asistenta a lipsit o ora (daca o fi adevarat, ca si ziaristii astia...)
- ca nu exista un sistem de siguranta impotriva incendiilor
Ma intreb cine s-a ocupat de montarea si de verificarea acelor aparate de aer conditionat... normal ar fi sa existe un proiect facut de specialisti, de ingineri de instalatii, sa existe si un personal tehnic care sa verifice aparatele. Probabil ca aceste aparate au fost luate prin sponsorizari si instalate de un ageamiu. Fara proiect, fara masuri de siguranta, fara verificare periodica. Oricum, raul ar fi putut fi prevenit daca acesti copii ar fi fost supravegheati permanent asa cum se cuvine, cand este vorba despre prematuri care necesita monitorizare.. Sunt curioasa ce explicatie ar da asistenta pt acea absenta de o ora...

Ma abtin sa comentez "dragalaseniile" unor persoane "inteligente" de pe forum care continua sa creada ca aceste accidente se intampla din cauza unei razbunari a personalului medical pe intreaga lume, datorata faptului ca sunt prost platiti sau ca nu au primit spaga...Da-le Doamne sanatate, ca au mare nevoie cu asa o atitudine.



Nu vine din "dragalasenie" ci din experienta amara din pacate. Nu, nu cred ca asistenta a facut asta cu intentie, insa nu cred nici ca era constienta de responsabilitatea uriasa pe care o avea.
Ma intreb cum poate sa traiasca stiind ca ar fi putut salva copilasii aceia prin simpla actionare a unui extinctor.
Vina o are asistenta pentru ca a plecat si nu a lasat pe nimeni in loc. Vina o are managerul spitalului pentru ca a acceptat cu atat de putin personal sa tina o sectie de ATI. Vina o are directorul tehnic care a semnat predarea lucrarii de mantuiala. Vina o are cel ce a facut revizia la aparatul respactiv.
Vina si mai mare este a primariei/ministerului sanatati care au permis ca spitalul sa functioneze fara reguli de urgenta, fara masuri de prevenire a incendiilor, fara sistemul de stingere automata de incendiu.
Vina este si ramane a noastra (inclusiv a mea) ca atunci cand ne iau din bani din buzunar stim sa ne agitam insa cand trebuie sa-i punem la zid sa faca reforma uitam sa iesim in strada sa le demonstram ca ne pasa.

Rusine sa ne fie, la toti. Dumnezeu sa le odihneasca sufletele curate!

Madalina
mami de Isabella Andreea si 27+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ardeiash

daca nenea ala a ragait si nu i s-a mai intamplat.. cred ca civilizat e sa i se explice de ce ( in ciuda ridicolului situatiei).. daca totusi a venit la spital.. care e problema ? nu o vad, vroia omul sa afle ce ise-ntampla si probabil ca s-a si speriat sa nu se imbolnaveasca

si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare: am mers la urgenta pt ca nu suportam sa astept pana a 2- a zi.. si sa indur miile de intrebari pe care mi le puneam ... timp de o noapte... n u stiam ce se-ntampla cu mine.. mi se umflase pielea .. si am fost data afara pe usa.. ca un animal.. pt ca nu este urgenta si sa astept pana a 2-a zi .. si sa m erg la dermatolog.. voila

s-auzim numai de bine! si

-------------------------------------------
Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm


Pai nu zice nimeni sa nu fie tratati, insa pentru ca nu era urgenta trebuie sa plateasca. In plus daca nu esti urgenta doar ingreunezi mersul ER-ului si poate altii chiar au nevoie de promptitudinea medicilor. In Romania nici macar triaj nu exista, se intra primul venit primul servit, daca vine cineva cu o urgenta si personalul medical il baga in cabinet, cei de la usa se urca pe pereti ca sunt ignorati, chiar daca problemele lor nu sunt atat de mari.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 27+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui maraki

da asistenta sefa, dar si ea raspunde in fatza medicului. Si sa nu spuna cineva ca daca trece vreun medic pe acolo si face scandal ca sant lasati bebelusii singuri, atunci nu se schimba situatia. Dar cum nu s-a intamplat asa.....s-au dus niste vietisoare nevinovate...

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5



Ce medic sa treaca? De ce impresia ca ginecologul intra la sectia de neonat ca sa vada ce se intampla?Sau la nou nascuti?


ytzitziri, asa e la noi. Electricianul care cu 3 zile inainte a verificat tot n-are nici o vina.


***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com




Ba are si ar trebui sa fie tras la raspundere penal pentru omor prin imprudenta, insa asta nu scuza asistenta care trebuie incadrata la aceeasi categorie, si managerul, si directorul tehnic.
Citisem undeva ca parintii nu vor cere daune, inteleg ca in momentul asta nu-i mai intereseaza, ca nu aduce micutii inapoi, insa actiunea lor poate responsabiliza. Daca nu vrei banii respectivi renoveaza si doteaza un spital cu ei, macar asa tragedia suferita va capata un sens.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 27+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

[quote]citat din mesajul lui inbox
Sigur o sa se schimbe ceva in urma acestei tragedii - se vor revizui regulamentele spitalelor si probabil sistemul de backup in saloane. Asta in primul rand ...


Eu cred ca regulamentele sunt ok, dar nu se respecta. Problema este ca nerespectarea acelor reguli atrage dupa sine toleranta superiorilor (din varii motive) si nu sanctionarea, cum ar fi firesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Nici demisiile, nici presa nu vor face schimbari. Lucrurile - serviciile - in Romania se vor schimba cind oamenii vor intelege ca au o relatie contractuala cu clientii lor. Atita vreme cit un medic isi permite sa mi se adreseze mie, pacient, pe un ton informal, acel medic nu o sa aiba responsabilitatea actului medical.
In cazul de fata, cred ca sint doua locui de cautat vina:
-lipsa de responsabilitate fata de indatoririle de serviciu
-lipsa, asa cum mai spunea cineva aici, a unor protocale de reactii in cazuri de urgenta.

Pe de alta parte, tocmai datorita acestor "metehne", a faptului ca profesionistii se relationeza la nivel uman cu clientii lor, si nu strict la nivel contractual, se intimpla sa dai de oameni care te ajuta prin omenia lor tocmai pentru ca sint in stare sa-si depaseasca ipostaza de simplu prestator de servicii.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Protectia Consumatorului in Domeniul Asistentei Medicale

CAPITOLUL I – REGLEMANTARI LEGISLATIVE PRIVIND PROTECTIA CONSUMATORULUI IN DOMENIUL ASISTENTEI MEDICALE

Legea nr.95 din 14.04.2006 privind reforma in domeniul sanatatii

Cap. I. Raspunderea personalului medical

In articolul 642 se mentioneaza ca personalul medical raspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare, neglijenta sau cunostinte medicale insuficiente in exercitarea profesiunii, prin acte individuale in cadrul procedurilor de preventie, diagnostic sau tratament. De asemenea, personalul medical este raspunzator pentru prejudiciile ce decurg din nerespectarea reglementarilor privind confidentialitatea, consimtamântul informat si obligativitatea acordarii asistentei medicale, dar si pentru prejudiciile produse in exercitarea profesiei atunci când isi depaseste limitele competentei, cu exceptia cazurilor de urgenta in care nu este disponibil personal medical ce are competenta necesara.

De asemenea in acest articol se mentioneaza si faptul ca personalul medical poate raspunde penal daca fapta care a cauzat prejudiciul, constituie infractiune conform legii.

Cap. II. Raspunderea civila a furnizorilor de servicii medicale, materiale sanitare, aparatura, dispozitive medicale si medicamente.

Articolul 644 se refera la unitatile sanitare publice sau private furnizoare de servicii medicale care sunt raspunzatoare pentru prejudiciile produse in activitatea de preventie, diagnostic sau tratament, in situatia in care acestea sunt consecinta:
a) Infectiilor nosocomiale, cu exceptia cazului când se dovedeste o cauza externa ce nu a putut fi controlata de catre institutie;
b) Defectelelor cunoscute ale dispozitivelor si aparaturii medicale folosite in mod abuziv fara a fi reparate;
c) Folosirii materialelor sanitare, dispozitivelor medicale, substantelor medicamentoase si sanitare, dupa expirarea perioadei de garantie sau a termenului de valabilitate a acestora dupa caz.
d) Acceptarii de echipamente si dispozitive medicale, materiale sanitare, substante medicamentoase si sanitare de la furnizori fara asigurarea prevazuta de lege.

http://www.spitalmures.ro/index.php?pid=172

drepturile pacientului:
http://www.spitalmures.ro/index.php?pid=168

interesant de navigat pe acest site>

http://www.citizen.org/Page.aspx?pid=1250

Sa fie aceasta o explicatie a imbolnavirii sistemului medical din Romania?

http://ecol.ro/content/sanatatea-nu-este-bun-public

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP)

http://www.protectiapacientilor.ro/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

daca ati urmarit stirile in dimineatza asta sigur ati vazut:
-accesul la sectia de terapie intensiva era facut prin cartela electronica;
-cand a izbucnit incendiul nimeni nu era pe sectie ci in alta parte la petrecut de Sf..Maria...ERA MARIA MORTILOR...si ele petreceau..
-o mamica a vazut cum a izbucnit incendiul insa nu a putut intra din cauza usii:
-pana a venit cineva deja a trecut ceva timp...
IRONIA SORTII...PEDEAPSA DIVINA(pentru cadrele medicale)....cum sa petreci de Maria mortilor???




Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

a......si toata treaba e monitorizata video..o parte din filmari au fost date presei..urmand ca restul sa fie date dupa ancheta, fiind probe la dosar!



Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput