Incendiu la maternitatea Giulesti
Raspunsuri - Pagina 42
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Buflea, la asta m-am gandit si eu, ca omul nu are de unde sa stie daca ce simte este un infarct sau o nevralgie. dar pt. asta exista medicul de familie. Daca spre exemplu doamna aceea mergea ziua la medicul ei de familie si ii spunea problema , acela o lamurea sau daca nu era sigur ii facea o trimitere la ginecologie. Ca la noi trimiterile se fac de pe o zi pe alta, nu astepti 3 luni. La urgente vin des pacienti doar asa, de amorul artei. la ortopedie am avut o pacienta care venise pe la 12 noaptea ca o doare gezna Ma uit, vad ca n-are nimic. Medicul ortoped nu zice nimic. O intreb ce s-a intamplat si spune ca acum o luna a calcat stramb. Zi bine, dar acum te doare mai tare, ai calcat iarasi stramb? Raspunsul? "nu , dar din cand in cand parca simt o jena". Si la rugamintea mea face rotatii din laba piciorului si o misca in toate directiile. Pai e normal asa ceva? Alta pacienta s-a dus noaptea pe la 4 la urgente la gineco si cand a intrebat-o doctorul daca are ceva dureri a spus ca nu, dar a venit la un priveghi si s-a gandit sa vada daca mai are nu stiu ce chist sau ce avea. |
Pai da - ce ar fi ca toti acesti "pacienti" sa primeasca acasa cate o factira de plata, pentru vizita la urgenta ? Ia sa vezi cum nu mai ajung acolo decat respirand cu un plaman, vorba maica-mii ...
danat spune:
citat din mesajul lui XIO ...... Alta pacienta s-a dus noaptea pe la 4 la urgente la gineco si cand a intrebat-o doctorul daca are ceva dureri a spus ca nu, dar a venit la un priveghi si s-a gandit sa vada daca mai are nu stiu ce chist sau ce avea. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Dumnezeule, nu pot sa cred asa ceva!!!
tzitziri spune:
Am si eu o intrebare 'de principiu'.
Am in spital un dispozitiv care stiu ca are deficiente (se poate sa se intample ceva dar sunt sanse mari sa nu...)...vine un bolnav care are nevoie de acel dispozitiv.Il dau in folosire in ideea ca poate sa salveze viata omului respectiv sau zic clar NU pentru ca stiu ca se poate lasa cu o tragedie?
Zic 'nu'...apare maine titlu mare in presa cum ca spitalul X a refuzat sa foloseasca un aparat pe care il are...nu conteaza motivele (ca de obicei nu mai cere nimeni si parerea partii celeilalte)....si moare...zic 'da' - exista posibilitatea minima sa se intample ceva rau dar poate va salva viata omului....
Care e solutia 'morala'?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danat
Dumnezeule, nu pot sa cred asa ceva!!! _ Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie. Hobby www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel |
Pe primul loc a fost un barbat de vreo 30 de ani, mi-a povestit o prietena de el. ea lucreaza in triaj. Dialogul
Ea: Ce s-a intamplat, ce va supara?
El: Am mancat la pranz 3 sarmale si dupa aia am ragait de 2 ori.
Ea: Pai stiti, e normal, toata lumea face asa daca a mancat mai mult sau prea repede.
El: Da, dar mie nu mi s-a mai intamplat pana acum.
Si nu era cu probleme psihice.
Altii cand ii intrebi spun ca au venit la spital ca sa-si faca analizele, ca le-a spus vecinu' ca ti le fac pe gratis.
La gineco vin femeile de etnie rroma la urgente spunand ca au dureri , doar ca sa li se faca o ecografie gratuit.
Altadata spun ca au bani, si dupa ce sunt consultate spun ca merg sa scoata bani si evident ca nu se mai intorc.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
buflea spune:
E bine ca le spui XIO - ca sa se vada ca si bestia asta de doctor nu are de a face numai cu pacienti model, amarati, carora el ca vulturul, le sare in buzunare, sa le sfasie si ultimii banuti de paine.
Marina spune:
acum imi mai nuantez pozitia, m-am dus acasa am tras aer in piept...cred ca sunt oameni in sistemul medical pt care merita sa iesim in strada, din pacate foarte multi nu.
Despre cazurile lui Xio....io sincer nu pricep de ce-i primiti. De ce nu faceti un triaj civilizat si de ce isi pierde dr timpul cu toti nebunii. Pana la urma e chestie de organizare si de proceduri simple la baza. Si da ai dreptate noi toti trebuie sa invatam sa fim civilizati, sa respectam timpul si profesia omului. S-a zis de cateva ori aici fiecare dintre noi e vinovat de tragedia asta...noi nu respectam medicii, ei nu ne respecta pe noi. In sistemul medical s-or pierde multi bani pe pile si relatii dar banuiesc ca la fel de multi se duc pe bolnavi inchipuiti si analize d'aiurea.
Deus spune:
si ce multi bani se pierd in sistem aiurea, nu vorbesc de medicamente,cumparaturi aiurea de aparate care stau in beciuri...vorbesc de bolnavi care stau cu saptamanile in spital pt analize...
Sora mea lucraza la un spital in California si mi-a spus ca la ei totul merge mult mai rapid, nasterile normale merg acasa si in ziua 2 daca totul este ok, cezarienele in ziua 3-4, operatii pe inima dupa 12 ore sunt plimbati pe picioarele lor nu tinuti in spital saptamani in sir si bibiliti...
Sa revenim la subiect...o tragedie care eu cred ca nu o sa schimbe cu nimic sistemul. Pana nu se schimba managerii/mentaliatatea si pedepsele nu o sa vedem schimbari in bine! daca, pt ca ai ars un copil in incubator primesti o taiere din salar si o suspendare pe cateva luni si daca ai taiat penisul unui barbat dupa 3 ani profesezi din nou atunci sa nu ne miram de nimic.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
elaga spune:
Sa spui ca e tragic ce s-a intamplat la acea maternitate e mult prea putin. Eu nu reusesc sa-mi revin. Cat m-am uitat la stiri am plans intr-una. Vinovatii sunt atat de multi incat probabil ca nu va plati nimeni sau nu dintre cei care sunt cu adevarat vinovati. Eu lucrez in sistemul bugetar si va spun sincer ca deficitul de personal este foarte mare. Se lucreaza pana la 80 de ore suplimentar lunar neplatite. Sunt oameni obositi care nu mai pot lucra la intreaga capacitate. Si la spitale e si mai rau. Nu vreau sa scuz pe nimeni ca nici mie nu-mi plac aerele acre ale asistentelor, vreau doar sa subliniez ca vinovatii sunt multi.
Doamne ajuta-i pe parinti!
ardeiash spune:
daca nenea ala a ragait si nu i s-a mai intamplat.. cred ca civilizat e sa i se explice de ce ( in ciuda ridicolului situatiei).. daca totusi a venit la spital.. care e problema ? nu o vad, vroia omul sa afle ce ise-ntampla si probabil ca s-a si speriat sa nu se imbolnaveasca
si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare: am mers la urgenta pt ca nu suportam sa astept pana a 2- a zi.. si sa indur miile de intrebari pe care mi le puneam ... timp de o noapte... n u stiam ce se-ntampla cu mine.. mi se umflase pielea .. si am fost data afara pe usa.. ca un animal.. pt ca nu este urgenta si sa astept pana a 2-a zi .. si sa m erg la dermatolog.. voila
buflea spune:
citat din mesajul lui Marina Despre cazurile lui Xio....io sincer nu pricep de ce-i primiti. De ce nu faceti un triaj civilizat si de ce isi pierde dr timpul cu toti nebunii. Pana la urma e chestie de organizare si de proceduri simple la baza. Si da ai dreptate noi toti trebuie sa invatam sa fim civilizati, sa respectam timpul si profesia omului. S-a zis de cateva ori aici fiecare dintre noi e vinovat de tragedia asta...noi nu respectam medicii, ei nu ne respecta pe noi. In sistemul medical s-or pierde multi bani pe pile si relatii dar banuiesc ca la fel de multi se duc pe bolnavi inchipuiti si analize d'aiurea. |
Nu ai Marina cum sa nu-i primesti. Esti medic, daca ala spune ca are burta umflata, este datoria ta sa vezi daca are gaze si trebuie sa ragaie sau are peritonita. Il consulti, ii faci o analiza bani aruncati, timp aruncat, frustrare din partea medicului ca pierde timpul cu toti ne-ragaitii, frustrare din partea pacientului ca nu i-a dat doctorul o pastila.
Ai spus un mare adevar, este un cerc vicios - pacientii nu respecta medicii si medicii nu respecta pacientii. Oare cine a fost mai intai, oul sau gaina ?