Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Nelia, ma bucur ca ai scris, mi-as fi dorit tare mult sa ajungem si noi la intalnirea din 1 august dar chiar in ziua aia eram pe drumul de intoarcere in Italia, a trebuit sa scurtam vacanta pentru ca aveam programare cu Alyssa la niste analize importante.
Am vazut pozele cu prima zi de scoala, ai niste copii mari si frumosi, mai mare dragul sa te uiti la ei!
Si la noi e o perioada mai grea, apasatoare si deprimanta...dupa niste discutii aprinse am ajuns la concluzia ca noi personal facem lucrurile sa para mult mai negre decat sunt de fapt! In fond ambii ne-am dorit acelasi lucru: familie si copil...ar trebui sa fim fericiti si sa ne bucuram de ceea ce avem...si apoi sa zicem mersi ca nu suntem nici morti de foame nici bolnavi rau, nici someri, nici homless-i prin vreo gara...e adevarat ca loc de bine mai este la toata lumea, oricand ti-ar place o casa mai mare, o masina mai frumoasa, bani si distractii dar asta nu inseamna ca trebuie sa te simti mizerabil in fiecare zi pentru ca le doresti si nu le ai. Mi-a placut filmul KungFu Panda, zicea maestrul ala batran ca ne preocupam prea mult de ceea ce va veni si uitam sa ne bucuram de ceea ce avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Neatza.

Nelia si Tdi vin si eu in clubul vostru. Eu nici numai stiu ce sa mai zic.Olandezul aproape imi e somer frumos cuvant, cum o sa ne descurcam om vedea, socru e rau ne asteptam de pe o zi pe alta, mama are o mica pareza pe dreapta si ma rog sa se faca bine dar ea linistita nu vrea sa stea, copilul emotional nu e bine si ne luptam cu explicati sper sa fie ceva trecator iar eu numai zic cum sunt ca nici eu singura nu stiu , cu sanatatea sunt prastie iar la mansarda nu cred ca mai am sanse de refacere si imi repet in fiecare zi ca alti sunt si mai rau.

Asa ca daca deschide clubul eu vin cu voi.

Gabitza sa stapanesti apartamentul.

Androix numai amana daca vrei sa faci ceva.

Ma duc sa vad ce trebuie sa fac azi .

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hellooooooo,

Gabitza, Simona, Tdi, Flore, multumesc mult pentru urari
Eu sunt intr-un ritm de viata alert
Gabitza si voi cu mutatul?Nu stiam ca va cautati apartament. Inteleg ca e ok unde mergeti daca va mutai direct in el. Sa fieintr-un ceas bun si sa il stapaniti sanatosi!
Androix, pune piciorul in prag ca altfel nu mai faceti nimic, barbatii sunt comozi doamna.

Eu nu ma mut pana nu trag o zugraveala, am avut noroc totusi pentru ca apartamentul a fost complet renovat acum mai putin de un an si chiar daca nu ma omor dupa culoarea faiantei de ex, e curat si decent si ne putem muta. Cu culoarea peretilor, chiar daca ar fi fost perfect curati, nu m-as fi impacat ( mie imi plac peretii albi si doar pt ideile mele traznite as face unul colorat) si oricum investitia este mult mai mica. In plus doamna fuma si a intrat miros clar in pereti sau in ce o fi pe e:))

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Gabitza sa-l stapaniti sanatosi.

Nelia am vazut pozele.Doamne ce mari au crescut.Lisandru parca mai ieri invata sa mearga si uite acum ce mare s-a facut.Ce repede trece timpul

Tdi te asteptam cu vesti bune

GustaSa speram ca maine o fi mai bine

Clara gata cu zugravitul?

Androix il inteleg perfect pe sotul tau.Si noi avem un credit care imi sta pe creieri.Abia astept sa scap de el(cand face Dragos 18 ani )Dar tragem tare sa-l achitam mai repede, respiram cateva luni si o luam de la capat ca altfel nu facem nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

ce linisteeeeeee .........
ce faceti fetelor?

Hai ca fac o si va astept
Pina una alta, noi am inceput gradi si suntem foarte foarte incantati.Mai ales eu ca a revenit fosta educatoare, domnisoara preferata a lui Dragos si va dati seama.O sa-l rasfete domnisoara de va fi vai de capul meu.Plus ca nu stiu daca v-am spus ca mama a reusit sa vanda apartamentul si se muta in Timisoara.I-am gasit chiar langa noi o casuta.Deci si asta o sa fie un motiv de rasfato-dezmat total.
O zi cat mai placuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Hai ca ma dadurati la disparuti, cred. De vreo 2 saptamani n-am mai intrat nici sa citesc, n-am avut prea mult de lucru la birou, dar cum-necum, au trecut zilele, iar acasa nu am intrat la calculator.

Acum am recuperat din urma si sunt gata cu raportul.

Fran - condoleante pentru mama ta, grea incercare intr-adevar.

NewMami - si mie mi-au dat lacrimile cu bietul Patrick dupa plecarea bunicilor; uite de-aia n-as emigra eu: frate, cat e de greu si aiurea pe lanoi, dar macar prietenii/rudele sunt in limita a 350 km si poti sa-i vezi daca chiar te incearca nevoia.

Gabi - burtica e bine, creste, teoretic de azi in 2 luni nasc, dar eu trag speranta ca mai repede ca deja dorm prost noaptea, ma misc greu etc. desi prea multe kg nu am luat. Felicitari pentru apartament, mutare usoara!

Cloreta - felicitari si voua pentru apartament si mi-e mila cu zugravitul. Noi nu am facut nimic toata vara in balconul si camera bebelusului (ca cica de-aia am trimis copilul la bunici, printre altele, sa rezolvam si asta), iar acum l-a apucat harnicia pe barbat si baga mare in fiecare seara sa termine de izolat iar cumva balconul pentru ca anul trecut s-a facut mucegaiul cat capra. Cu privire la camera e mai complex, ca tre' sa ne schimbe teava pe coloana din cauza intrucat in acea camera nu avem caldura iarna (de aceea probabil si mucegaiul din balcon), iar administratorul ne-a dus cu vorba toata vara ca se ocupa si n-au mai venit muncitorii nici in ziua de azi. Asa ca numai dupa ce schimba teava putem sa dam si noi o spoiala si sa remobilam, ma umplu de nervi numai cand imi amintesc si cand intru si vad santierul (ai zice ca pentru o camera si un balcon deranjul n-ar trebui sa fie prea mare, dar evident ca e!).

Nelia - inca o data ma minunez ce mari sunt copiii, mai ales Lisandru, in capul meu e tot un bebelus, sa vezi ce repede o sa treaca si la mine timpul.

Am recuperat si noi copilul in acest week-end de la soacra-mea, e tare bucuroasa ca s-a intors acasa. De ieri am dus-o si la gradi, nu stiu cum a fost ca aseara a ramas la bona.
Bineinteles, avem lupte greco-romane la capitolul dormit singura: prima seara cand s-a intors ne-a imbrobodit sa doarma cu noi, iar a doua seara, dupa ce a adormit vreo ora jumate s-a trezit si pana la 3 a tot dormit cu intermintente de plans, ca i-e frica; eu am rezistat pana la 3 cu ture camera noastra-camera ei, dupa care am trezit barbatul si l-am trimis cu consemn clar sa nu cumva sa se bage in pat cu ea: bineinteles ca dupa 2 drumuri dus-intors la ea s-a culcat langa ea, ca se facea de-acuma 4 dimineata si toata casa era treaza. E musai sa o reinvatam sa doarma singura ca eu in curand voi avea alte treziri si am constatat ca mi-e mult mai greu fata de acum 5 ani.

Scoala: si eu vreau sa o dau la anul la scoala, pe aceleasi considerente: e foarte inalta pentru varsta ei (ieri au sarit copiii pe ea sa o imbratiseze si am constatat ca e cu un cap mai mare fata de majoritatea, un singur baietel (care e si mai durduliu) o ajunge), pare dornica sa invete, are rabdare sa-i explici si ii place sa invete (a invatat-o soacra-mea peste vara la cantece si poezii de n-a invatat in 2 ani de gradi), educatoarea s-a angajat sa lucreze mai mult cu copilasii care pleaca la scoala, asa, la nivel de pregatitoare. Daca o mai tin acasa un an ma tem si eu ca va fi prea mare si fizic si psihic. Nu in ultimul rand, m-am gandit ca o retrag daca chiar e lemn tanase.
Problema mea e alta: unde s-o dau la scoala, in Bucuresti nu am pe nimeni in domeniu sa intinda un pic antenele (ca daca eram la Bacau afla mama tot), mi-a zis directoarea gradinitei de 2 scoli mai breze in cartier, dar nu stiu de unde s-o apuc: sa ma duc la scoala sa vad cine ia la anul clasa I si apoi sa ma interesez? Mi se pare aiurea total, ce sa mai, dar va trebui sa fac si asta, probabil in octombrie, in cele 2-3 saptamani cat stau acasa inainte de nascare.

A, nu uitati ca saptamana viitoare e Baby Expo - de fapt, nu prea mai avem ce cauta pe-acolo cele care nu avem bb2, dat fiind ca se adreseaza copiilor intre 0-5 ani, va vine sa credeti asa ceva? Eu oricum ma duc, ca mai gasesc una-alta in completare pentru Ana (gen caciula, poate vreo geaca mai subtire, ca de iarna are 3), ma mai uit pentru bb, fara insa sa investesc (sunt chitita sa triaesc - macar in primele luni - din pomeni si recuperari de la Mogo la capitolul haine si obiecte necesare; nu de zharcenie, dar, Doamne, urate sunt hainutele de baietei, orice s-ar zice, nu-mi vine sa dau niciun leu macar pe-un body)

Hai ca am scris un mesaj cat o zi de post, stiti vorba aia: rar, da' mult! Sa aveti o zi buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005) si 31
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

salutare!

Simona, nu suntem gata ca nu facem noi, avem pe cineva care sa dea cu trafaletu', eu nu as avea timp si al meu nu e genul:) Oricum nu va dura mult, reparatii f mici au fost de facut, cateva gaurele si nu in toata casa si doar la garga in camera mai mult, unde a fost aerul condtionat. Sper ca termina repede dar pe urma trecem la alea cu ales corpuri de iluminat, bucatarie si restul de mobila,urgenta e bucataria evident si restul mai usor asa:)

Ioana, ce fain suna camera pentru bebe, uite ca acus vine si baiatul Vezi sa urgentati asta cu schimbat tevi ca daca vine vremea rece si umplu astia instalatia te-ai scos, o golesti s platesti matale reumplerea. Oricum nu e prea placut pt nimeni. Iar cu mucegaiul nu e de gluma mai ales ca o sa fie si bebe, sporii aia sunt periculosi. Noi am patit-o in balcon pt ca l-am inchis cu termopane si l-am deschis spre interior si nefiind incalzit plus uscat rufe dar am tinut in frau fenomenul. Eu am capatat o rinita alergica din cauza asta.

Referitor la scoala la mine partea cu fizicul nu e un criteriupt ca gargarita nu e inalta, e ca un copil de varsta ei,mie de de plictis mi-e teama sa nu intervina daca va merge la 7 ani si ceva luni.

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Cloreta - ar fi aberant oricum ca unicul motiv pentru care decizi sa dai copilul la scoala sa fie inaltimea (intamplator la mine a ajuns pe primul loc); dar, pana la urma e si asta o problema, eu tin minte ca in clasa intai am avut un coleg caruia abia i se vedea capul din banca (a si fost retras din clasa ca nu facea fata bietul). Copiii pot fi destul de cruzi si nu e greu sa afirme ca de fapt are 8 sau 9 ani sau a ramas repent sau DUmnezeu mai stie ce.

Ioana cu Ana (22.06.2005) si 31
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Va multumesc la toate pentru sustinere.
Ioana-acum am aflat ca astepti bb2. Sa-ti traiasca si sa fie sanatos.
La multi ani la toate Mariile !
Scoala-noi suntem hotarati pentru 7 ani si 4 luni chiar daca se schimba legea intre timp. Proiectul nou de lege a invatamanului schimba varsta de incepere a scolii de la 6 sau 7 la 6 ani.Cel putin eu asa stiu, sa vedem si cand va fi votat. In orice caz, si daca devine obligatorie inceperea scolii de la 6 sper sa ma descurc sa o aman pana la 7 ani. Una ca la anul va fi full-adica vor incepe cei de 7 care nu au inceput acum, plus toti cei de 6.Deci toate scolile si invatatoare bune super incarcate...
In plus eu m-am uitat pe manualele de clasa 1. Sunt naspa si grele. Copilul se presupune ca stie sa citeasca, de vreme ce dupa 2-3 luni de scoala problemele de mate au enunturi lungi, nu gluma. Iepu citeste acum cuvinte simple, iar de invatat a invatat prin metoda globala-ea fiind o vizuala prin definitie( adica stie pur si simplu cum se scrie fiecare cuvant, dar daca vede un cuvant nou...greu de tot sa lege literele in silabe si silabele in cuvinte). Unele cuvinte inca le pronunta stalcit, mai ales cele lungi si noi...Acord subiect cu predicat...poate la anu'
Cu matematica stam relativ bine, a inceput sa adune si scada si peste 10-cu numaratoarea, nu in gand.
Ca ultim argument...are 16,5kg si astm. La anul daca merge bine o sa aiba in jur de 18...Eu am inceput scoala la 7 ani si 5 luni, si pana in clasa a 5-a am facut in paralel si scoala de muzica(pian). Poate am rezistat si pentru ca eram mai mare decat colegii mei (ca ani, ca fizic am fost mereu printre cei mici din clasa)
Insa daca v-ati hotarat pentru la anul sa stiti ca e deja cazul sa alegeti scoala si invatatoarea :)
Majoritatea claselor de la invatatoarele bune se ocupa pana in noiembrie, cu un an inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Noi am inceput scoala ieri …kindergarten … e doar ˝ zi dar e in cadrul scolii. Din toate punctele de vedere eu consider ca Patrick a fost pregatit. Si ii face tare bine schimbarea asta, incepuse sa se cam plictiseasca la daycare.
Nu-mi vine sa cred ca am baietel mare …. A fost o zi deosebita … ca orice inceput, o zi pe care ne-o vom aminti intotdeauna cu placere.
Am trimis aseara un email prietenilor si poze, am sa redau si aici sentimentele si emotiile zilei descrise in catve cuvinte …
Parca numai ieri s-a nascut mogaldeata noastra mica ... era doar de marimea antebratului ... Imi aduc aminte cum am venit acasa din spital si ma uitam la el ... si nu intelegeam ... ce trebuie sa fac, cum o sa creasca, ce inseamna a fi parinte...
A fi parinte e cel mai minunat lucru din lume, prin si pentru el traim, el ne-a invatat sa iubim neconditionat , sa ne minunam din nou de cel mai mic si firesc lucru din lume, sa vedem totul cu alti ochi
Gagalica mica a crescut, intre timp s-a transformat in pumpkin :) ... care ieri a inceput prima lui zi de scoala ... wow, un nou episod, un alt inceput ... mult mai greu pentru noi decat pentru el ... si tot el a sters orice nelamurire, orice indoiala in momentul in care a iesit de la scoala , mi-a sarit in brate si cu ochii mari deschisi, cu zambetul pe buze mi-a marturisit ...Mami, I had the best day of my life !
Sper din tot sufletul asa sa ramana, scoala sa fie ceva pe care sa o priveasca ca pe o noua provocare, sa-i faca placere sa mearga si sa dea Domnul sa ajunga la College, university ... Mult success iubirea noastra !
Cine vrea sa vada poze, sunt pe dropshots:
http://www.dropshots.com/newmami2005#date/2010-09-07/08:00:32

Mergi la inceput